Hiszpania - La Liga cz. I

Dla sympatyków futbolu.
Hankmoody

Re: Hiszpania - La Liga

Post autor: Hankmoody »

DUN I LOVE pisze:
Hankmoody pisze:Rewanż udany, aczkolwiek skromny.
Widzę, że Messi zaczął sezon od pudła z 11 metrów.
Nikt mu tego nie będzię wypominał, nawet gdyby nie wygrali, ale faktem jest że dość często myli się z 11 metrów.
Awatar użytkownika
lake

Post autor: lake »

Hankmoody pisze:Benek już się pewnie poci. 70 minuta, bez goli.
To nie jest rok Rafałów ;)

MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17

Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
Hankmoody

Valarenga 0:0
Gijon 0:0
Wymęczone 2:1 z Galatą, nie wiem czy Benji wytrzyma do końca roku.
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Post autor: Wujek Toni »

I bardzo dobrze, powinna ich spotkać zasłużona kara za pozbycie się, jakby nie patrzeć, znakomitego fachowca i upchnięcie w jego miejsce trenerskiej popierdółki.

Zanim ktoś wyjedzie z tytułem Champions League dla LFC, to przypominam, że nawet legenda trenerskiej ławki, niejaki Avram Grant zameldował się w finale tych rozgrywek przed kilkom laty.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Awatar użytkownika
Emu

Post autor: Emu »

Udany dzień dzisiaj zarówno w tenisie jak i w piłce nożnej. :) Wypada podziękować Perezowi za wybór Beniteza.
Awatar użytkownika
lake

Post autor: lake »

Jeden triumfujący Rafa A.D. 2016 mi wystarczy. Mam na myśli prostego chłopaka z Majorki a nie trenera jego futbolowej pożal się Boże miłości. :P

MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17

Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
Awatar użytkownika
TadX

Post autor: TadX »

Do Beniteza mam bardzo mieszane uczucia. Dzisiaj mecz taki nijaki w wykonaniu Realu moim zdaniem. Niby były jakieś sytuacje, ale takie jakieś - no nijakie właśnie. Jakby jeszcze się nie odnaleźli w nowych założeniach trenera. Nie wiem. Bądź co bądź nie jestem optymistą na ten sezon.
Wujek Toni pisze:I bardzo dobrze, powinna ich spotkać zasłużona kara za pozbycie się, jakby nie patrzeć, znakomitego fachowca i upchnięcie w jego miejsce trenerskiej popierdółki.
Aż tak radykalny w ocenie nie jestem, ale fakt faktem wywalenie Carletto było dla mnie dużym zaskoczeniem. Brak rotacji? Problem jak najbardziej do poprawy, teraz ławka jest dłuższa. Może zaważył fakt, że chłopaki od stycznia się rozluźnili i brak motywacji był nadto dla mnie widoczny. Tutaj faktycznie - może i był powód do zamiany "miękkiej ręki" na metodykę i reżim. Zobaczymy, sezon dopiero się rozpoczął.

W meczu mignęła statystyka posiadanej piłki. 65% dla Realu i co? Jajco.
Hankmoody

Advantage

Post autor: Advantage »

Benitez może być jedną z największych pomyłek trenerskich w historii tego klubu. Decyzja o zwolnieniu Ancelottiego była dla mnie całkowicie niezrozumiała.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

Rok temu w styczniu zwalniali LE, a później Barca wzięła potrójną. ie ma co oceniać na tym etapie.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Joao

Post autor: Joao »

Joao pisze:Na chwilę obecną żadna polska TV nie transmituje meczów La Liga. Ponoć prawa w naszym kraju wykupiła katarska BEIN SPORTS, która nie ma żadnego kanału w Polsce.
Ostatecznie prawa odkupił od katarczyków utworzony w sierpniu Eleven, którego dwa kanały są na razie dostępne tylko w internecie za darmo (pewnie darmocha długo nie potrwa). Eleven wcześniej pozyskał prawa do ligi francuskiej i włoskiej. Canal+ został tylko z premier league.
Awatar użytkownika
Whydack
Kontakt:

Post autor: Whydack »

^ Na stronie https://www.sts.pl/pl/sts-tv/ można oglądać ligę hiszpańską za darmo. Haczyk w tym, że trzeba założyć konto (darmowe) i podać tam skan dowodu osobistego.
"Jeśli nosisz koszulkę Arsenalu nie możesz się poddawać, bez względu na wynik." - Arsene Wenger.

http://www.wtatenis.pl/
Awatar użytkownika
Emu

Dwa ewidentne karne dla Barcelony, tragicznie jest sędziowanie w La Liga...
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

W tamtym sezonu Mathieu spłacał kredyt zaufania, teraz czas na Vermalena?
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Emu

Belg będąc zdrowy jest topowym obrońcą.

Kolejny świetny mecz Belga i Roberto na prawej obronie. :D
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Nie zmienia to faktu, że cały sezon po transferze spędził na rehabilitacji. Ma co spłacać, bo niewiele topowych klubów byłoby tak wyrozumiałych dla nowych obrońców - do tego nie takich znowu najmłodszych.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Ferenc

Post autor: Ferenc »

Solidnie się Real zaprezentował.
Awatar użytkownika
TadX

Post autor: TadX »

Ferenc pisze:Solidnie się Real zaprezentował.
Tak się zaprezentował, bo gracze wrócili na swoje pozycje a drużyna była ustawiona tak, jak kiedyś. Wróciła też celność.

Niestety/stety muszę przyznać, że w mojej ocenie Betis mimo wszystko pomógł w osiągnięciu takiego wyniku i w osiąganiu tylu okazji bramkowych... Zaczęli tak naprawdę trzymać linie pod koniec meczu. W większości stwarzali wolne przestrzenie. Adan też nie był pewnym punktem drużyny. Nie wiem, może kwestia sentymentów? W końcu wrócił do domu...

Jak dla mnie Real super, ale Betis wybitnie pomógł.

Cieszę się niezmiernie z jednego faktu - Keylor Navas był wielokrotnie skandowany. Najpierw przez sam sektor dopingujący, później przez cały stadion. Należało mu się ogromnie. Nawet nie chodzi mi o kwestię obronionego karnego - choć to zrobił spektakularnie. Zobaczcie na jego refleks i pracę nogami w momencie, gdy bronił.
Hankmoody

Przełamanie Crisa.
Ferenc

Post autor: Ferenc »

Hatrick po 20 minutach, nieźle. Dzisiaj Atletico-Barca, niezły mecz będzie.
Zablokowany