Na razie zapewnienia o braku zagrożenia wydają się niepewne.
US Open 2020 (WTA)
- Robertinho
Re: US Open 2020 (WTA)
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
-
Ja biorę, a +5,5 po 1,5 to do poważnego grania się nadaje. Spokojnie można dorzucić Mertens, która na pewno nie będzie taką frajerką jak Aleksandrova która najpierw wpędziła się w kłopoty, a potem w kluczowych momentach strzelała po płotach. I jednak Vekic dzisiaj, piękna przygoda młodej mamy się dziś skoczy. Vekic jest zbyt uniwersalna żeby to wtopić, i ma jednak chłodniejszą głowę od Mugu. A reszta to nie wiem. Na Aze jest za mało, mecz będzie toczony w stylu kto mocniej, jak Polka będzie miała dzień to potrafię sobie wyobrazić że wygra. Anisimowa z Sakarri rzut monetą, niby więcej argumentów ma Amanda, ale z nią nigdy nie wiadomo czy zdąży skalibrować celownik nim mecz się skończy. Keys jest wyraźną faworytką, ale na nią szkoda pieniędzy przy kursach poniżej chociaż to 1,5.
Tak to widzę, za wszelakie pomyłki oczywiście odpowiedzialności nie biorę.

-
I po Amandzie. Klasyka tak bijących dziewczyn, wystarczy dobrze dysponowana w defensywie rywalka, mająca pojęcie o tenisie i jest po sprawie. No powiedzmy w 90%. W 10% ta siła ognia się przebije. Nie licząc Sereny, bo to wiadomo, inna dyscyplina, tak pomiędzy ATP i WTA.
Mladenovic/Babos chyba odpadają z turnieju. Coś Francuzka nie stosowała się do zasad kwarantanny po styczności z Paire.
DUN I LOVE pisze: ↑05 sie 2021, 23:58 Praktycznie wszystkie finały w LA mi uciekły podczas tegorocznych IO. Jestem ogromnie tym zasmucony, za 3 lata już to się nie powtórzy.
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
- DUN I LOVE
- Administrator
Bardzo chciałbym się mylić, ale chyba dzisiaj Serena zakończy swój udział w turnieju.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
- DUN I LOVE
- Administrator
Jednym uchem słuchałem Djokovicia przed chwilą - gubszy dym tam się zaczyna chyba robić.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Coś więcej?DUN I LOVE pisze: ↑05 wrz 2020, 20:24 Jednym uchem słuchałem Djokovicia przed chwilą - gubszy dym tam się zaczyna chyba robić.
- DUN I LOVE
- Administrator
Niestety, nałożyłem słuchawki i zacząłem oglądać dzisiejszy Stan Fubolu. 
Novak próbował się dowiedzieć WTF z opóźnionym meczem Mannarino, z więzieniem Mladenović, która żyjąc "w bańce w bańce" będzie musiała się zapewne wycofać z debla (będąć ponoć numerem 1 turnieju z rozstawienia). Duże niezadowolenie zawodników z poczynań organizatorów.

Novak próbował się dowiedzieć WTF z opóźnionym meczem Mannarino, z więzieniem Mladenović, która żyjąc "w bańce w bańce" będzie musiała się zapewne wycofać z debla (będąć ponoć numerem 1 turnieju z rozstawienia). Duże niezadowolenie zawodników z poczynań organizatorów.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
-
A na ch*j przyjeżdżał pajac? Tak samo ta pier***nięta Mladenovic. Jak nie chcieli się stosować to było trzeba zostać w chałupie.DUN I LOVE pisze: ↑05 wrz 2020, 20:24 Jednym uchem słuchałem Djokovicia przed chwilą - gubszy dym tam się zaczyna chyba robić.
Ale mnie Sorana zirytowała. Był ten mecz do wyciągnięcia a nawet powinien być wygrany. Trochę bałem się, że ta poprzednia runda to był przypadkowy wyskok, ale Rumunka potwierdziła, że miała przygotowaną formę na ten turniej. Sporo dobrej gry pokazała i w mojej ocenie była lepszą zawodniczką w przeciągu całego meczu.
Teraz jednak pora na to pisane wielkimi literami ALE, czyli straszną nierówność w grze, multum niewykorzystanych przewag i błędy popełniane bez szczególnej presji. Sama się Cirstea pognębiła, a szkoda tym większa że zostawiła na korcie mnóstwo zdrowia i zagrała wiele doskonałych piłek. Takie porażki są chyba najbardziej niewdzięczne, ale niestety się zdarzają. Teraz już pora na Sloane.
Teraz jednak pora na to pisane wielkimi literami ALE, czyli straszną nierówność w grze, multum niewykorzystanych przewag i błędy popełniane bez szczególnej presji. Sama się Cirstea pognębiła, a szkoda tym większa że zostawiła na korcie mnóstwo zdrowia i zagrała wiele doskonałych piłek. Takie porażki są chyba najbardziej niewdzięczne, ale niestety się zdarzają. Teraz już pora na Sloane.
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
- DUN I LOVE
- Administrator
Cóż, Ameryki nie odkryję, bo wiem to od dłuższego czasu (od stycznia tego roku w zasadzie, gdzie wygranie Auckland było jak wspinaczka ostatniej sił na K2) - Serena jest skończona.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Zawsze, poł żartem, pól serio życzyłem takiego końca kariery Federerowi, ale takie granie, jak u Williams jednak nie przystoi największym. Dziś akurat Serena ma na przeciw mistrzynię (w cienkiej formie, ale zawsze), ale te porażki jakie zalicza powinny już dawno uświadomić jej że czas skończyć błaznować i zamknąć tę piękną karierę.
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal
Ciężko kończyć kiedy robisz cztery finały WS w dwa sezony. Myślę jednak, że przyszły rok bez względu na wszystko będzie jej ostatnim, podobnie jak u Federera.
Jednak Sloane coś gra, tej mizernej formy tak nie widać.
DUN I LOVE pisze: ↑05 sie 2021, 23:58 Praktycznie wszystkie finały w LA mi uciekły podczas tegorocznych IO. Jestem ogromnie tym zasmucony, za 3 lata już to się nie powtórzy.
Wyniki wynikami, ale ona powinna czuć, że to co teraz prezentuje to są popłuczyny po dawnej Serenie (to naturalne, że tak się dzieje, krytykuję bardziej to, że sama zawodniczka ma problem żeby to zauważyć). Nawet jak dziś jakimś cudem wyciągnie to niewiele to zmienia, Serena jest po prostu słaba. Może bym tego nie pisał, gdyby SW miała inny charakter, ale nie sądzę, by akurat ona lubiła sytuację, w której z turniejów eliminują ją zawodniczki, które dawniej odjechałyby z 3 gemami. Jestem ciekaw ile jeszcze wytrzyma jej ego.
Weź pod uwagę, że pandemia tutaj mocno namieszała, a czuć czuła, ale wyniki były za dobre by odejść.
W przypadku Sereny przegrany finał Szlema to nie jest dobry wynik, jest najgorszy z możliwych
. Generalnie nie jestem wielkim fanem, więc aż tak mnie to nie rusza,jak chce kolekcjonować tacki, niech to robi.
Tu jeszcze pogramy, za dobrze szło Sloane, żeby dotrzymała do końca seta.

Tu jeszcze pogramy, za dobrze szło Sloane, żeby dotrzymała do końca seta.
Jeszcze bekniesz za te słowa.