https://www.facebook.com/EurosportPL
AO '17 RogerRroggerr pisze:Zakładam, że prawda:Lest we forget, this also means this is the first time since 1937-38 that there are 8 different winners in 2 calendar years (H/T @DavidWaldstein)
AO '17 Serena
RG '17 Ostapenka
W '17 Muguruza
USO '17 Stephens
AO '18 Wozniacki
RG '18 Halep
W '18 Kerber
#USOpen '18 Osaka
"Beton kruszeje".DUN I LOVE pisze:AO '17 RogerRroggerr pisze:Zakładam, że prawda:Lest we forget, this also means this is the first time since 1937-38 that there are 8 different winners in 2 calendar years (H/T @DavidWaldstein)
AO '17 Serena
RG '17 Ostapenka
W '17 Muguruza
USO '17 Stephens
AO '18 Wozniacki
RG '18 Halep
W '18 Kerber
#USOpen '18 Osaka
RG '17 Rafa
W '17 Roger
USO '17 Rafa
AO '18 Roger
RG '18 Rafa
W '18 Novak
#USOpen '18 Novak!
DUN I LOVE pisze: ↑05 sie 2021, 23:58 Praktycznie wszystkie finały w LA mi uciekły podczas tegorocznych IO. Jestem ogromnie tym zasmucony, za 3 lata już to się nie powtórzy.
Tutaj pełna zgoda, dla mnie złamanie rakiety czy coaching to są bzdury, kompletnie mnie nie ruszają i szczerze to nie miałbym żądnego problemu gdy czasem rakietę złamał Federer czy Nadal, a kiedy Szwajcar reaguje emocjonalnie jak np. w finale Indian Wells to się nawet cieszę, bo pokazuje ludzką twarz. Tyle, że on się pokłóci z sędzią (z reguły ma jakieś argumenty, w finale US Open z Del Potro np. miał przecież rację) ale później nie odstawia już szopek podczas każdej przerwy między gemami i to samo tyczy się Nadala.Robertinho pisze:I na koniec, dla jasności. Chyba nikogo, a już na pewno mnie, nie oburza przesadnie coaching, łamanie rakiety, czy nawet pretensje do arbitra. Problemem jest eskalacja, odwalenie szopki i jeszcze późniejsze mieszkanie w to kwestii płci.
Dziwi mnie i bawi niezwykle, że Serena chce być traktowana jak zachowujący się w ten sposób panowie, czyli rozumiem jak np Kyrgios, linczowany regularnie przez media, kibiców, okładany karami, a przez komentatorów traktowany jak, mówiąc wprost, debil. Ale skoro tak tego pragnie...
Nie jestem psychologiem, żeby takie wnioski wyciągać. Uważam, że Serena jest świadoma jak w Ameryce są wyczuleni na rasizm i sprytnie z tego korzysta. Zresztą, czy ktoś kiedykolwiek publicznie powiedział, że siostry są lepsze niż inne tenisistki również dlatego, że są czarne? A przecież to oczywistość.Robertinho pisze:Sugerujesz, że Venus i Serena, będąc ze swoimi białymi partnerami, odczuwały zawsze psychiczny dyskomfort, czu też jest to może rodzaj buntu przeciw rasistowskim poglądom ojca-despoty, który był niedobry dla matki?![]()
No dokładnie. Szkoda, że to amerykańskie społeczeństwo takie głupie i się na to nabiera.Robertinho pisze:Ona te wszystkie klisze, te rzekome batalie o prawa itp, traktuje czysto instrumentalnie. Ramos, jako znienawidzona obecnie w "postępowych" kręgach, figura białego mężczyzny w średnim wieku, jest ofiarą idealną. Patrząc z boku, należałoby kręcić bękę, gdyby nie to, że mamy dwie ofiary tego wszystkiego. I trzecią, która tradycyjnie jest zdrowy rozsądek.
DUN I LOVE pisze: ↑05 sie 2021, 23:58 Praktycznie wszystkie finały w LA mi uciekły podczas tegorocznych IO. Jestem ogromnie tym zasmucony, za 3 lata już to się nie powtórzy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Kiefer, Nando, no-handed backhand i 10 gości