No pięknie grają, te auty w połowie wymian takie śliczne.jarosword20 pisze: ↑20 sty 2019, 10:48Ja tam wolę jak ładnie grają, a nie się zarzynają bieganiem bez krzty finezji... DziwneRobertinho pisze: ↑20 sty 2019, 10:42Mnie też to dziwi. To co teraz grają, to jest towarzyskie pykanko, w porównaniu z rzeźnią Rafy z Mino, gdzie co chwila ganiali się po korcie jak szaleni.![]()
Australian Open 2019
- Robertinho
Re: Australian Open 2019
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
- DUN I LOVE
- Administrator
To chyba wynik z nieopierzenia tenisowego. Ma Stefanos silną tendencję do agresywnej, mocnej, płaskiej gry i dziś momentami sporo błędów go to kosztuje. Może zbalansuje to z czasem i dorzuci więcej puszerki.Wujek Toni pisze: ↑20 sty 2019, 10:50 Patrząc jak Tsitsipas coraz chętniej skraca wymiany, zaczynam zastanawiać się, który z nich ma tutaj 38 lat.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- jarosword20
Czy ja powiedziałem, że ten mecz jest piękny?
Tylko wyraziłem preferencje odnośnie stylu gry.
Tylko wyraziłem preferencje odnośnie stylu gry.
- Wujek Toni
Groteskowy gem z obu stron.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
- Robertinho
Federer z ostatnich miesięcy. No nie ma już z czego podnieść poziomu.
- Robertinho
Nie jestem pewien, czy tam są predyspozycje wydolnościowe do pykanka a'la Zworek.DUN I LOVE pisze: ↑20 sty 2019, 10:52To chyba wynik z nieopierzenia tenisowego. Ma Stefanos silną tendencję do agresywnej, mocnej, płaskiej gry i dziś momentami sporo błędów go to kosztuje. Może zbalansuje to z czasem i dorzuci więcej puszerki.Wujek Toni pisze: ↑20 sty 2019, 10:50 Patrząc jak Tsitsipas coraz chętniej skraca wymiany, zaczynam zastanawiać się, który z nich ma tutaj 38 lat.
- Wujek Toni
Czy powstał w końcu na forum wątek o tytule "Dlaczego już nie oglądam tenisa?". Bo dzisiejszy mecz stanowi idealny materiał dowodowy dla uzasadnienia swojego stanowiska w tej kwestii.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Dawno już po secie powinno być, a te bekhendy Federera w pół siatki przy próbie minięcia i to wcale nie z jakiejś trudnej pozycji...Robertinho pisze: ↑20 sty 2019, 10:50 Brakuje szybkości. Inaczej byłby już poskładany Grek. A tak wcale bym go nie skreślał.
Moim zdaniem z Evansem było sporo lepiej a ten grał lepiej niż Tsitsipas dnia dzisiejszego.
Ed. No teraz pokazali dobry tenis.
- DUN I LOVE
- Administrator
Federer pobił Mirke, że ta siedzi wieczorem w okularach przeciwsłonecznych ?
Turnieje MTT
2016: Monte Carlo W, Winston-Salem F
Czy rok 2019 będzie jeszcze większym cyrkiem niż 2017 i 2018 ?
2016: Monte Carlo W, Winston-Salem F
Czy rok 2019 będzie jeszcze większym cyrkiem niż 2017 i 2018 ?
Walczy o życie w każdym swoim gemie Grek. Kiepsko.
Ta skuteczność przy bp to jest żenada.
- DUN I LOVE
- Administrator
- Wujek Toni
Coś mi się wydaję, że rekord czterech gemów wyżebranych przez Federera w 2008 może być poważnie zagrożony w najbliższy czwartek.
W jednym secie te 3-4 na krzyż powinien dać radę.Wujek Toni pisze: ↑20 sty 2019, 11:05 Coś mi się wydaję, że rekord czterech gemów wyżebranych przez Federera w 2008 może być poważnie zagrożony w najbliższy czwartek.
Naprawdę musisz cytować posty typa, którego mam w "ignorze"?

Jak gonić Dziada to w każdym aspekcie.Wujek Toni pisze: ↑20 sty 2019, 10:28Dostanie piątkę kelnerów w drodze do semi, a tam 38-latka, który poza serwisem nie bardzo już potrafi grać w tenisa. Ale widzę, że ciągle mało Wam Szlemów wygranych z gwiazdką.
MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17
Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17
Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
Pan matek proszony o uspokojenie się, albo będzie odpoczynek.
RBA na mecz
RBA na mecz

MTT career highlights (26-17):
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
- DUN I LOVE
- Administrator
Ciekawe, czy to pewne wygrywanie serwisów i seryjnie marnotrawione bps dadzą o sobie znać w taju, bo chyba tam zmierzamy.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Robertinho
Skasowałem Kiefer, masz rację, cytowanie zbędne.
Załamuje mnie Fed, liczyłem jednak na lepszą formę.
Załamuje mnie Fed, liczyłem jednak na lepszą formę.
- Wujek Toni
3-4 w secie to on zgarnął w 2014, gdzie sam umiał jeszcze grać z głębi, a Nadal miał stygmaty na lewej dłoni.
Tutaj będzie rzeźnia nie widziana od 11 lat.
W końcu musiało do tego dojść, i tak już uciekł spod topora w trakcie USO 2010,2013 i 2017.
Ostatnio zmieniony 20 sty 2019, 11:12 przez Wujek Toni, łącznie zmieniany 1 raz.