Roland Garros 2013
Re: Roland Garros 2013
Nadal niby najsłabszy od 2009 roku, niby prześwidrował do tego finału niczym Argentyna w 1990, ale nawet ten "słaby Nadal, to wciąż za dużo dla największych tuzów. To trochę smutna konstatacja, że nawet nieźle grający przeciw niemu rywale są w stanie zmusić go w Paryżu co najwyżej do pięciosetówki. Zwycięstwo finałowe przyszło łatwo, ale wielki szacun dla Dawida, że nie wyszedł na ten mecz z miną cierpiętnika i - jak zapowiadał - nawet w trzecim secie próbował walczyć i nawiązywać do poziomu rywala. Gdyby Tsonga - będący od Ferrera zawodnikiem z dużo większym potencjałem technicznym, o fizycznym nie wspominając, miał podejście Hiszpana, to prawdopodobnie nie tylko nie przegrałby w szatni meczu półfinałowego, ale i w finale stawiłby Nadalowi o wiele większy opór, niż by to wynikało z reputacji Hiszpana w tej imprezie.
STAN THE MAN!
- Robertinho
Rozumiem, że po wygranej idola czujesz się cudownie, ale nawoływanie w czymś domu, by nie przejmować się gospodarzami, nie wszystkich musi rozbawić równie mocno, jak mnie.SebastianK pisze:O właśnie, zapomniałem się przywitać i napisać aby nie zwracał uwagi na tutejszych moderatorów, bo albo się bawią w hejterów albo narzekają na wszystko. Wniskować z tego należy, że mają łóżka przy złej ścianie
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Brawo Nadal!
Bardzo dobry mecz ze strony młodszego Hiszpana. Agresywna gra i 35 winnerów w dość krótkim meczu przeciwko topowemu defensorowi na świecie.
Kilka rekordów udało się pobić za jednym zamachem. 8 triumf w jednym turnieju wielkoszlemowym, najwięcej wygranych meczów na RG i 9 sezon z rzędu z wielkoszlemowym tytułem. No robi wrażenie. Drugiego tak dobrego i tak utytułowanego zawodnika na ziemi, to już raczej nie zobaczymy.
Bardzo dobry mecz ze strony młodszego Hiszpana. Agresywna gra i 35 winnerów w dość krótkim meczu przeciwko topowemu defensorowi na świecie.
Kilka rekordów udało się pobić za jednym zamachem. 8 triumf w jednym turnieju wielkoszlemowym, najwięcej wygranych meczów na RG i 9 sezon z rzędu z wielkoszlemowym tytułem. No robi wrażenie. Drugiego tak dobrego i tak utytułowanego zawodnika na ziemi, to już raczej nie zobaczymy.
- SebastianK
Zaś Ty widzę nie w sosie.Robertinho pisze:Rozumiem, że po wygranej idola czujesz się cudownie, ale nawoływanie w czymś domu, by nie przejmować się gospodarzami, nie wszystkich musi rozbawić równie mocno, jak mnie.SebastianK pisze:O właśnie, zapomniałem się przywitać i napisać aby nie zwracał uwagi na tutejszych moderatorów, bo albo się bawią w hejterów albo narzekają na wszystko. Wniskować z tego należy, że mają łóżka przy złej ścianie
Wybacz, ale to co napisałem powyżej to zwyczajnie prawda, Ty się bawisz w hejtera a Robpal jest wiecznie niezadowolony. Zresztą - myślę, że i bez moich podpowiedzi pan Karol ma już tego świadomość

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
- Robertinho
Tak, przeczytam na spokojnie i na pewno przestanę uważać Cię za 40 letniego trolla i napinacza.
O byciu psychofanem z manią bronienia idola nie wspominając. 

Robercie. Wyluzuj.Robertinho pisze:Tak, przeczytam na spokojnie i na pewno przestanę uważać Cię za 40 letniego trolla i napinacza.O byciu psychofanem z manią bronienia idola nie wspominają.

Jesteś w końcu medialną gwiazdą, a nie celebrytą.

Tak sobie wspominam te wszystkie zwycięstwa Rafy na RG i jestem w lekkim szoku, że to tyle lat upłynęło od jego debiutu. Kawał czasu.

- Robertinho
No po takim połechtaniu mojego ego, nie mam innego wyjścia, jak tylko powstrzymać się od prowokacji. Na godzinę, może dwie. 

Na więcej, nie śmiałam liczyć.Robertinho pisze:... Na godzinę, może dwie.

Cieszę się, że Ferru dotarł do finału. To musi być fantastyczne uczucie, że po tylu latach ciężkiej pracy, u schyłku kariery udaje się osiagnąć takie wyniki. Gratulacje dla Dawida.

Najciekawszy fragment meczu wjazd typka z racą i uścisk dłoni Rafcia z ochroniarzem. 
A tak na poważnie, warto zwrócić uwagę, że David zanotował szósty z rzędu ćwierćfinał w WS i trzeci kolejny półfinał. To jest znakomite osiągnięcie. Najszczersze gratulacje. Rafie też się należą.

A tak na poważnie, warto zwrócić uwagę, że David zanotował szósty z rzędu ćwierćfinał w WS i trzeci kolejny półfinał. To jest znakomite osiągnięcie. Najszczersze gratulacje. Rafie też się należą.

2003 US Open
- SebastianK
Nie wiem dokładnie ile masz lat - nie dane mi było ani poznać cię osobiście ani też nie widziałem Twojego wpisu w wątku na HP, ale tak pomyśl, czy jakbyś w to zdanie wstawił swój wiek to czy przypadkiem nie pasowałoby również do Ciebie ?Robertinho pisze:Tak, przeczytam na spokojnie i na pewno przestanę uważać Cię za 40 letniego trolla i napinacza.O byciu psychofanem z manią bronienia idola nie wspominając.

Jedziemy na tym samym pociągiem tylko innymi wagonami

- SebastianK
Shinoda pisze:Najciekawszy fragment meczu wjazd typka z racą i uścisk dłoni Rafcia z ochroniarzem.
Właśnie, ktoś wie co Oni tam krzyczeli i co mieli na transparencie ? Ten człowiek z racą był z nimi związany czy po prostu chciał legalizacji pirotechniki na meczach polskiej ekstraklasy ?

Protesty skrajnie prawicowej grupy Homen przeciwko zalegalizowaniu we Francji małżeństw homoseksualnych.SebastianK pisze:
Właśnie, ktoś wie co Oni tam krzyczeli i co mieli na transparencie ? Ten człowiek z racą był z nimi związany czy po prostu chciał legalizacji pirotechniki na meczach polskiej ekstraklasy ?
- Robertinho
No teraz to mi pojechałeś. Tylko bycie ulubieńcem Anuli i Przemusiowej(czemu pewnie zaprzeczą, by mnie dobić) ratuje mnie przed popadnięciem w głęboką depresję. Otóż jestem jedynie o rok starszy od Twojego idola, więc swoją drogą trolling na poziomie na jakim go uprawiam, już też powoli przestaje mi przystawać.SebastianK pisze:Nie wiem dokładnie ile masz lat - nie dane mi było ani poznać cię osobiście ani też nie widziałem Twojego wpisu w wątku na HP, ale tak pomyśl, czy jakbyś w to zdanie wstawił swój wiek to czy przypadkiem nie pasowałoby również do Ciebie ?Robertinho pisze:Tak, przeczytam na spokojnie i na pewno przestanę uważać Cię za 40 letniego trolla i napinacza.O byciu psychofanem z manią bronienia idola nie wspominając.
Jedziemy na tym samym pociągiem tylko innymi wagonami
Czyżby uznali, że bromance Ferru z Felkiem Lopezem to promocja homoseksualizmu?Nadalito pisze:Protesty skrajnie prawicowej grupy Homen przeciwko zalegalizowaniu we Francji małżeństw homoseksualnych.SebastianK pisze:

Nadal stosunkowało łatwo wygrał z Ferrerem, ale można się było tego spodziewać.Był zbyt pewny swojej gry, żeby Ferru mógł mu zagrozić.W tym turnieju najbardziej żałuję porażek Federera,Djokovica i Monfilsa.Turniej nie był nadzywaczajny, ale parę fajnych i zaciętych meczów oraz niespodzianek ze strony weteranów było.
MTT
Best rank. #2
Zwycięstwa: Roland Garros 2013 (debel), Eastbourne 2013, Australian Open 2014
Finały: Memphis 2013, Indian Wells 2014, Indian Wells 2014 (debel), Casablanca 2014, Rzym 2014 (debel), Hamburg 2014, Wimbledon 2015 (debel)
Best rank. #2
Zwycięstwa: Roland Garros 2013 (debel), Eastbourne 2013, Australian Open 2014
Finały: Memphis 2013, Indian Wells 2014, Indian Wells 2014 (debel), Casablanca 2014, Rzym 2014 (debel), Hamburg 2014, Wimbledon 2015 (debel)
Dlatego szczerze przyznam, że drugi w sezonie szlem był kilka razy ciekawszy niż Australian Open, gdzie po prostu wiało nudą, za wyjątkiem meczu Djoković-Wawrinka. Chociaż i tam można było przewidzieć kto wyjdzie górą z batalii. Po Wimbledonie 2009 ktoś na forum napisał piękne słowa, że to był "łabędzi śpiew newballsow" - tutaj mieliśmy "remind old generation". Tak jak już pisałem, pomimo finału, turniej bardzo ciekawy.MG FCB pisze:Turniej nie był nadzywaczajny, ale parę fajnych i zaciętych meczów oraz niespodzianek ze strony weteranów było.

2003 US Open
- Wujek Toni
Właściwie co można sensownego napisać?
Koń jaki jest, każdy widzi. Od 9 lat Roland Garros nie dostarcza właściwie żadnych emocji, poza pytaniem ile setów zgubi Nadal po drodze do tytułu. Jednych ta skala dominacji zachwyca, dla innych staje się mocno nużąca, a potrzeba zmiany warty zdaje się być coraz bardziej konieczna. Niby Hiszpan był bliski porażki w meczu z Djokoviciem, ale wyłączywszy to starcie znowu rozstrzygnął wszystkie mecze na swoją korzyść dość komfortowo.
Nie wiem doprawdy kiedy to się skończy, bo Rafa z roku na rok się starzeje, a wygrywanie tego turnieju nie wydaje się sprawiać mu specjalnych trudności.
Oby Wimbledon okazał się mniej przewidywalny.
Koń jaki jest, każdy widzi. Od 9 lat Roland Garros nie dostarcza właściwie żadnych emocji, poza pytaniem ile setów zgubi Nadal po drodze do tytułu. Jednych ta skala dominacji zachwyca, dla innych staje się mocno nużąca, a potrzeba zmiany warty zdaje się być coraz bardziej konieczna. Niby Hiszpan był bliski porażki w meczu z Djokoviciem, ale wyłączywszy to starcie znowu rozstrzygnął wszystkie mecze na swoją korzyść dość komfortowo.
Nie wiem doprawdy kiedy to się skończy, bo Rafa z roku na rok się starzeje, a wygrywanie tego turnieju nie wydaje się sprawiać mu specjalnych trudności.
Oby Wimbledon okazał się mniej przewidywalny.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Robertinho pisze: ... Tylko bycie ulubieńcem Anuli i Przemusiowej(czemu pewnie zaprzeczą, by mnie dobić) ratuje mnie przed popadnięciem w głęboką depresję. ...

Stawiasz mnie pod ścianą.

Depresja.?

Wybacz termoforku.

Robercie.!

Finał był trochę "nudnawy". Trudno bowiem było spodziewać się niespodzianki.
- DUN I LOVE
- Administrator
Ale ty tak naprawdę się niczym od nas nie różnisz.SebastianK pisze:O właśnie, zapomniałem się przywitać i napisać aby nie zwracał uwagi na tutejszych moderatorów, bo albo się bawią w hejterów albo narzekają na wszystko. Wniskować z tego należy, że mają łóżka przy złej ścianie
A nowego użytkownika również witam i zachęcam do aktywności w miarę możliwości.

MTT Titles/Finals
Spoiler:
- SebastianK
A czy ja pisałem, że się czymś różnię ?DUN I LOVE pisze:Ale ty tak naprawdę się niczym od nas nie różnisz.SebastianK pisze:O właśnie, zapomniałem się przywitać i napisać aby nie zwracał uwagi na tutejszych moderatorów, bo albo się bawią w hejterów albo narzekają na wszystko. Wniskować z tego należy, że mają łóżka przy złej ścianie
A nowego użytkownika również witam i zachęcam do aktywności w miarę możliwości.

Może tylko tym, że ja to wzajemne napinanie traktuję bardziej "zabawowo" i nie odbieram tego tak serio jak niektórzy tutaj

Z tym, że mimo wszystko wolę normalne zdrowe dyskusje.
Edyta dodaje, że normalnie się czuję jakbym był w jakiejś opozycji..
- DUN I LOVE
- Administrator
Ale większość chyba też. Ja to już nawet zostałem okrzyknięty wybitnym trollem w swoim zakładzie pracy.SebastianK pisze:Może tylko tym, że ja to wzajemne napinanie traktuję bardziej "zabawowo" i nie odbieram tego tak serio jak niektórzy tutajAle też się czasem lubię powygłupiać

MTT Titles/Finals
Spoiler: