Wimbledon 2008 dzierży to miano, a nie żadne AO 2012. Zasadniczo sprawa wygląda tak, że za najlepsze mecze czy np. walki bokserskie uchodzą te w których pokonana zostanie niezniszczalna ikona. Dlatego walką stulecia w boksie jest ta w której przegrał GOAT - Muhammad Ali z Joe Fraserem, a w tenisie GOAT Federer przegrał w królestwie tenisa ze skromnym chłopakiem z Majorki.Kiefer pisze: ↑07 mar 2023, 21:41 To też napisałem, że to jest ciekawe, ale w pewnym sensie zrozumiałe, chocy to finał AO 12 i Wimbledonu 19 to było przez większość czasu męczenie buły. Jednak doskonale pamiętam narrację o najlepszym meczu w historii po australijskim finale, co na forum było wyśmiewane.
RAK ALERT: wojna o nieśmiertelność (24-22-20)
Re: RAK ALERT: wojna o nieśmiertelność (22-22)
- DUN I LOVE
- Administrator
Ze skromnym, prostym chłopakiem z Majorki.
Tak, ogromną symbolikę miał tamten mecz.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Wiem jaki mecz dzierży to miano, pisałem o narracji medialnej bezpośrednio po meczu, co na forum było wyśmiewane. Generalnie w takich spotkaniach rzadko kiedy kluczowy jest poziom sportowy, bo mecz 4r AO 13 pomiędzy Djokovicem a Wawrinką bije te wspomniane finały AO na głowę (na pewno te z 2012 i 2017 roku) a też przecież nikt o nim nie wspomina. No ale wiadomo, tylko 4 runda, mało kto nawet widział.Kamileki pisze: ↑07 mar 2023, 21:50Wimbledon 2008 dzierży to miano, a nie żadne AO 2012. Zasadniczo sprawa wygląda tak, że za najlepsze mecze czy np. walki bokserskie uchodzą te w których pokonana zostanie niezniszczalna ikona. Dlatego walką stulecia w boksie jest ta w której przegrał GOAT - Muhammad Ali z Joe Fraserem, a w tenisie GOAT Federer przegrał w królestwie tenisa ze skromnym chłopakiem z Majorki.Kiefer pisze: ↑07 mar 2023, 21:41 To też napisałem, że to jest ciekawe, ale w pewnym sensie zrozumiałe, chocy to finał AO 12 i Wimbledonu 19 to było przez większość czasu męczenie buły. Jednak doskonale pamiętam narrację o najlepszym meczu w historii po australijskim finale, co na forum było wyśmiewane.
- The Djoker
Juz sobie przypominam. Dokanczali w sobote, nie? Bylem wtedy na slubie brata i nerwowo przegladalem cyferki. Dzien pozniej pokonal Kevina. Swoją drogą, ze Nadal wtedy sie tak dobrze zaprezentował to czapki z glow. Myślałem, ze jest skonczony w Londynie po Rosolu, Brownie.
- DUN I LOVE
- Administrator
O włos od tytułu był Rafa, ledwo zdążył z formą Novak wtedy.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
To prawda, w sumie to był mimo wszystko trochę niespodziewany tytuł, choć w Queens dał już sygnał, że powoli wraca, ale wtedy przegrał finał z Cilicem mając chyba 2mp. W każdym razie niesamowity był to mecz i szkoda tylko, że Rybak przerżnął.
Tak. Rosol, Darcis, junior Kyrgios, Brown, stary Luksemburczyk - wszyscy jechali Rafę po 2011 roku na trawie. W 2018 przygotował dobrą formę i potem jeszcze nieźle grał w 2019.The Djoker pisze: ↑08 mar 2023, 11:08Juz sobie przypominam. Dokanczali w sobote, nie? Bylem wtedy na slubie brata i nerwowo przegladalem cyferki. Dzien pozniej pokonal Kevina. Swoją drogą, ze Nadal wtedy sie tak dobrze zaprezentował to czapki z glow. Myślałem, ze jest skonczony w Londynie po Rosolu, Brownie.
- DUN I LOVE
- Administrator
Potężny Roger "40-15" Federer go zablokował.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Całkiem kluczowy był Roger w tym meczu bo przewagę sytuacyjną miał chyba nawet mniejszą niż z Djokoviciem w finale.
Wyraźną miał przewagę, jeden gorszy set, który w pewnym momencie odpuścił, a tak poza tym to był zdecydowanie lepszy,
Ostatnio zmieniony 08 mar 2023, 12:43 przez Kiefer, łącznie zmieniany 1 raz.
Rozgrywał za to zaje*iste tie-breaki.
Absolutnie nietykalny na serwisie przez 3 pierwsze sety Szwajcar. 6-3, 6-1, 6-4 - nikt by się specjalnie nie zdziwił gdyby takim wynikiem się skończył ten mecz bo ledwie dwie piłki wygrane w drugą stronę i tak wyglądałby rezultat.
Mats mówi jak jest.
Znaczy ja piszę o tym od dłuższego czasu. Kluczowy będzie RG, bo Wimbledon to w zasadzie formalność. Myślę też, że w roku w którym nie będzie IO łatwiej będzie przygotować się do samego US Open.
Zajechał się sam Novak, ale nie miał złota więc pojechał na Igrzyska. Teraz sytuacja jest inna. Jeśli weźmie Garrosa jego szanse będą już całkiem realne i trzeba będzie liczyć bardziej na Alcaraza czy Miedwiediewa w NY niż na to, że Serb sam padnie.
- no-handed backhand
Cressy nie zatrzyma Novaka. To już nie są więcej lata 90-te.
Re: RAK ALERT: wojna o nieśmiertelność (23-22)

Djokovic Extends Big Titles Lead With Record-Breaking Win In Paris
Spoiler:
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler: