Madryt 2022
- DUN I LOVE
- Administrator
Re: Madryt 2022
Trzeci finał w stolicy Hiszpanii.
W-UE/1 set/2 set/mecz:
Zjebiev: 9-6/4-10/22-24
Cipas: 8-9/3-8/16-28

W-UE/1 set/2 set/mecz:
Zjebiev: 9-6/4-10/22-24
Cipas: 8-9/3-8/16-28
Spoiler:
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
- DUN I LOVE
- Administrator
MUTUA MADRID OPEN
Madryt - wyniki 1/2 finału turnieju głównego:
[7] Carlos Alcaraz
d. [1] Novak Djokovic
6-7(5) 7-5 7-6(5) R. Lichtenstein
[2] Alexander Zverev
d. [4] Stefanos Tsitsipas
6-4 3-6 6-2 J. Campistol

Madryt - wyniki 1/2 finału turnieju głównego:
[7] Carlos Alcaraz
[2] Alexander Zverev
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
MUTUA MADRID OPEN
Madryt - finał turnieju głównego:
[7] Carlos Alcaraz
vs [2] Alexander Zverev 

Madryt - finał turnieju głównego:
[7] Carlos Alcaraz
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
MUTUA MADRID OPEN
Madryt - plan gier na niedzielę:
MANOLO SANTANA STADIUM – start o godz. 15:30:
[7] Wesley Koolhof
/ Neal Skupski
vs [5] Juan Sebastian Cabal
/ Robert Farah 
Nie przed 18:30:
[7] Carlos Alcaraz
vs [2] Alexander Zverev 

Madryt - plan gier na niedzielę:
MANOLO SANTANA STADIUM – start o godz. 15:30:
[7] Wesley Koolhof
Nie przed 18:30:
[7] Carlos Alcaraz
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
MTT career highlights (26-17):
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
- Robertinho
Lepszym tenisistą jest Zverev i pasuje mu Madryt, więc dobrze się stało. Również oczywiście w kontekście finału. Trudno mi wskazać faworyta, lekko chyba Zworek jak się wyśpi.
U buków ciekawie.
U buków ciekawie.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
- DUN I LOVE
- Administrator
Jest to niewątpliwie szansa, żeby napisać jakąś sensowną historię w tym rozczarowującym sezonie.
No ale przeciwnik znakomity.
No ale przeciwnik znakomity.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
2.65 na Zwora, jaja sobie robią.
- DUN I LOVE
- Administrator
Zagrałem już z Dallas w duo.
- Bombardiero
No u buków mocne szaleństwo, ale z tego, co widzę, chyba już powoli kurs na Carlos idzie w górę.
Dobrze się stało, że Zworek awansował, bo to w sumie zapowiada dość zacięty mecz. Niemiec ma możliwości, zwłaszcza jak jest w formie. Odpaliłem sobie dzisiaj powtórkę z wczorajszego/dzisiejszego spotkania z Tsitsipasem i wypadł tam zdecydowanie lepiej od rywala, grając dość pewnie. Niby trzy sety, ale człowiek od początku czuł, że wynik może być tylko jeden. Mam nadzieję, że czas na regenerację i sen będzie wystarczający i dzisiaj zobaczymy coś podobnego. Ciężko mi wskazać kogoś jednoznacznie, ale myślę, że to ostatecznie Hiszpan wyjdzie zwycięsko z tego starcia. Widać, że ta publika mocno go napędza i samą adrenaliną jest w stanie wznieść się na wyżyny i poprawić grę w odpowiednim momencie. Plus jest taki, że po drugiej stronie stanie ktoś, kto potrafi biegać i przywalić w żółtą piłeczkę, kiedy zajedzie taka potrzeba, nie powinno więc być takiej przewagi w prowadzeniu gry i wynik nie będzie już raczej zależny od bilansu W-UE Alcaraza. Niech wygra lepszy.
Dobrze się stało, że Zworek awansował, bo to w sumie zapowiada dość zacięty mecz. Niemiec ma możliwości, zwłaszcza jak jest w formie. Odpaliłem sobie dzisiaj powtórkę z wczorajszego/dzisiejszego spotkania z Tsitsipasem i wypadł tam zdecydowanie lepiej od rywala, grając dość pewnie. Niby trzy sety, ale człowiek od początku czuł, że wynik może być tylko jeden. Mam nadzieję, że czas na regenerację i sen będzie wystarczający i dzisiaj zobaczymy coś podobnego. Ciężko mi wskazać kogoś jednoznacznie, ale myślę, że to ostatecznie Hiszpan wyjdzie zwycięsko z tego starcia. Widać, że ta publika mocno go napędza i samą adrenaliną jest w stanie wznieść się na wyżyny i poprawić grę w odpowiednim momencie. Plus jest taki, że po drugiej stronie stanie ktoś, kto potrafi biegać i przywalić w żółtą piłeczkę, kiedy zajedzie taka potrzeba, nie powinno więc być takiej przewagi w prowadzeniu gry i wynik nie będzie już raczej zależny od bilansu W-UE Alcaraza. Niech wygra lepszy.
MTT - tytuły (14):
2025: Marsylia; 2024: Monte Carlo, Rotterdam; 2023: Toronto; 2022: Montreal, Newport, Eastbourne, Queen's Club, Madryt, Monachium; 2021: Metz, US Open, Parma, Barcelona
MTT - finały(10):
2024: Antwerpia, Montreal, Halle; 2022: Bazylea, Atlanta, Barcelona, Indian Wells; 2021: WTF, Antwerpia, Roland Garros
2025: Marsylia; 2024: Monte Carlo, Rotterdam; 2023: Toronto; 2022: Montreal, Newport, Eastbourne, Queen's Club, Madryt, Monachium; 2021: Metz, US Open, Parma, Barcelona
MTT - finały(10):
2024: Antwerpia, Montreal, Halle; 2022: Bazylea, Atlanta, Barcelona, Indian Wells; 2021: WTF, Antwerpia, Roland Garros
Zobaczymy, Carlos jest super, stworzył z Novakiem świetne widowisko, ale nie zaprezentował przecież tenisa, który byłby poza zasięgiem Zvereva, bez przesady. 3,5 godzinny bój i fakt, że to trzeci z rzędu ciężki mecz również może na niego wpłynąć. Zverev co prawda kończył grubo po północy, ale nie był to jakiś morderczy mecz i powinien być w 100% przygotowany.
Dla mnie takie 50 na 50, gdybym miał stawiać więc kasę to na Saszę, bo jednak jest mocno u buków niedoszacowany.
No i chyba dobrze, że wygrał Zverev, nie lubię i zapewne nie polubię, ale Cipas już został kilkukrotnie spacyfikowany przez Carlosa i z meczu na mecz wyglądało to wręcz coraz brutalniej.
#TEAMCARLITOS
Dla mnie takie 50 na 50, gdybym miał stawiać więc kasę to na Saszę, bo jednak jest mocno u buków niedoszacowany.
No i chyba dobrze, że wygrał Zverev, nie lubię i zapewne nie polubię, ale Cipas już został kilkukrotnie spacyfikowany przez Carlosa i z meczu na mecz wyglądało to wręcz coraz brutalniej.
#TEAMCARLITOS
MTT career highlights (26-17):
- DUN I LOVE
- Administrator
Ja z kolei mam przypływ ciepłych uczuć do Saszy i chyba zaraz zdetronizuje Duniła w moich rankingu najulubieńszych graczy.
Dziś #teamSasza. Carlos, jeżeli będzie zdrowy, zagrozi rekordom Rafole, a Sasza musi wygrywać teraz. Hiszpan to jednak cały czas przyszłość, a Niemiec to teraźniejszość. Czego nie wygra teraz, tego może nie wygrać nigdy.
MTT Titles/Finals
Spoiler: