Wimbledon 2019
- Robertinho
Re: Wimbledon 2019
Pod względem intensywności wymian pewnie mecz wszech czasów, tenis z play station, tak się na dłuższą metę grać nie dało i potem poziom ich spotkań już tylko spadał, mecz na Wimblu rok temu był rzadkim wyjątkiem od tej reguły.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
- DUN I LOVE
- Administrator
Życie. Dobrze się bawiliśmy, a teraz trzeba zapłacić rachunki.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Zgadzam się z Tobą.Robertinho pisze: ↑11 lip 2019, 9:59 Pod względem intensywności wymian pewnie mecz wszech czasów, tenis z play station, tak się na dłuższą metę grać nie dało i potem poziom ich spotkań już tylko spadał, mecz na Wimblu rok temu był rzadkim wyjątkiem od tej reguły.
No i właśnie ten mecz na Wimbledonie to moim zdaniem chyba ich najlepszy mecz w stopniu ogólnym, stał na naprawdę mega poziomie i emocji było bardzo bardzo dużo, np. na RG13 mieli trochę więcej przestojów w grze.
- LokalnyEkspert
- Robertinho
To jest naprawdę skandal, że oni po 2,5 roku znowu grają mecz być może o GOATa. W tym czasie Fed miał dwa urazy, a Nadal pewnie z pięć i zdążył po raz drugi wyłysieć.DUN I LOVE pisze: ↑11 lip 2019, 10:04Życie. Dobrze się bawiliśmy, a teraz trzeba zapłacić rachunki.
A Zworki&co są dokładnie w tym samym punkcie, jeśli nie w gorszym, bo niby coś tam w międzyczasie wygrały, ale jeszcze więcej przegrały i zdążyły się wypalić(sic!), a WS starcy zabetonowali niczym dekadę temu, tylko teraz odgrywają już nawet nie Berdychów, Ferrerów i Tsongi, tylko jakichś randomowych gamoni. Zaorać ten sport.
- DUN I LOVE
- Administrator
Daj spokój z tymi meczami o GOATa, zagrają takich pewnie jeszcze z 5.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
5 to będzie do końca przyszłego rokuDUN I LOVE pisze: ↑11 lip 2019, 10:51 Daj spokój z tymi meczami o GOATa, zagrają takich pewnie jeszcze z 5.

- Robertinho
Dodam jeszcze, że ten Kei jest niesłychanie symptomatyczny. Kolejny na papierze świetny wynik i kolejny raz marmolada z niego zostaje, kiedy fapster zaczyna cokolwiek grać. Dokąd nie zacznie regularnie wylatywać w pierwszym tygodniu WS, nie można tych rozgrywek traktować poważnie.
- Robertinho
Jeśli Nadal wygra jeden z trzech WS do RG, a raczej wygra, to już będą tylko mecze o maksymalne zeszmacenie Dziada.DUN I LOVE pisze: ↑11 lip 2019, 10:51 Daj spokój z tymi meczami o GOATa, zagrają takich pewnie jeszcze z 5.
- DUN I LOVE
- Administrator
Nie ma co się nakręcać. Co będzie, to będzie.
Jutro o 22 mój zabójczy fh będzie siał spustoszenie po tej stronie kortu, po której stoi COA.
Jutro o 22 mój zabójczy fh będzie siał spustoszenie po tej stronie kortu, po której stoi COA.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Sesja wieczornaDUN I LOVE pisze: ↑11 lip 2019, 10:58

“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
- DUN I LOVE
- Administrator
- Jacques D.
Co do tego Rafole to:
Madryt 09, mecze z 2011 - przede wszystkim USO i wiosenne Mastersy w Stanach, RG 13, Wim 18, od biedy Kanada 13, AO 12 do wyróżnienia za fizyczność, bo tenisowo mecz okropny. Musiałbym sobie jeszcze przypomnieć RG 08, tam też mogło być trochę dobrej gry. Montreal 07 godny zapamiętania ze względu na postawę Djokovicia.
Reszta do gazu.
Madryt 09, mecze z 2011 - przede wszystkim USO i wiosenne Mastersy w Stanach, RG 13, Wim 18, od biedy Kanada 13, AO 12 do wyróżnienia za fizyczność, bo tenisowo mecz okropny. Musiałbym sobie jeszcze przypomnieć RG 08, tam też mogło być trochę dobrej gry. Montreal 07 godny zapamiętania ze względu na postawę Djokovicia.
Reszta do gazu.
I know the pieces fit.
Spoiler:
Jakiś stream?DUN I LOVE pisze: ↑11 lip 2019, 10:58 Nie ma co się nakręcać. Co będzie, to będzie.
Agut miał być na Ibizie. Jakoś nie przekonały mnie jego słowa, że woli być tutaj. Wygląda tak, jakby ucieczka była lepszym rozwiązaniem niż lanie od Novaka.
Novaka w sumie też nikt nie sprawdził - Hurkacz pograł w jednym secie i skała skruszała, ale wiadomo, nie sztuka grać tak na chwilę. A niestety i Fafik i Tata mają swoje przestoje. Wczorajsze problemy z dociągnięciem pierwszego seta u Rafy pominę milczeniem.
Tak sobie myślę, że może zwyczajnie trafiliśmy na generację ludzi, którym wystarczy to, co jest. Spora kasa, ładne dziewczyny. Bez spiny, bez rozpatrywania porażek. I tak jak trafiło nam się kilku graczy o ciągłej chęci wygrywania - tak może zwyczajnie teraz takiego nie ma. Myśli w stylu - po co będę orał, jak i tak ich nie pokonam pewnie się ciągle obijają w głowach młodego pokolenia. Smutne to, ale wcale nie takie rzadkie w dzisiejszym sporcie.
- Robertinho
Ja się nie nakręcam. Przygotowuję na to Was i sobie od AO17, także teraz skomentuję 21 WS Rafałka przeciągłym ziewnięciem. I tak, będę pisać, że to skandal i upadek tego sportu, bo to będzie skandal i upadek tego sportu.DUN I LOVE pisze: ↑11 lip 2019, 10:58 Nie ma co się nakręcać. Co będzie, to będzie.
Emocje przeżywam przy tym dokładnie takie same, jak dziennikarze tabloidów, walący tytuły pełne oburzenia i moralnej paniki, a że niektórzy wpadają w ciężkie stany psychotyczne, niczym obrońcy OTUA-y przed złym Kaczorem/wartości chrześcijańskich przed złym lewactwem, to już inna sprawa.
- DUN I LOVE
- Administrator
Może tak być, podobno najefektywniej pracują ci, co najmniej zarabiają.Sowa pisze: ↑11 lip 2019, 11:06Tak sobie myślę, że może zwyczajnie trafiliśmy na generację ludzi, którym wystarczy to, co jest. Spora kasa, ładne dziewczyny. Bez spiny, bez rozpatrywania porażek. I tak jak trafiło nam się kilku graczy o ciągłej chęci wygrywania - tak może zwyczajnie teraz takiego nie ma. Myśli w stylu - po co będę orał, jak i tak ich nie pokonam pewnie się ciągle obijają w głowach młodego pokolenia. Smutne to, ale wcale nie takie rzadkie w dzisiejszym sporcie.

MTT Titles/Finals
Spoiler:
Dobrą macie pamięć skoro pamiętacie takie odległe mecze. Ja niby oglądałem wimbledon 08, ale za cholerę nie pamiętam poziomu meczu.Odnośnie piątku to Nadal w Australii prezentował się niby bardzo dobrze, a finał pokazał, że to raczej przeciwnicy byli słabi. No nie może on tego wygrać i mieć szanse na 19 tytuł, tak nie może być, ale ta trawa to zaczyna mu leżeć jakby ostatnio. Ja meczu na żywo nie obejrze. Już wiadomo ,który połfinał będzie pierwszy? 21 jest powtórka pierwszego, 23.30 drugiego i na ten bym zdążył i dobrze żeby był to Fedal.
- DUN I LOVE
- Administrator
Wczorajszy OOP chyba już to zdradził. Novak zacznie, Fedal skończy pewnie.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Ja Żyd jestem, więc mam nadzieję, że się zalapię.
Gościu, trening woleja jutro, jakoś tego debla musimy wygrać.DUN I LOVE pisze: ↑11 lip 2019, 10:58