Forum fanów tenisa ziemnego, gdzie znajdziesz komentarze internautów, wyniki, skróty spotkań, statystyki, materiały prasowe, typery i inne informacje o turniejach ATP i WTA.
Kiefer pisze: ↑03 sie 2021, 17:12
Też nie wiem czemu szambo ma się wylać? Wolałbym co prawda by Leon nas nie reprezentował, ale grał akurat bardzo dobrze.
Grał bardzo dobrze, ale efekt końcowy jest taki sam więc po co nam potrzebny. Pewnie pojawią się głosy że tylko zaszkodził bo staliśmy się jednowymiarowi. A że to nie jego wina? To już nieważne.
Jak się do kogoś dowalą to do Heynena ( bo przekombinował) albo tłumaczonko zmianą godziny XD
Właśnie dlatego takim dla mnie problemem jest Leon. Jakikolwiek to zabrzmi, zaciemnia obraz. Kompromitacja w grupie i punktowanie tylko Kurkiem by nie pozwoliły przymykać oczu na to, że jesteśmy ...wi.
A tak jesteśmy nie tylko usprawiedliwieni, ale jeszcze perspektywiczni, bo Leon młody, gnida Czarnecki będzie się dalej lansować. Tymczasem potrzeba wstrząsu i nowego otwarcia, pierwszy raz chyba nie mamy zdolnej młodzieży.
lake pisze: ↑03 sie 2021, 17:22
Grał bardzo dobrze, ale efekt końcowy jest taki sam więc po co nam potrzebny. Pewnie pojawią się głosy że tylko zaszkodził bo staliśmy się jednowymiarowi. A że to nie jego wina? To już nieważne.
Jak się do kogoś dowalą to do Heynena ( bo przekombinował) albo tłumaczonko zmianą godziny XD
Właśnie dlatego takim dla mnie problemem jest Leon. Jakikolwiek to zabrzmi, zaciemnia obraz. Kompromitacja w grupie i punktowanie tylko Kurkiem by nie pozwoliły przymykać oczu na to, że jesteśmy ...wi.
A tak jesteśmy nie tylko usprawiedliwieni, ale jeszcze perspektywiczni, bo Leon młody, gnida Czarnecki będzie się dalej lansować. Tymczasem potrzeba wstrząsu i nowego otwarcia, pierwszy raz chyba nie mamy zdolnej młodzieży.
2015: Tokio
2016: Rio de Janeiro, Indian Wells, Waszyngton, Chengdu, WTF
2017: Doha, Sydney, Dubaj, Miami, Marrakesz, Estoril, s-Hertogenbosch
2018: Barcelona,Winston-Salem,Sztokholm, Paryż-Bercy,
2019: Dubaj, Miami, Monachium, Kitzbühel, St. Petersburg, WTF
2020: Adelaide, Rzym
2022: Adelaide 1, Australian Open, Rzym, Halle
2023: Indian Wells, Miami, Barcelona, US Open, WTF
2024: Wimbledon, Winston-Salem
2015: Kuala Lumpur
2016: Queens, Sankt Petersburg
2017: Waszyngton, Winston-Salem, US Open, Sankt Petersburg, WTF
2018: Doha, Miami, Hamburg,
2019: Eastbourne, US Open,
2020: RG, Sofia
2021: ATP Cup
2022: Stuttgart, Eastbourne, Winston-Salem, Florencja
2023: Montpellier, Rzym, Atlanta
2024: Mallorca
MTT (DEBEL) - Tytuły (7) / Finały (7)
2019: RG, Cincinnati, Paryż-Bercy, WTF
2020: RG, US Open
2021: Rzym
2018: WTF
2019: Indian Wells, Madryt
2020: Australian Open
2021: Australian Open, RG, Paryż-Bercy
Nie ukrywam, że zobaczyć zbite mordy tych wszystkich ziomeczków od siatki, dmuchaczy balonika, bardzo zobaczyć chciałem.
Mnie ostatnio najbardziej irytuje Papa, który wszystko wie najlepiej i się nakręca tj. dzisiaj podczas meczu.
Nie wiem czemu, ale chyba porażka siatkarzy najmniej mnie boli, czasami wręcz...
Jedyny pozytyw tej wtopy, to nie zobaczę już w socjalach jak to Swędrowski i Drzyzga spełnili marzenie (możliwość komentowania na IO) i nie mogą się doczekać ich komentarza przy złotym medalu Polski, bo na to zasłużyli XDDD
Nie ukrywam, że zobaczyć zbite mordy tych wszystkich ziomeczków od siatki, dmuchaczy balonika, bardzo zobaczyć chciałem.
Mnie ostatnio najbardziej irytuje Papa, który wszystko wie najlepiej i się nakręca tj. dzisiaj podczas meczu.
Nie wiem czemu, ale chyba porażka siatkarzy najmniej mnie boli, czasami wręcz...
Bo to jest niebywale wkurzające i pretensjonalne środowisko. Płacze, że nie są tak popularni jak piłkarze, czy tam mniej zarabiają, ogólnie nadęcie. A dziennikarze od siatki są jeszcze gorsi.
Siatka, kopana, kosz, bez różnicy. Byliśmy i jesteśmy nedzą w zespołowych. Głupiejemy. Jeden import plus najlepszy trener nie załatwiają złota na IO. Musimy cieszyć mniejszymi czy większymi sukcesami w imprezach mniejszej rangi. A dziennikarze jeszcze gorsi, buta, pycha pompowanie balonika. Zero trzeźwego osądu, krytyki. Głaskanie po jajkach. Błaszczykowski ma status niemal ikony, symbolu najlepszych dni kadry w XXI wieku. Ten od biletów i spapranego karnego. Chooy z tym, zdarza się przestrzelić, ale tego wywiadu po meczu ze Szwajcarią w którym z rozbrajającą szczerością mówi zawsze tak strzelam. Resztę znacie. I co? Dalej megagwiazda i nic się nie stało. O Kubiaku to mi się nawet gadać nie chce, w Rio też partolił a był młodszy i zdrowy. Kurek no armata ale w kluczowych momentach albo jak nie idzie się gotuje i na siłe. Drzyzga? No troche jak te 50 wrzutek w meczu ze Szwecją. I nawet ten Lewy na Euro dwa razy się zagatował i na siłę, czyli jak Kurek. W głowie mi się nie mieści jak można było spartolić tego 4 seta. Wszystko na Leona. No chyba że taka była taktyka, albo nim domkniemy mecz albo w taju już go nie będzie.
*** MTT Career highlights: GS:W Wimbledon '15, US Open '17 WTF: -SF '17 M 1000:W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17 ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16 ATP 250:W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17
Debel: GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16 M 1000:W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
Oj nie wiem, dzisiejszy ćwierćfinał pokazał dobitnie wyższość zespołu nad zbiorem indywidualności. Więcej pomysłów na grę i dużo inteligentniejsza gra. Sztafeta to nasz maksymalny pułap
Będzie beka jak Rezende na wejściu we Francji okaże się kimś takim jak Guardiola w Bayernie.
*** MTT Career highlights: GS:W Wimbledon '15, US Open '17 WTF: -SF '17 M 1000:W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17 ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16 ATP 250:W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17
Debel: GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16 M 1000:W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
Podejrzewam, że większość z nas widząc grupy zakładała taki scenariusz grubo przed IO. Ale raczej z USA/Rosja/Brazylia. Sam pisałem, że jak mamy przejść to tylko Francja/Argentyna a i tak jebło. Idź pan w ch..