Forum fanów tenisa ziemnego, gdzie znajdziesz komentarze internautów, wyniki, skróty spotkań, statystyki, materiały prasowe, typery i inne informacje o turniejach ATP i WTA.
SebastianK pisze:Zaprosił Marin Rafę do pięciosetowego tańca.
Szkoda tylko, że chwilowo zgubił kroki. W czwartą godzinę gry wkroczyli panowie
Co optymistyczne to świeżość na obliczu Marina. Jest nadzieja, że się nie zasapie jak przyjdzie grać decidera.
Wujek Toni pisze:Inny Federer, inny Nadal, zupełnie odmienne okoliczności. Rok temu miała miejsce anomalia, a niektórzy próbują na siłę uczynić z niej regułę. Wielu jest takich, którzy dość mocno potrafili obić Rafę w mało istotnym meczu, a gdy dochodzi co do czego w Szlemie to Hiszpan idzie po swoje. Nadal jest żelaznym faworytem spotkania w formule best of 5 na ten moment, niezależnie od rojeń na temat formy jednego i drugiego.
Już na pewno inni niż sprzed czterech lat, bo jak się nie mylę to od tego czasu hiszpański matador nie wygrał ani razu z najbardziej utytułowanym tenisistą w najważniejszych imprezach. Póki co Rafa gubi sety ze Schwartzmanem i próbuje ogarnąć Cilicia, który też nie gra bezbłędnie i trochę pomaga.
Nadal jest dziś tak marny żeby jakby wystawić Gonzaleza z 07 czy Tsonge z 08 to by nie wiedział co się dzieję... Jak ktoś z taką gówno grą wygra szlema to nie pozostaje nic innego jak dać sobie z tym wszystkim spokój.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje