Poziom tenisa dziś
Re: Poziom tenisa dziś
"The most horrifying thing in all this is how easy it is for Rafa/Nole to turn matches against these young weaklings from 0-2. How easy these weaklings are making it possible. There is zero fight from them. Jannik basically left the court after 2nd set. Tsitsipas did the same last year at RG. Musetti as well. Zverev countless times, Medvedev, Fritz, all of them...
Playing 5-10% better from Nole/Rafa is enough to win from 0-2 against all of them COMFORTABLY. Even when they are injured XD Foot injury, 35 years old? No problem. ABS injury? No problem. It's scary how BAD they all are. We are truly in the weakest tennis era of all time.
Injured 35 years old players are winning everything no matter how they play. Young generation is non-existent and the fact that it is sooooo easy for Nole and Rafa to turn these matches shows with what kind of boys (can't say men) we are dealing with. Physically and mentally weak, spoiled, broken by prosperity. Good times create weak men.
Nothing will change in tennis. It's dead. Skewed by injuries, weakest era ever, banning players because of covid/war.
RIP Tennis."
Playing 5-10% better from Nole/Rafa is enough to win from 0-2 against all of them COMFORTABLY. Even when they are injured XD Foot injury, 35 years old? No problem. ABS injury? No problem. It's scary how BAD they all are. We are truly in the weakest tennis era of all time.
Injured 35 years old players are winning everything no matter how they play. Young generation is non-existent and the fact that it is sooooo easy for Nole and Rafa to turn these matches shows with what kind of boys (can't say men) we are dealing with. Physically and mentally weak, spoiled, broken by prosperity. Good times create weak men.
Nothing will change in tennis. It's dead. Skewed by injuries, weakest era ever, banning players because of covid/war.
RIP Tennis."
- DUN I LOVE
- Administrator
[']Kamileki pisze: ↑05 lip 2022, 23:01 "The most horrifying thing in all this is how easy it is for Rafa/Nole to turn matches against these young weaklings from 0-2. How easy these weaklings are making it possible. There is zero fight from them. Jannik basically left the court after 2nd set. Tsitsipas did the same last year at RG. Musetti as well. Zverev countless times, Medvedev, Fritz, all of them...
RIP Tennis."
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- LokalnyEkspert
Tenis powinien iść w tą stronę. Przy obecnym poziomie rozgrywek jest to jedyna możliwość, aby wywołać jakieś emocje w trakcie meczu i oglądać ze smakiem. Jeżeli nie można wywołać takiego zainteresowania dyscypliną czysto tenisowo, to niech będzie chociaż jakaś rozsądna alternatywa. Wydaje mi się, że właśnie w tym kierunku będzie iść tenis. Coraz większa pula rozpieszczonych dzieciaków bogatych rodziców chwytająca za rakietę wywoła prawdziwą eskplozję tego dżentelmeńskiego sportu.
- DUN I LOVE
- Administrator
Z czasem pewnie skrócą do Bo3, albo fast4, żeby nie trzeba było tyle trenować i tak to się będzie kręciło.LokalnyEkspert pisze: ↑05 lip 2022, 23:33Coraz większa pula rozpieszczonych dzieciaków bogatych rodziców chwytająca za rakietę wywoła prawdziwą eskplozję tego dżentelmeńskiego sportu.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
-
- DUN I LOVE
- Administrator
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:

Tytuły (30):
2025: Miami 2024: Montreal, Bazylea 2023: Wiedeń 2022: Miami, Astana, Bazylea, WTF Turyn 2021: Monte Carlo, Madryt, Winston-Salem 2019: Newport, US Open, 2018: Brisbane, Quito, Indian Wells, Monte Carlo, Monachium, Roland Garros, 2017: Auckland, Waszyngton, Shenzen, 2015: Doha, Sydney, Houston, Roland Garros, 2013: US Open, 2012: Nicea, 2011: Los Angeles, WTF Londyn, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Finały (38):
2025: Barcelona 2024: Brisbane, Cordoba, Estoril, WTF Turyn 2023: Auckland, Rotterdam, Dubaj, Barcelona 2022: Rotterdam, Monte Carlo, Monachium, Rzym, Newport, Hamburg, Gijon 2021: Monachium, Rzym, 2020: Rzym, Antwerpia, 2019: Rotterdam, Rzym, Roland Garros, 2018: Halle, 2017: Stuttgart, 2016: Tokio, Shanghai, Bazylea, 2015: Wiedeń, WTF Londyn, 2014: Doha, 2013: Cincinnati, 2012: Monte Carlo, Roland Garros, Sztokholm, 2011: Marsylia, Monte Carlo, Wimbledon, US Open, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
2025: Miami 2024: Montreal, Bazylea 2023: Wiedeń 2022: Miami, Astana, Bazylea, WTF Turyn 2021: Monte Carlo, Madryt, Winston-Salem 2019: Newport, US Open, 2018: Brisbane, Quito, Indian Wells, Monte Carlo, Monachium, Roland Garros, 2017: Auckland, Waszyngton, Shenzen, 2015: Doha, Sydney, Houston, Roland Garros, 2013: US Open, 2012: Nicea, 2011: Los Angeles, WTF Londyn, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Finały (38):
2025: Barcelona 2024: Brisbane, Cordoba, Estoril, WTF Turyn 2023: Auckland, Rotterdam, Dubaj, Barcelona 2022: Rotterdam, Monte Carlo, Monachium, Rzym, Newport, Hamburg, Gijon 2021: Monachium, Rzym, 2020: Rzym, Antwerpia, 2019: Rotterdam, Rzym, Roland Garros, 2018: Halle, 2017: Stuttgart, 2016: Tokio, Shanghai, Bazylea, 2015: Wiedeń, WTF Londyn, 2014: Doha, 2013: Cincinnati, 2012: Monte Carlo, Roland Garros, Sztokholm, 2011: Marsylia, Monte Carlo, Wimbledon, US Open, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Ze skrajności w skrajność.
- Jacques D.
Niezależnie od słabego poziomu obu tourów, WTA ma tę jedną przewagę, którą potwierdza powyzsza statystyka - jest ZDROWSZE.
Widz współczesnego ATP, na tym najwyższym szczeblu tych rozgrywek, ogląda dziś mecze, o których doskonale wie, jak się skończą - chyba najgorsza możliwa rzecz w sporcie.
Widz współczesnego ATP, na tym najwyższym szczeblu tych rozgrywek, ogląda dziś mecze, o których doskonale wie, jak się skończą - chyba najgorsza możliwa rzecz w sporcie.
I know the pieces fit.
Spoiler:
- DUN I LOVE
- Administrator
Niewiadoma do samego końca jest największą wartością w sporcie.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- DUN I LOVE
- Administrator
“I think that will help the sport,” Reilly Opelka believes tennis will be more exciting after the Big 3 retire
https://firstsportz.com/tennis-news-i-t ... RxP9Xv8vJU
Spoiler:
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
- DUN I LOVE
- Administrator
- DUN I LOVE
- Administrator
Odświeżam legendarny temat. 
AO, RG, Wimbledon - Novak Djoković, w wieku 35 lat i 8 miesięcy jest najmłodszym aktywnym mistrzem tych turniejów.
Młodsi mistrzowie WS, jakich mamy (Cilić, Thiem, Miedwiediew, Alcaraz) triumfowali na US Open.
Ale beton. Jj.

AO, RG, Wimbledon - Novak Djoković, w wieku 35 lat i 8 miesięcy jest najmłodszym aktywnym mistrzem tych turniejów.

Młodsi mistrzowie WS, jakich mamy (Cilić, Thiem, Miedwiediew, Alcaraz) triumfowali na US Open.
Ale beton. Jj.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- The Djoker
Dun ogarnalbys 2 koszulki. Taka co gral na ao teraz ta biala i jakas fanowska ze 10 ao, 22 szlemy. Oddam ci kase na zywo. Bo ja nie mam karty platniczej i slaby jestem z angola, w kompach, nie ogarniam tych zamowien w necie. Jak nie to spoko. Ale nie mam kogo poprosic z mojej okolicy.
- DUN I LOVE
- Administrator
Hehe, spoko, podeślij mi co chcesz na pw na fb np.The Djoker pisze: ↑30 sty 2023, 10:19 Dun ogarnalbys 2 koszulki. Taka co gral na ao teraz ta biala i jakas fanowska ze 10 ao, 22 szlemy. Oddam ci kase na zywo. Bo ja nie mam karty platniczej i slaby jestem z angola, w kompach, nie ogarniam tych zamowien w necie. Jak nie to spoko. Ale nie mam kogo poprosic z mojej okolicy.

MTT Titles/Finals
Spoiler:
- The Djoker
Spoko.
Jednocześnie Djoko jest jestem z najstarszych zwycięzców w erze Open w tych trzech szlemach:DUN I LOVE pisze: ↑30 sty 2023, 10:10 Odświeżam legendarny temat.
Ale beton. Jj.
AO: 4-ty w kolejności
RG: 4-ty w kolejności
Wimbledon: 2-gi w kolejności
Zagina czasoprzestrzeń Serb.
-
I zagnie jeszcze bardziej. Wystarczy popatrzeć kto obok niego zaliczył najwięcej finałów WS w ostatnich czterech imprezach.