Mi również. Widać w tym niesamowitą radość, pasję i satysfakcję. Jest to takie naturalne i prawdziwe - coś, czego nie potrafię dostrzec w zachowaniu Murraya (kiedy wygrywa) czy Nole.Anula pisze:Podobają mi się emocjonalne reakcje J.J.
Paryż-Bercy 2012
- DUN I LOVE
- Administrator
Re: Paryż-Bercy 2012
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Cytat z MTF:
Mam nadzieję, że jutro da radę z Simonem. Przede wszystkim fizycznie, bo 7 mecz w przeciągu tygodnia to już spora dawka tenisa.
I chyba tyle można powiedziećNice one Jerzy, this kid is making Tomic, Harrison, Dimitrov, Raonic and Young all look like shit in the space of one week

Mam nadzieję, że jutro da radę z Simonem. Przede wszystkim fizycznie, bo 7 mecz w przeciągu tygodnia to już spora dawka tenisa.
MTT - tytuły (10)
2018 (1): Montpellier
2011 (1): US Open
2010 (2): Houston, Metz
2009 (3): Belgrad, Madryt, Stuttgart
2008 (3): Hamburg, Bangkok, Tokio
2010 (2): Houston, Metz
2009 (3): Belgrad, Madryt, Stuttgart
2008 (3): Hamburg, Bangkok, Tokio
Z ogromną przyjemnością obserowałem grę Micheala we wczorajszym meczu.
Oczywiście zdecydowanym faworytem jest Ferrer, ale niech jeszcze poczeka na swój premierowy tutył w mastersie. 

"Kto jest dobry? Kto zły? Nie ma ludzi dobrych i złych, są tylko złe albo dobre uczynki. I ludzie, którzy miotają się między nimi." Éric-Emmanuel Schmitt
Anemiczny Simon wiele nie ugra jeżeli Janowicz fizycznie podoła. Obaj przypadkowo znaleźli się w tej fazie turnieju wyglądającego jak Masters pocieszenia.
Jerzy "wszystko albo nic" Janowicz wiele nie ugra w przyszłym sezonie, bo rękę trzeba będzie zwolnić myśląc o karierze przyszłościowo, ale chwilo trwaj.
zapowiedź w oparciu o bieżący turniej:

Jerzy "wszystko albo nic" Janowicz wiele nie ugra w przyszłym sezonie, bo rękę trzeba będzie zwolnić myśląc o karierze przyszłościowo, ale chwilo trwaj.
zapowiedź w oparciu o bieżący turniej:

I can cry like Roger, just a shame I can't play like him. AM
- RuchChorzów
Paryż - plan gier na sobotę:
- Kort Centralny, start o godz. 11:45.
Marin Cilic (CRO)/Marcelo Melo (BRA) v [7] Aisam-Ul-Haq Qureshi (PAK)/Jean-Julien Rojer (NED)
Nie przed godz. 14:30.
Gilles Simon (FRA) v [Q] Jerzy Janowicz (POL)
Nie przed godz. 17:00.
[4] David Ferrer (ESP) v [WC] Michael Llodra (FRA)
Paul Hanley (AUS)/Jonathan Marray (GBR) v [5] Mahesh Bhupathi (IND)/Rohan Bopanna (IND)
Wyniki kwalifikacji oraz drabinka uzupełniona o kwalifikantów znajduje się na 1 stronie wątku.
http://www.sportowefakty.pl/tenis/32051 ... il-gwiazdyATP Paryż: Przyjemnie ogląda się Janowicza, ale turniej stracił gwiazdy
Organizatorzy ostatniego w sezonie turnieju z serii Masters 1000, w Paryżu, chcą przesunięcia jego terminu. Zwracają uwagę na to, że gwiazdy nie chcą forsować się przed zamknięciem tenisowego roku.
Podczas turnieju Masters w Londynie Guy Forget, kiedyś znany zawodnik, potem przez lata kapitan francuskiej kadry, a teraz dyrektor BNP Paribas Masters (oficjalna nazwa imprezy w Paryżu-Bercy), będzie walczył z władzami męskiego tenisa o miejsce w kalendarzu, najlepiej wiosną.
- Dla nas to frustracja - mówił dziennikowi "Le Parisien" - że nie mamy [w ćwierćfinale] żadnego z czterech najlepszych graczy świata. Murray miał meczbola, ale się zrelaksował i został zaskoczony.
Do imprezy nie przystąpili Roger Federer i Rafael Nadal. Szybko odpadł Novak Djoković. Andy Murray, numer trzy rankingu, w 1/8 finału przegrał z Jerzym Janowiczem.
Porażkę Szkota z łodzianinem Forget oglądał w biurze Gilberta Ysema, szefa francuskiej federacji. - Przyjemnie było oglądać radość Janowicza - dodał.
Ew. można przerzucić jakieś 250-tki sprzed Bercy, po Bercy, dając tydzień odpoczynku najlepszym. Albo... niech Paryż pożegna się z Mastersem, bo w obecnej sytuacji ten turniej nie ma racji bytu.
- DUN I LOVE
- Administrator
Od 2014 roku będzie rozgrywany w lutym.jaccol55 pisze: Ew. można przerzucić jakieś 250-tki sprzed Bercy, po Bercy, dając tydzień odpoczynku najlepszym. Albo... niech Paryż pożegna się z Mastersem, bo w obecnej sytuacji ten turniej nie ma racji bytu.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Ten termin też nie jest nazbyt fartowny. Czołówka odpoczywa, a w marcu są 2 Mastersy pod rząd, ale na pewno lepiej niż obecny termin.DUN I LOVE pisze:Od 2014 roku będzie rozgrywany w lutym.jaccol55 pisze: Ew. można przerzucić jakieś 250-tki sprzed Bercy, po Bercy, dając tydzień odpoczynku najlepszym. Albo... niech Paryż pożegna się z Mastersem, bo w obecnej sytuacji ten turniej nie ma racji bytu.
E: Chociaż... 3 tydzień lutego wydaje się całkiem sensowny.
Pierwsze słyszę o jakichś decyzjach.DUN I LOVE pisze: Od 2014 roku będzie rozgrywany w lutym.
MTT career highlights (26-17):
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
- DUN I LOVE
- Administrator
Ja tam nie mam nic przeciwko. 8 Mastersów z udziałem Top-4 w roku w zupełności wystarczy i jedno Bercy na odprężenie mi nie przeszkadza, wręcz przeciwnie. Szkoda tylko, że w połówkach nie ma większej ilości ciekawych graczy, bo Ferrer i Simon nie wpływają zbyt atrakcyjnie na zainteresowanie imprezą. Berankis, Dimitrow, Raonic, Nishikori czy del Potro już tak.
Ostatnie lata pokazywały, że właśnie w Bercy działo się najwięcej, że wrócę pamięcią do kapitalnych półfinałów 2010.
Rob, a to nie dogadali się na ostatnim posiedzeniu ATP?
Ostatnie lata pokazywały, że właśnie w Bercy działo się najwięcej, że wrócę pamięcią do kapitalnych półfinałów 2010.
Rob, a to nie dogadali się na ostatnim posiedzeniu ATP?

MTT Titles/Finals
Spoiler:
Nic mi o tym nie wiadomo, wszystko było w fazie szkicu... Inna sprawa, że w razie zmieniania terminu, w którymś roku turniej się nie odbędzie.DUN I LOVE pisze: Rob, a to nie dogadali się na ostatnim posiedzeniu ATP?
MTT career highlights (26-17):
Jak dla mnie Tipsarević tymi swoimi gestami sugerował po prostu, że Janowicz ma furę szczęścia, że wszystko tak mu wychodzi. Na pewno nie było to docenienie jego zagrań. A ten krecz Serba wynika tylko i wyłącznie z faktu, że nie mógł się pogodzić, że dużo niżej sklasyfikowany rywal gra jak maszyna, a jemu sypie się koncept (bo nie wystarczyło, jak się pewnie spodziewał, ostrzeliwać backhandu Polaka, aby zaczął psuć) i popada w coraz większą frustrację. JJ najpierw złamał go psychicznie, a potem nagle coś zaczęło boleć, tak jak w wielu innych meczach z przeszłości, które kończył w podobny sposób. Ale Tipsarevicia nie lubię nie od dziś. Niestety będę musiał oglądać tego marnego jak się okazuje intelektualistę również na World Tour Finals, do którego zakwalifikował się drugi rok z rzędu psim swędem (dzięki wycofaniu się Nadala).Ruch1920Chorzów pisze:4:51 - śmieszna reakcja Janko na strzały Jerzyka.
C. Bernandes będzie arbitrem w tym meczu.
Tytuły (4): 2023: Doha; 2017: Chennai, Queens Club; 2012: Memphis
Finały (6): 2017: Newport, Montreal; 2014: Abu Dhabi, Metz; 2013: Pekin, Atlanta
twitter.com/saboteur_cod
Finały (6): 2017: Newport, Montreal; 2014: Abu Dhabi, Metz; 2013: Pekin, Atlanta
twitter.com/saboteur_cod
Janowicz 6-4 w pierwszym secie.
Jak wyglądała 1. partia? Nie oglądałem niestety.
Jak wyglądała 1. partia? Nie oglądałem niestety.
Serwujemy na mecz.
Jest padnięty, więc lepiej, żeby to wykorzystał.
Jest padnięty, więc lepiej, żeby to wykorzystał.
Polska tenisem stoi. 

I can cry like Roger, just a shame I can't play like him. AM
Zauważalnie lepiej niż druga.jaccol55 pisze: Jak wyglądała 1. partia? Nie oglądałem niestety.
Dzięki Janowicz! Obiecujący wynik w naprawdę efektownym stylu.
To co ten chłopak wyprawia to jest jakiś kosmos. Trzeciego kolejnego - nienajgorzej przecież biegającego rywala - morduje dropszotami, rozstawia forhendem jak gracza z futuresów, w których niedawno sam grywał. Akcje serve and volley jak u Edberga. Zastanawiam się ile w tym jest młodzieńczego popisu, ile szczęścia, a ile realnej formy, ale nie mąci to mojej wielkiej radości z jakości i efektowności jego gry. Jeśli mnie rachunki nie mylą, to Jerzyk załatwił sobie właśnie rozstawienie w Melbourne 

STAN THE MAN!
Całkiem solidnyMisza pisze:Obiecujący wynik

Przypominacie sobie turniej, by kwalifikant go wygrał po drodze pokonując samych tenisistów z czołowej 20-tki rankingu? Chyba to nie było grane. Kolba #19, Cilic #15, Murray #3, Tisparevic #8, Simon #20... Choć nie obraziłbym się, gdyby Llodra popsuł statystykę

Janowicz właśnie awansował na 26. miejsce w rankingu. W polskim tenisie wyżej była tylko Radwańska i Fibak.Jeśli mnie rachunki nie mylą, to Jerzyk załatwił sobie właśnie rozstawienie w Melbourne