Roland Garros 2013
- DUN I LOVE
- Administrator
Re: Roland Garros 2013
Miało być o Djoko, ale ostatecznie nie oszukaliśmy przeznaczenia - jest Rafa. 

MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Robertinho
Ale nie tylko. Barcelona potrafi wygrywać bez wysiłku, cały czas mieć piłkę, a rywale tylko biegają... Wypisz wymaluj Fed ze średniakami, kiedy wydaje się, że połowa kortu jego rywala jest wielkości boiska do siatkówki, a ta Szwajcara stołu do ping ponga. Zaś Rafa zawsze swoje musi przebiec i wybronić.jowy pisze:Oczywiście wiem o co wam chodzi i powiecie, że Barcelona gra pięknie, technicznie i że dla was to bardziej gra tak Fed itd
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
- SebastianK
Rywal Kubota bezceremonialnie poprawia sobie ułożenie prącia przed serwisem
Kurde coraz dziwniejsze te kortowe zachowania są.
A w dodatku biega 3 metry za linią końcową grając sobie bezpiecznie. A Łukasz zamiast go ruszyć do przodu i do tyłu to się dostosowuje.. bez sensu..

A w dodatku biega 3 metry za linią końcową grając sobie bezpiecznie. A Łukasz zamiast go ruszyć do przodu i do tyłu to się dostosowuje.. bez sensu..
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
- DUN I LOVE
- Administrator
Tymczasem Verdasko zaczął od mocnego uderzenia i przełamał WF-istę.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- przemusiowa
- Kontakt:
I został przełamany w pierwszym swoim gemie 4 seta.Sempere pisze:Vesely przegrywa 1-2 w setach z Kohlschreiberem.
“I'm really, really emotional” RN
- DUN I LOVE
- Administrator
Mahut i Tipsar chyba dziś nie skończą (o ile zaczną w ogóle).
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Nie wymagało to wielkiego wysiłku.DUN I LOVE pisze:Miało być o Djoko, ale ostatecznie nie oszukaliśmy przeznaczenia - jest Rafa.

No, ale najlepsza Barcelona, Barcelona Pepa też opierała wszystko na żelaznej defensywie. Guardiola zawsze podkreślał, że najważniejsza jest obrona i od niej wszystko się zaczyna.

- Robertinho
Oglądałem większość ich ważnych spotkań w tym sezonie i uważam, że to są mocno dorabiane teorie. Gra Bayernu to jest do bólu fizyczna, tylko faktycznie lepsza technicznie, ogólnie Niemcy od 2006 r to inna jakość niż kiedyś. Tylko, że to dalej opiera się na szybkości piłkarzy, a nie podań.Rodżer Anderłoter pisze:Bayern to teraz druga najlepsza tikitaka po Barcelonie a Niemcy to druga najlepsza tikitaka reprezentacyjna po Hiszpanii. Kiedyś rzeczywiście opierali grę na przygotowaniu fizycznym.
Nadal bardziej pasuje do Chelsea.
- Wujek Toni
Oj bidne to Kuku. Czuję, że Grigorek może Nadalowi załatwić bezproblemową drogę po tytuł.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
- DUN I LOVE
- Administrator
Proszę Cię. Barcelona wyznawała zasadę, że najlepszą obroną jest atak i tak właśnie grała - posiadając piłkę przez ponad 70% czasu gry niemal bez przerwy grali na połowie rywala - to mniej więcej tak jakby Rafa grał cały czas metr w korcie, a w meczach ze słabszymi S&V. Pomijam już tutaj kwestię techniki (nie mylić z umiejętnościami).jowy pisze:No, ale najlepsza Barcelona, Barcelona Pepa też opierała wszystko na żelaznej defensywie. Guardiola zawsze podkreślał, że najważniejsza jest obrona i od niej wszystko się zaczyna.
Goffin odrobi straty?
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Rodżer Anderłoter
Chyba nie chodzi o żelazną defensywę tylko o błyskawiczny pressing napastników na obrońcach po utracie piłki w ataku. To jednak jest kolejna analogia do Feda, który operuje na wysokości linii końcowej kortu (nie 2 metry za nią) i od razu skraca czas reakcji przeciwnika agresywnym odbiorem piłki.jowy pisze:
No, ale najlepsza Barcelona, Barcelona Pepa też opierała wszystko na żelaznej defensywie.
- przemusiowa
- Kontakt:
- DUN I LOVE
- Administrator
Dokładnie - jak najszybciej przejąć piłkę, a wraz z nią inicjatywę.Rodżer Anderłoter pisze:Chyba nie chodzi o żelazną defensywę tylko o błyskawiczny pressing napastników na obrońcach po utracie piłki w ataku. To jednak jest kolejna analogia do Feda, który operuje na wysokości linii końcowej kortu (nie 2 metry za nią) i od razu skraca czas reakcji przeciwnika agresywnym odbiorem piłki.
David wraca do gry.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Robertinho
Bardziej naciąganych cudów dawno nie czytałem, ale co tam.jowy pisze:Nie wymagało to wielkiego wysiłku.DUN I LOVE pisze:Miało być o Djoko, ale ostatecznie nie oszukaliśmy przeznaczenia - jest Rafa.
No, ale najlepsza Barcelona, Barcelona Pepa też opierała wszystko na żelaznej defensywie. Guardiola zawsze podkreślał, że najważniejsza jest obrona i od niej wszystko się zaczyna.Rafa się kojarzy z siłą i przygotowaniem, ale nie ze świetnymi warunkami fizycznymi. To jest taki zwierz pod tym względem jak Messi.

Stawiam na brak straconego seta Djoka do półfinału. To, że Goffin gra kosmos i tym samym podjął rękawicę nie zmienia to faktu, że Djoker jest ciągle bardzo mocny.Wujek Toni pisze:Oj bidne to Kuku. Czuję, że Grigorek może Nadalowi załatwić bezproblemową drogę po tytuł.

- DUN I LOVE
- Administrator
Nie wygramy tego.
MTT:
Tytuły (8): US OPEN 2012 -debel, Sztokholm 2012, Australian Open 2013 - debel, Abu Dhabi 2014, Barcelona 2014, Australian Open 2016 - debel, Marsylia 2018, ATP Finals 2018 - debel
Finały (8): US OPEN 2013, Monte Carlo 2014, Umag 2014, Rotterdam 2015, Sydney 2016, US OPEN 2016 - debel, Winston-Salem 2018, US OPEN 2018 - debel
Tytuły (8): US OPEN 2012 -debel, Sztokholm 2012, Australian Open 2013 - debel, Abu Dhabi 2014, Barcelona 2014, Australian Open 2016 - debel, Marsylia 2018, ATP Finals 2018 - debel
Finały (8): US OPEN 2013, Monte Carlo 2014, Umag 2014, Rotterdam 2015, Sydney 2016, US OPEN 2016 - debel, Winston-Salem 2018, US OPEN 2018 - debel
- przemusiowa
- Kontakt:
- DUN I LOVE
- Administrator
Meczu czy turnieju?grzes430 pisze:Nie wygramy tego.
Djoko wyciągnął gema z 0-40 (przy podaniu rywala). Podaje na seta.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Nawet ostatnie nagranie z wykładu Pepa w Argentynie to tłuczenie, że topowa obrona to była podstawa. Bo tu nie chodzi o klepanie średniaków - średniaków klepie Barca jak Nadal - bez większego polotu zazwyczaj, a czasami nawet mówią, że nużąco. Jazda się zaczyna z najlepszymi...ale oczywiście różnie to można interpretować. 

Ostatnio zmieniony 28 maja 2013, 20:03 przez jowy, łącznie zmieniany 1 raz.