US Open 2024

Obrazek
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Re: US Open 2024

Post autor: DUN I LOVE »

No to mamy tysiaczka.
Spoiler:
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Kamileki

Post autor: Kamileki »

DUN I LOVE pisze: 02 wrz 2024, 9:44 No to mamy tysiaczka.
Spoiler:
Wimbledon 12 - ale mało postów.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Kamileki pisze: 02 wrz 2024, 9:45Wimbledon 12 - ale mało postów.
Nawet Robertinho kiedyś to przyznał przy pizzy.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

DUN I LOVE pisze: 02 wrz 2024, 9:43 Nie. Nie było mnie wtedy na korcie.
Byłeś w swojej głowie i stworzyłeś rzeczywistość, w której ma to fundamentalne znaczenie.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Bzdury jakieś. Absolutnie cios w samo kibicowskie serce już bez względu na to kto jaką ma rzeczywistość.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

Aha.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Wczoraj ładne synchro Dimitrova i Zworka. Obaj wygrali swój 450. mecz w zawodowej karierze.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Nowitzki

Post autor: Nowitzki »

Odpowiednio 27 i 33 lata na to potrzebowali Swoją drogą, ale ten Zvorek już się postrzał
Pamiętam jeszcze jak będąc gówniarzem zepsuł jakąś ważną piłkę przy siatce w meczu z Nadelem
To było chyba w Indian Wells
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Nowitzki pisze: 02 wrz 2024, 10:53 Odpowiednio 27 i 33 lata na to potrzebowali Swoją drogą, ale ten Zvorek już się postrzał
Pamiętam jeszcze jak będąc gówniarzem zepsuł jakąś ważną piłkę przy siatce w meczu z Nadelem
2016.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Lucas

Post autor: Lucas »

Muszę przyznać, że świetnie działa kanał USO na yt. Są wywiady z kortu, konfy, a nawet skróty z debli. Wszystko dodawane szybko, niemal zaraz po meczach.
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal

"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Lucas pisze: 02 wrz 2024, 11:38 Muszę przyznać, że świetnie działa kanał USO na yt. Są wywiady z kortu, konfy, a nawet skróty z debli. Wszystko dodawane szybko, niemal zaraz po meczach.
Zdecydowanie. Laver Cup sprawdź za 2 tygodnie. Tam publikują jak nienormalni.

Tak to chyba powinno działać w trakcie turnieju.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Kamileki

Post autor: Kamileki »

Nowitzki pisze: 02 wrz 2024, 10:53 ale ten Zvorek już się postrzał
To w tym meczu Nadal zaprezentował swoją słynną cieszynkę: Piłka do metalu
Obrazek
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Damian »

US Open 🇺🇸 2024 - wyniki II rundy turnieju gry mieszanej:

Danilina 🇰🇿 / Heliovaara 🇫🇮 d. Bucsa 🇪🇸 / Vliegen 🇧🇪 4-6 6-3 [10-8] C. Urban
[WC] Townsend 🇺🇸 / D.Young 🇺🇸 d. N.Kichenok 🇺🇦 / Nys 🇲🇨 7-5 6-4 S. Cannavan
[4] Krejcikova 🇨🇿 / Ebden 🇦🇺 d. [WC] Jovic 🇺🇸 / Bigun 🇺🇸 6-2 6-3 Y. Halle
[8] Sutjiadi 🇮🇩 / Bopanna 🇮🇳 d. Siniakova 🇨🇿 / Peers 🇦🇺 0-6 7-6(5) [10-7] J. Brace

[7] Hsieh 🇹🇼 / Zielinski 🇵🇱 d. Olmos 🇲🇽 / S.González 🇲🇽 6-7(4) 6-4 [10-6] N. Flentie
[3] Errani 🇮🇹 / Vavassori 🇮🇹 d. [WC] Mateas 🇺🇸 / McDonald 🇺🇸 6-2 6-3 J. Zhang
Perez 🇦🇺 / Gillé 🇧🇪 d. [WC] Krueger 🇺🇸 / Kwiatkowski 🇺🇸 6-4 6-7(4) [10-3] J. Campistol
[WC] Grant 🇺🇸 / Kovacevic 🇺🇸 d. [WC] Parks 🇺🇸 / Withrow 🇺🇸 4-6 6-3 [11-9] J. Kaye

1/4 finału:

Danilina 🇰🇿 / Heliovaara 🇫🇮 vs [WC] Townsend 🇺🇸 / D.Young 🇺🇸
[4] Krejcikova 🇨🇿 / Ebden 🇦🇺 vs [8] Sutjiadi 🇮🇩 / Bopanna 🇮🇳

[7] Hsieh 🇹🇼 / Zielinski 🇵🇱 vs [3] Errani 🇮🇹 / Vavassori 🇮🇹
Perez 🇦🇺 / Gillé 🇧🇪 vs [WC] Grant 🇺🇸 / Kovacevic 🇺🇸

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Damian »

US Open 🇺🇲 2024 - plan gier na poniedziałek:

Arthur Ashe Stadium
start o g. 18:00 :
R16 [18] Diana Shnaider vs [6] Jessica Pegula 🇺🇸 Obrazek 🎙️Furjan/Synówka
bezpośrednio po : R16 Nuno Borges 🇵🇹 vs [5] Daniil Medvedev Obrazek 🎙️Olejniczak/Szymanik
nie przed 01:00 : R16 [1] Iga Swiatek 🇵🇱 vs [16] Liudmila Samsonova Obrazek 🎙️Kostyra/Celt
bezpośrednio po : R16 [1] Jannik Sinner 🇮🇹 vs [14] Tommy Paul 🇺🇸 Obrazek 🎙️Żbik
Louis Armstrong Stadium
start o g. 17:00 :
R16 Karolina Muchova 🇨🇿 vs [5] Jasmine Paolini 🇮🇹 Obrazek 🎙️Stopa/Sidor
bezpośrednio po : R16 [25] Jack Draper 🇬🇧 vs Tomas Machac 🇨🇿 Obrazek 🎙️Domański/Sidor
bezpośrednio po : R16 Caroline Wozniacki 🇩🇰 vs [22] Beatriz Haddad Maia 🇧🇷 Obrazek 🎙️Łuczak/Niemiec
nie przed 23:00 : R16 [10] Alex de Minaur 🇦🇺 vs Jordan Thompson 🇦🇺 Obrazek 🎙️Wolfke
Grandstand
R16 [14] Ivan Dodig 🇭🇷 Adam Pavlasek 🇨🇿 vs [4] Marcelo Arevalo 🇸🇻-Gonzalez Mate Pavic 🇭🇷
bezpośrednio po : R16 [3] Rajeev Ram 🇺🇸 Joe Salisbury 🇬🇧 vs [13] Nathaniel Lammons 🇺🇸 Jackson Withrow 🇺🇸
bezpośrednio po : R16 [8] Demi Schuurs 🇳🇱 Luisa Stefani 🇧🇷 vs [9] Sofia Kenin 🇺🇸 Bethanie Mattek-Sands 🇺🇸
Stadium 17
bezpośrednio po :
R16 [5] Nicole Melichar-Martinez 🇺🇸 Ellen Perez 🇦🇺 vs [11] Marie Bouzkova 🇨🇿 Sara Sorribes Tormo 🇪🇸
bezpośrednio po : R16 Anna Danilina 🇰🇿 Irina Khromacheva vs Tereza Mihalikova 🇸🇰 Olivia Nicholls 🇬🇧
bezpośrednio po : R16 [8] Neal Skupski 🇬🇧 Michael Venus 🇳🇿 vs [WC] Tristan Boyer 🇺🇸 Eduardo Nava 🇺🇸
Court 5
R16 [10] Hao-Ching Chan 🇹🇼 Veronika Kudermetova vs Harriet Dart 🇬🇧 Diane Parry 🇫🇷
bezpośrednio po : R16 [11] Wesley Koolhof 🇳🇱 Nikola Mektic 🇭🇷 vs [6] Harri Heliovaara 🇫🇮 Henry Patten 🇬🇧

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Nowitzki pisze: 02 wrz 2024, 10:53 Odpowiednio 27 i 33 lata na to potrzebowali Swoją drogą, ale ten Zvorek już się postrzał
Podczepię się pod w/w trochę nie do końca w temacie, ale naszły mnie przed chwilą pewne przemyślenia. :)

Leci ten czas i tak sobie przed chwilą pomyślałem o tym przemijaniu i tym jak to się ma do słów Emmy Raducanu sprzed kilku dni. Zaskakująco łatwo człowiek się adaptuje do nowych warunków - niedawno wydawało się, że pewni gracze będa trwali wiecznie i że po nich przyjdzie potężna wyrwa w sporcie i pamięci fanów. Tymczasem, ja przynajmniej, wprawdzie tęsknię za RF i czasami odpalam sobie jakieś skróty/czytam newsy, co u niego słychać, ale de facto wydaje mi się postacią już mocno z przeszłości, napewno postacią mojej młodości i wchodzenia w dorosłe życie, czym budzi dodatkową nostalgię, ale jednak jest kim, kto już przeminął.

Podobnie Nadal, chociaż wciąż jest aktywnym graczem, niepostrzerzenie stał się w mojej głowie graczem z poprzedniej epoki niemalże. Śledziłem np. jego run w Bastad, gdzie z trudem osiąnął finał, ale nie ma co się oszukiwać, że to było na dalekich przedmieściach światowego tenisa. Największe teatry zmagań nie mają już tego aktora.

Djoković cały czas tu jest, ale jak powtórzy w 2025 sezon bez szlema, to też szybko przestanie jego aura istnieć w mojej głowie.

Tenis globalnie jako sport wcale nie umiera, wręcz przeciwnie - zainteresowanie odwiedzaniem kortów i ogląaniem meczów cały czas jest gigantyczne. Rokrocznie ustanawiane są nowe rekordy, a życie kreuje nowych bohaterów. Życie niewątpliwie nie znosi próżni i w zdecydowanej części przypadków stara się zasypywać powstałą pustkę.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

:brawo:

Jeszcze przestańmy nurzać najmłodszych graczy w błocie przeszłości, a będzie dobrze.
Awatar użytkownika
Nowitzki

Post autor: Nowitzki »

Tak i do tego jeszcze aspekt ciągłej zmiany. Ciągle coś się zmienia w życiu czy to chcemy czy nie.
Właśnie ostatnio też tak sobie pomyślałem, gdy pojawiały się jakieś artykuły dotyczące big3 np Roger coś o Nadalu, a Nadal coś tam powiedział kiedyś o Dojkovicu.
Kiedyś może to i było ciekawe, ale teraz właściwie nikogo już to nie interesuje.

Może z tymi ostatecznymi rekordami nie będzie łatwo, bo były nabijane latami i one jednak przetrwają chociaż po jakimś czasie będą to pewnie bardziej gołe statystyki.
Tak jak my na mistrzów minionych epok, których nie mogliśmy śledzić, tak kolejne pokolenia widzów tenisa spojrzą z czasem na Novaka, Rafaela i Rogera.
A życie, też to tenisowe, toczy się i toczyć będzie się dalej.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Nowitzki pisze: 02 wrz 2024, 14:30Może z tymi ostatecznymi rekordami nie będzie łatwo, bo były nabijane latami i one jednak przetrwają chociaż po jakimś czasie będą to pewnie bardziej gołe statystyki.
Tak jak my na mistrzów minionych epok, których nie mogliśmy śledzić, tak kolejne pokolenia widzów tenisa spojrzą z czasem na Novaka, Rafaela i Rogera.
A życie, też to tenisowe, toczy się i toczyć będzie się dalej.
Miejsca w historii nikt im nie zabierze, bardziej mi chodzi o atencję, a ta jest zawsze skierowana na to, co się wydarzy, na kolejne mecze turnieje itd.
Robertinho pisze: 02 wrz 2024, 14:23 :brawo:

Jeszcze przestańmy nurzać najmłodszych graczy w błocie przeszłości, a będzie dobrze.
Doświadczajmy US Open 2024, póki trwa.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Kiefer

Post autor: Kiefer »

DUN I LOVE pisze: 02 wrz 2024, 14:16 Tenis globalnie jako sport wcale nie umiera, wręcz przeciwnie - zainteresowanie odwiedzaniem kortów i ogląaniem meczów cały czas jest gigantyczne.
Może nie mam racji, ale to samo odwiedzanie kortów to nie jest dobry wyznacznik, trybuny piłkarskie również są zapełniane, ale z kimkolwiek bym nie rozmawiał to euro ma dosłownie w nosie. Myślę, że o tym w jakim miejscu jest tenis więcej by mówiły słupki oglądalności przed ekranami wszelkiej maści.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Kiefer pisze: 02 wrz 2024, 15:32Może nie mam racji, ale to samo odwiedzanie kortów to nie jest dobry wyznacznik, trybuny piłkarskie również są zapełniane, ale z kimkolwiek bym nie rozmawiał to euro ma dosłownie w nosie. Myślę, że o tym w jakim miejscu jest tenis więcej by mówiły słupki oglądalności przed ekranami wszelkiej maści.
To tylko Gorzów Wielkopolski.

Nie no, możesz mieć rację, ale marketing jest nakręcony kosmicznie, zwłaszcza w ATP.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Zablokowany