US Open 2024
- DUN I LOVE
- Administrator
Re: US Open 2024
Wimbledon 12 - ale mało postów.
- DUN I LOVE
- Administrator
- Robertinho
Byłeś w swojej głowie i stworzyłeś rzeczywistość, w której ma to fundamentalne znaczenie.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
- DUN I LOVE
- Administrator
Bzdury jakieś. Absolutnie cios w samo kibicowskie serce już bez względu na to kto jaką ma rzeczywistość.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Robertinho
- DUN I LOVE
- Administrator
Wczoraj ładne synchro Dimitrova i Zworka. Obaj wygrali swój 450. mecz w zawodowej karierze.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Odpowiednio 27 i 33 lata na to potrzebowali Swoją drogą, ale ten Zvorek już się postrzał
Pamiętam jeszcze jak będąc gówniarzem zepsuł jakąś ważną piłkę przy siatce w meczu z Nadelem
To było chyba w Indian Wells
Pamiętam jeszcze jak będąc gówniarzem zepsuł jakąś ważną piłkę przy siatce w meczu z Nadelem
To było chyba w Indian Wells
- DUN I LOVE
- Administrator
Muszę przyznać, że świetnie działa kanał USO na yt. Są wywiady z kortu, konfy, a nawet skróty z debli. Wszystko dodawane szybko, niemal zaraz po meczach.
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
- DUN I LOVE
- Administrator
Zdecydowanie. Laver Cup sprawdź za 2 tygodnie. Tam publikują jak nienormalni.
Tak to chyba powinno działać w trakcie turnieju.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
US Open
2024 - wyniki II rundy turnieju gry mieszanej:
Danilina
/ Heliovaara
d. Bucsa
/ Vliegen
4-6 6-3 [10-8] C. Urban
[WC] Townsend
/ D.Young
d. N.Kichenok
/ Nys
7-5 6-4 S. Cannavan
[4] Krejcikova
/ Ebden
d. [WC] Jovic
/ Bigun
6-2 6-3 Y. Halle
[8] Sutjiadi
/ Bopanna
d. Siniakova
/ Peers
0-6 7-6(5) [10-7] J. Brace
[7] Hsieh
/ Zielinski
d. Olmos
/ S.González
6-7(4) 6-4 [10-6] N. Flentie
[3] Errani
/ Vavassori
d. [WC] Mateas
/ McDonald
6-2 6-3 J. Zhang
Perez
/ Gillé
d. [WC] Krueger
/ Kwiatkowski
6-4 6-7(4) [10-3] J. Campistol
[WC] Grant
/ Kovacevic
d. [WC] Parks
/ Withrow
4-6 6-3 [11-9] J. Kaye
1/4 finału:
Danilina
/ Heliovaara
vs [WC] Townsend
/ D.Young 
[4] Krejcikova
/ Ebden
vs [8] Sutjiadi
/ Bopanna 
[7] Hsieh
/ Zielinski
vs [3] Errani
/ Vavassori 
Perez
/ Gillé
vs [WC] Grant
/ Kovacevic 
Danilina
[WC] Townsend
[4] Krejcikova
[8] Sutjiadi
[7] Hsieh
[3] Errani
Perez
[WC] Grant
1/4 finału:
Danilina
[4] Krejcikova
[7] Hsieh
Perez
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
US Open
2024 - plan gier na poniedziałek:
Arthur Ashe Stadium
start o g. 18:00 : R16 [18] Diana Shnaider vs [6] Jessica Pegula
Furjan/Synówka
bezpośrednio po : R16 Nuno Borges
vs [5] Daniil Medvedev
Olejniczak/Szymanik
nie przed 01:00 : R16 [1] Iga Swiatek
vs [16] Liudmila Samsonova
Kostyra/Celt
bezpośrednio po : R16 [1] Jannik Sinner
vs [14] Tommy Paul
Żbik
Louis Armstrong Stadium
start o g. 17:00 : R16 Karolina Muchova
vs [5] Jasmine Paolini
Stopa/Sidor
bezpośrednio po : R16 [25] Jack Draper
vs Tomas Machac
Domański/Sidor
bezpośrednio po : R16 Caroline Wozniacki
vs [22] Beatriz Haddad Maia
Łuczak/Niemiec
nie przed 23:00 : R16 [10] Alex de Minaur
vs Jordan Thompson
Wolfke
Grandstand
start o g. 17:00 : R16 [14] Ivan Dodig
Adam Pavlasek
vs [4] Marcelo Arevalo
-Gonzalez Mate Pavic 
bezpośrednio po : R16 [3] Rajeev Ram
Joe Salisbury
vs [13] Nathaniel Lammons
Jackson Withrow 
bezpośrednio po : R16 [8] Demi Schuurs
Luisa Stefani
vs [9] Sofia Kenin
Bethanie Mattek-Sands 
Stadium 17
bezpośrednio po : R16 [5] Nicole Melichar-Martinez
Ellen Perez
vs [11] Marie Bouzkova
Sara Sorribes Tormo 
bezpośrednio po : R16 Anna Danilina
Irina Khromacheva vs Tereza Mihalikova
Olivia Nicholls 
bezpośrednio po : R16 [8] Neal Skupski
Michael Venus
vs [WC] Tristan Boyer
Eduardo Nava 
Court 5
start o g. 17:00 : R16 [10] Hao-Ching Chan
Veronika Kudermetova vs Harriet Dart
Diane Parry 
bezpośrednio po : R16 [11] Wesley Koolhof
Nikola Mektic
vs [6] Harri Heliovaara
Henry Patten 
Arthur Ashe Stadium
start o g. 18:00 : R16 [18] Diana Shnaider vs [6] Jessica Pegula

bezpośrednio po : R16 Nuno Borges

nie przed 01:00 : R16 [1] Iga Swiatek

bezpośrednio po : R16 [1] Jannik Sinner

Louis Armstrong Stadium
start o g. 17:00 : R16 Karolina Muchova

bezpośrednio po : R16 [25] Jack Draper

bezpośrednio po : R16 Caroline Wozniacki

nie przed 23:00 : R16 [10] Alex de Minaur

Grandstand
start o g. 17:00 : R16 [14] Ivan Dodig
bezpośrednio po : R16 [3] Rajeev Ram
bezpośrednio po : R16 [8] Demi Schuurs
Stadium 17
bezpośrednio po : R16 [5] Nicole Melichar-Martinez
bezpośrednio po : R16 Anna Danilina
bezpośrednio po : R16 [8] Neal Skupski
Court 5
start o g. 17:00 : R16 [10] Hao-Ching Chan
bezpośrednio po : R16 [11] Wesley Koolhof
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
- DUN I LOVE
- Administrator
Podczepię się pod w/w trochę nie do końca w temacie, ale naszły mnie przed chwilą pewne przemyślenia.

Leci ten czas i tak sobie przed chwilą pomyślałem o tym przemijaniu i tym jak to się ma do słów Emmy Raducanu sprzed kilku dni. Zaskakująco łatwo człowiek się adaptuje do nowych warunków - niedawno wydawało się, że pewni gracze będa trwali wiecznie i że po nich przyjdzie potężna wyrwa w sporcie i pamięci fanów. Tymczasem, ja przynajmniej, wprawdzie tęsknię za RF i czasami odpalam sobie jakieś skróty/czytam newsy, co u niego słychać, ale de facto wydaje mi się postacią już mocno z przeszłości, napewno postacią mojej młodości i wchodzenia w dorosłe życie, czym budzi dodatkową nostalgię, ale jednak jest kim, kto już przeminął.
Podobnie Nadal, chociaż wciąż jest aktywnym graczem, niepostrzerzenie stał się w mojej głowie graczem z poprzedniej epoki niemalże. Śledziłem np. jego run w Bastad, gdzie z trudem osiąnął finał, ale nie ma co się oszukiwać, że to było na dalekich przedmieściach światowego tenisa. Największe teatry zmagań nie mają już tego aktora.
Djoković cały czas tu jest, ale jak powtórzy w 2025 sezon bez szlema, to też szybko przestanie jego aura istnieć w mojej głowie.
Tenis globalnie jako sport wcale nie umiera, wręcz przeciwnie - zainteresowanie odwiedzaniem kortów i ogląaniem meczów cały czas jest gigantyczne. Rokrocznie ustanawiane są nowe rekordy, a życie kreuje nowych bohaterów. Życie niewątpliwie nie znosi próżni i w zdecydowanej części przypadków stara się zasypywać powstałą pustkę.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Robertinho

Jeszcze przestańmy nurzać najmłodszych graczy w błocie przeszłości, a będzie dobrze.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Tak i do tego jeszcze aspekt ciągłej zmiany. Ciągle coś się zmienia w życiu czy to chcemy czy nie.
Właśnie ostatnio też tak sobie pomyślałem, gdy pojawiały się jakieś artykuły dotyczące big3 np Roger coś o Nadalu, a Nadal coś tam powiedział kiedyś o Dojkovicu.
Kiedyś może to i było ciekawe, ale teraz właściwie nikogo już to nie interesuje.
Może z tymi ostatecznymi rekordami nie będzie łatwo, bo były nabijane latami i one jednak przetrwają chociaż po jakimś czasie będą to pewnie bardziej gołe statystyki.
Tak jak my na mistrzów minionych epok, których nie mogliśmy śledzić, tak kolejne pokolenia widzów tenisa spojrzą z czasem na Novaka, Rafaela i Rogera.
A życie, też to tenisowe, toczy się i toczyć będzie się dalej.
Właśnie ostatnio też tak sobie pomyślałem, gdy pojawiały się jakieś artykuły dotyczące big3 np Roger coś o Nadalu, a Nadal coś tam powiedział kiedyś o Dojkovicu.
Kiedyś może to i było ciekawe, ale teraz właściwie nikogo już to nie interesuje.
Może z tymi ostatecznymi rekordami nie będzie łatwo, bo były nabijane latami i one jednak przetrwają chociaż po jakimś czasie będą to pewnie bardziej gołe statystyki.
Tak jak my na mistrzów minionych epok, których nie mogliśmy śledzić, tak kolejne pokolenia widzów tenisa spojrzą z czasem na Novaka, Rafaela i Rogera.
- DUN I LOVE
- Administrator
Miejsca w historii nikt im nie zabierze, bardziej mi chodzi o atencję, a ta jest zawsze skierowana na to, co się wydarzy, na kolejne mecze turnieje itd.Nowitzki pisze: ↑02 wrz 2024, 14:30Może z tymi ostatecznymi rekordami nie będzie łatwo, bo były nabijane latami i one jednak przetrwają chociaż po jakimś czasie będą to pewnie bardziej gołe statystyki.
Doświadczajmy US Open 2024, póki trwa.Robertinho pisze: ↑02 wrz 2024, 14:23
Jeszcze przestańmy nurzać najmłodszych graczy w błocie przeszłości, a będzie dobrze.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Może nie mam racji, ale to samo odwiedzanie kortów to nie jest dobry wyznacznik, trybuny piłkarskie również są zapełniane, ale z kimkolwiek bym nie rozmawiał to euro ma dosłownie w nosie. Myślę, że o tym w jakim miejscu jest tenis więcej by mówiły słupki oglądalności przed ekranami wszelkiej maści.DUN I LOVE pisze: ↑02 wrz 2024, 14:16 Tenis globalnie jako sport wcale nie umiera, wręcz przeciwnie - zainteresowanie odwiedzaniem kortów i ogląaniem meczów cały czas jest gigantyczne.
- DUN I LOVE
- Administrator
To tylko Gorzów Wielkopolski.Kiefer pisze: ↑02 wrz 2024, 15:32Może nie mam racji, ale to samo odwiedzanie kortów to nie jest dobry wyznacznik, trybuny piłkarskie również są zapełniane, ale z kimkolwiek bym nie rozmawiał to euro ma dosłownie w nosie. Myślę, że o tym w jakim miejscu jest tenis więcej by mówiły słupki oglądalności przed ekranami wszelkiej maści.
Nie no, możesz mieć rację, ale marketing jest nakręcony kosmicznie, zwłaszcza w ATP.
MTT Titles/Finals
Spoiler: