Doping. Nie tylko o tenisie.

Obrazek
Anula

Re: Roland Garros 2013

Post autor: Anula »

Robertinho pisze: 99,9%, tak naprawdę jedynie finał RG 08 zagrał na swoim normalnym poziomie. Na przykład w finale Rzymu przy stanie 6-1, *5-1, odezwało się kolano.
Ależ skąd.
To wina pampersa. Po prostu na chwilkę przestał uwierać. :P
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Anula pisze:
Robertinho pisze: 99,9%, tak naprawdę jedynie finał RG 08 zagrał na swoim normalnym poziomie. Na przykład w finale Rzymu przy stanie 6-1, *5-1, odezwało się kolano.
Ależ skąd.
To wina pampersa. Po prostu na chwilkę przestał uwierać. :P
Wujek postawił u buka na stratę 4 gemów, Rafa musiał się podłożyć. :/
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Anula

Robertinho pisze: ...

Wujek postawił u buka na stratę 4 gemów, Rafa musiał się podłożyć. :/
:o Ups.! I stała się jasność. ;)
Awatar użytkownika
SebastianK

Post autor: SebastianK »

Robertinho pisze:
SebastianK pisze:DiL
Że niby Djoko poprawił wytrzymałość od A do Z w 2 miesiące?

Ale bajasz... Pięciosetówka z Federerem to zapewne był objaw tragicznej kondycji Serba. Rozumiem, że forma Raficia w tamtym turnieju, serwisy po 230 i bieganie jak nakręcony Twoich podejrzeń nie budzą?

A ja nie mówię, że nie. Nie wiem skąd się wzięła ówczesny serwis Nadala. Bo gra była taka sama jak zwykle - dużo biegania i dawania rywalowi szans na wywalenie. I oczywiście korzystanie z każdej krótszej piłki.

A półfinał trwał 3 godziny 45 minut po czym miał dzień odpoczynku i już w drugim (mimo, że wygranym) secie finału Djokivic był przemęczony.

No ludzie, zaraz mi zaczniecie wciskać bajki, że Djoko przez całą karierę miał mega wytrzymałość.
Przecież to jest śmieszne.

Nie na­leży my­lić praw­dy z opi­nią większości.
Anula

SebastianK pisze:
No ludzie, zaraz mi zaczniecie wciskać bajki, że Djoko przez całą karierę miał mega wytrzymałość.
Zdecydowana, znacząca poprawa zaczęła się od początku sezonu 2011.
Awatar użytkownika
Robertinho

jonathan pisze:
Robertinho pisze:No już już, spokojnie, będzie dobrze! :przyjaciele:
Chłopie, Ty naprawdę żyjesz przeszłością. :(
A czy ja twierdzę inaczej?
SebastianK pisze:A ja nie mówię, że nie. Nie wiem skąd się wzięła ówczesny serwis Nadala. Bo gra była taka sama jak zwykle - dużo biegania i dawania rywalowi szans na wywalenie. I oczywiście korzystanie z każdej krótszej piłki.

A półfinał trwał 3 godziny 45 minut po czym miał dzień odpoczynku i już w drugim (mimo, że wygranym) secie finału Djokivic był przemęczony.

Wiesz, 4 kolejne półfinały WS w wieku 20 lat(w tym finał i tytuł), to osiągnięcie bez precedensu, nie do wykonania bez wytrzymałości. Oczywiście, że miał swoje słabości. Słabe mecze, zadyszki po dwóch wymianach, problemy z oddychaniem, krecze. Czy wierzę w gluten? Na pewno nie było normalne, żeby młody chłopak słaniał się po trzeciej wymianie meczu, co często zdarzało się Serbowi kiedyś. Także coś z jego zdrowiem na pewno było nie tak. W jaki sposób rozwiązał ten problem nie wiem, ale nie zakładam z góry, że w nielegalny.
Awatar użytkownika
Robertinho

Mario pisze:Trochę śmieszny jest fakt, że fani Nadala zarzucają komukolwiek doping. :P
Klasyczna taktyka "łapaj złodzieja". :P
Anula

Robertinho pisze:.... W jaki sposób rozwiązał ten problem nie wiem, ale nie zakładam z góry, że w nielegalny.
To bardzo ciekawe. :o :P
Awatar użytkownika
SebastianK

Mario pisze:Wtrącając się do dyskusji dodam, że znamienna część zawodników z ćwiartkami w każdym ze Szlemów pochodzi z obecnej epoki. W pewnym sensie można powiedzieć, że wynika to z ujednolicenia nawierzchni, jednak dowodzi to też tego jak wielką mamy konkurencję.

Trochę śmieszny jest fakt, że fani Nadala zarzucają komukolwiek doping. :P
Dlaczego to jest śmieszne ?

Prześledź proszę karierę Nadala od młodych lat i zobacz jak grał. Chłopak od początku grał ze starszymi, silniej bijącymi. Defensywa i bieganie były jego receptą na sukces. I tak jest do dziś. Lata - powtarzam lata praktyki. Lata treningów.

A Djokovic ? Nigdy nie będę odmawiał mu umiejętności. Mój syn trenuje tenis i pokazuję mu wiele uderzeń tego tenisisty jako wzór. Ale w kilkumiesięczną metamorfozę z gracza który miał kłopot w dłuższych niż 5 piłek wymianach w cyborga nie uwierzę.

Awatar użytkownika
Robertinho

SebastianK pisze:A Djokovic ? Nigdy nie będę odmawiał mu umiejętności. Mój syn trenuje tenis i pokazuję mu wiele uderzeń tego tenisisty jako wzór. Ale w kilkumiesięczną metamorfozę z gracza który miał kłopot w dłuższych niż 5 piłek wymianach w cyborga nie uwierzę.
:padam:

Awatar użytkownika
Mario

Post autor: Mario »

Sebastian, ale ja też uważam, że Nole nie jest czysty. Co do Nadala to te niektóre wyczyny są wręcz nieprawdopodobne, tak samo jak przyrost masy mięśniowej między 2005, a 2006 rokiem, po prostu z natury jest podejrzany. Od razu zaznaczam (bo pewnie zaraz ktoś będzie chciał dowodów :P ) są to tylko moje niczym nieuzasadnione podejrzenia. :D
MTT bilans finałów (22-29)
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Post autor: Wujek Toni »

SebastianK pisze: Dlaczego to jest śmieszne ?

Prześledź proszę karierę Nadala od młodych lat i zobacz jak grał. Chłopak od początku grał ze starszymi, silniej bijącymi. Defensywa i bieganie były jego receptą na sukces. I tak jest do dziś. Lata - powtarzam lata praktyki. Lata treningów.

A Djokovic ? Nigdy nie będę odmawiał mu umiejętności. Mój syn trenuje tenis i pokazuję mu wiele uderzeń tego tenisisty jako wzór. Ale w kilkumiesięczną metamorfozę z gracza który miał kłopot w dłuższych niż 5 piłek wymianach w cyborga nie uwierzę.
Aha, czyli od grania ze starszymi wyrobił sobie kondycję i wytrzymałość na 10 lat katorżniczego, wyniszczającego organizm uprawia sportu w formie ekstremalnej. Mam rozumieć, że bokser otrzymujący od najmłodszych lat oklep po twarzy z wiekiem się uodparnia na ciosy i nie zostawiają one na jego zdrowiu żadnego śladu? Interesująca logika.

Prędzej uwierzę w metamorfozę , bo alergia pokarmowa może z powodzeniem wywoływać problemy z oddychaniem.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Awatar użytkownika
Robertinho

Mario pisze:Sebastian, ale ja też uważam, że Nole nie jest czysty. Co do Nadala to te niektóre wyczyny są wręcz nieprawdopodobne, tak samo jak przyrost masy mięśniowej między 2005, a 2006 rokiem, po prostu z natury jest podejrzany. Od razu zaznaczam (bo pewnie zaraz ktoś będzie chciał dowodów :P ) są to tylko moje niczym nieuzasadnione podejrzenia. :D
Obrazek

Rafałek, 20l.
Awatar użytkownika
SebastianK

Robertinho pisze:
SebastianK pisze:A Djokovic ? Nigdy nie będę odmawiał mu umiejętności. Mój syn trenuje tenis i pokazuję mu wiele uderzeń tego tenisisty jako wzór. Ale w kilkumiesięczną metamorfozę z gracza który miał kłopot w dłuższych niż 5 piłek wymianach w cyborga nie uwierzę.
:padam:

Wow.. 2 setowy mecz.. Czego On dowodzi ? Chcesz taki skrót z Dimitrova ?

Wybacz, ale przed 2011 rokiem wszyscy wiedzieli, że kondycja to słabość Novaka. W 2011 to się zmieniło. A tu na forum widzę pełne zaćmienie. Ciekawe czy pisałbyś tak samo gdyby to Novak miał rekord 20-10 z Federerem. Bo przecie w przypadku Rafy nie masz wątpliwości...

Awatar użytkownika
Robertinho

SebastianK pisze:
Wow.. 2 setowy mecz.. Czego On dowodzi ?
A ja myślałem, że to były trzy mordercze sety wzajemnego zarzynania się. Czego to dowodzi? Pewnie niczego, podobnie jak osiągnięty za chwilę finał USO(po drodze maratony ze Stepankiem i Monaco) i wygranie AO.
Anula

Robertinho pisze:
Mario pisze:Sebastian, ale ja też uważam, że Nole nie jest czysty. Co do Nadala to te niektóre wyczyny są wręcz nieprawdopodobne, tak samo jak przyrost masy mięśniowej między 2005, a 2006 rokiem, po prostu z natury jest podejrzany. Od razu zaznaczam (bo pewnie zaraz ktoś będzie chciał dowodów :P ) są to tylko moje niczym nieuzasadnione podejrzenia. :D
Obrazek

Rafałek, 20l.
Rzeczywiście. :o
Fed przy Rafie to prawdziwy anorektyk. Marnie wygląda. Zwłaszcza, że mają jednakową wagę.
Jak on to robi. :P
Awatar użytkownika
SebastianK

Wujek Toni pisze:
SebastianK pisze: Dlaczego to jest śmieszne ?

Aha, czyli od grania ze starszymi wyrobił sobie kondycję i wytrzymałość na 10 lat katorżniczego, wyniszczającego organizm uprawia sportu w formie ekstremalnej. Mam rozumieć, że bokser otrzymujący od najmłodszych lat oklep po twarzy z wiekiem się uodparnia na ciosy i nie zostawiają one na jego zdrowiu żadnego śladu? Interesująca logika.

Prędzej uwierzę w metamorfozę , bo alergia pokarmowa może z powodzeniem wywoływać problemy z oddychaniem.
Czy Ty kiedykolwiek uprawiałeś jakikolwiek sport ? Bo mam wrażenie, że nie bardzo...

Co ma wspólnego oklep twarzy z bieganiem po korcie ? Wybacz, ale to idiotyczny przykład.

Wyjaśniam, specjalnie dla Ciebie. Defensywny styl gry - wyrobiony prze granie z graczami którzy uderzają mocniej przechodząc od razu do ofensywy - wymaga większej siły nóg i wytrzymałości. Tak jak to zwykle w sporcie bywa - ilość takich gier i treningów ku temu skierowanych przekłada się na późniejsze efekty. Lata takich gier i lata takich treningów robią swoje. "Wybieganie" jest typowe dla hiszpańskich tenisistów - Nadal dołożył do tego dużą siłę forehandu i tyle.

Awatar użytkownika
Robertinho

Anula pisze: Fed przy Rafie to prawdziwy anorektyk. Marnie wygląda. Zwłaszcza, że mają jednakową wagę.
Według tych samych źródeł, które Murray'owi dają 84 kg, a Serenie 70? Pogratulować.
Awatar użytkownika
Mario

Post autor: Mario »

Ja w dietę bezglutenową jestem w stanie uwierzyć i co za tym idzie w nagły wzrost wydolności, nie wierzę jednak w cuda vide AO 2012, a dokładniej zestaw semi i finał, to było grubo ponad 10h na korcie w ciągu dwóch dni, normalny człowiek tego nie wytrzyma. Zresztą po podobnym zestawie Rafała z tego samego turnieju tylko, że z 2009 roku całkowicie przestałem wierzyć w jego czystość.
MTT bilans finałów (22-29)
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25
Anula

Robertinho pisze:
Anula pisze: Fed przy Rafie to prawdziwy anorektyk. Marnie wygląda. Zwłaszcza, że mają jednakową wagę.
Według tych samych źródeł, które Murray'owi dają 84 kg, a Serenie 70? Pogratulować.
Sugerujesz, że kłamią.? :o
ODPOWIEDZ