Hiszpania - La Liga cz. I
Re: Hiszpania - La Liga
5 wdusił Ronaldo, całkiem przyzwoicie.
MTT bilans finałów (22-29)
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25
Nie wiem, jak wyglądał Real, bo mecz w zasadzie przespałem. Obejrzałem ostatnie 10-15 minut. Cieszy wynik i to, że Cris coś tam strzelił.
Obejrzałem za to Atleti-Barca... Nie wiem, jak Wy to widzicie, ale po mojemu to nie było to Atleti, co kiedyś. Jakoś w pressingu tak nie bardzo, w kontrach jakoś nie bardzo... Odniosłem wrażenie, że drużyna straciła zęba. Rozumiem nowe transfery, no ale... Szkoda mi ich, bo Atleti akurat wbrew wszystkiemu lubię, choć nie powinienem
. Jestem też o tyle zaskoczony, że w tym okienku transferowym byli dość aktywni w kupowaniu - choć też i posprzedawali. Wynik może 1:2, ale coś tak czuję, że te 1:3 wisiało w powietrzu i niewiele brakło.
Barca za to ładnie i składnie. Przełożyła posiadanie piłki na efektywność, przez co wygrała. Przyjemnie się oglądało. Parę akcji zrobiło na mnie duże wrażenie, szczególnie, że ewidentnie były "na pamięć". Po prostu coś świetnego.
Tylko stronniczy komentarz tego drugiego co komentował z R. Koseckim był nie do zniesienia dla mnie. Tak samo w meczu Realu, choć tamten trochę się hamował. Co się dzieje do ciężkiej cholery z tymi "dziennikarzami"? Zero obiektywizmu i typowy przykład fanboja po raz kolejny widzę.
Obejrzałem za to Atleti-Barca... Nie wiem, jak Wy to widzicie, ale po mojemu to nie było to Atleti, co kiedyś. Jakoś w pressingu tak nie bardzo, w kontrach jakoś nie bardzo... Odniosłem wrażenie, że drużyna straciła zęba. Rozumiem nowe transfery, no ale... Szkoda mi ich, bo Atleti akurat wbrew wszystkiemu lubię, choć nie powinienem

Barca za to ładnie i składnie. Przełożyła posiadanie piłki na efektywność, przez co wygrała. Przyjemnie się oglądało. Parę akcji zrobiło na mnie duże wrażenie, szczególnie, że ewidentnie były "na pamięć". Po prostu coś świetnego.
Tylko stronniczy komentarz tego drugiego co komentował z R. Koseckim był nie do zniesienia dla mnie. Tak samo w meczu Realu, choć tamten trochę się hamował. Co się dzieje do ciężkiej cholery z tymi "dziennikarzami"? Zero obiektywizmu i typowy przykład fanboja po raz kolejny widzę.
http://blogtadx.blogspot.com/ Mój tenisowo-biegowy blog.
https://www.facebook.com/blogtadxblogsp ... 439183912/
CS:GO #roadtogold
https://www.facebook.com/blogtadxblogsp ... 439183912/
CS:GO #roadtogold
Dramatyczni są rezerwowi w Barcelonie. Ten Sandro i Munir to na polanie mogą sobie pograć, fakt że reszta też na zwolnionych obrotach.
- Robertinho
- DUN I LOVE
- Administrator
A jak wracałem z pracy, to naszła mnie myśl, żeby rzucić 200 zł na Celtę.
Oczywiście, nie zrobiłem tego.
Kolejny mecz, obok Bilbao w Superpucharze, gdzie Barca traci 4 gole.
E: Trzeci. Jeszcze Sevilla Superpucharze Europy też strzeliła czwórkę.

Kolejny mecz, obok Bilbao w Superpucharze, gdzie Barca traci 4 gole.
E: Trzeci. Jeszcze Sevilla Superpucharze Europy też strzeliła czwórkę.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Robertinho
- DUN I LOVE
- Administrator
A co zmienia ten mecz?
To jak z ATP - po porażce faworytów obwieszcza się zmartwychwstanie i przełom w rozgrywkach. Później trzeba zejść na ziemię.
E: Sevilla robi sobie jaja.
To jak z ATP - po porażce faworytów obwieszcza się zmartwychwstanie i przełom w rozgrywkach. Później trzeba zejść na ziemię.
E: Sevilla robi sobie jaja.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Celta gra bardzo dobrze, więc ta porażka aż tak bardzo nie dziwi, natomiast styl tak. Bardziej zaskakuje to co wyprawia Sevilla.
- DUN I LOVE
- Administrator
Właśnie edytowałem swój poprzedni wpis. Jakiś dramat, a myślałem, że po zatrzymaniu Krychowiaka i przyjściu Llorente zagrożą najlepszym. Póki co wygląda na walkę o utrzymanie.Hankmoody pisze:Bardziej zaskakuje to co wyprawia Sevilla.

Bilbao też padaka.
15. Malaga - 3
16. Bilbao - 3
17. Levante - 3
18. Getafe - 3
19. Granada - 3
20. Sevilla - 2
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Co ciekawe w LM zagrali super mecz, sporo niby w tej ekipie się zmieniło, ale transfery wydawały się raczej na plus. Zobaczymy ile czasu jeszcze będą potrzebować.
- DUN I LOVE
- Administrator
Sevilla 4-4, Bilbao 0-4, Celta 1-4 - bardzo dużo tego jak na 24 września. Najbliższe GD to może być najgorsze 90 minut w moim kibicowskim życiu. 

MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Robertinho
Jako piewca pięknej przeszłości, jakoś nie rozpaczam. Czytanie porównań drużyny opartej na trzech gwiazdach, do maszyny Pepa, wywoływało już u mnie odruch wymiotny.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
- Robertinho
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
- DUN I LOVE
- Administrator
Pytań o Barcę będzie jeszcze więcej, bo nadczłowiek się sypnął i po 10 minutach opuścił plac. To tak, gdyby mało było kontuzji w zespole. #szerokakadra
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Kadra to od dawna problem Barcy, na boisku w pierwszej 11 gwiazdozbiór, ale jak ktoś wysiądzie to dramat. Do tego rezerwowi nie grają dużo i gdy wchodzą nie są w rytmie, nie są w stanie pomóc drużynie.
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
2 miesiące bez Leona:
http://www.fcbarca.com/65866-leo-messi- ... n=mainpage
Pod znakiem zapytania stoi występ w GD 21 listopada.
http://www.fcbarca.com/65866-leo-messi- ... n=mainpage
Pod znakiem zapytania stoi występ w GD 21 listopada.
Wróci na Real, cyknie z dwie i po raz kolejny pokażę miejsce w szeregu Ronaldo, pytanie, czy do GD nie będzie z 8 punktów straty.
Zaczarowana jest dziś bramka Kameniego, niewiargodne że tutaj jest po zero.
- DUN I LOVE
- Administrator
Coś pewnie wcisną w samej końcówce. Co Amrabat zrobił?
MTT Titles/Finals
Spoiler: