Australian Open 2019
- Robertinho
Re: Australian Open 2019
Już bym chyba wolał błazenadę Gyrosa, niż oglądać jak dwumetrowy dwudziestolatek nie umie pogonić popłuczym po Puju. A jeszcze zaraz przyjdzie Dun i zacznie klarować, jaka świetlana przyszłość go czeka.
A że to Australijczyk, to jeszcze mecz dnia. FML
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
A ten cały Polopiryn w tej rundzie to wypadek przy pracy czy po prostu pnie się powoli a regularnie?
Świetny mecz, tyle napiszę, sam często narzekam, ale w tym wypadku? No bez jaj, a błazenadę Gyrosa to mam gdzieś, miejsce błazna jest w cyrku.Robertinho pisze: ↑19 sty 2019, 14:21 Już bym chyba wolał błazenadę Gyrosa, niż oglądać jak dwumetrowy dwudziestolatek nie umie pogonić popłuczym po Puju. A jeszcze zaraz przyjdzie Dun i zacznie klarować, jaka świetlana przyszłość go czeka.
Wygląda na to, że Puj ogarnie, szkoda, bo młody fajny tenis pokazał.
- Wujek Toni
To chyba jeden z tych Szlemów, gdzie Puj korzysta z błazeńskiej drabinki i żeruje na w ten sposób uzbieranych punktach przez kolejny rok.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Całe szczęście, że przegrał, bo inaczej wiadomo jaki szlagier byśmy oglądali za 2 dni w nocnej na RLA. 

- Robertinho
Kurcze Kiefer, ten chłopak za pół roku będzie miał 20 lat, od juniorskiego Szlema niedługo dwa lata będą, a mamy go chwalić, że nie przegrał z obecnym Pouille'em w trzech, tylko w pięciu? Tacy ludzie powinni takich zapychaczy drabinek bezlitośnie ogrywać. Dobra, niech się ogra na poziome ATP, już nie marudzę.Kiefer pisze: ↑19 sty 2019, 14:29Świetny mecz, tyle napiszę, sam często narzekam, ale w tym wypadku? No bez jaj, a błazenadę Gyrosa to mam gdzieś, miejsce błazna jest w cyrku.Robertinho pisze: ↑19 sty 2019, 14:21 Już bym chyba wolał błazenadę Gyrosa, niż oglądać jak dwumetrowy dwudziestolatek nie umie pogonić popłuczym po Puju. A jeszcze zaraz przyjdzie Dun i zacznie klarować, jaka świetlana przyszłość go czeka.
Wygląda na to, że Puj ogarnie, szkoda, bo młody fajny tenis pokazał.

- Robertinho
Owszem, fajne spotkanie. Dużo drewna jeszcze w Australijczyku, ale dosyć piorunujący progres odkąd pierwszy raz go widziałem, nie wiem, kto tam go regularnie trenuje (bo Mouratoglou to chyba tylko ozdoba), ale spory potencjał do wykorzystania.
-
Ten turniej nie jest wcale taki najgorszy dla młodych graczy. Zworek, Danił, Coric, Cipas, Tiafoe - wszyscy w 4R, Puj też do starych nie należy zresztą. Oczywiście odrębne pytanie tyczy się tego ilu z nich będzie w QF, bo możliwy jest scenariusz, że żaden z nich nie wejdzie. Tak na oko stawiam, że Borna przejdzie Puja i Zworek/Tiafoe dojdą. Tak z 2.
Robertinho, on zrobił 3 rundę z takim rankingiem, więc nie przesadzajmy
Kursy na jutro:
Federer - 1.15, Tsitsipas - 5.80
Nadal - 1.16, Berdych - 6.10
Dimitrov - 1.39, Tiafoe - 3.10
Cilic - 1.78, Bautista Agut - 2.08

Kursy na jutro:
- Robertinho
Rohan Williams, chyba były tenisista(jakieś ślady aktywności są), teraz w akademii naszego ulubionego prezentera prezentacji.
- Robertinho
Ależ mnie dziwi takie ślimacze wchodzenie do rozgrywek, fakt, że jest surowo, bardzo surowo cały czas. Taką pierwotną tenisową materią jest ta gra na razie. Ale dobrze, niech się szlifuje.Federasta20 pisze: ↑19 sty 2019, 14:45 Ten turniej nie jest wcale taki najgorszy dla młodych graczy. Zworek, Danił, Coric, Cipas, Tiafoe - wszyscy w 4R, Puj też do starych nie należy zresztą. Oczywiście odrębne pytanie tyczy się tego ilu z nich będzie w QF, bo możliwy jest scenariusz, że żaden z nich nie wejdzie. Tak na oko stawiam, że Borna przejdzie Puja i Zworek/Tiafoe dojdą. Tak z 2.
Kursy na jutro:
Wypadałoby rzucić drobne na Francesa jak patrzę na kursy.
Kurczę Robert Ty oglądaj tenis a nie tylko zastanawiaj się w czasie meczu co z danego zawodnika będzie i jaki to on powinien być w idealnym świecie. Naprawdę warto po prostu pooglądać a nie wiecznie szukać drugiego dna. Nie wiem co z tego chłopaka wyrośnie, może nic, może drugi Kokkinskis, ale jak na dzisiejsze standardy to w wieku 19 lat wypadł nieźle, a przede wszystkim dziś dał mnóstwo emocji i dobrego tenisa. Świetnie się to oglądało i szkoda tylko, że nie wygrał, nie lubię Puja, mam nadzieję, że Coric go ogarnie.Robertinho pisze: ↑19 sty 2019, 14:38Kurcze Kiefer, ten chłopak za pół roku będzie miał 20 lat, od juniorskiego Szlema niedługo dwa lata będą, a mamy go chwalić, że nie przegrał z obecnym Pouille'em w trzech, tylko w pięciu? Tacy ludzie powinni takich zapychaczy drabinek bezlitośnie ogrywać. Dobra, niech się ogra na poziome ATP, już nie marudzę.Kiefer pisze: ↑19 sty 2019, 14:29Świetny mecz, tyle napiszę, sam często narzekam, ale w tym wypadku? No bez jaj, a błazenadę Gyrosa to mam gdzieś, miejsce błazna jest w cyrku.Robertinho pisze: ↑19 sty 2019, 14:21 Już bym chyba wolał błazenadę Gyrosa, niż oglądać jak dwumetrowy dwudziestolatek nie umie pogonić popłuczym po Puju. A jeszcze zaraz przyjdzie Dun i zacznie klarować, jaka świetlana przyszłość go czeka.
Wygląda na to, że Puj ogarnie, szkoda, bo młody fajny tenis pokazał.![]()
- Robertinho
Kurła, ale to właśnie oglądanie boli! To wtedy przypomina się, jaki tenis grali w takim wieku ludzie jeszcze trochę ponad dekadę temu.
Już zostawiam tego drągala, ale ten Shapo, który w wieku 19 lat cofa się tenisowo? Ja już to widziałem, widziałem Muga, który zmarnował lata na największy progres(18-21), widziałem Kyrgiosa, który jest gorszym graczem, niż jako dzieciak. I tak dalej.
Z młodych liczą się grający mało przyjaźnie dla widza Zverev i Coric, więc tak, myślę o przyszłości, bo chcę jeszcze oglądać ten sport kilka lat.
Dobra, wylałem toksyny, idę na trening.
Już zostawiam tego drągala, ale ten Shapo, który w wieku 19 lat cofa się tenisowo? Ja już to widziałem, widziałem Muga, który zmarnował lata na największy progres(18-21), widziałem Kyrgiosa, który jest gorszym graczem, niż jako dzieciak. I tak dalej.
Z młodych liczą się grający mało przyjaźnie dla widza Zverev i Coric, więc tak, myślę o przyszłości, bo chcę jeszcze oglądać ten sport kilka lat.
Dobra, wylałem toksyny, idę na trening.

-
Pewnie, tylko najpierw niech będą dobre i zacięte spotkania, tak jak w edycji 2017. Bo jeśli mamy taki poziom jak rok temu to śledzenie cyferek wystarczy. Starcie Puja z Popyrinem, pokazywane fragmentarycznie przez ES, to troszkę mało by się poekscytować tenisem, w dodatku wiesz, że żadnego 8-6 i więcej już nie ujrzysz. Dzisiaj było słabo ogólnie, oceniając pierwsze 3R to szału nie ma, a najwięcej emocji dali Raon ze Stanem i Fiasco z Marinem.
Rozstawieni 35-latkowie w 3R WS też już nie powinni szokować.
Ale czasy się zmieniają, a wy dalej żyjecie starymi standardami z początków oglądaniaRobertinho pisze: ↑19 sty 2019, 15:10Kurła, ale to właśnie oglądanie boli! To wtedy przypomina się, jaki tenis grali w takim wieku ludzie jeszcze trochę ponad dekadę temu.

Podsumowanie 3 rundy:
- Daniił Miedwidiew jest 9 graczem rosyjskim z 4 rundą AO (Chesnokov, Cherkasov, Volkov, Kafelnikov, Safin, Youzhny, Davydenko and Kuznetsov);
- Mamy dwóch Chorwatów w 1/8 finału AO od 2010 roku (Cilic, Karlovic);
- Tiafoe i Miedwiediew awansowali po raz pierwszy w 1/8 finału WS;
- A. Zverev, Coric, Pouille, Tsitsipas, Miedwidiew i Tiafoe po raz pierwszy w 1/8 finału AO;
- Po raz pierwszy od 2008 nie mamy żadnego Brytyjczyka w 4 rundzie AO.
- Daniił Miedwidiew jest 9 graczem rosyjskim z 4 rundą AO (Chesnokov, Cherkasov, Volkov, Kafelnikov, Safin, Youzhny, Davydenko and Kuznetsov);
- Mamy dwóch Chorwatów w 1/8 finału AO od 2010 roku (Cilic, Karlovic);
- Tiafoe i Miedwiediew awansowali po raz pierwszy w 1/8 finału WS;
- A. Zverev, Coric, Pouille, Tsitsipas, Miedwidiew i Tiafoe po raz pierwszy w 1/8 finału AO;
- Po raz pierwszy od 2008 nie mamy żadnego Brytyjczyka w 4 rundzie AO.
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:

Australian Open 2019 - wyniki III rundy turnieju singlowego:
[1] Novak Djoković (SRB) d. [25] Denis Shapovalov (CAN) 6-3 6-4 4-6 6-0 Statystyki meczu
[15] Daniił Miedwidiew (RUS) d. [21] David Goffin (BEL) 6-2 7-6(3) 6-3 Statystyki meczu
[23] Pablo Carreno Busta (ESP) d. [12] Fabio Fognini (ITA) 6-2 6-4 2-6 6-4 Statystyki meczu
[8] Kei Nishikori (JPN) d. Joao Sousa (POR) 7-6(6) 6-1 6-2 Statystyki meczu
[4] Alexander Zverev (GER) d. [WC] Alex Bolt (AUS) 6-3 6-3 6-2 Statystyki meczu
[16] Milos Raonic (CAN) d. Pierre-Hugues Herbert (FRA) 6-4 6-4 7-6(6) Statystyki meczu
[11] Borna Corić (CRO) d. Filip Krajinović (SRB) 2-6 6-3 6-4 6-3 Statystyki meczu
[28] Lucas Pouille (FRA) vs [WC] Alexei Popyrin (AUS) 7-6(3) 6-3 6-7(10) 4-6 6-3 Statystyki meczu
[6] Marin Cilić (CRO) d. [26] Fernando Verdasco (ESP) 4-6 3-6 6-1 7-6(8) Statystyki meczu
[22] Roberto Bautista Agut (ESP) d. [10] Karen Chaczanow (RUS) 6-4 7-5 6-4 Statystyki meczu
[14] Stefanos Tsitsipas (GRE) d. [19] Nikołoz Basilaszwili (GEO) 6-3 3-6 7-6(7) 6-4 Statystyki meczu
[3] Roger Federer (SUI) d. Taylor Fritz (USA) 6-2 7-5 6-2 Statystyki meczu
Frances Tiafoe (USA) d. Andreas Seppi (ITA) 6-7(3) 6-3 4-6 6-4 6-3 Statystyki meczu
[20] Grigor Dimitrov (BUL) d. Thomas Fabbiano (ITA) 7-6(5) 6-4 6-4 Statystyki meczu
Tomas Berdych (CZE) d. [18] Diego Schwartzman (ARG) 5-7 6-3 7-5 6-4 Statystyki meczu
[2] Rafael Nadal (ESP) d. [27] Alex de Minaur (AUS) 6-1 6-2 6-4 Statystyki meczu
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:

Australian Open 2019 - pary IV rundy turnieju singlowego:
[1] Novak Djoković (SRB) vs [15] Daniił Miedwidiew (RUS)
[23] Pablo Carreno Busta (ESP) vs [8] Kei Nishikori (JPN)
[4] Alexander Zverev (GER) vs [16] Milos Raonic (CAN)
[11] Borna Corić (CRO) vs [28] Lucas Pouille (FRA)
[6] Marin Cilić (CRO) vs [22] Roberto Bautista Agut (ESP)
[14] Stefanos Tsitsipas (GRE) vs [3] Roger Federer (SUI)
Frances Tiafoe (USA) vs [20] Grigor Dimitrov (BUL)
Tomas Berdych (CZE) vs [2] Rafael Nadal (ESP)
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
4 runda według krajów:
3- Hiszpania
2- Chorwacja
1 - Bułgaria, Kanada, Czechy, Francja, Niemcy, Grecja, Japonia, Rosja, Serbia, Szwajcaria, USA.
3- Hiszpania
2- Chorwacja
1 - Bułgaria, Kanada, Czechy, Francja, Niemcy, Grecja, Japonia, Rosja, Serbia, Szwajcaria, USA.
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler: