US Open 2017
Re: US Open 2017
Poza wszystkim, z Leosiem Mayerem to jest jeszcze taki problem, że jak przyszło mu wyserwować Szanghaj z Fedem to byl galaretą, więc w kontekście calego meczu w niego średnio wierzę, ale trochę biegania Majorce nie zginie. 

Rafael Nadal, to zło, zgoda?
PS. Nie ma zgody na brak zgody.
- jarosword20
Mayer chyba chce się sam przełamać...
Sędzia też nie pomaga i daje mu ostrzeżenie przy 40:40. Ciekawe kiedy Nadalowi da
Sędzia też nie pomaga i daje mu ostrzeżenie przy 40:40. Ciekawe kiedy Nadalowi da

Ostatnio zmieniony 03 wrz 2017, 1:01 przez jarosword20, łącznie zmieniany 1 raz.
Jakby przed turniej ktoś powiedział, że dwójka moich ulubionych juniorów zrobi tutaj czwartą rundę to kazałbym mu się puknąć w głowę. Do tego mają realne szansę na ćwierćfinał.
Masz rację, chodzi o Szapułata. Na tym polega forum, że wszyscy prognozują i każdy ma większe czy mniejsze wpadki.
Masz rację, chodzi o Szapułata. Na tym polega forum, że wszyscy prognozują i każdy ma większe czy mniejsze wpadki.

Dobrze serwuje jednak na razie Mayer w kluczowych momentach. Dobrze, że Fed następny bo by wyszedł jeszcze po pólnocy na kort.
Rafael Nadal, to zło, zgoda?
Emu, Rubliow nie jest juniorem, ale ciekawe kiedy ostatnio mieliśmy dwóch nastolatków w IV rundzie Szlema z perspektywą na więcej.
Mayer i Dog są jeszcze półkę niżej niż Fog IMHO jeżeli chodzi o mentalność i możliwość sprawienia niespodzianki, więc Fafa musiałby naprawdę głęboko upaść. Ale może i to bieganie się odbije na nim, ale to znowu mocno życzeniowo.
Mayer i Dog są jeszcze półkę niżej niż Fog IMHO jeżeli chodzi o mentalność i możliwość sprawienia niespodzianki, więc Fafa musiałby naprawdę głęboko upaść. Ale może i to bieganie się odbije na nim, ale to znowu mocno życzeniowo.
- jarosword20
Ufff... ugrał.
Kiedy trafił się jakiś kuriozalny Szlem, w którym finał (a być może tytuł) może zrobić praktycznie każdy, to Monfils najpierw trafia do ćwiartki z najbardziej niepasującym mu grajkiem w całym turnieju, a następnie gdzieś się połamał. Nie żebym był zaskoczony, ale jednak trochę smutne.
Słabo też wygląda to wszystko w kontekście DC, bo wątpię by w dwa tygodnie postawili Gaela na nogi, co w związku z rezygnacją Tsongi, kłopotami Rycha i tym, że Gilles Simon przestał być poważnym tenisistą, sprawia, że najpewniejszą opcją na drugą rakietę wydaje się 35-letni Mahut, który ma do ogarnięcia jeszcze debla. Jakby sam fakt, że pierwszą rakietą w związku z powyższym zostanie Lucas "mogę przegrać z każdym" Pouille nie był już wystarczająco dołujący.
Słabo też wygląda to wszystko w kontekście DC, bo wątpię by w dwa tygodnie postawili Gaela na nogi, co w związku z rezygnacją Tsongi, kłopotami Rycha i tym, że Gilles Simon przestał być poważnym tenisistą, sprawia, że najpewniejszą opcją na drugą rakietę wydaje się 35-letni Mahut, który ma do ogarnięcia jeszcze debla. Jakby sam fakt, że pierwszą rakietą w związku z powyższym zostanie Lucas "mogę przegrać z każdym" Pouille nie był już wystarczająco dołujący.
Przecież Lopez jest starszy od Boredo. Chyba, że czegoś nie zrozumiałem.Lucas pisze:Raczej nie nawiąże Feli do znakomitego wyczynu starszego rodaka sprzed kilku lat, ale miło by było, gdyby nie oddał się w trzech.
MTT bilans finałów (22-29)
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25
Dobrze podaje Mayer, ale od returnu Nadala oczekiwałbym więcej. Bardzo trudny gem dla Leo, teraz obstawiam przełamanko i smutne spojrzenia Fafy w stronę boksu.
Mario, strzeliłem z tym wiekiem, Lopez taki zadbany to mnie zmylił, wybacz
.
Mario, strzeliłem z tym wiekiem, Lopez taki zadbany to mnie zmylił, wybacz

“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
Nie, nie, ciężko sobie wyobrazić żeby Szlema wygrał ktoś, kto po drodze traci seta z Danielem, i gra na noże z Leo Mayerem (chociaż lubię i cenię gościa). Anderson bierz to, jako jedyny nie masz kompromitującej wpadki podczas tego turnieju. Bo w tych młodych to jednak, aż tak nie wierzę.
Hiszpan dzisiaj na bp jak zazwyczaj Fed (0/11).
E: 0/12.
E: 0/12.
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Ciekaw jestem kiedy nadejdzie ten moment, w którym Leo Mayer zacznie psuć smecze, prawie wszystkie wykładki, a w obronie pracować na poziomie Ivo Karlovica. Bo obawiam się, że prędzej czy później nadejdzie.
MTT bilans finałów (22-29)
Nie wiem czy śmiać się czy płakać na te bp. Katastrofa, choć z drugiej strony Hiszpan na brejka nie zasługuje.
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal
Anderson jak poczuje okazje to narobi w majty.
W końcu ! Jak teraz odda serwis to wyłączam i idę spać.
Przypomnę, że Anderson przegrywał z najgorszym Nadalem w wersji 2015.
OK, pograne.
OK, pograne.
Zależy z kim przyszłoby grać.Emu pisze:Anderson jak poczuje okazje to narobi w majty.
Narka panowie, i panie, idę spać, oby tylko Keys dzisiaj wygrała, reszta jest dla mnie bez różnicy.
- jarosword20
Też idę w kimę. Może przyśni mi się jakiś fajny mecz, ale po tym co tu zobaczyłem to pewnie będzie tylko jakiś krecz po 6 rozegranych gemach Raonica z Isnerem.
Dostał mentalnego gonga Leo, a Rafa się rozochocił. Gdybym nie był fanem Hiszpana, to byłoby mi serio żal Latynosa.
Zamknięcie partii piękne, ale to nie zmazuje jeszcze mizerii lidera rankingu.
Zamknięcie partii piękne, ale to nie zmazuje jeszcze mizerii lidera rankingu.
Monfils od początku dziś grał normalnie i dopiero od końcówki 1. seta kontuzja zaczęła dawać się we znaki?
3/4 planu na dziś wykonane, szczególne brawa za rutynowe odprawienie RBA dla DelPo! Po takim pokazie formy chyba jest faworytem z Thiemem.
3/4 planu na dziś wykonane, szczególne brawa za rutynowe odprawienie RBA dla DelPo! Po takim pokazie formy chyba jest faworytem z Thiemem.
Tytuły (30):
2025: Miami 2024: Montreal, Bazylea 2023: Wiedeń 2022: Miami, Astana, Bazylea, WTF Turyn 2021: Monte Carlo, Madryt, Winston-Salem 2019: Newport, US Open, 2018: Brisbane, Quito, Indian Wells, Monte Carlo, Monachium, Roland Garros, 2017: Auckland, Waszyngton, Shenzen, 2015: Doha, Sydney, Houston, Roland Garros, 2013: US Open, 2012: Nicea, 2011: Los Angeles, WTF Londyn, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Finały (38):
2025: Barcelona 2024: Brisbane, Cordoba, Estoril, WTF Turyn 2023: Auckland, Rotterdam, Dubaj, Barcelona 2022: Rotterdam, Monte Carlo, Monachium, Rzym, Newport, Hamburg, Gijon 2021: Monachium, Rzym, 2020: Rzym, Antwerpia, 2019: Rotterdam, Rzym, Roland Garros, 2018: Halle, 2017: Stuttgart, 2016: Tokio, Shanghai, Bazylea, 2015: Wiedeń, WTF Londyn, 2014: Doha, 2013: Cincinnati, 2012: Monte Carlo, Roland Garros, Sztokholm, 2011: Marsylia, Monte Carlo, Wimbledon, US Open, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
2025: Miami 2024: Montreal, Bazylea 2023: Wiedeń 2022: Miami, Astana, Bazylea, WTF Turyn 2021: Monte Carlo, Madryt, Winston-Salem 2019: Newport, US Open, 2018: Brisbane, Quito, Indian Wells, Monte Carlo, Monachium, Roland Garros, 2017: Auckland, Waszyngton, Shenzen, 2015: Doha, Sydney, Houston, Roland Garros, 2013: US Open, 2012: Nicea, 2011: Los Angeles, WTF Londyn, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Finały (38):
2025: Barcelona 2024: Brisbane, Cordoba, Estoril, WTF Turyn 2023: Auckland, Rotterdam, Dubaj, Barcelona 2022: Rotterdam, Monte Carlo, Monachium, Rzym, Newport, Hamburg, Gijon 2021: Monachium, Rzym, 2020: Rzym, Antwerpia, 2019: Rotterdam, Rzym, Roland Garros, 2018: Halle, 2017: Stuttgart, 2016: Tokio, Shanghai, Bazylea, 2015: Wiedeń, WTF Londyn, 2014: Doha, 2013: Cincinnati, 2012: Monte Carlo, Roland Garros, Sztokholm, 2011: Marsylia, Monte Carlo, Wimbledon, US Open, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Śmiem, bo każdy mój tego typu wpis pojawiał się w okolicy Twoich lamentów nad drabinką Nadula. Szczególnie groteskowe były te w Kanadzie gdzie nad tą Feda którego wylotu pragniesz a najpoważniejsi rywale to Ferru i RBA nawet się nie zająknąłeś. Już nawet miałem pytać czy Ty tak serio czy sobie trolujesz.Rroggerr pisze:Przytaczam Twój wpis, bo lekko żenująco się czyta Twoją krytykę, że ktoś śmie narzekać, gdy sam uprawiasz dokładnie to samo, tylko w drugą stronę, i to jak widać powyżej, w mocno groteskowy sposób. A jeżeli Twój wpis był odpowiedzią na mój, to osobliwie i głupio, bo ja, podobnie jak m.in. Hank i kilka osób, gorąco liczę na wylot obu, zaś fanem Federera nie jestem.
A co do mojego wpisu z USO, rozeźlił mnie Stopa przesadnie piejący z zachwytu nad piejącą normalnie amerykańską publicznością nad Fedem lejącym ich rodaka

Żeby nie było, tak na papierze drabinka Feda wygląda na trudniejszą na ten moment, ale raz że gramy na hardzie gdzie chory Fed wciąż > zardzewiały Nadal. Poza tym mówimy o numerkach i nazwiskach. Przecież taki Dołgo to nie jest jakiś no name. Delpo nagle stał się zagrożeniem, bo coś pograł a w końcu to były mistrz NY. Thiem no owszem ale jedyny mecz z Rogerem przegrał na hardzie czy się mylę? Na moje oko jeżeli Fedal ma przegrać przed semi to tylko ze sobą a nie z rywalem. Jeżeli tam doczłapią to widzę to na teraz 50/50. Dlaczego? Bo skoro Rog się tam znajdzie to coś gra, nawet połamany. A Raful męczy się dziś z jednoręcznym bh niemiłosiernie. On tu gra do momentu aż przeciwnik sam się przełamie/pęknie. Wtedy nagle gra jak nakręcony. Roger może nie pęknąć. I nie będę płakał nad wylotem Rafy, pod warunkiem że Szwajcar wyleci wcześniej, bo inaczej na 99% skorzysta. Jak ma zrobić 20kę to niech nas przynajmniej ogra.
E: Już miałem pisać jak kojąco działa na mnie Morgan Freeman w reklamie zamiast katującego nas gościa od parasole. Nie nacieszyłem się długo

MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17
Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17
Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19