Indian Wells 2015
Re: Indian Wells 2015
Po bólu. Drugi set już nie był tak kuriozalnie tragiczny, ale i tak się cieszę, że nie trwało to 150 minut, bo chyba uległbym samospaleniu. Ktoś kto nie oglądał, powinien sobie wyobrazić bardzo słaby mecz i pomnożyć to razy 4. Będzie problem jeśli Żilu przywiózł solidną formę.
Bez jinxowania. O ile Nadal z pierwszego seta od przyzwoitego Simona powinien dostać wciry, to już w drugim secie, wycinając początek, wcale tak oczywiste by to nie było. Czyli norma. Da nadzieję, strolluje, a koniec taki jak zawsze.
Raon wziął pierwszego z Dogiem.

Raon wziął pierwszego z Dogiem.
Rafael Nadal, to zło, zgoda?
PS. Nie ma zgody na brak zgody.
PS. Nie ma zgody na brak zgody.
Gem, set mecz. Straszna męka, ale jakoś poszło. Ten hard to przerywnik przed prawdziwymi celami na ten sezon. Można zgarnąć wypłatę, zagrać w pokera i odwiedzić lubiane miasto. To, że kilku widzom przy okazji wypali oczy to nieistotny szczegół
.
Mam nadzieję, że w kolejnym meczu będzie lepiej, bo jeśli nie, to drugi raz się nie prześlizgniemy.

Mam nadzieję, że w kolejnym meczu będzie lepiej, bo jeśli nie, to drugi raz się nie prześlizgniemy.
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
- DUN I LOVE
- Administrator
Proste.Del Fed pisze:Dun się ucieszy z Socka.

Przygasł ostatnio Raonic, ciekawe, czy tutaj cokolwiek zagra.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Wujek Toni
Bo wygra, i wasze stękanie "oh jaki to biedny Rafałek słaby" staje się mocno nużące.jowy pisze:![]()
Zaraz przyjdzie Wujek i wam powie, że Rafa wraca do swojej wysokiej dyspozycji i że nie ma szans, żeby nie wygrał IW15.
Gdy wszyscy grają słabo to zawsze wygrywa Nadal. I ta reguła jest stała jak wzór na pole prostokąta.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Przynajmniej nie padło stwierdzenie, ze Hiszpan wraca do wysokiej formy! 

MTT - tytuły (13)
Dubaj '15, Dubaj '16, Houston '16, Tokio '16, Brisbane '17, Marsylia '17, Sydney '18, Australian Open '18, Rotterdam '18, Dubaj '18, Lyon '18, Szanghaj '18, Brisbane '19
MTT - finały (16)
Dubaj '15, Dubaj '16, Houston '16, Tokio '16, Brisbane '17, Marsylia '17, Sydney '18, Australian Open '18, Rotterdam '18, Dubaj '18, Lyon '18, Szanghaj '18, Brisbane '19
MTT - finały (16)
- Wujek Toni
A kogo obchodzi forma?! Liczą się wyłącznie suche wyniki, za 5 lat nikt nie będzie pamiętał w jakiej dyspozycji Nadal przyklepał dziesiątego Garrosa.Buzz pisze:Przynajmniej nie padło stwierdzenie, ze Hiszpan wraca do wysokiej formy!
Nie dość, że jako kibice Hiszpana czerpiecie pełnymi garściami z nędzy obecnego Touru to jeszcze wam mało.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Retoryka Twoich wypowiedzi w temacie kolejnych podbojów Hiszpana w dużej mierze, poza nędzą touru, opierała się na stwierdzeniach, że "wraca do formy", więc teraz to on...Wujek Toni pisze:A kogo obchodzi forma?!
Z tego co czytam, to jednak większość osób uczestniczących w dyskusji na forum jakoś tego progresu Hiszpana nie zauważa. Sam również jestem daleki od euforii, bo widzę jaką padakę prezentuje i w mojej ocenie raczej spodziewam się bardzo ubogiego, jak na niego sezonu.
Tak, zwłaszcza od RG '2014 można było się naczerpać!Wujek Toni pisze:Nie dość, że jako kibice Hiszpana czerpiecie pełnymi garściami z nędzy obecnego Touru to jeszcze wam mało.
MTT - tytuły (13)
MTT - finały (16)
MTT - finały (16)
Indian Wells - wyniki III rundy:
[1] Novak Djoković (SRB) d. Albert Ramos-Vinolas (ESP) 7-5 6-3
[18] John Isner (USA) d. [16] Kevin Anderson (RSA) 7-6(6) 6-2
Thanasi Kokkinakis (AUS) d. Juan Monaco (ARG) 6-2 5-7 7-6(5)
[32] Bernard Tomic (AUS) d. [8] David Ferrer (ESP) 7-5 6-4
[4] Andy Murray (GBR) d. [26] Philipp Kohlschreiber (GER) 6-1 3-6 6-1
Adrian Mannarino (FRA) d. [14] Ernests Gulbis (LAT) 6-4 6-4
[12] Feliciano Lopez (ESP) d. [20] Pablo Cuevas (URU) 6-2 4-6 6-3
[5] Kei Nishikori (JPN) d. [28] Fernando Verdasco (ESP) 6-7(6) 6-1 6-4
[6] Milos Raonic (CAN) d. Ołeksandr Dołgopołow (UKR) 7-6(2) 6-4
[17] Tommy Robredo (ESP) d. [11] Grigor Dimitrov (BUL) 6-4 1-6 7-5
[13] Gilles Simon (FRA) d. [Q] Michael Berrer (GER) 6-2 7-5
[3] Rafael Nadal (ESP) d. Donald Young (USA) 6-4 6-2
[27] Lukas Rosol (CZE) d. Robin Haase (NED) 6-4 6-7(4) 7-6(3)
[9] Tomas Berdych (CZE) d. Steve Johnson (USA) 6-4 6-2
Jack Sock (USA) d. [15] Roberto Bautista Agut (ESP) 3-6 6-3 6-2
[2] Roger Federer (SUI) d. [30] Andreas Seppi (ITA) 6-3 6-4
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Indian Wells - pary IV rundy
[1] Novak Djoković (SRB) vs [18] John Isner (USA)
Thanasi Kokkinakis (AUS) vs [32] Bernard Tomic (AUS)
[4] Andy Murray (GBR) vs Adrian Mannarino (FRA)
[12] Feliciano Lopez (ESP) vs [5] Kei Nishikori (JPN)
[6] Milos Raonic (CAN) vs [17] Tommy Robredo (ESP)
[13] Gilles Simon (FRA) vs [3] Rafael Nadal (ESP)
[27] Lukas Rosol (CZE) vs [9] Tomas Berdych (CZE)
Jack Sock (USA) vs [2] Roger Federer (SUI)
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Indian Wells - plan gier na środę
Stadium 1 - początek o 19:
[12] Feliciano Lopez (ESP) vs [5] Kei Nishikori (JPN)
WTA
[13] Gilles Simon (FRA) vs [3] Rafael Nadal (ESP)
Jack Sock (USA) vs [2] Roger Federer (SUI)
Nie przed 3:
[1] Novak Djokovic (SRB) vs [18] John Isner (USA)
Stadium 2 - początek o 19:
[4] Andy Murray (GBR) vs Adrian Mannarino (FRA)
[27] Lukas Rosol (CZE) vs [9] Tomas Berdych (CZE)
[6] Milos Raonic (CAN) vs [17] Tommy Robredo (ESP)
[WC] Thanasi Kokkinakis (AUS) vs [32] Bernard Tomic (AUS)
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
- Wujek Toni
Padakę prezentuję według wyłącznie jego fanów, którzy uznali anomalie formy za standard, do którego Hiszpan zawsze powinien nawiązywać. Oczywiście ciągle zapominając przy tym , że z wiekiem gra się coraz słabiej, no ale was to przecież nie obchodzi. Ma być USO'10 i koniec!Buzz pisze:Retoryka Twoich wypowiedzi w temacie kolejnych podbojów Hiszpana w dużej mierze, poza nędzą touru, opierała się na stwierdzeniach, że "wraca do formy", więc teraz to on...
Z tego co czytam, to jednak większość osób uczestniczących w dyskusji na forum jakoś tego progresu Hiszpana nie zauważa. Sam również jestem daleki od euforii, bo widzę jaką padakę prezentuje i w mojej ocenie raczej spodziewam się bardzo ubogiego, jak na niego sezonu.
Sprytne wyfiltrowanie na własne potrzeby wyłącznie króciutkiego fragmentu słabej ery, trwającej dobre 5-6 lat. Ile to Nadal złowił sobie Szlemów w tym czasie? 12?Wujek Toni pisze: Tak, zwłaszcza od RG '2014 można było się naczerpać!
Dimitrow...?
- DUN I LOVE
- Administrator
Przegrał z bardziej utytułowanym rywalem.Rroggerr pisze:Dimitrow...?
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Wyłączyłem po sześciu gemach, dużo dobrych piłek, myślałem, ze spokojnie ogarnie. Jak sobie nic nie zrobił w trakcie, to polew. Najlepsze zwycięstwa Dimitrowa od Wimbledonu to Anderson, który zanotował w tamtym meczu kolaps roku, i Kyrgios, który złapał kontuzję gdy miał serwować na mecz. Spoko byłoby chyba wykopać Rasheeda.
Thanasi z Tomiciem jakoś o 4? Może wstanę.
Thanasi z Tomiciem jakoś o 4? Może wstanę.
- DUN I LOVE
- Administrator
Wcześniej. Mecz po meczu od 19.Rroggerr pisze:Thanasi z Tomiciem jakoś o 4? Może wstanę.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Podobno przy stanie 5-6 i 15-15 w trzecim, poszły 2 df-y z rzędu. Głowy nie kupisz.Rroggerr pisze:Dimitrow...?
Ostatnio zmieniony 18 mar 2015, 13:36 przez simon, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja wiem, ze jesteś jinx master troll level expert, ale spojrz sobie, ilu niekibców Rafaela wczoraj uważało, ze gra beznadziejnie.Wujek Toni pisze:
Padakę prezentuję według wyłącznie jego fanów, którzy uznali anomalie formy za standard, do którego Hiszpan zawsze powinien nawiązywać.

Tytuły (30):
2025: Miami 2024: Montreal, Bazylea 2023: Wiedeń 2022: Miami, Astana, Bazylea, WTF Turyn 2021: Monte Carlo, Madryt, Winston-Salem 2019: Newport, US Open, 2018: Brisbane, Quito, Indian Wells, Monte Carlo, Monachium, Roland Garros, 2017: Auckland, Waszyngton, Shenzen, 2015: Doha, Sydney, Houston, Roland Garros, 2013: US Open, 2012: Nicea, 2011: Los Angeles, WTF Londyn, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Finały (38):
2025: Barcelona 2024: Brisbane, Cordoba, Estoril, WTF Turyn 2023: Auckland, Rotterdam, Dubaj, Barcelona 2022: Rotterdam, Monte Carlo, Monachium, Rzym, Newport, Hamburg, Gijon 2021: Monachium, Rzym, 2020: Rzym, Antwerpia, 2019: Rotterdam, Rzym, Roland Garros, 2018: Halle, 2017: Stuttgart, 2016: Tokio, Shanghai, Bazylea, 2015: Wiedeń, WTF Londyn, 2014: Doha, 2013: Cincinnati, 2012: Monte Carlo, Roland Garros, Sztokholm, 2011: Marsylia, Monte Carlo, Wimbledon, US Open, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
2025: Miami 2024: Montreal, Bazylea 2023: Wiedeń 2022: Miami, Astana, Bazylea, WTF Turyn 2021: Monte Carlo, Madryt, Winston-Salem 2019: Newport, US Open, 2018: Brisbane, Quito, Indian Wells, Monte Carlo, Monachium, Roland Garros, 2017: Auckland, Waszyngton, Shenzen, 2015: Doha, Sydney, Houston, Roland Garros, 2013: US Open, 2012: Nicea, 2011: Los Angeles, WTF Londyn, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Finały (38):
2025: Barcelona 2024: Brisbane, Cordoba, Estoril, WTF Turyn 2023: Auckland, Rotterdam, Dubaj, Barcelona 2022: Rotterdam, Monte Carlo, Monachium, Rzym, Newport, Hamburg, Gijon 2021: Monachium, Rzym, 2020: Rzym, Antwerpia, 2019: Rotterdam, Rzym, Roland Garros, 2018: Halle, 2017: Stuttgart, 2016: Tokio, Shanghai, Bazylea, 2015: Wiedeń, WTF Londyn, 2014: Doha, 2013: Cincinnati, 2012: Monte Carlo, Roland Garros, Sztokholm, 2011: Marsylia, Monte Carlo, Wimbledon, US Open, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
- Wujek Toni
Słyszę ten argument od 10 lat. Skoro nikt go nie odsyła to znaczy, że widocznie Nadal jest lepszy od nich wszystkich razem wziętych. A jako że ogrywa ich komfortowo, sam będąc w przeciętnej formie to świadczy tylko jak najlepiej o poziomie rozgrywek.Barty pisze:
Kazdy szanujacy tenisista by go odeslal na Floryde, no a ze trafilo na Younga, to coz zrobic.
- DUN I LOVE
- Administrator
Jakie nikt go nie odsyła? Co Ty piszesz w ogóle?Wujek Toni pisze:Skoro nikt go nie odsyła to znaczy, że widocznie Nadal jest lepszy od nich wszystkich razem wziętych.
MTT Titles/Finals
Spoiler: