Roland Garros 2018
Re: Roland Garros 2018
Nie wiem, czy Julka da radę psychologicznie, dobrze, że jest jeszcze Karolina. Dziewczyna na misji - najpierw Dołpowa (znaczy dziś), potem, oby nie, Syryna.
Kerber z Bertens też ciekawe, co wymyślą.
Kerber z Bertens też ciekawe, co wymyślą.
Rafael Nadal, to zło, zgoda?
PS. Nie ma zgody na brak zgody.
No u Pań dziś naprawdę ciekawie. Holenderka powinna sobie poradzić, a u Szarapowej to nie mam pojęcia.
Tytuły (30):
2025: Miami 2024: Montreal, Bazylea 2023: Wiedeń 2022: Miami, Astana, Bazylea, WTF Turyn 2021: Monte Carlo, Madryt, Winston-Salem 2019: Newport, US Open, 2018: Brisbane, Quito, Indian Wells, Monte Carlo, Monachium, Roland Garros, 2017: Auckland, Waszyngton, Shenzen, 2015: Doha, Sydney, Houston, Roland Garros, 2013: US Open, 2012: Nicea, 2011: Los Angeles, WTF Londyn, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Finały (38):
2025: Barcelona 2024: Brisbane, Cordoba, Estoril, WTF Turyn 2023: Auckland, Rotterdam, Dubaj, Barcelona 2022: Rotterdam, Monte Carlo, Monachium, Rzym, Newport, Hamburg, Gijon 2021: Monachium, Rzym, 2020: Rzym, Antwerpia, 2019: Rotterdam, Rzym, Roland Garros, 2018: Halle, 2017: Stuttgart, 2016: Tokio, Shanghai, Bazylea, 2015: Wiedeń, WTF Londyn, 2014: Doha, 2013: Cincinnati, 2012: Monte Carlo, Roland Garros, Sztokholm, 2011: Marsylia, Monte Carlo, Wimbledon, US Open, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
2025: Miami 2024: Montreal, Bazylea 2023: Wiedeń 2022: Miami, Astana, Bazylea, WTF Turyn 2021: Monte Carlo, Madryt, Winston-Salem 2019: Newport, US Open, 2018: Brisbane, Quito, Indian Wells, Monte Carlo, Monachium, Roland Garros, 2017: Auckland, Waszyngton, Shenzen, 2015: Doha, Sydney, Houston, Roland Garros, 2013: US Open, 2012: Nicea, 2011: Los Angeles, WTF Londyn, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Finały (38):
2025: Barcelona 2024: Brisbane, Cordoba, Estoril, WTF Turyn 2023: Auckland, Rotterdam, Dubaj, Barcelona 2022: Rotterdam, Monte Carlo, Monachium, Rzym, Newport, Hamburg, Gijon 2021: Monachium, Rzym, 2020: Rzym, Antwerpia, 2019: Rotterdam, Rzym, Roland Garros, 2018: Halle, 2017: Stuttgart, 2016: Tokio, Shanghai, Bazylea, 2015: Wiedeń, WTF Londyn, 2014: Doha, 2013: Cincinnati, 2012: Monte Carlo, Roland Garros, Sztokholm, 2011: Marsylia, Monte Carlo, Wimbledon, US Open, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Biedna Julia 

MTT career highlights (26-17):
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
- Robertinho
Mówcie co chcecie, ale Serena w tym stroju nurka, wyglądała naprawdę niepokojąco jak na siebie szczupło. Im szybciej któraś ją wyjasni, tym spokojniejszy będę.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Heh, zerkam na to lanie, które Stosur dostaje od Muguruzy i łezka w oku się kręci na wspomnienie tego, co w 2010 Australijka grała w Paryżu.
MTT career highlights (26-17):
Szczupło? Moim zdaniem to jeszcze sporo do najlepszych lat brakuje.Robertinho pisze:Mówcie co chcecie, ale Serena w tym stroju nurka, wyglądała naprawdę niepokojąco jak na siebie szczupło. Im szybciej któraś ją wyjasni, tym spokojniejszy będę.
Stephens świetna w obronie, Giorgi jeszcze trafia - dobre granie. Z kolei Muguruza bez problemów.
DUN I LOVE pisze: ↑05 sie 2021, 23:58 Praktycznie wszystkie finały w LA mi uciekły podczas tegorocznych IO. Jestem ogromnie tym zasmucony, za 3 lata już to się nie powtórzy.
- Robertinho
Jakby nie brakowało, to te spekulacje w ogóle by były bez sensu. Ja w każdym razie spodziewałem się gorszej formy.
Nie miał jeszcze kto Williams przetestować.
DUN I LOVE pisze: ↑05 sie 2021, 23:58 Praktycznie wszystkie finały w LA mi uciekły podczas tegorocznych IO. Jestem ogromnie tym zasmucony, za 3 lata już to się nie powtórzy.
Jednak Stephens. Bardzo wyrównany mecz i dobrze się go oglądało. Giorgi zrobiła kilka tych swoich wielbłądów, ale było ich naprawdę mało jak na Nią. Dużo trafiała Włoszka i była dziś trudną rywalką. To za co pochwaliłbym Sloane to cierpliwość. Zachowywała spokój mimo efektownych zagrań rywalki, raczej nie szarpała, nie podpalała się szukając jakichś dziwnych rozwiązań. Dwa razy obroniła serwis Camili na mecz, nie dając się ponieść emocjom. Naprawdę brawa za tę stronę mentalną, na pewno dziś pomogło to Amerykance.
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
- Jacques D.
Elinka to moja ulubiona tenisistka ostatnich co najmniej 10 lat (może obok Zwonariowej), ale jej występy w Szlemach to jakieś kuriozum w porównaniu do wszystkich innych turniejów. Trudno mi tu przyjąć do wiadomości wytłumaczenie tego blokadą mentalną, bo jak uwierzyć, że ktoś, kto ma bilans 12-2 w finałach turniejów i nie robi na nim zbytniego wrażenia finał Rzymu z Halep, pęka mentalnie w 3 rundzie z Buzarnescu, nawet jeśli to RG. Niestety obawiam się, że Switolina będzie taką Dementiewą czy Schnyder swoich czasów, które często grały znakomicie w dużych turniejach, ale prawie nigdy w tych największych... No niestety, oprócz Martiny chyba jestem skazany na kibicowanie wiecznym przegrywom i rywalizowanie w tej konkurencji z Mario.
I know the pieces fit.
Spoiler:
Karolina, weź się utop w Wełtawie.
Szkoda P3try, ale mega sensacja na tych kortach w Paryżu, to to nie jest. Kontaveit będzie lepsza niż Kanepi. O ile z gry już nie jest.
Szkoda P3try, ale mega sensacja na tych kortach w Paryżu, to to nie jest. Kontaveit będzie lepsza niż Kanepi. O ile z gry już nie jest.
-
Ta, Sharapova 6-1 4-1.Del Fed pisze:Nie wiem, czy Julka da radę psychologicznie, dobrze, że jest jeszcze Karolina.
Czytałem wiele opinii (nie na tym forum), że gra Svitoliny jest prymitywna i nawet dostała z tego powodu pseudonim.
No, ale teraz zrobiła przynajmniej punkt turnieju Pliskova. 
Szara - Płowa - Dołpowa vs Serena - ani chwili spokoju. idź Pan. Choć Mats byłby pewnie cały podjarany.

Szara - Płowa - Dołpowa vs Serena - ani chwili spokoju. idź Pan. Choć Mats byłby pewnie cały podjarany.
A ja chętnie bym zobaczył mecz Sharapovej z Williams. Maria dziś dużo lepsza niż z Vekic, a że Pliskovej nigdy nie lubiłem, to cieszy mnie wygrana Rosjanki.
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal
- Robertinho
Zawsze można spojrzeć ns ten mecz optymistycznie. Jedna z nich na pewno odpadnie, a dla oponentów to już coś. Poza tym zabawnym byłoby zobaczyć scenariusz w którym mama Serena ogoli Maszę jak za starych czasów.
Heh, miałem przeczucie że to Maria wyjdzie z dołka na mecz z Pliskovą a nie na odwrót. Poza tym no weźcie mecz Williams vs Sharapova będzie wielką ozdobą tego turnieju, bez nich musmiy się jarać Halep,Muguruzą czy o zgrozo Woźniacką
MTT Singiel :
2021: Roland Garros, San Diego, Paris
2019: Antwerp
MTT Debel :
#1 : 10 weeks
2025: Australian Open
2024: Australian Open
2023: Wimbledon, Cincinnati
2022 : Indian Wells, US Open
2021: Australian Open, WTF
2020 : Shanghai
2019 : Wimbledon
MTT Debel :
A co złego w Muguruzie?
No chodziło mi o to że one wszystkie są spoko nawet większość z nich lubię(poza CarolinePiotrek pisze:A co złego w Muguruzie?
![:] :]](./images/smilies/%5Bdblpt%5D%5D.gif)
MTT Singiel :
MTT Debel :
MTT Debel :
- Robertinho
Czy to jest jakiś wyrafinowany trolling? Zdajesz sobie sprawę, kiedy ostatnio Sharapova wygrała z Williams? I tak, są osoby, które wolą oglądać Muguruzę, Halep, a nawet Wozniacki.Razing pisze:Heh, miałem przeczucie że to Maria wyjdzie z dołka na mecz z Pliskovą a nie na odwrót. Poza tym no weźcie mecz Williams vs Sharapova będzie wielką ozdobą tego turnieju, bez nich musmiy się jarać Halep,Muguruzą czy o zgrozo Woźniacką