Paryż-Bercy 2018
- DUN I LOVE
- Administrator
Re: Paryż-Bercy 2018
Zaprosił Domonic do re-breaka Borna teraz. Wracamy do stanu równowagi w deciderze.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Po prostu widać jak zawodnicy do niego podchodzą, jak często sukcesy święcą tutaj gracze przypadkowi, jak często najlepsi na Paris Masters mają już wywalone, zdecydowanie bym wywalił z kalendarza, przedłużył okres gry na trawie i zrobił tysięcznik z trawnika Queens.DUN I LOVE pisze:Dlaczego?Kiefer pisze: W sumie to Paryż, dla mnie ten turniej nie powinien mieć rangi Masters.
- DUN I LOVE
- Administrator
Moim zdaniem w tak zabetonowanym tourze taki turniej jest potrzebny jak powietrze właśnie - żeby ci ludzie, którzy też równie ciężko trenują i się latami kręcą w okolicach 6-15 miejsca na świecie też mogli coś wygrać. Tak na marginesie czy na pewno często?
W ostatniej dekadzie triumfowali tu Tsonga, Djoković 4 razy, Soderling, Federer, Ferrer, Murray i Sock. Poza Jackiem to przypadkowych nazwisk j tu nie widzę. Cóż, ile ludzi, tyle opinii.
Jednak Thiem.

Jednak Thiem.

MTT Titles/Finals
Spoiler:
Mogło się to różnie skończyć, ale jednak Austriak.
Spoiler:
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
- DUN I LOVE
- Administrator
Bardzo przyjemnie na górze się zrobiło.
Sock - Thiem
Chaczanow - A Zverev
Sock - Thiem
Chaczanow - A Zverev
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Wujek Toni
Trochę się Suchy ośmieszy, jak nie zrobi z tego finału.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
- DUN I LOVE
- Administrator
Pisałem Mario o słabej kondycji tenisa francuskiego i mamy chyba tego potwierdzenie w faktach.

Co śmieszniejsze, wszystko w czasie, gdy Francja celuje w drugi z rzędu Puchar Davisa.This is the first week since October 2006 to feature no Frenchmen inside the Top 25 of the ATP Rankings. French No. 1 Richard Gasquet, who lifted his 15th tour-level trophy at the Libema Open in June, is currently ranked No. 28.

MTT Titles/Finals
Spoiler:
- no-handed backhand
Fabio widzę w trybie włoski idiota.
- DUN I LOVE
- Administrator
Wydaje mi się, że gdyby Mario wydał kiedyś swój zbiór tenisowych definicji, byłbyś pierwszym, który by je kupił.no-handed backhand pisze:Fabio widzę w trybie włoski idiota.

MTT Titles/Finals
Spoiler:
Federer wydaje się nienajgorszy, ale kiedy po drugiej stronie jest taki typ jak Fabio to trudno o rzetelną ocenę.
- DUN I LOVE
- Administrator
Olej coś mówił, że podobno ma jakieś problemy z kostką Włoch.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
I to nie od dziś, tylko od dobrych kilku tygodni a może nawet miesięcy.DUN I LOVE pisze:Olej coś mówił, że podobno ma jakieś problemy z kostką Włoch.
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
- DUN I LOVE
- Administrator
Cieplarniane warunki dostał na starcie tego turnieju Fed, trzeba przyznać.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- no-handed backhand
Zaczyna się mecz, miejmy nadzieję.
- DUN I LOVE
- Administrator
Ale Fedzio robi wrażenie chętnego do gry. Fognini zaczął też grać.
Brakowało tych dubli.
Brakowało tych dubli.

-
W ćwierćfinałach znajdzie się sześciu uczestników WTF, młodzi i starzy, różnie grający zawodnicy. To powinna być pozytywna sytuacja, a nie nawoływanie do pozbawienia Bercy rangi Masters. To zupełnie inna sytuacja niż rok temu kiedy wszyscy czołowi się wycofali, a finał robił Krajinovic.
- DUN I LOVE
- Administrator
36% trafiania pierwszym...
Spoiler:
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
- DUN I LOVE
- Administrator