Hiszpania - La Liga cz. I

Dla sympatyków futbolu.
Awatar użytkownika
Robertinho

Re: Hiszpania - La Liga

Post autor: Robertinho »

Też podejrzewałem, że ktoś zamiast sprawdzić, wrzucił w google translate i poszło w świat. Niemniej dalej jest to skandal i kara będzie zasłużona.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
Whydack
Kontakt:

Post autor: Whydack »

4 mecze zawieszenia dla Pique.
"Jeśli nosisz koszulkę Arsenalu nie możesz się poddawać, bez względu na wynik." - Arsene Wenger.

http://www.wtatenis.pl/
Hankmoody

Post autor: Hankmoody »

Będzie falstart Sevilli, dziś gdzieś czytałem że Nzonzi dobry df, do tego złapał tylko 6 żółtych kartek w poprzednich rozgrywkach w Stoke. Hehe
Joao

Post autor: Joao »

Na chwilę obecną żadna polska TV nie transmituje meczów La Liga. Ponoć prawa w naszym kraju wykupiła katarska BEIN SPORTS, która nie ma żadnego kanału w Polsce.
Awatar użytkownika
lake

Post autor: lake »

To jakiś żart? :o

MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17

Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
Ferenc

Post autor: Ferenc »

Jak widać, La liga nie jest tak atrakcyjna żeby się o nią zabijali :)
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

Ferenc pisze:Jak widać, La liga nie jest tak atrakcyjna żeby się o nią zabijali :)
2 mecze z kolejki kogokolwiek interesują.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Hankmoody

Nie po to się kupuje prawa, żeby ich nie udostępniać, spokojnie Panowie.
Awatar użytkownika
Emu

Post autor: Emu »

Właśnie, że La Liga interesuje ludzi. Średnia oglądalność spotkań była tylko 10 tys mniejsza od Premier League, sam się zdziwiłem widząc statystyki. Największa ma nasza "liga" zastanawia mnie co trzeba mieć w głowię żeby katować się drużynami, które nie potrafią wymienić trzech składnych podań a co drugą akcja kończą zagraniem dzidy do przodu.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Emu pisze:Właśnie, że La Liga interesuje ludzi. Średnia oglądalność spotkań była tylko 10 tys mniejsza od Premier League, sam się zdziwiłem widząc statystyki. Największa ma nasza "liga" zastanawia mnie co trzeba mieć w głowię żeby katować się drużynami, które nie potrafią wymienić trzech składnych podań a co drugą akcja kończą zagraniem dzidy do przodu.
Masz szczegółowe rozbicie na oglądalność spotkań poszczegółnych drużyn? Jestem więcej niż przekonany, że miażdżący procent Polaków oglądających La Ligę ogląda 2 mecze z kolejki. Wiadomo jakich zespołów.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
TadX

Post autor: TadX »

Emu pisze:Największa ma nasza "liga" zastanawia mnie co trzeba mieć w głowię żeby katować się drużynami, które nie potrafią wymienić trzech składnych podań a co drugą akcja kończą zagraniem dzidy do przodu.
Dokładnie. Czasem aż oczy bolą. Łzawią. Nawet krwawią. Toteż nie oglądam.
Hankmoody

Tak tak, bo tylko Barca i Real potrafią dać dobre mecze.
Z tego sezonu znalazbym z,10 spotkań Esktraklasy,, które pod względem atrakcyjności nie odbiegały od choćby superpucharu pomiędzy Barca a Sevilla.
Choćby Derby Krakowa. Wisła- Lechia, Górnik- Piast, Podbeskidzie- Pogoń, Wisła -Lech, Piast-Legia, Łęczna- Sląsk.
Za to wczoraj na inaugaracje "najlepszej ligi świata" mieliśmy w 3 spotkaniach chyba 2 gole.
Ale Real dziś pewnie kilka wrzuci, więc kibice z plakatami Messiego czy Ronaldo, rodem z BravoSport będą się mogli zacząć podniecać.
Ferenc

Nie tylko Barca i Real, ale na pewno nie zespoły z Ekstraklasy. Oglądalność pewnie niezła bo ludzie kibicują czy to Legii, czy to Wiśle. Nie wiem jak bezstronni ludzie mogą oglądać ten syf.
Awatar użytkownika
lake

Post autor: lake »

Wiesz, w Futersach pewnie też znajdziesz multum atrakcyjnych spotkań, ale poziom jakby inny. To raczej fenomen kopanej i identyfikacji z miastem, regionem i krajem powoduję że jest tak oglądalność Ekstraklasy. A że forum roi się od wyszukanych, żeby nie powiedzieć zmanierowanych smakoszy, którzy poziom przedkładają nad narodowość to stąd pewnie zdziwienie.
Sam popisów Lecha, Legii i reszty w lidze nie oglądam i omijam ją szerokim łukiem u buków. Ale na arenie międzynarodowej już tak. Zdarza mi się za to zerknąć na I ligę z uwagi na Giekse, a pewnie i na Rozwój spojrze jak będzie okazja.

MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17

Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
Hankmoody

Ferenc
Jak nie oglądasz to nie masz porównania, więc o czym w ogóle dyskutujesz. Ekstraklasa pod względem strzelonych bramek na mecz była w czołówcę Europy w poprzednich sezonach. Generuje coraz większe przychody, wiec jako produkt jest atrakcyjna. Wiadom że poziom sportowy tych zespołów jest niższy niż we Włoszech czy Hiszpani, ale to nie znaczy że te zespoły nie mogą dać dobrego widowiska.
Ferenc

Oglądam i mam porównanie. Nie tylko bramki świadczą o dobrym poziomie spotkań. Jeżeli się poziom zmienia to raczej na gorsze.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Ferenc pisze:Nie tylko Barca i Real, ale na pewno nie zespoły z Ekstraklasy. Oglądalność pewnie niezła bo ludzie kibicują czy to Legii, czy to Wiśle. Nie wiem jak bezstronni ludzie mogą oglądać ten syf.
W każdym mieście Polski są przecież kibice lokalni, którzy dopingują swój klub. Każda z 16 drużyn T-Mobile ma przecież bardzo dużą rzeszę kibiców, stąd oglądalność nie powinna dziwić.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Hankmoody

Rewanż udany, aczkolwiek skromny.
Hankmoody

Benek już się pewnie poci. 70 minuta, bez goli.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Hankmoody pisze:Rewanż udany, aczkolwiek skromny.
Widzę, że Messi zaczął sezon od pudła z 11 metrów.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Zablokowany