Zakłady Bukmacherskie

Typery LM, NBA, snookera, skoków narciarskich i inne
Kulfon bez moniki

Re: Zakłady Bukmacherskie

Post autor: Kulfon bez moniki »

A grasz w ogóle takie taśmy jak Polo, żeby mieć szansę trafienia takiego kuponu? Bo on zapewne zagrał już podobnych setki, podejrzewam że trafiając ten, miał wysłanych kilkanaście, czy kilkadziesiąt kuponów z różnymi kombinacjami na ten zestaw.
Rozbicie tego eksperta, to nie jest żaden wielki wyczyn. W ekspecie Estraklasy masz 8 zdarzeń, czyli jeśli wytypujesz poprawnie 4 nazwijmy to pewniaki, to pozostałe mecze możesz zagrać w każdej kombinacji i koszt nadania to nie są żadne kosmiczne pieniądze, choć w tej kwestii każdy będzie miał inne zdanie, bo dla jednego 100zł to dużo, a ktoś inny wydaje taką kwotę lekką ręką.
5 pewniaków+ 3 zagrane w każdej kombinacji to 27 kuponów 5*27=135zł
4 pewniaków + 4 zagrane w każdej kombinacji to 81 kuponów. 5*81= 405 zł.
3 pewniak + 5 zagrane w każdej kombinacji to 243 kombinacje czyli 5*243=1215zł

On miał to szczęście, że trafił sam, a więc bonus nie był dzielony.

Granie rekreacyjne też dla każdego będzie inne. Ja się za takiego gracza uważam, gram z 10 kuponów miesięcznie, żeby umilić sobie weekend, ale gram je po około 500zł, co przez niektórych jest odbierane jako szaleństwo.
Awatar użytkownika
Kiefer

Post autor: Kiefer »

Każdy gra na tyle ile może, jak jesteś bogaty to sobie możesz grać miesięcznie za 5000, nie widzę problemu.

Taśm tego typu z reguły nie gram, ale ostatnio zagrałem i sobie raz w tygodniu 1-2 kupony postanowiłem po 5 zł puścić. Natomiast nie chce mi się rozkminiać co robi i jak gra Polo, czytałem jego wpisy parokrotnie w których podkreślał, że umie grać i w ogólnym rozrachunku jest na dużym plusie. Mnie to ani ziębi ani grzeje tak naprawdę, ale nie mam powodów by mu nie ufać, a nawet gdyby ściemniał to przecież mi to nie robi różnicy, bo to nie moje pieniądze.

Skoro nie jest rozbicie tego eksperta wyczynem to wypisz nam tutaj wszystkie możliwości przy 10 meczach i przy trzech opcjach w każdym z nich. :)
Kulfon bez moniki

Kiefer pisze: 21 lis 2019, 14:37
Skoro nie jest rozbicie tego eksperta wyczynem to wypisz nam tutaj wszystkie możliwości przy 10 meczach i przy trzech opcjach w każdym z nich. :)
Nie rozumiem o co Ci chodzi. Przy 10 meczach, zakładając że wytypujesz poprawnie 3 pewniaki musiałbyś zawrzeć 2187 kuponów żeby być pewnym trafienia dziesięciu. A wszystkich kombinacji w 3drogowym 10 zdarzeniowym kuponie jest 59049.
Awatar użytkownika
TennisUser

Post autor: TennisUser »

Kulfon bez moniki pisze: 21 lis 2019, 12:41 Dodam tylko, że właśnie taka przypadkowa wygrana, bardzo często prowadzi do hazardu, bo myśli się że teraz jak już masz kapitał to pójdzie z górki.
Zakłady bukmacherskie same w sobie już są hazardem, co najwyżej może prowadzić do uzależnienia od hazardu.
You lost that heartbreaking final at Wimbledon, what did you do differently today?

"I won the match point, I guess."
Kulfon bez moniki

TennisUser pisze: 21 lis 2019, 14:56
Kulfon bez moniki pisze: 21 lis 2019, 12:41 Dodam tylko, że właśnie taka przypadkowa wygrana, bardzo często prowadzi do hazardu, bo myśli się że teraz jak już masz kapitał to pójdzie z górki.
Zakłady bukmacherskie same w sobie już są hazardem, co najwyżej może prowadzić do uzależnienia od hazardu.
Tak jak giełda, i przechodzenie przez pasy na czerwonym świetle.
Awatar użytkownika
TennisUser

Kulfon bez moniki pisze: 21 lis 2019, 14:57
przechodzenie przez pasy na czerwonym świetle.
?
You lost that heartbreaking final at Wimbledon, what did you do differently today?

Kulfon bez moniki

TennisUser pisze: 21 lis 2019, 14:59

?
No nie zgadzam się z Tobą, możesz mieć oczywiście inne zdanie na ten temat. Jeśli sprowadzić hazard do ryzyka, to Ci napisałem, że przechodzenie przez pasy też może być ryzykowne. Hazardem jest ruletka, lotto czy rzut monetą bo nie masz żadnego wpływu na wynik, nie masz żadnej możliwości nawet prognozowania wyniku. Zakłady sportowe, giełda, czy jakiekolwiek inwestycje finansowe jak np. zakup waluty hazardem nie są. Wiążą się oczywiście z możliwością straty pieniędzy, ale jest to bardziej inwestycja, a że jedni inwestują lepiej, a inni gorzej to już inna sprawa. Zakłady obarczone są dużym ryzykiem utraty kapitału, nieporównywalnie większym od zakupu np. waluty, ale też w porównaniu do innych inwestycji stopa zwrotu potrafi być dużo wyższa. No bo nie powiesz mi chyba że mecz np. Real- Grenada to jest 50/50.
Awatar użytkownika
TennisUser

Kulfon bez moniki pisze: 21 lis 2019, 15:22

?
No nie zgadzam się z Tobą, możesz mieć oczywiście inne zdanie na ten temat. Jeśli sprowadzić hazard do ryzyka, to Ci napisałem, że przechodzenie przez pasy też może być ryzykowne. Hazardem jest ruletka, lotto czy rzut monetą bo nie masz żadnego wpływu na wynik, nie masz żadnej możliwości nawet prognozowania wyniku. Zakłady sportowe, giełda, czy jakiekolwiek inwestycje finansowe jak np. zakup waluty hazardem nie są. Wiążą się oczywiście z możliwością straty pieniędzy, ale jest to bardziej inwestycja, a że jedni inwestują lepiej, a inni gorzej to już inna sprawa. Zakłady obarczone są dużym ryzykiem utraty kapitału, nieporównywalnie większym od zakupu np. waluty, ale też w porównaniu do innych inwestycji stopa zwrotu potrafi być dużo wyższa. No bo nie powiesz mi chyba że mecz np. Real- Grenada to jest 50/50.
Wszystko zależy od tego czym dla Cb jest hazard. Dla mnie hazardem są wszystkie, nazwijmy to inwestycje finansowe, które są całkowicie niezależne od ciebie.
Np. inwestycja w akcje spółki, na której nie masz choćby minimalnego, realnego wpływu też jest dla mnie hazardem.

Kulfon bez moniki

TennisUser pisze: 21 lis 2019, 15:41
Kulfon bez moniki pisze: 21 lis 2019, 15:22

?
Wszystko zależy od tego czym dla Cb jest hazard. Dla mnie hazardem są wszystkie, nazwijmy to inwestycje finansowe, które są całkowicie niezależne od ciebie.
Np. inwestycja w akcje spółki, na której nie masz choćby minimalnego, realnego wpływu też jest dla mnie hazardem.
Rozumiem Twoje podejście do tematu. Krakowskim targiem, lotto, automaty, ruletka "twardy hazard", giełda, zakłady itp " miękki hazard".
Awatar użytkownika
Kiefer

TennisUser pisze: 19 lis 2019, 17:00 Wiadomo. My na naszą wygraną musimy poczekać do wiosny :P
Jak tak będzie jeździł slalomy jak dziś w Levi to się nie doczekamy, dziś poza 30-ką. W zeszłym sezonie w klasyfikacji slalomowej był 6-y, wiele razy stając na podium. Niezłego plaskacza mi dał dzisiejszym startem. :facepalm:
Awatar użytkownika
TennisUser

Kiefer pisze: 24 lis 2019, 11:56
Jak tak będzie jeździł slalomy jak dziś w Levi to się nie doczekamy, dziś poza 30-ką. W zeszłym sezonie w klasyfikacji slalomowej był 6-y, wiele razy stając na podium. Niezłego plaskacza mi dał dzisiejszym startem. :facepalm:
Z tego co widzę, bardzo rzadko notował tak słabe rezultaty.
Kto najgroźniejszym rywalem do tytułu? Kristoffersen Henrik?

Awatar użytkownika
Kiefer

TennisUser pisze: 24 lis 2019, 14:06
Na pewno, zresztą właśnie wygrał slalomowe zawody i prowadzi w generalce, oczywiście po dwóch zawodach jest ciasno. Mam nadzieję, że to wypadek przy pracy, może słabe smarowanie, bo w slalomie z roku na rok się poprawiał, a w zeszłym sezonie był bardzo konkurencyjny. Liczę też na to, że będzie punktował w konkurencjach szybkościowych, tj. w supergigancie, bo zjazdy raczej odpuści. No i w superkombinacji gdzie mamy jeden przejazd zjazdu i jeden slalomu. Krostoffersen w szybkościowych konkurencjach w ogóle nie startuje, Francuz jest jednak bardziej wszechstronny. W każdym razie dziś duży zawód, liczyłem na miejsce w top 10 lekko, karuzela jednak dopiero się rozkręca, w planie aż 44 zawody. :o
Kulfon bez moniki

Kiefer pisze: 24 lis 2019, 14:18
TennisUser pisze: 24 lis 2019, 14:06
Na pewno, zresztą właśnie wygrał slalomowe zawody i prowadzi w generalce, oczywiście po dwóch zawodach jest ciasno. Mam nadzieję, że to wypadek przy pracy, może słabe smarowanie, bo w slalomie z roku na rok się poprawiał, a w zeszłym sezonie był bardzo konkurencyjny. Liczę też na to, że będzie punktował w konkurencjach szybkościowych, tj. w supergigancie, bo zjazdy raczej odpuści. No i w superkombinacji gdzie mamy jeden przejazd zjazdu i jeden slalomu. Krostoffersen w szybkościowych konkurencjach w ogóle nie startuje, Francuz jest jednak bardziej wszechstronny. W każdym razie dziś duży zawód, liczyłem na miejsce w top 10 lekko, karuzela jednak dopiero się rozkręca, w planie aż 44 zawody. :o
Czy ktoś inny czasem wcześniej nie korzystał z tego awatara?
Awatar użytkownika
Kiefer

Mój avatar wywołał widzę niemałą sensację. :D
Wątpię by ktoś inny korzystał z niego tutaj.
Awatar użytkownika
TennisUser

Awatar użytkownika
Kiefer

TennisUser pisze: 01 gru 2019, 19:38 https://m.sts.pl/pl/ticket/preview/313311988013864077

:/

Do wyjęcia było - 6,85/2893 zł
Ehhh, nie stawia stawia się na United, w życiu. Tak samo jak na Arsenal.
Gdybyś napisał o ewentualnym zakładzie to od razu bym Tobie United odradził, nie warto.

Ale kupon zacny, wielka szkoda.

Ja ostatnio zagrałem sobie w LM zwycięstwo Realu z PSG, Juve z Atletico i Barcy z Borussią, miałem w głowie naprawdę grupy zakład, bo wydawał mi się znakomity. Dobrze, że zagrałem tylko za kilka złociszy.

Ps Pinturault znakomity dziś w Super Gigancie, czwarte miejsce, Kristoffersen nie startował, niby jutro obaj są na liście zjazdowej, ale nie chce mi się wierzyć by startowali, w niedzielę Gigant.
Awatar użytkownika
no-handed backhand

Post autor: no-handed backhand »

Obrazek
Yoshihito Nishioka do Ciebie jedzie
Awatar użytkownika
Kiefer

@no-handed backhand, gratuluję, pięć dych piechotą nie chodzi.
Awatar użytkownika
no-handed backhand

Post autor: no-handed backhand »

Już? Pewniaki, to ja wiem, ale poczekaj, aż mecze się skończą. ;)
Yoshihito Nishioka do Ciebie jedzie
Awatar użytkownika
Kiefer

no-handed backhand pisze: 15 sty 2020, 16:14 Już? Pewniaki, to ja wiem, ale poczekaj, aż mecze się skończą. ;)
Kurde, nawet się nie zagłębiałem, myślałem, że wkleiłeś wygrany kupon. Xd
ODPOWIEDZ