IO Paryż 2024 - turniej olimpijski
- Robertinho
- Robertinho
Re: IO Paryż 2024 - turniej olimpijski
Kamileki pisze: ↑04 sie 2024, 18:07@Novaku, pamiętaj że założyłem się z @Bartym o 25-tkę. Jeszcze tego jednego szlemika musisz.Kiefer pisze: ↑04 sie 2024, 18:04 Niewątpliwie na złotym medalu mu najbardziej zależało, kiedy walka o GOATa, którą definiują głównie szlemy została zakończona na jego korzyść. Djokovic tak naprawdę nie ma za bardzo już o co grać i mógłby zakończyć karierę, ale może #25 będzie jeszcze dla niego motywacją.

Pilnujemy.

Czołem Uśmiechniętej Polsce!
No nie, potrafił w Atenach grając jeden z lepszych sezonów przerżnąć IO to przegrałby i dziś. Roger miał szklaną psychikę.
MTT World Tour (Highest rank #1, career 2009 - 2024):
MTT Challenger Tour:
W:
F: Rio 25, Acapulco 25, Munich 25
Spoiler:
W:
Alleluja, jakaś tam szansa na 25 tytuł jest, ale niewielka. Ja bym już odpuścił sezon, regeneracja i wszystkie siły na AO 25.
Piękne to było, szczególnie ta końcówka drugiego seta od 4-4 0-40 ze strony Serba- myślę, że musiało to zaimponować wszystkim, nawet niedarzących szczególną sympatią Serba. I już nie chodzi o same cyferki, w świetnym stylu Novak zgarnął te złoto a końcówka imponująca, szczególnie biorąc pod uwagę kontekst ostatniej szansy na złoty medal z racji wieku i faktu, jak w ogólności tenisiści się starzeją i zużywają. Novak zagrał tak, że aż chciało się dla niego złota, mimo pierwotnie innej sympatii. Ostatnio tak zaimponował mi Nadal w ćwiartce Rg 2022. Dla mnie niebędącego szczególnym fanem Serba, z pewnością te zwycięstwo stanie się jednym z przyjemniejszych wspomnień z całej jego wielkiej kariery- piękne odwrócenie RIO 2016 po 8 latach. Naprawdę imponująco starzeje się Novak- w swojej lidze, nawet w porównaniu do Rogera czy Rafy- i nie chodzi o liczby, a o grę i powtarzalność na przestrzeni turniejów i sezonów. Niezwykle ciekawy jestem, jak będzie wyglądała kariera Zvereva, Meda i Stefanosa po 30.
- DUN I LOVE
- Administrator
A jak ma wyglądać skoro już teraz cieniują?
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Forza Italia.
Okej, ale jednak mają dwa finały WS w tym roku, przegrane w obu przypadkach 2-3. Po prostu jestem ciekawy, kiedy przestaną być konkurencyjni w kontekście regularnego dochodzenia do dalekich faz WS z szansami na końcowy triumf. I ogólnie w jakim kierunku globalnie będzie ewoluować kariera tenisistów po 30. Mamy Rafę, Rogera, i przede wszystkim Novaka z absurdalnym poziomem po 30; mamy też przykładowo Szkota, Wawrinkę, Thiema z szybkim zjazdem do bazy. Oczywiście kontuzje miały tu duży wpływ, ale to też część starzenia sportowców.
- DUN I LOVE
- Administrator
Ale oni nigdy żadnej przewagi nad resztą nie mieli. Łatwo jest przewidzieć, że nie będą zachwycali po 30stce.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
-
Nole GOAT i tyle w temacie.
Alcaraz kończy ze srebrem w singlu i bez medalu w deblu. Porażka.
Alcaraz kończy ze srebrem w singlu i bez medalu w deblu. Porażka.
- Robertinho
*przygoda ze sportem, zwłaszcza w przypadku Tsitsipasa
- Robertinho
Myślę, że nawet run 17-19, nawet włączając nieszczesne 40-15, pokazały, jak wcześniej przepalał możliwości Szwajcar. W wieku 22-27 lat był tenisowo w inne lidze niż rafole w tym wieku, przecież GOAT na serwisie naprawdę wyrobił się przez ostatnie pół dekady. Cóż robić, przeszłości nie da się naprawić, można albo zmienić do niej stosunek, albo po prostu ją olać.
Dobry Roger podarował WTF 19 Greczynkowi. Kombo Fed-Thiem było wymarzone dla Cipasa.Robertinho pisze: ↑04 sie 2024, 19:42*przygoda ze sportem, zwłaszcza w przypadku Tsitsipasa
Tak Oni już raczej nie budzą większych emocjiRobertinho pisze: ↑04 sie 2024, 19:42*przygoda ze sportem, zwłaszcza w przypadku Tsitsipasa
Co to za różnica, który z nich będzie cieniem w finale z Alcarazem czy Sinnerem?
Teraz już chyba czekamy na nowych, którzy będą w stanie rywalizować z ww. dwójką, a zwłaszcza z Carlosem
Novak od dawna był fenomnenem jeśli chodzi o sprawność fizyczną i dbanie o zdrowie Można było przypuszczać, że długo pogra Na tak konkurencyjnego w jego wieku pewnie długo przyjdzie poczekać
Ja tam do niej nie wracam, jedynie chodziło mi o to, że Federer wieloma swoimi porażkami pokazał, że na tle swoich wybitnych rywali jest przegrywam i nie było do tego potrzebne dzisiejsze zwycięstwo Djokovica. Jest oczywiście jak jest, wiadomo, że fani Szwajcara by chcieli być na miejscu fanów Serba i żeby to Federer na finiszu kariery miał status Djokovica. Wyszło jak wyszło.Robertinho pisze: ↑04 sie 2024, 19:46Myślę, że nawet run 17-19, nawet włączając nieszczesne 40-15, pokazały, jak wcześniej przepalał możliwości Szwajcar. W wieku 22-27 lat był tenisowo w inne lidze niż rafole w tym wieku, przecież GOAT na serwisie naprawdę wyrobił się przez ostatnie pół dekady. Cóż robić, przeszłości nie da się naprawić, można albo zmienić do niej stosunek, albo po prostu ją olać.
Zbłaźnił się Carlos dzisiaj niemożebnie, wciąż nie rozumiem, co się na tym korcie odwaliło
Może troszkę powietrze zejdzie i zaprocentuje to na US Open.
Trzeba dobrze w Cincy zagrać i sobie klepnąć numer 2 przed Nowym Jorkiem, bo półfinału z Sinnerem sobie nie życzymy

Może troszkę powietrze zejdzie i zaprocentuje to na US Open.
Trzeba dobrze w Cincy zagrać i sobie klepnąć numer 2 przed Nowym Jorkiem, bo półfinału z Sinnerem sobie nie życzymy

MTT career highlights (26-17):
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
Nie. Tylko ona uwydatnia to jak mocno Federer nie wykorzystał swoich możliwości.
MTT World Tour (Highest rank #1, career 2009 - 2024):
MTT Challenger Tour:
W:
Spoiler:
W:
Novak nie tylko wygrał dzisiaj swój pierwszy turniej w sezonie, ale także odniósł pierwsze zwycięstwo nad rywalem z pierwszej 10-tki rankingu.
Zadaniowec Nole wyznaczył sobie cel na ten rok i zrealizował go z zegarmistrzowską precyzją.

Zadaniowec Nole wyznaczył sobie cel na ten rok i zrealizował go z zegarmistrzowską precyzją.

2025 = Stuttgart - (F, PF, PF) - WTA 500 - Ostapenko - Sabalenka 2-0, Sabalenka - Paolini 2-0, Ostapenko - Aleksandrowa 2-0; 2024 = Paryż - (F, ĆF, ĆF) - ATP Masters 1000 Zverev - Humbert 2-0, Chaczanow - Dimitrow 2-0, Humbert - Thompson 2-0; Halle - (F) - ATP 500 Sinner - Hurkacz 2-0 2023 = Sztokholm - (F) - ATP 250 Monfils - Kotow 2-1; Madryt - (4R, 3R) - ATP Masters 1000 Alcaraz - Zverev 2-0, Tsitsipas - Báez 2-1 - (ĆF ,4R) - WTA 1000 Sakkari - Begu 2-1, Świątek - Aleksandrowa 2-1 2022 = Turyn - (PF) - ATP Finals Djoković - Fritz 2-0; Barcelona - (F) - ATP 500 Alcaraz - Carreño-Busta 2-0
- DUN I LOVE
- Administrator
Piękna laurka poniżej. Zarówno dla Novaka, jak i dla kolegów z szatni.Marcelo_Rios pisze: ↑04 sie 2024, 21:46 Novak nie tylko wygrał dzisiaj swój pierwszy turniej w sezonie, ale także odniósł pierwsze zwycięstwo nad rywalem z pierwszej 10-tki rankingu.![]()
Zadaniowec Nole wyznaczył sobie cel na ten rok i zrealizował go z zegarmistrzowską precyzją.![]()
MTT Titles/Finals
Spoiler: