T1: Brisbane, Doha, Madras 2015
Re: T1: Brisbane, Doha, Madras 2015
Nie wiem za bardzo co napisać o tym meczu. W pierwszym secie całkiem porządnie to wyglądało, Rafa dobrze podawał, bił mocno i dokładnie. Forhand naprawdę fajnie funkcjonował. Potem Berrer zaczął grać lepiej a Hiszpan zgasł. Nie rozpaczam jakoś bardzo, ale wygrana dodała by Rafie trochę pewności siebie.
W tym roku ktoś inny zabierze do domu statuetkę Złotego Orła, może wzbogaci gablotę Novaka Djokovica.
Publiczność dość średnio wyrobiona, ale nie jest to jakiś wielki wyjątek, wielokrotnie widziałem takie zachowania także na meczach innych mistrzów.
W tym roku ktoś inny zabierze do domu statuetkę Złotego Orła, może wzbogaci gablotę Novaka Djokovica.
Publiczność dość średnio wyrobiona, ale nie jest to jakiś wielki wyjątek, wielokrotnie widziałem takie zachowania także na meczach innych mistrzów.
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
Rafa w roli dostarczyciela ''największych zwycięstw w karierze'' to, nie powiem, szalenie przyjemny widok. 

- DUN I LOVE
- Administrator
W momencie, w którym pisałeś tego posta, ja pisałem posta w temacie o Berrerze. Przeczytałeś moje myśli.Rroggerr pisze:Rafa w roli dostarczyciela ''największych zwycięstw w karierze'' to, nie powiem, szalenie przyjemny widok.

MTT Titles/Finals
Spoiler:
No i nieźle GOATuje Nadal z tymi przegranymi z zawodnikami spoza Top100.
Podobno wszystkie bilety na finał już są wykupione, więc koneserzy Rafole będą zdruzgotani.
Chyba może sobie na to pozwolic, mając GOATowski bilans z Top20 i GOATEM GOATÓW.Rroggerr pisze:No i nieźle GOATuje Nadal z tymi przegranymi z zawodnikami spoza Top100.

Kto wie, może Nole w singlu, Rafa w deblu?Advantage pisze:Podobno wszystkie bilety na finał już są wykupione, więc koneserzy Rafole będą zdruzgotani.

- DUN I LOVE
- Administrator
Być może właśnie dlatego ma takie bilanse. Lepiej zebrać baty od Kliżana i Berrera niż 2 od Koko.Anula pisze:Chyba może sobie na to pozwolic, mając GOATowski bilans z Top20 i GOATEM GOATÓW.Rroggerr pisze:No i nieźle GOATuje Nadal z tymi przegranymi z zawodnikami spoza Top100.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Właśnie pomyślałem sobie o kreowaniu roli takiego "dostarczyciela" w przypadku Hiszpana. Obawiam się, że te coraz liczniejsze na przestrzeni ostatniego roku "dni konia" jego przeciwników nie biorą się znikąd. Być może ta motywacja płynie z przekonania o tym, że jeśli można sobie ustrzelić kogoś z "czuba" to właśnie Nadala, bo już tylu sprawiło sobie takie trofeum.DUN I LOVE pisze:W momencie, w którym pisałeś tego posta, ja pisałem posta w temacie o Berrerze. Przeczytałeś moje myśli.Rroggerr pisze:Rafa w roli dostarczyciela ''największych zwycięstw w karierze'' to, nie powiem, szalenie przyjemny widok.
Forma z pierwszego seta była bardzo budująca, momentami grał znakomicie, a potem wszystko się jakoś posypało. Nie stawiam oczywiście na nim krzyżyka, ale patrząc przez pryzmat upływającego czasu, ilości kontuzji i "jakości" porażek, trudno z optymizmem patrzeć na nadchodzący sezon.
Niestety nie wykluczam podobnej porażki np. w 1R Australii, bo jednak 3-4 mecze ogrania, których się spodziewałem mogły okazać się konieczne.
MTT - tytuły (13)
Dubaj '15, Dubaj '16, Houston '16, Tokio '16, Brisbane '17, Marsylia '17, Sydney '18, Australian Open '18, Rotterdam '18, Dubaj '18, Lyon '18, Szanghaj '18, Brisbane '19
MTT - finały (16)
Dubaj '15, Dubaj '16, Houston '16, Tokio '16, Brisbane '17, Marsylia '17, Sydney '18, Australian Open '18, Rotterdam '18, Dubaj '18, Lyon '18, Szanghaj '18, Brisbane '19
MTT - finały (16)
- DUN I LOVE
- Administrator
Buzz, jest jeszcze opcja rezerwowa, pewnie na wypadek braku odpowiedniej ilości meczów w Doha: WC do ATP w Sydney.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Mam nadzieję, bo jednak trochę mnie podłamał ten dzisiejszy występ, a raczej to co się wydarzyło po 1-szym secie.DUN I LOVE pisze:Buzz, jest jeszcze opcja rezerwowa, pewnie na wypadek braku odpowiedniej ilości meczów w Doha: WC do ATP w Sydney.
Brawa dla Niemca, zagrał dobrze, wytrzymał i będzie miał przynajmniej kogoś z TOP 10 w gablocie, gdy przejdzie na emeryturę.

Ostatnio zmieniony 06 sty 2015, 19:00 przez Buzz, łącznie zmieniany 1 raz.
MTT - tytuły (13)
MTT - finały (16)
MTT - finały (16)
Zawsze jeszcze zostaje ten debel, Monaco jest już wolny więc mogą się skoncentrować na tym turnieju. W ogóle Rafie nie lezą ostatnio leworęczni, najpierw Kliżan, teraz Berrer,a wcześniej. byli też inni
Ferrer chyba nie zamierza poprawić mi humoru, na razie przegrywa z de Bakererm.
Ferrer chyba nie zamierza poprawić mi humoru, na razie przegrywa z de Bakererm.
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal
Straciłem zainteresowanie tym turniejem w związku z wydarzeniem, które zaszło chwilę temu.Anula pisze:Kto wie, może Nole w singlu, Rafa w deblu?
Wcześniej już miał takie skalpy.Buzz pisze:Brawa dla Niemca, zagrał dobrze, wytrzymał i będzie miał przynajmniej kogoś z TOP 10 w gablocie, gdy przejdzie na emeryturę.
No ale trzeba powiedzieć, że jak już Rafa z kimś przegra, to z tenisistą co grać potrafi...
- Robertinho
Z nazwaniem tej sytuacji "obiecującą" wstrzymam się do RGAO, ale na razie trudno narzekać.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
- DUN I LOVE
- Administrator
Widziałem lepiej serwującego Berrera, ale...lepiej poruszającego się i uderzającego z końcowej chyba nie. 
Oglądałem niecałego seta tak w ogóle.

Oglądałem niecałego seta tak w ogóle.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Nie przesadzaj Buzz!Buzz pisze:Mam nadzieję, bo jednak trochę mnie podłamał ten dzisiejszy występ, a raczej to co się wydarzyło po 1-szym secie.DUN I LOVE pisze:Buzz, jest jeszcze opcja rezerwowa, pewnie na wypadek braku odpowiedniej ilości meczów w Doha: WC do ATP w Sydney.

Ostatnio zmieniony 06 sty 2015, 19:14 przez Anula, łącznie zmieniany 1 raz.
Z backhandu był bardzo stabilny, co mnie zdziwiło, bo gość ma 34 lata i nigdy nie osiągnął nawet top 30 rankingu.
- Rodżer Anderłoter
W 2013 przegrał z Zeballosem, oby to nie był zły omen.
Nie w 1R!Rodżer Anderłoter pisze:W 2013 przegrał z Zeballosem, oby to nie był zły omen.

Poza tym w 2013 miał prawie 8 miesięcy całkowitej przerwy. Tym razem wiele nie grał, ale jednak nie był to kompletny rozbrat z kortem. W 2013 był dwa lata młodszy...

Miałem dziś wrażenie, że ten mecz to test, było to widać w pierwszym secie. O ile w Abu Dhabi mógł sobie pozwolić, to w Dausze już nie wypadało przegrać.
Dlatego jak na razie zachowam pewien dystans w stosunku do swoich oczekiwań, wolę być miło zaskoczony.
MTT - tytuły (13)
MTT - finały (16)
MTT - finały (16)