US Open 2018

Obrazek
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Re: US Open 2018

Post autor: DUN I LOVE »

robpal pisze:Ja tylko chciałem dodać, że w ostatnich latach Hiszpan namoczył sporo tych pięciosetówek na styku, więc w końcu też musiał taką wygrać. Szkoda, że nie dwa miesiące temu :]
Z DelPo wygrał.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

DUN I LOVE pisze:
Rroggerr pisze:Tak co do Olejniczaka, to powoli robi się z niego polski Wilander z jego skłonnościami do nazywania wszystkiego co widzi najlepszym w karierze/na świecie/w historii, i każdego gracza poprawiającego każdy element gry co roku, dzisiaj winner z returnu na breaka w 3 u Thiema był "najlepszym w jego karierze" a sam backhand "najlepszym w całych rozgrywkach".
Cóż, ja i tak podziwiam cierpliwość, bo wytrzymał tyle czasu z Witkiem w jednej kabinie.
Daj spokój, typ na trybunach łapie piłkę, cieszy się jak dziecko przy tym, Witek: "pewnie wyrzuci do najbliższego kosza, no bo po co mu piłka". :facepalm:
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Robertinho pisze: Daj spokój, typ na trybunach łapie piłkę, cieszy się jak dziecko przy tym, Witek: "pewnie wyrzuci do najbliższego kosza, no bo po co mu piłka". :facepalm:
Dokładnie o tym zdaniu pisałem.

Mi Nadalito przywiózł z Wimbledonu 2017 3 piłki turniejowe i do tej pory zajmują one naczelne miejsce na półce koło łóżka. :D
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

Dawidzie, pamiętaj o #nextgen, zawodnikach bez straty seta i przede wszystkim, miejscu tematu w rankingu liczby postów, bo chyba poszło do pieca solidnie.

Nie musisz dziękować. :D
Awatar użytkownika
robpal

Post autor: robpal »

DUN I LOVE pisze: Z DelPo wygrał.
A fakt, pewnie zapomniałem dlatego, że go nie widziałem.
Niemniej myśl przewodnia pozostaje, gnoili go w tych piątkach przez dwa lata, tu się musiała moneta odwrócić. Tylko że nie każdy mecz da się tak odkręcić i czasami po prostu wpadnie lańsko od rywala.
Szacun dla Rafy za takie mecze, choć katować się powtórką nie planuję :P
MTT career highlights (26-17):
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Pamiętam, ale te 2 pierwsze to co rundę (teraz jesteśmy w trakcie ćwiartek). Licznik zawsze w okolicach rozpoczęcia dnia turniejowego.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

DUN I LOVE pisze:Pamiętam, ale te 2 pierwsze to co rundę (teraz jesteśmy w trakcie ćwiartek). Licznik zawsze w okolicach rozpoczęcia dnia turniejowego.
Ok, racja. :ok:

To co, Ferrer czy Berdych Nishikori, czy Cilic?
Awatar użytkownika
Sowa

Post autor: Sowa »

Robertinho pisze:
DUN I LOVE pisze:Pamiętam, ale te 2 pierwsze to co rundę (teraz jesteśmy w trakcie ćwiartek). Licznik zawsze w okolicach rozpoczęcia dnia turniejowego.

Ech... W zasadzie - co za różnica? :D
Awatar użytkownika
Robertinho

Sowa pisze:
Robertinho pisze:

Ech... W zasadzie - co za różnica? :D
W zasadzie to żadna. :D Kei ma tu jednak swoich zwolenników, Marin również ma zwolenników ma hejterów, zarzucam przynętę. :P

Mam zapytać, czy Millman powalczy? Ok, Millman powalczy?
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Chętnie poczytałbym ten wątek jutro rano, kiedy świat zobaczy na ls wytłuszczone nazwisko Millmana.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

DUN I LOVE pisze:Chętnie poczytałbym ten wątek jutro rano, kiedy świat zobaczy na ls wytłuszczone nazwisko Millmana.
Bez mopa by się raczej nie obeszło. No i nie strasz, odkąd Fed wyskoczył z rzekomym ugotowaniem się w środku nocy, lękam się o Kukacza solidnie. :|
Awatar użytkownika
Sowa

Najgorsze, że pewnie znów narobi gdzieś w półfinale nadziei, że nie wytrzymuje warunków i zdycha. A potem tak dowali, że tylko zamknąć się w ciemnej piwnicy.
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Damian »

ObrazekObrazek

US Open - Plan gier na środę:

Arthur Ashe Stadium - start o 18:
[20] Naomi Osaka (JPN) vs. Lesia Tsurenko (UKR)
[7] Marin Cilic (CRO) vs. [21] Kei Nishikori (JPN)

Nie przed 1:
[30] Carla Suárez Navarro (ESP) vs. [14] Madison Keys (USA)
[6] Novak Djokovic (SRB) vs. John Millman (AUS)

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Damian »

Day 10 Preview: Djokovic Faces Federer's Conqueror, Millman
Spoiler:
https://www.atpworldtour.com/en/news/dj ... iew-day-10

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Grubo.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Kiefer

Post autor: Kiefer »

robpal pisze:
DUN I LOVE pisze: Z DelPo wygrał.
A fakt, pewnie zapomniałem dlatego, że go nie widziałem.
Niemniej myśl przewodnia pozostaje, gnoili go w tych piątkach przez dwa lata, tu się musiała moneta odwrócić. Tylko że nie każdy mecz da się tak odkręcić i czasami po prostu wpadnie lańsko od rywala.
Szacun dla Rafy za takie mecze, choć katować się powtórką nie planuję :P
Nadul wychodzi na najciekawszą postać touru, z nim zwyczajnie nie jest nudno - poza tymi Szlemami, które wygrywa - chłopina na przestrzeni dwóch sezonów rozegrał bodaj osiem 5-setówek, Federer siedem, więc też nieźle, ale kilka jego spotkań raczej nie stało na najwyższym poziomie, bardziej człowiek się męczył niż cieszył widowiskiem, godne zapamiętania tylko te Australijskie.

Mega szacun dla Rafy za to co wyprawia, tak jak nie miałem wątpliwości kto był najlepszy w poprzednim sezonie tak na przestrzeni dwóch lat Hiszpan zasługuje na pierwsze miejsce, w tym roku również jest najlepszy i będzie bardzo głupio gdy Djoko grający jak paralita przez pół roku nagle zgarnie jednego szlema od niego więcej i jeszcze zajmie pierwsze miejsce w rankingu. Cały czas jednak stawiam, że ten turniej zgarnie ktoś innych, chyba DelPo.
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2018, 11:49 przez Kiefer, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Właśnie chciałem napisać w wolnej chwili, że ten niby cegołotłuk i człowiek z lasu tworzy w ostatnim czasie najbardziej emocjonujące i przykuwające uwagę widzów mecze. Dimitrov i Fed na AO17, Muller później na Wimblu, 2 szlagiery na trawnikach 2 miesiące temu, tutaj w NYC też. On ma chyba najbardziej uniwersalny tenis pod takie granie, bo np. u Rogera każdy zacięty mecz to w dużej mierze pokłosie spadku formy Szwajcara, a od tego oczy krwawią. Mało kiedy dobry Fed gra dobre, zacięte mecze - tu już potrzebny jest któryś z największych rywali.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Barty
Administrator

Post autor: Barty »

Sowa pisze:Najgorsze, że pewnie znów narobi gdzieś w półfinale nadziei, że nie wytrzymuje warunków i zdycha. A potem tak dowali, że tylko zamknąć się w ciemnej piwnicy.
Dzisiaj już będzie ciutkę chłodniej, bo zaledwie 31 stopni, ale od piątku konkretnie się ochłodzi.
Tytuły (30):
2025: Miami 2024: Montreal, Bazylea 2023: Wiedeń 2022: Miami, Astana, Bazylea, WTF Turyn 2021: Monte Carlo, Madryt, Winston-Salem 2019: Newport, US Open, 2018: Brisbane, Quito, Indian Wells, Monte Carlo, Monachium, Roland Garros, 2017: Auckland, Waszyngton, Shenzen, 2015: Doha, Sydney, Houston, Roland Garros, 2013: US Open, 2012: Nicea, 2011: Los Angeles, WTF Londyn, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Finały (38):
2025: Barcelona 2024: Brisbane, Cordoba, Estoril, WTF Turyn 2023: Auckland, Rotterdam, Dubaj, Barcelona 2022: Rotterdam, Monte Carlo, Monachium, Rzym, Newport, Hamburg, Gijon 2021: Monachium, Rzym, 2020: Rzym, Antwerpia, 2019: Rotterdam, Rzym, Roland Garros, 2018: Halle, 2017: Stuttgart, 2016: Tokio, Shanghai, Bazylea, 2015: Wiedeń, WTF Londyn, 2014: Doha, 2013: Cincinnati, 2012: Monte Carlo, Roland Garros, Sztokholm, 2011: Marsylia, Monte Carlo, Wimbledon, US Open, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

A jak bukmacherzy reagują na pierwszy sobotni półfinał?
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Sowa

Barty pisze:
Sowa pisze:Najgorsze, że pewnie znów narobi gdzieś w półfinale nadziei, że nie wytrzymuje warunków i zdycha. A potem tak dowali, że tylko zamknąć się w ciemnej piwnicy.
Dzisiaj już będzie ciutkę chłodniej, bo zaledwie 31 stopni, ale od piątku konkretnie się ochłodzi.
Nie pocieszasz. :(
Zablokowany