Wimbledon 2023 (WTA)

Wydarzenia z aren turniejowych WTA.
pascal

Re: Wimbledon 2023 (WTA)

Post autor: pascal »

Robertinho pisze: 11 lip 2023, 19:35 Przecież dwie Ukrainki grały.
:D :padam: Chociaż trochę smutne/straszne, że żyjemy w takich czasach, że to śmieszy.
Awatar użytkownika
Kamileki

Post autor: Kamileki »

Robertinho pisze: 11 lip 2023, 19:35 Przecież dwie Ukrainki grały.
Farbowany mrówkojad, ha tfu.
Awatar użytkownika
CajraX

Post autor: CajraX »

Artras pisze: 11 lip 2023, 19:49
CajraX pisze: 11 lip 2023, 18:41 Widzę u niektórych tradycja hejtowania wszystkich wyróżniających się polskich sportowców wchodzi na jakiś wyższy poziom. Winszuję.
Mam jej jakoś specjalnie kibicować bo mamy to samo obywatelstwo? Radwańska też ma, a była przed laty jechana na tym forum jak bura s....a. Niech sobie Światek wygrywa, ale nie zmienia to faktu że nie przepadam ze jej tenisem bez planu B oraz ogólnym sposobem bycia. Poza tym to jej uwielbienie to pewnego hiszpańskiego wyrobnika powoduje u mnie odruch wymiotny.
Jest subtelną różnica między neutralnością, a ciągłym życzeniem przegranej. Komu się kibicuje to i tak często kwestia pozanarodowościowa.
MalaLala

Post autor: MalaLala »

Artras pisze: 11 lip 2023, 17:47 Świątek i tak robi wyniki ponad stan. Przecież USO, czy ostatni Paryż to mizerna gra i wygrywanie słabością rywalek aniżeli własną siłą.
Tam muszą zajść zmiany w sztabie, bo rozwoju zawodniczki nie widać, a bazowanie na b.dobrym przygotowaniu fizycznym plus jakoś to będzie rezultatu na dłuższą metę nie przyniosą. Choć może jeszcze jakiś RG wpadnie w przyszłości.
Mnie za takie posty tu jadą-(.

Iga nie jest dominatorką. Z WTA-turystkami jeszcze daje radę. Ale jak się ktoś postawi i zagra mądrze, wywrze na Idze presje, nie da jej grać planu A .... to robi się źle. Planu B nie ma.
Zrobiła parę fajnych wyników, bo WTA było po COVIDzie żenujące. Na bezrybiu i IGOzaur ryba:)

Dziewczyna na szczęście jest młoda, ambitna i ma sufit wysoko, tylko musi być dobrze i bez pochlebców prowadzona. Bez mącenia w głowie przez jakąś psychofankę

Psychofanka WON, Dyzma WON.
Awatar użytkownika
no-handed backhand

Post autor: no-handed backhand »

:D
Yoshihito Nishioka do Ciebie jedzie
Awatar użytkownika
Kiefer

Post autor: Kiefer »

CajraX pisze: 11 lip 2023, 21:34 Jest subtelną różnica między neutralnością, a ciągłym życzeniem przegranej. Komu się kibicuje to i tak często kwestia pozanarodowościowa.
Ale to nie można odwrotnie? Nie kibicować konkretnej zawodniczce i po prostu trzymać stronę rywalek? Nie trzeba być neutralnym w tym względzie, należy w ocenie gry, przewidywań na sezon, a na razie wręcz modelowo oceniliśmy jego przebieg w jej wykonaniu. Świątek i tak ma ten rok wygrany, wszystko inne to już bonus.
Awatar użytkownika
CajraX

Nie no mi chodzi o negatywne kibicowanie. Doszliśmy do momentu, że spora część świadomych kibiców tenisa zaczyna krzywo spoglądać na Igę tylko za to jak jest bałwochwalona w mediach. Nauczyłem się jednak, że negatywne kibicowanie nie ma sensu i zamiast być przeciwko komuś, lepiej być za kimś. Przez co już nawet Novakowi źle nie życzę jak kiedyś. Trochę dziwaczeję na starość :D
MalaLala

Post autor: MalaLala »

CajraX pisze: 11 lip 2023, 22:21 Nie no mi chodzi o negatywne kibicowanie. Doszliśmy do momentu, że spora część świadomych kibiców tenisa zaczyna krzywo spoglądać na Igę tylko za to jak jest bałwochwalona w mediach. Nauczyłem się jednak, że negatywne kibicowanie nie ma sensu i zamiast być przeciwko komuś, lepiej być za kimś. Przez co już nawet Novakowi źle nie życzę jak kiedyś. Trochę dziwaczeję na starość :D
Ja mam ostatnio ciągle mieszane uczucia.
Każda wygrania oczywiście cieszy, ale jak się trafi porażka to cieszę się, że zbliża się chwila rozwalenia tego dziadowskiego sztabu (poza Ryszczukiem)
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Damian »

Wimbledon

ObrazekObrazek

Wimbledon 🇬🇧 - wyniki III rundy turnieju deblowego:

[16] Shuai Zhang 🇨🇳 / Caroline Dolehide 🇺🇸 d. Lin Zhu 🇨🇳 / Fang-Hsien Wu 🇹🇼 6-3 3-6 6-4 J. Campistol
Oksana Kalashnikova 🇬🇪 / Iryna Shymanovich 🇧🇾 d. [Alt] Lidziya Marozava 🇷🇺 / Ingrid Martins 🇧🇷 6-4 7-6(8) K. Rask
[3] Storm Hunter 🇦🇺 / Elise Mertens 🇧🇪 d. Marketa Vondrousova 🇨🇿 / Miriam Kolodziejova 🇨🇿 w/o
Maia Lumsden 🇬🇧 / Naiktha Bains 🇬🇧 d. Viktoria Hruncakova 🇸🇰 / Tereza Mihalikova 🇸🇰 6-3 6-7(5) 6-3 D. Dumusois

Caroline Garcia 🇫🇷 / Luisa Stefani 🇧🇷 d. Kirsten Flipkens 🇧🇪 / Timea Babos 🇭🇺 7-6(8) 6-3 M. Bley
Barbora Strycova 🇨🇿 / Su-Wei Hsieh 🇹🇼 d. [13] Aldila Sutjiadi 🇮🇩 / Miyu Kato 🇯🇵 7-5 7-6(4) C. Tortise-Crawford
Sara Sorribes Tormo 🇪🇸 / Marie Bouzkova 🇨🇿 d. Greet Minnen 🇧🇪 / Anna Bondar 🇭🇺 6-3 3-6 6-3 K. Rask
Vera Zvonareva 🇷🇺 / Laura Siegemund 🇩🇪 d. [2] Jessica Pegula 🇺🇸 / Coco Gauff 🇺🇸 6-3 6-3 R. Haigh

1/4 finału:

[16] Shuai Zhang 🇨🇳 / Caroline Dolehide 🇺🇸 d. Oksana Kalashnikova 🇬🇪 / Iryna Shymanovich 🇧🇾 6-4 6-1 C. Tortise-Crawford
[3] Storm Hunter 🇦🇺 / Elise Mertens 🇧🇪 vs Maia Lumsden 🇬🇧 / Naiktha Bains 🇬🇧

Barbora Strycova 🇨🇿 / Su-Wei Hsieh 🇹🇼 d. Caroline Garcia 🇫🇷 / Luisa Stefani 🇧🇷 7-6(5) 6-4 S. Noble
Sara Sorribes Tormo 🇪🇸 / Marie Bouzkova 🇨🇿 vs Vera Zvonareva 🇷🇺 / Laura Siegemund 🇩🇪

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

Dziś Sabalenka pierwszy raz pod prawdziwą presją rankingu WTA. Igi nie ma, tenisowy tron jest bliżej niż kiedykolwiek. Ciekawe jak sobie z tym poradzi białoruska piękność.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Artras

Post autor: Artras »

CajraX pisze: 11 lip 2023, 21:34
CajraX pisze: 11 lip 2023, 18:41 Widzę u niektórych tradycja hejtowania wszystkich wyróżniających się polskich sportowców wchodzi na jakiś wyższy poziom. Winszuję.
Mam jej jakoś specjalnie kibicować bo mamy to samo obywatelstwo? Radwańska też ma, a była przed laty jechana na tym forum jak bura s....a. Niech sobie Światek wygrywa, ale nie zmienia to faktu że nie przepadam ze jej tenisem bez planu B oraz ogólnym sposobem bycia. Poza tym to jej uwielbienie to pewnego hiszpańskiego wyrobnika powoduje u mnie odruch wymiotny.
Jest subtelną różnica między neutralnością, a ciągłym życzeniem przegranej. Komu się kibicuje to i tak często kwestia pozanarodowościowa.
Tylko, że ja jej nie życzę przegranej i to jest ta subtelna różnica. Zwyczajnie wyrażam opinię na temat jej gry, szans turniejowych, czy rozwoju jej tenisa, którego moim zdaniem nie ma. Taka jak napisałem powyżej może sobie wygrywać, ale jeżeli u niej w sztabie wiodącą postacią jest psycholog, a plan B polega na szybciej mocniej to może się okazać, że liczba 4 WS zostanie z nią do końca kariery, co i tak byłoby sporym sukcesem jak na polskie warunki.
Awatar użytkownika
Kiefer

DUN I LOVE pisze: 12 lip 2023, 7:56 Dziś Sabalenka pierwszy raz pod prawdziwą presją rankingu WTA. Igi nie ma, tenisowy tron jest bliżej niż kiedykolwiek. Ciekawe jak sobie z tym poradzi białoruska piękność.
No właśnie, jestem ciekaw jak ona do tego podchodzi i czy w ogóle zastanawia się nad tym, również czy pojawia jej się myśl, że otwiera się droga do tytułu skoro Iga odpadła, czy nie robi jej to różnicy i aż tak poważnie jej nie traktuje.

Sabalenka z Alexandrovą zagrała jednak bardzo porządne, więc być może najgorsze mecze w tym turnieju już za nią.
Awatar użytkownika
CajraX

Artras pisze: 12 lip 2023, 8:07
CajraX pisze: 11 lip 2023, 21:34

Tylko, że ja jej nie życzę przegranej i to jest ta subtelna różnica. Zwyczajnie wyrażam opinię na temat jej gry, szans turniejowych, czy rozwoju jej tenisa, którego moim zdaniem nie ma. Taka jak napisałem powyżej może sobie wygrywać, ale jeżeli u niej w sztabie wiodącą postacią jest psycholog, a plan B polega na szybciej mocniej to może się okazać, że liczba 4 WS zostanie z nią do końca kariery, co i tak byłoby sporym sukcesem jak na polskie warunki.
Akurat i tak nie o Ciebie mi chodziło gdy pisałem pierwszy post, ale zupełnie rozumiem Twoje spojrzenie na Igę :)
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

MalaLala pisze: 11 lip 2023, 22:32
CajraX pisze: 11 lip 2023, 22:21 Nie no mi chodzi o negatywne kibicowanie. Doszliśmy do momentu, że spora część świadomych kibiców tenisa zaczyna krzywo spoglądać na Igę tylko za to jak jest bałwochwalona w mediach. Nauczyłem się jednak, że negatywne kibicowanie nie ma sensu i zamiast być przeciwko komuś, lepiej być za kimś. Przez co już nawet Novakowi źle nie życzę jak kiedyś. Trochę dziwaczeję na starość :D
Każda wygrania oczywiście cieszy, ale jak się trafi porażka to cieszę się, że zbliża się chwila rozwalenia tego dziadowskiego sztabu (poza Ryszczukiem)
Ja tam kibicuję przeciwko Idze przede wszystkim z powodu sztucznego wizerunku. Współczesna święta, która nie sra, nie rucha, a tylko z poświęceniem i pasją gra w tenisa i walczy o wolną Ukrainę. Tymczasem nawet bez plotek o których huczy całe środowisko i o czym tylko Leśnodorski miał odwagę i pozycję delikatnie wspomnieć, widać, że coś jest nie tak.

Na korcie mamy znerwicowaną młodą dziewczynę, która będąc liderką światowego tenisa, wpada w panikę kiedy tylko rywalka zaczyna stawiać jakikolwiek opór. A na sztab jak widać ciężko liczyć, patrząc na wczorajsze sceny. Pani od której większe kompetencje miało pewnie kilkadziesiąt obecnych wtedy na trybunach osób (byli i obecni gracze, trenerzy itp) z nawiedzonym wzrokiem tokuje do Igi, a ta potem coś jeszcze notuje w legendarnym zeszycie. Toż to jakiś Matrix/bańka/psychiatryk.

Broniłem Wiktoriańskiego przed Twoimi inwektywami, ale jego bierność w takich sytuacjach jest nie do przyjęcia. Widać, że coś tu jest mocno nie tak, nie wiem czy to wszystko wynika z charakteru Igi, czy jak mówisz psychofanka, tam robi krecią robotę, ale normalne to na pewno nie jest, biorąc pod uwagę, że mowa o tenisistce, która ma już 22 lata i już 4 wygrane Szlemy.
Ostatnio zmieniony 12 lip 2023, 10:03 przez Robertinho, łącznie zmieniany 1 raz.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
Kiefer

Problem właśnie w tym, że ma te 4 wygrane Szlemy, historyczny sezon za sobą i kolejny co najmniej bardzo udany, więc jeśli jest coś na rzeczy, to trzeba czekać aż to po prostu je*nie, a owe plotki znajdą potwierdzenie w rzeczywistości. Świątek mówiła, że rozmawiała z Wiktorowskim w szatni, kiedy była przerwa związana z zasuwaniem dachu, ale te sceny z Abramowicz były po prostu niesamowite.
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Awatar użytkownika
CajraX

Jestem bardzo ciekawy, który sportowiec światowego formatu nie ma wykreowanego wizerunku? Ale lepiej to zostawić, bo i tak donikąd to nie doprowadzi. Oczekiwania wobec Igi są ogromne, już nie tylko co do szlemów, ale do samego stylu gry. Ludzie szybko się przyzwyczajają do dobrych rzeczy.
Awatar użytkownika
Emu

Post autor: Emu »

Robertinho pisze: 12 lip 2023, 9:51
MalaLala pisze: 11 lip 2023, 22:32
Ja tam kibicuję przeciwko Idze przede wszystkim z powodu sztucznego wizerunku. Współczesna święta, która nie sra, nie rucha, a tylko z poświęceniem i pasją gra w tenisa i walczy o wolną Ukrainę. Tymczasem nawet bez plotek o których huczy całe środowisko i o czym tylko Leśnodorski miał odwagę i pozycję delikatnie wspomnieć, widać, że coś jest nie tak.

Na korcie mamy znerwicowaną młodą dziewczynę, która będąc liderką światowego tenisa, wpada w panikę kiedy tylko rywalka zaczyna stawiać jakikolwiek opór. A na sztab jak widać ciężko liczyć, patrząc na wczorajsze sceny. Pani od której większe kompetencje miało pewnie kilkadziesiąt obecnych wtedy na trybunach osób (byli i obecni gracze, trenerzy itp) z nawiedzonym wzrokiem tokuje do Igi, a ta potem coś jeszcze notuje w legendarnym zeszycie. Toż to jakiś Matrix/bańka/psychiatryk.

Broniłem Wiktoriańskiego przed Twoimi inwektywami, ale jego bierność w takich sytuacjach jest nie do przyjęcia. Widać, że coś tu jest mocno nie tak, nie wiem czy to wszystko wynika z charakteru Igi, czy jak mówisz psychofanka, tam robi krecią robotę, ale normalne to na pewno nie jest, biorąc pod uwagę, że mowa o tenisistce, która ma już 22 lata i już 4 wygrane Szlemy.
Co to za plotki?
Awatar użytkownika
no-handed backhand

Post autor: no-handed backhand »

@MalaLala, napiszesz swój setny post w dziale ATP? :prosi:
Yoshihito Nishioka do Ciebie jedzie
Zablokowany