Australian Open 2018
Re: Australian Open 2018
Stęskniłem się, Djoker.
A odkąd nie interesuje mnie ten sport, nie wnikam w kibicowskie preferencje, stąd dodatkowy przypływ sympatii. Więc dawać jeszcze Matka.
A odkąd nie interesuje mnie ten sport, nie wnikam w kibicowskie preferencje, stąd dodatkowy przypływ sympatii. Więc dawać jeszcze Matka.
MTT bilans finałów (22-29)
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
- DUN I LOVE
- Administrator
Szalony turniej jakiś, jutro rano pewnie jak odpalę ls to zobaczę Sandgrena wytłuszczoną czcionką.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- The Djoker
Matek jest hipokrytą bo wczoraj bił na alarm o słabości turu i że dalej się podniecajcie że Fedal wygrywa szlemy,a dziś wścieka się po wylocie koksiarza z Majorki.
-
Jeśli odczuwasz któryś z następujących objawów:
- znużenie oglądaniem kolejny raz tego samego tenisisty w finale szlema
- ból dupy spowodowany sukcesami nielubianego tenisisty
- tęsknota za dawnym forum
*Przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki lub skontaktuj się z lekarzem lub farmaceutą.
- znużenie oglądaniem kolejny raz tego samego tenisisty w finale szlema
- ból dupy spowodowany sukcesami nielubianego tenisisty
- tęsknota za dawnym forum
Spoiler:
The human race will disappear. Other races will appear and disappear in turn. The sky will become icy and void, pierced by the feeble light of half-dead stars. Which will also disappear. Everything will disappear. And what human beings do is just as free of sense as the free motion of elementary particles. Good, evil, morality, feelings? Pure 'Victorian fictions'. Only egotism exists.
- Robertinho
Zazdroszczę. W sensie zerwania z tym rakiem, nie przepływu sympatii do Djokera i matka.Mario pisze:Stęskniłem się, Djoker.
Ja chyba prędzej rzeczywistoście rzucę forum, skoro tyle osób wnerwiam, łącznie z DUNem, a podobna liczba wnerwia mnie, niż się emocjonalnie odetnę od tenisa. Musi Fedal skończyć, żebym wreszcie zaznał spokoju.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
-
I może dlatego nigdy nie doścignie Federera, podobnie jak Nole. Kiedy wygląda na to, że już go ma to płaci za wysiłek włożony w złapanie lidera i ponownie się oddala, by znowu szarpnąć itd. Djokovic jeszcze mocnej pociągnąl i płaci jeszcze bardziej. Kroku Serbowi próbował dotrzymać Murray, jednak okazało się to ponad możliwości Brytyjczyka i ma szczęście, że po długim truchciku Wawrinka zaczął finiszować zbyt wcześnie.DUN I LOVE pisze:Patrząc na Nadala na filmiku poniżej (po meczu z Diego) nie wydaje mi się, że sport to zdrowie. Dizś jeszcze się dobił.
Od paru dni fala sensacji narasta. Mam nadzieję, że już była kumulacja.DUN I LOVE pisze:Szalony turniej jakiś, jutro rano pewnie jak odpalę ls to zobaczę Sandgrena wytłuszczoną czcionką.
- The Djoker
To jeszcze kilka Garrosów sobie poczekasz Robu przyjacielu mój.
"Finał bez straty seta, a w nim zbicie biednej Fedzi"
Co za amatorka...

Co za amatorka...
MTT career highlights (26-17):
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
- Wujek Toni
Pomijając kuriozalność obecnego Touru i jego podłą kondycję, ile Szlemów ma w sobie Federer? 1, może 2? Oczywiście przy założeniu, że nic nie ulegnie pogorszeniu w najbliższych miesiącach.Federasta19 pisze: I może dlatego nigdy nie doścignie Federera, podobnie jak Nole.
Ja bym autentycznie pożałował Rafę, gdyby to był faktyczny upadek Mistrza, a nie wypadek przy pracy i brak rozsądku przy podejmowaniu decyzji o starcie w turnieju bez właściwego przygotowania. Na Boga(sic!), ten człowiek zrobił z dużą łatwością ćwiartkę Szlema, startując w Australii właściwie z marszu. Naprawdę boję się skali pogromów na tegorocznym RG, chociaż sam Hiszpan zawiesił rok temu poprzeczkę bardzo wysoko.
Ad rem: Nadal bezproblemowo będzie skalpował kolejnych paziów na paryskiej mączce do później trzydziestki. Rekord Federera jest nie do ocalenia, chyba że w życiu Hiszpana dojdzie do prawdziwej tragedii, jak wypadek, choroba, czy potworna kontuzja.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
- Robertinho
Podziałało? Podziałało.robpal pisze:"Finał bez straty seta, a w nim zbicie biednej Fedzi"![]()
Co za amatorka...
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Jakby ktoś zapomniał. 2015 brak okresu przygotowawczego. Do ćwiartki w miarę z górki bo jeden mecz z problemami. W QF zgodny z rozstawieniem Berdych. Od tego momentu 1 ćwierćfinał do zeszłego roku.
MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17
Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17
Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
Tak, to było to.Robertinho pisze: Podziałało? Podziałało.
MTT career highlights (26-17):
- DUN I LOVE
- Administrator
W tym roku nie popełni tamtego błędu. Niby to tylko Wilander, ale w studio sugerował z Basią, że możliwe, że Nadal nie pojawi się już w tym roku na kortach twardych i wróci na cegłę. Chyba nie byłoby to takie głupie rozwiązanie z jego punktu widzenia.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
No i...stało się. Naprawdę teraz jak na dłoni widać że Novak i Rafa po prostu przeszarżowali. Zresztą po Nadalu widać to od lat. Może dlatego mu nie potrafię kibicować. Nie wytrzymałbym jego ciągłych kontuzji. I nie ważne że na koniec kariery będzie miał najwięcej szlemów w historii. Jestem ciekaw czy będzie w stanie chodzić po 50. Dziwię się już od dawna że Rafael jest na tyle uparty żeby walczyć o każdy pkt i każdego gema. Jak BiG3 ma już nie być zdrowa to wole żeby jej nie było już w ogóle.
MTT Singiel :
2021: Roland Garros, San Diego, Paris
2019: Antwerp
MTT Debel :
#1 : 10 weeks
2025: Australian Open
2024: Australian Open
2023: Wimbledon, Cincinnati
2022 : Indian Wells, US Open
2021: Australian Open, WTF
2020 : Shanghai
2019 : Wimbledon
MTT Debel :
-
O ile się gra nagle nie załamie to kilka szans będzie miał. Nie zapominaj jednak, że ekonomiczna gra Szwajcara, w porównaniu do innych Fabsterów, odejmuje mu trochę lat. Bo tak szczerze mówiąc, ile miał większych kontuzji poza tą pechową kąpielą? A i tak w tamtym roku prawie zrobił finał Wimbledonu. Rówieśnicy naszego bohatera już dawno dali sobie spokój, co najwyżej grają debla.Wujek Toni pisze:Pomijając kuriozalność obecnego Touru i jego podłą kondycję, ile Szlemów ma w sobie Federer? 1, może 2? Oczywiście przy założeniu, że nic nie ulegnie pogorszeniu w najbliższych miesiącach.
Nie skreślam Nadala, w 2010 też skreczował a jak było dalej wiadomo, ale on nie ma 23 lat, że będzie ciągle hasał po betonie, o trawie nie wspominając. Zagrał mocny poprzedni sezon i cierpi. Na mączce coś może wpaść, jednak daleki byłbym od pewności.
Lake właśnie przypomniał czas, gdzie po gładkiej ćwiartce odpadł i przez dwa lata nie widzieli go w drugim tygodniu WS.
Wierzysz w to? Zbyt zawzięty to człowiek.DUN I LOVE pisze:W tym roku nie popełni tamtego błędu. Niby to tylko Wilander, ale w studio sugerował z Basią, że możliwe, że Nadal nie pojawi się już w tym roku na kortach twardych i wróci na cegłę. Chyba nie byłoby to takie głupie rozwiązanie z jego punktu widzenia.
MTT Singiel :
MTT Debel :
MTT Debel :
- DUN I LOVE
- Administrator
Wierzę, możliwe, że organizm to na nim wymusi. Zresztą, nie mój interes.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Wujek Toni
Jeśli nie masz kompletnie gdzieś rekordu Szlemów, to trochę Twój.DUN I LOVE pisze:Wierzę, możliwe, że organizm to na nim wymusi. Zresztą, nie mój interes.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
- DUN I LOVE
- Administrator
Jak być może nie zauważyłeś, odcinam się od tej histerii.
MTT Titles/Finals
Spoiler: