Roland Garros 2022
Re: Roland Garros 2022
Prognozy na dzisiaj i jutro na razie podobne, dużo deszczu i wilgotno.
Tytuły (30):
2025: Miami 2024: Montreal, Bazylea 2023: Wiedeń 2022: Miami, Astana, Bazylea, WTF Turyn 2021: Monte Carlo, Madryt, Winston-Salem 2019: Newport, US Open, 2018: Brisbane, Quito, Indian Wells, Monte Carlo, Monachium, Roland Garros, 2017: Auckland, Waszyngton, Shenzen, 2015: Doha, Sydney, Houston, Roland Garros, 2013: US Open, 2012: Nicea, 2011: Los Angeles, WTF Londyn, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Finały (38):
2025: Barcelona 2024: Brisbane, Cordoba, Estoril, WTF Turyn 2023: Auckland, Rotterdam, Dubaj, Barcelona 2022: Rotterdam, Monte Carlo, Monachium, Rzym, Newport, Hamburg, Gijon 2021: Monachium, Rzym, 2020: Rzym, Antwerpia, 2019: Rotterdam, Rzym, Roland Garros, 2018: Halle, 2017: Stuttgart, 2016: Tokio, Shanghai, Bazylea, 2015: Wiedeń, WTF Londyn, 2014: Doha, 2013: Cincinnati, 2012: Monte Carlo, Roland Garros, Sztokholm, 2011: Marsylia, Monte Carlo, Wimbledon, US Open, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
2025: Miami 2024: Montreal, Bazylea 2023: Wiedeń 2022: Miami, Astana, Bazylea, WTF Turyn 2021: Monte Carlo, Madryt, Winston-Salem 2019: Newport, US Open, 2018: Brisbane, Quito, Indian Wells, Monte Carlo, Monachium, Roland Garros, 2017: Auckland, Waszyngton, Shenzen, 2015: Doha, Sydney, Houston, Roland Garros, 2013: US Open, 2012: Nicea, 2011: Los Angeles, WTF Londyn, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Finały (38):
2025: Barcelona 2024: Brisbane, Cordoba, Estoril, WTF Turyn 2023: Auckland, Rotterdam, Dubaj, Barcelona 2022: Rotterdam, Monte Carlo, Monachium, Rzym, Newport, Hamburg, Gijon 2021: Monachium, Rzym, 2020: Rzym, Antwerpia, 2019: Rotterdam, Rzym, Roland Garros, 2018: Halle, 2017: Stuttgart, 2016: Tokio, Shanghai, Bazylea, 2015: Wiedeń, WTF Londyn, 2014: Doha, 2013: Cincinnati, 2012: Monte Carlo, Roland Garros, Sztokholm, 2011: Marsylia, Monte Carlo, Wimbledon, US Open, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
- Michael Scott
Nie łotuj fanboju Rafcia, dobrze wiesz o co chodzi.
Roland Garros

Roland Garros - plan gier na sobotę:
Court Philippe-Chatrier – start o godz. 11:
Diede De Groot
vs Yui Kamiji

Nie przed 15:
Iga Świątek
vs Coco Gauff

Furjan/Lewandowski
Austin Krajicek
/ Ivan Dodig
vs Jean-Julien Rojer
/ Marcelo Arevalo

Wolfke/Szymanik

Diede De Groot

Nie przed 15:
Iga Świątek

Austin Krajicek

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
- Robertinho
Damian pisze: ↑04 cze 2022, 13:21 Roland Garros
Diede De Grootvs Yui Kamiji
![]()
Nie przed 15:
Iga Świątekvs Coco Gauff
![]()
Furjan/Lewandowski
Austin Krajicek/ Ivan Dodig
vs Jean-Julien Rojer
/ Marcelo Arevalo
![]()
Wolfke/Szymanik
Jeśli słyszycie gdzieś szum wodospadu, to płyną łzy Dawida Olejniczaka.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Chyba od samego początku było pewne że Marek już któryś szlem z rzędu będzie miał finał Pań. Olej kończy pracę w ES finałem debla Pań jutro w samo południe.Robertinho pisze: ↑04 cze 2022, 13:39Jeśli słyszycie gdzieś szum wodospadu, to płyną łzy Dawida Olejniczaka.

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
17 lat dominacji Rafaela Nadala to dla mnie jednak za dużo
Płakał po Hiszpanie nie będę
Teraz wyraźnie z bólem stopy robi finał w wieku 36 już lat niszcząc sobie zdrowie.
Właściwie dlatego tak długo ponieważ nie ma dobrych graczy teraz w Tourze
Na spokojnie dzisiejszy Nadal byłby zmieciony z kortu gdyby grał ktoś taki Jak Puerta i Coria z początków jego kariery.

Płakał po Hiszpanie nie będę
Teraz wyraźnie z bólem stopy robi finał w wieku 36 już lat niszcząc sobie zdrowie.
Właściwie dlatego tak długo ponieważ nie ma dobrych graczy teraz w Tourze
Na spokojnie dzisiejszy Nadal byłby zmieciony z kortu gdyby grał ktoś taki Jak Puerta i Coria z początków jego kariery.
MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17
Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17
Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
Wygląda na lekko zdegustowanego.
Jakby komuś umknęło -
dziś mistrzem wielkoszlemowym został gość z Salwadoru.
Marcelo Arevalo, 31 l. [Nr 28. w deblowym ATP]
przy wydatnej pomocy JJ Rojera, Holendra z Antyli. Byli tu parą Nr 12 , i proszę ...
Swoją drogą mieli furę szczęścia. Tylko raz musieli się zmierzyć z parą rozstawioną (Nr 7) a ich finałowi rywale wcześniej sprzątnęli im z drogi Nr 1 (Ram/Salisbury) i Nr 4 (Granollers/Zeballos). No ale nikt im przecież tego nie będzie wypominał. Ja wprawdzie kibicowałem od początku do finału Dodigowi (z Krajickiem) ale z tego wyniku też się cieszę.
Bo pamiętam, jaki był szał, gdy Kubot dał nam, Polsce - tenisowej pustyni, pierwsze ever mistrzostwo wielkoszlemowe... Ciekawe, co się teraz dzieje w Salwadorze?
Niesamowita historia. Dla tego biednego kraju i osobiście dla tego gościa, który jeszcze dwa lata temu miał w dorobku tylko trzy tytuły w challengerach.
A druga piękna historia: JJ Rojerowi jak i Łukaszowi, jakiś czas temu stuknęła czterdziestka. Łukasz wiadomo, zmierza w linii prostej/pochyłej do emerytury
a Rojer, gdy już nikt na niego nie liczył [29.ATP], zgarnął kolejnego szlema.
Trzeciego. Po 5 latach od ostatniego (US Open) i po 7 od pierwszego (Wimbledon).
Brakuje mu tylko tytułu AO, który byłby pięknym uzupełnieniem kolekcji.
PS.
Obaj wciąż są poza TOP 10, choć po tym gigantycznym sukcesie awansowali o 14 miejsc - Arevalo poprawił życiówkę z 24. na 14. ATP , a Rojer znalazł się tuż za nim (15.) Ale Masters (dla debiutanta) czeka.
dziś mistrzem wielkoszlemowym został gość z Salwadoru.
Marcelo Arevalo, 31 l. [Nr 28. w deblowym ATP]
przy wydatnej pomocy JJ Rojera, Holendra z Antyli. Byli tu parą Nr 12 , i proszę ...
Swoją drogą mieli furę szczęścia. Tylko raz musieli się zmierzyć z parą rozstawioną (Nr 7) a ich finałowi rywale wcześniej sprzątnęli im z drogi Nr 1 (Ram/Salisbury) i Nr 4 (Granollers/Zeballos). No ale nikt im przecież tego nie będzie wypominał. Ja wprawdzie kibicowałem od początku do finału Dodigowi (z Krajickiem) ale z tego wyniku też się cieszę.
Bo pamiętam, jaki był szał, gdy Kubot dał nam, Polsce - tenisowej pustyni, pierwsze ever mistrzostwo wielkoszlemowe... Ciekawe, co się teraz dzieje w Salwadorze?
Niesamowita historia. Dla tego biednego kraju i osobiście dla tego gościa, który jeszcze dwa lata temu miał w dorobku tylko trzy tytuły w challengerach.
A druga piękna historia: JJ Rojerowi jak i Łukaszowi, jakiś czas temu stuknęła czterdziestka. Łukasz wiadomo, zmierza w linii prostej/pochyłej do emerytury
a Rojer, gdy już nikt na niego nie liczył [29.ATP], zgarnął kolejnego szlema.
Trzeciego. Po 5 latach od ostatniego (US Open) i po 7 od pierwszego (Wimbledon).
Brakuje mu tylko tytułu AO, który byłby pięknym uzupełnieniem kolekcji.
PS.
Obaj wciąż są poza TOP 10, choć po tym gigantycznym sukcesie awansowali o 14 miejsc - Arevalo poprawił życiówkę z 24. na 14. ATP , a Rojer znalazł się tuż za nim (15.) Ale Masters (dla debiutanta) czeka.
Roland Garros

Roland Garros - plan gier na niedzielę:
Court Philippe-Chatrier – start o godz. 11:30:
[8] Coco Gauff
vs Jessica Pegula
vs Caroline Garcia
/ Kristina Mladenovic

Olejniczak/Lewandowski
Nie przed 15:
[5] Rafael Nadal
vs [8] Casper Ruud

Stopa/Sidor

Roland Garros - plan gier na niedzielę:
Court Philippe-Chatrier – start o godz. 11:30:
[8] Coco Gauff

Nie przed 15:
[5] Rafael Nadal

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
- DUN I LOVE
- Administrator
Dziękuję.Robertinho pisze: ↑03 cze 2022, 16:38 Najbardziej żenującą postacią jaką widziałem na światowych kortach jest Zverev. @DUN I LOVE @Mario gratuluję wyboru.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
XD
Zdążyłem już zapomnieć o tym wpisie. Niestety Zworek swoją wywrotką sprawił, że się nie chce po nim jechać. Ja już nawet sobie myślę by wrócił i nawet wygrał tego szlema, choć będzie to już zupełnie bez znaczenia.
Zdążyłem już zapomnieć o tym wpisie. Niestety Zworek swoją wywrotką sprawił, że się nie chce po nim jechać. Ja już nawet sobie myślę by wrócił i nawet wygrał tego szlema, choć będzie to już zupełnie bez znaczenia.