Hiszpania - La Liga cz. I
Re: Hiszpania - La Liga
Napoczęli.
Jest gol, ale ostro się zagotowało po tym trafieniu.
Pique osiągnął nowy poziom głupoty
Pique osiągnął nowy poziom głupoty

“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
- DUN I LOVE
- Administrator
Co ten kretyn powiedział, że bezpośrednio czerwo wyłapał?
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Też mi to czerwo uleciało. Brama na po 1 tez ciekawa.
Po prostu zbyt ekspresywnie się nie zgadzał z sędzią, w każdym razie żaden mikrofon niczego nie wyłapał. Już po 1, obrona Barcy istnieje tylko teoretycznie. Był bohaterem jakiegoś ważnego meczu tamtego sezonu Mathieu, ale dla mnie to nie jest piłkarz tak dobry, by grać w podstawie FCB.
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal
Mathieu jest solidnym zawodnikiem i wzbudza moje zaufanie, ciekawe co powiedział Pique do sędziego.
- DUN I LOVE
- Administrator
Lucas ma rację. To nie jest piłkarz na miarę takiego klubu. Poprzedni sezon mu wyszedł, ale nie powtórzy już tego. No ale lepszy Mathieu niż nikt.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Skąd ta pewność, że nie utrzyma poziomu?
Pewnie że nie jest, dziś podawał jak oferma, a nie będę mówił już o jego podstawowych obowiązkach, ale nie zwalajmy tego tylko na jego konto.
Absolutnie nie twierdzę, że Jeremy jest szczególnie odpowiedzialny za wynik, cała obrona gra jak patałachy. Chodzi mi tylko o to, że w przeciwieństwie do Mascherano na przykład, Mathieu nie ma w sobie czegoś ekstra. Obaj robią nieraz takie błędy, że głowa mała, ale Argentyńczyk potrafi grać też na takim poziomie, którego Mathieu nigdy w mojej opinii nie osiągnie. To samo mogę napisać o Alvesu czy Pique. Obaj są dalecy od przyzwoitej formy, ale w przeszłości pokazywali grę na jaką Francuza nie stać. To po prostu solidny rzemieślnik z przebłyskami.
Najbardziej to mi brakowało szacunku do Bilbao w mediach w ostatnich dniach. Dobrze, że utarli niektórym dziennikarzom nosy. Dobra gra, dobre założenie taktyczne i wyszło.
Choć powtórzę się, że sezon długi i nie ma co biadolić nad przegraną Barcy. Mam tylko nadzieję, że Bilbao wraz z Sevillą będą ostro naciskać na wielką trójkę. Będzie ciekawiej a i może Real bardziej się zepnie. Z nowym trenerem i tak pewnie będą się bali. Benitez wprowadził solidny reżim. Oby na długo. Choć tak szczerze powiem, że mam co do niego mieszane uczucia...
Choć powtórzę się, że sezon długi i nie ma co biadolić nad przegraną Barcy. Mam tylko nadzieję, że Bilbao wraz z Sevillą będą ostro naciskać na wielką trójkę. Będzie ciekawiej a i może Real bardziej się zepnie. Z nowym trenerem i tak pewnie będą się bali. Benitez wprowadził solidny reżim. Oby na długo. Choć tak szczerze powiem, że mam co do niego mieszane uczucia...
http://blogtadx.blogspot.com/ Mój tenisowo-biegowy blog.
https://www.facebook.com/blogtadxblogsp ... 439183912/
CS:GO #roadtogold
W Napoli i Interze raczej po Benku nie płakali, a nawet śmiali się, że Go Real wziął. Też Go jakoś nie lubię, trochę się naigrywałem z tego hiszpańskego szrotu jaki brał do LFC (Josemi, czy inne wynalazki).
Oczywiście, że Mathieu jest tylko solidnym rzemieślnikiem bez błysku ale w poprzednim sezonie spisał się bardzo dobrze.
No właśnie. Z drugiej strony może i coś zdziała w Realu, ze swoją metodologią, przywiązaniem do statystyk i rotacji... Mimo wszystko wolałbym, żeby Carletto został. Trochę dziwny ruch był jak dla mnie ze zmianą trenera.Lucas pisze:W Napoli i Interze raczej po Benku nie płakali, a nawet śmiali się, że Go Real wziął. Też Go jakoś nie lubię, trochę się naigrywałem z tego hiszpańskego szrotu jaki brał do LFC (Josemi, czy inne wynalazki).
- Robertinho
Przytaczać nie będę na forum.DUN I LOVE pisze:Co ten kretyn powiedział, że bezpośrednio czerwo wyłapał?
http://www.sport.pl/pilka/1,65082,18585 ... xSportLink
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
^
Skandaliczna wypowiedź. Ja rozumiem ciśnienie meczu i frustrację, ale to już przesada. Ciekawe czy by chciał, żeby ktoś takie teksty o jego rodzinie rzucał. Oczekuję, że dyskwalifikacja będzie dotkliwa, szkoda, że oznacza to kolejne problemy w defensywie FCB.
Skandaliczna wypowiedź. Ja rozumiem ciśnienie meczu i frustrację, ale to już przesada. Ciekawe czy by chciał, żeby ktoś takie teksty o jego rodzinie rzucał. Oczekuję, że dyskwalifikacja będzie dotkliwa, szkoda, że oznacza to kolejne problemy w defensywie FCB.
- Wujek Toni
Snucie przewidywań co do ewentualnych sukcesów Barcelony w przekroju całego nadchodzącego sezonu na podstawie nic nie znaczącego Superpucharu jest równie błyskotliwe, jak wręczanie Szlemów po Pucharze Hopmana i Abu Zabi.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Właśnie dziś przeczytałem, co ten cały Pique powiedział i mi szczęka opadła. Spodziewałem się wszystkiego. Zwymyślania sędziego, pytania czy jest ślepy... No ale takiego kalibru atak to do głowy mi nie przyszedł. Choć zdziwiony nie jestem.
Ten zwrot jest bardzo popularnym przekleństwem w Hiszpanii coś jak u nas ty sk***synu. Nie lubię takich zachowań ale nie wyolbrzymiałbym tego jakoś szczególnie.
Dobrze, że wyjaśniasz, bo już zaczynałem się martwić co oni tam z Shakirą wyprawiają, że coś takiego przyszło mu do głowy...
I kropkuj wulgaryzmy, niektórym może to przeszkadzać.
I kropkuj wulgaryzmy, niektórym może to przeszkadzać.
MTT bilans finałów (22-29)
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25