Hiszpania - La Liga
Re: Hiszpania - La Liga
Meczycho. 

- DUN I LOVE
- Administrator
Re: FC Barcelona [Més que un club]
Ta żelazna defensywa.

Ostatnio zmieniony 27 sty 2024, 20:51 przez Kiefer, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: FC Barcelona [Més que un club]
Raczej bez kontrowersji c'nie? Aczkolwiek nawet chciałem by był rzut karny z tego, bo byłoby trochę pie*golenia w drugą stronę jak to można takiego karnego podyktować.
Można by znaleźć masę usprawiedliwień dla Xaviego, poczynając że więzadła padły u najmniej zastępowalnego piłkarza środka pola czy utracie Dembele, braku stałości formy jakiegokolwiek przedstawiciela linii ataku, co tragicznie zaburza w konsekwencji równowagę atak i obrona(dodatkowo wzmocnione brakiem realnego defensywnego pomocnika na poziomie Barcelony- sorry Oriol, i oczywiście brak harującego Gaviego),wydziwianie Kounde i Araujo odnośnie pozycji, plagi kontuzji w defensywie. Takie błędne koło, które ostatecznie sprawia, że piłkarze wyglądają gorzej niż są w rzeczywistości, bo jedni starają się kompensować niedostatki drugich a trzeci drugich. Ale i tak- jak można dać sobie strzelić takiego gola jak na 3:3 przy tylu problemach w drużynie- nie ma trener w takim razie żadnej kontroli nad zespołem, czy o co chodzi.
- DUN I LOVE
- Administrator
Chyba tylko 3 razy Xavi miał w tym sezonie do dyspozycji wszystkich piłkarzy pierwszego składu. Być może należy zacząć od metod treningowych, bo jednak sztab medyczny pewnie dziś w każdym klubie z topu jest na podobnym poziomie.pascal pisze: ↑27 sty 2024, 20:58 Można by znaleźć masę usprawiedliwień dla Xaviego, poczynając że więzadła padły u najmniej zastępowalnego piłkarza środka pola czy utracie Dembele, braku stałości formy jakiegokolwiek przedstawiciela linii ataku, co tragicznie zaburza w konsekwencji równowagę atak i obrona(dodatkowo wzmocnione brakiem realnego defensywnego pomocnika na poziomie Barcelony- sorry Oriol, i oczywiście brak harującego Gaviego),wydziwianie Kounde i Araujo odnośnie pozycji, plagi kontuzji w defensywie. Takie błędne koło, które ostatecznie sprawia, że piłkarze wyglądają gorzej niż są w rzeczywistości, bo jedni starają się kompensować niedostatki drugich a trzeci drugich. Ale i tak- jak można dać sobie strzelić takiego gola jak na 3:3 przy tylu problemach w drużynie- nie ma trener w takim razie żadnej kontroli nad zespołem, czy o co chodzi.
A może te ciągłe podróże, latanie na drugi koniec świata, zamiast spokojnego treningu w okresie pretemporady, zbiera teraz żniwo.
Liga i tak jest przegrana, dwumecz z Napoli został jedynie.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
@DUN I LOVE Nie uważam, że należy Xaviego zwolnić czy nawet nadmiernie krytykować, ale musi trener zapewnić pewną postawę odpowiedzalności za wynik w całym zespole a szczególnie w czasie kryzysu, który ewidentnie ma miejsce w Barcelonie. I po prostu to mnie niepokoi w kontekście dalszej pracy Generała w Barcelonie, że Hiszpan ma z tym obecnie problem a niezależnie od składu to powinno stanowić bazę.
A tak poza tym wypadałoby niestety rozpocząć kampanię: Lewandowski musiupaść tzn. odejść.
Vitor potrzebuje ogrania i warto te pół roku poświęcić, szkoda tylko że Athletic się czai do walki o top 4 , na razie przynajmniej. 
A tak poza tym wypadałoby niestety rozpocząć kampanię: Lewandowski musi

Ostatnio zmieniony 27 sty 2024, 21:21 przez pascal, łącznie zmieniany 2 razy.
- DUN I LOVE
- Administrator
pascal pisze: ↑27 sty 2024, 21:14 @DUN I LOVE Nie uważam, że należy Xaviego zwolnić czy nawet nadmiernie krytykować, ale musi trener zapewnić pewną postawę odpowiedzalności za wynik w całym zespole a szczególnie w czasie kryzysu, który ewidentnie ma miejsce w Barcelonie. I po prostu to mnie niepokoi w kontekście dalszej pracy Generała w Barcelonie, że Hiszpan ma z tym obecnie problem a niezależnie od składu to powinno stanowić bazę.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- DUN I LOVE
- Administrator
Gramy zaległy mecz z Osasuną.
4:25 i już konieczna zmiana. Ferran Torres z urazem mięśniowym. Sądząc po reakcji chyba coś poważnego.
4:25 i już konieczna zmiana. Ferran Torres z urazem mięśniowym. Sądząc po reakcji chyba coś poważnego.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- DUN I LOVE
- Administrator
Miał nosa Xavi. Roque wszedł na plac i natychmiast otworzył wynik. Pilnujemy.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Chyba @DUN I LOVE zostanie już w tym Madrycie skoro swoją obecnością na SB popsuł Real i sprawił, że w doliczonym czasie stracił punkty, a nie zyskał. Ito z Materacami!
- DUN I LOVE
- Administrator
Ciężko opisać tamten moment. Siedziałem tuż za trybuną ultrasów Realu, wokół sami fanatyczni i zaangażowani emocjonalnie fani, którzy żyli z drużyną przez cały mecz. Oglądałem sobie na spokoju z przeświadczeniem, że Real to dowiezie. Nagle gol na 1-1 w samej końcówce i spróbujcie sobie wyobrazić, co się działo u mnie w środku po takiej sekwencji:
1. Po bramce chwila ciszy, jakieś 2-3 sekundy, a po tym dźwięk pie*dolnięcia krzesłami i początek masowego wychodzenia ze stadionu w stanie niewyobrażalnego bólu 4 liter;
2. Wstałem, założyłem ręce, lekko się uśmiechnąłem i sobie pomyślałem: "Heh, peszek";
3. Dźwięk ostatniego gwizdka chyba najlepszy z tych, jakie słyszałem (chociaż przecież taki sam jak wszędzie);
4. Stadion pustoszał błyskawicznie, a ja poczułem wibracje w telefonie. Odczytałem wiadomość od brata: Jezu, co za cioty. Nie dowieźli, no żesz ku*wa. Oswoiłem się z tym smsem i postanowiłem pójść na górę i nagrać jeszcze trochę widoku stadionu. Brat pewnie chęnie zobaczy, ale to już jutro.
Sekwencja ulotnych chwil, której nie zapomnę nigdy. Cholo znowu was wy*uchał.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Brat sympatykiem Realu?DUN I LOVE pisze: ↑07 lut 2024, 12:10Ciężko opisać tamten moment. Siedziałem tuż za trybuną ultrasów Realu, wokół sami fanatyczni i zaangażowani emocjonalnie fani, którzy żyli z drużyną przez cały mecz. Oglądałem sobie na spokoju z przeświadczeniem, że Real to dowiezie. Nagle gol na 1-1 w samej końcówce i spróbujcie sobie wyobrazić, co się działo u mnie w środku po takiej sekwencji:
1. Po bramce chwila ciszy, jakieś 2-3 sekundy, a po tym dźwięk pie*dolnięcia krzesłami i początek masowego wychodzenia ze stadionu w stanie niewyobrażalnego bólu 4 liter;
2. Wstałem, założyłem ręce, lekko się uśmiechnąłem i sobie pomyślałem: "Heh, peszek";
3. Dźwięk ostatniego gwizdka chyba najlepszy z tych, jakie słyszałem (chociaż przecież taki sam jak wszędzie);
4. Stadion pustoszał błyskawicznie, a ja poczułem wibracje w telefonie. Odczytałem wiadomość od brata: Jezu, co za cioty. Nie dowieźli, no żesz ku*wa. Oswoiłem się z tym smsem i postanowiłem pójść na górę i nagrać jeszcze trochę widoku stadionu. Brat pewnie chęnie zobaczy, ale to już jutro.
Sekwencja ulotnych chwil, której nie zapomnę nigdy. Cholo znowu was wy*uchał.
MTT - Tytuły (8) 2024:(1) Bastad, 2023:(1) Pune, 2022:(1) Melbourne, 2021:(5) Mallorca, Wimbledon, Toronto, Antwerpia, Sztokholm
MTT - Finały (5)
2022:(4) Dubaj, Estoril, Tokio, Paryż-Bercy 2021:(1) Wiedeń
MTT - Finały (5)
- DUN I LOVE
- Administrator
Tak. Obaj się zakochaliśmy w Barcie za dzieciaka, ale on zdradził.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Fan sukcesu to pewnie jeszcze za Djokoviciem

MTT - Tytuły (8) 2024:(1) Bastad, 2023:(1) Pune, 2022:(1) Melbourne, 2021:(5) Mallorca, Wimbledon, Toronto, Antwerpia, Sztokholm
MTT - Finały (5)
MTT - Finały (5)
@DUN I LOVE opisz jak ustawka? Ilu madridistów skasowałeś?
- DUN I LOVE
- Administrator
Kiedyś Sampras, później nikt.

@Kamileki, Marcos Llorente ich skasował.
Stadion robi mega wrażenie, następnego dnia wróciłem po koszulkę dla bratanka. Fajny wyjazd ogólnie.
MTT Titles/Finals
Spoiler: