Roger Federer vs Rafael Nadal
- DUN I LOVE
- Administrator
Re: Roger Federer vs Rafael Nadal
Tu chyba chory był Roger bo to nie jest normalne żeby z jakiś 18-letnim ceglanym leszczem podczas peaku wtopić.
- DUN I LOVE
- Administrator
Zwiastun przyszłej klęski historycznej.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Niewątpliwie porażka, która nie powinna się wydarzyć, ale rok później małego cudu potrzebował, żeby uniknąć batów w finale. Oczywiście to już był inny Rafa. W każdym razie centymetry go dzieliły, by zacząć tę rywalizację od 0-6.
- DUN I LOVE
- Administrator
Był w którymś z meczów duży błąd sędziowski, który przeszkodził Federerowi, tak jak Rafie w finale Miami 05?
- DUN I LOVE
- Administrator
Nie było, ale jednak w Rzymie bronił 2 meczowych i też wisiał nad przepaścią. Myślę, że dużo się nie pomylę, jeżeli napiszę, że to co mu los zabrał w Miami, oddał w Rzymie.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Pewnie nie pomylisz, ale z drugiej strony ten Rzym był tylko jedną z wielu tego typu porażek, a w Miami mamy do czynienia z czynnikiem zewnętrznym tj. błędem sędziowskim w ważnym momencie. Oczywiście tam w dalszym ciągu było daleko do odwrócenia losów spotkania, jeszcze było mnóstwo roboty przed Szwajcarem.
Dwa razy pozycja do fh i dwa razy out.
Meczowa pierwsza:

Meczowa druga:

Meczowa pierwsza:

Meczowa druga:

- DUN I LOVE
- Administrator
Przy tej pierwszej meczowej była szansa, podpalił się Fed za bardzo.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Jesteś pewien, że najdłuższy mecz jaki ta dwójka między sobą rozegrała można nazwać tylko jedną z wielu porażek?Kiefer pisze: ↑29 mar 2022, 0:15 Pewnie nie pomylisz, ale z drugiej strony ten Rzym był tylko jedną z wielu tego typu porażek, a w Miami mamy do czynienia z czynnikiem zewnętrznym tj. błędem sędziowskim w ważnym momencie. Oczywiście tam w dalszym ciągu było daleko do odwrócenia losów spotkania, jeszcze było mnóstwo roboty przed Szwajcarem.
Np. trochę inaczej mogłoby się grać Nadalowi podczas Garrosa 2006 gdyby wtopił ten mecz w Rzymie.
W sumie można by zrobić analizę tych jego piłek meczowych przegranych spotkań, ile on raz sam nawalił lub był zbyt pasywny, a ile faktycznie to rywal kapitalnie się wybronił.
Jedną z wielu na przestrzeni kariery, nie tylko z Nadalem przecież. Dlatego ciężko mi postawić znak równości pomiędzy jedną z wielu podobnie dramatycznych porażek, a wygranym meczem gdzie pomógł mu arbiter. Tylko o to mi chodziło i dlatego napisałem o tym, że niewiele brakowało do 0-6.Kamileki pisze: ↑29 mar 2022, 0:24Jesteś pewien, że najdłuższy mecz jaki ta dwójka między sobą rozegrała można nazwać tylko jedną z wielu porażek?Kiefer pisze: ↑29 mar 2022, 0:15 Pewnie nie pomylisz, ale z drugiej strony ten Rzym był tylko jedną z wielu tego typu porażek, a w Miami mamy do czynienia z czynnikiem zewnętrznym tj. błędem sędziowskim w ważnym momencie. Oczywiście tam w dalszym ciągu było daleko do odwrócenia losów spotkania, jeszcze było mnóstwo roboty przed Szwajcarem.
Ok. I tak naprawdę mówimy o 0-7 skoro już tak hejtujesz Rogera.Kiefer pisze: ↑29 mar 2022, 0:29
Jedną z wielu na przestrzeni kariery, nie tylko z Nadalem przecież. Dlatego ciężko mi postawić znak równości pomiędzy jedną z wielu podobnie dramatycznych porażek, a wygranym meczem gdzie pomógł mu arbiter. Tylko o to mi chodziło i dlatego napisałem o tym, że niewiele brakowało do 0-6.
O kurczę, faktycznie. 
Szkoda trochę, 0-7 by lepiej działało na wyobraźnię od 1-6.

Szkoda trochę, 0-7 by lepiej działało na wyobraźnię od 1-6.

- DUN I LOVE
- Administrator
Przecież po to przez całą karierę tak się biłem o te rekordy i płakałem po kolejnych porażkach, i wypuszczonych szansach, że logiczne, że się ucieszyłem jak mój rywal okazał się skuteczniejszy. 

- DUN I LOVE
- Administrator
Nie no, akurat jestem sobie w stanie wyobrazić, że przeżywa to mniej niż Ty.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Nie no, teraz to sam Rafie życzę śrubowania tego rekordu, by pewien pajac nie był numerem 1.