Australian Open 2019

Obrazek
Awatar użytkownika
Kiefer

Re: Australian Open 2019

Post autor: Kiefer »

Sowa pisze: 20 sty 2019, 9:23 Co tam się Fedzi nie podoba?
Właśnie ja nie wiem, Sidor twierdzi, że stanął w obronie Tsitsipasa w kontekście ostrzeżenia, które już dostał młody za przedłużanie gry (absurdalne moim zdaniem, już widzę jak daje Nadalowi w pierwszym gemie), ja natomiast uważam, że się wkurzył, że nie było powtórki punktu tylko ten powędrował po czelendżu na konto Greka, w końcu to po tej akcji dyskutował z arbitrem.
Damian pisze: 20 sty 2019, 9:23 I think you have a bad conscience about giving him two warnings’.
A to okej, w ogóle nie usłyszałem tego co powiedział, a że byłem mocno zdziwiony tym co mówi Sidor to aż nie uwierzyłem. Inna sprawa, że mógł zainterweniować wcześniej, a nie po fakcie gdy młody już zdążył po ostrzeniu zrobić DFa. :D
Awatar użytkownika
Sowa

Post autor: Sowa »

Zegar już naprawiony? :D

Co jak co, ale cudownie oglądać dwa jednoręczne naprzeciw siebie. :ok:
Awatar użytkownika
jaccol55

Post autor: jaccol55 »

Grek się trochę otrząsnął i mamy ciekawe spotkanie teraz. :ok:
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Post autor: Wujek Toni »

Ktoś kojarzy jakiś działający stream?
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Awatar użytkownika
jaccol55

Wujek Toni pisze: 20 sty 2019, 9:44 Ktoś kojarzy jakiś działający stream?
https://www.jokerlivestream.com/tsitsip ... 56663.html

Powinno coś działać.
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Dzięki.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Awatar użytkownika
Kiefer

jaccol55 pisze: 20 sty 2019, 9:42 Grek się trochę otrząsnął i mamy ciekawe spotkanie teraz. :ok:
Federer z kolei kiepskawy, nie ma co ukrywać.
Awatar użytkownika
robpal

Post autor: robpal »

Ogarnął Grecja serwis i w sumie na razie dość pewnie w meczu się trzyma.
Miło, że zajęło mu to 2,5 punktu, a nie 2,5 seta.
MTT career highlights (26-17):
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Stefanos ratuj. :(

Już nie będę się pastwić nad Czechem i wiązanymi z nim nadziejami. Szykuje się Nadalowi spacer do semi w stylu wygrywanych USO.

Mówiłem wczoraj Dunowi, że będzie potrzebny Djoko z ostatniego finału USO, ale na świeżaczka to nie wystarczyć. Zgroza, w jakim punkcie są obecnie te rozgrywki.
Ostatnio zmieniony 20 sty 2019, 10:01 przez Robertinho, łącznie zmieniany 1 raz.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
jarosword20

Post autor: jarosword20 »

Ładnie pykają panowie, ale czas na brejka.
C'mon!
Awatar użytkownika
Kiefer

robpal pisze: 20 sty 2019, 9:50 Ogarnął Grecja serwis i w sumie na razie dość pewnie w meczu się trzyma.
No ja bym z perspektywy kibica Szwajcara wolał by trwało to odrobinę dłużej. ;)
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Federer sporą część uderzeń Grekosa odgrywa półwolejem, zobaczymy jak Roger będzie wyglądał po 2 godzinach takiego grania.
Awatar użytkownika
Del Fed

Post autor: Del Fed »

Stefanos Buffonas. :ok:

Dobra Greku, możesz wygrać, ale musisz potem awansować do połówki.
Rafael Nadal, to zło, zgoda?

PS. Nie ma zgody na brak zgody.
Awatar użytkownika
jaccol55

Kiefer pisze: 20 sty 2019, 9:54
robpal pisze: 20 sty 2019, 9:50 Ogarnął Grecja serwis i w sumie na razie dość pewnie w meczu się trzyma.
No ja bym z perspektywy kibica Szwajcara wolał by trwało to odrobinę dłużej. ;)
Jak dla mnie byłoby lepiej, żeby wygrywał z dobrze grającym przeciwnikiem, niż z trzęsącym się ze strachu. :P
Awatar użytkownika
Kiefer

Wujek Toni pisze: 20 sty 2019, 9:56 Federer sporą część uderzeń Grekosa odgrywa półwolejem, zobaczymy jak Roger będzie wyglądał po 2 godzinach takiego grania.
To prawda, robią wrażenie te odbicia, ale czasu Tsitsipas wiele w wymianach nie daje.

Mamy taja.
Awatar użytkownika
Del Fed

Jaki świat byłby prosty, gdyby nie Nadal, jutro pełną parą za Niedźwiedziem i bailando w razie pozytywnego rozstrzygnięcia. (porażka serbskiego pykaczu)
Ostatnio zmieniony 20 sty 2019, 10:03 przez Del Fed, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jarosword20

Post autor: jarosword20 »

Dobrze serwuje Cicipas. To jego normalny poziom w tym elemencie?

Dobrze zobaczyć taki mecz, gdzie dwóch nie boi się pójść do sieci i potrafią tam grać.
Awatar użytkownika
COA

Post autor: COA »

Na łasce Greka jedzie Federer cały ten set w wymianach, to oczywiście nie przeszkodzi w wygranej.
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Del Fed pisze: 20 sty 2019, 10:02 Jaki świat byłby prosty, gdyby nie Nadal, jutro pełną parą za Niedźwiedziem i bailando w razie pozytywnego rozstrzygnięcia.
No niestety, ostatnie 14 lat kibicowania rywalom Nadala było trochę męczące. A jeszcze kilka chyba przed nami. :(
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
Del Fed

Ja już nie daję rady, jestem na ostatku, ostatnim procencie.

Zablokowany