Poziom tenisa dziś
- DUN I LOVE
- Administrator
- Robertinho
Re: Funkcjonowanie i rozwój forum
Też mi smutno, że Kaspie nie udało się sięgnąć po liderowanie rankingowi, ale może wróci silniejszy i będziesz szczęśliwy wreszcie.DUN I LOVE pisze: ↑05 mar 2023, 21:14 Kontrowersyjne z tym tenisem 5 lat temu. Wytnij Federera i było po prostu dramatycznie. Dimitrov numerem 3.![]()

Czołem Uśmiechniętej Polsce!
- DUN I LOVE
- Administrator
Poziom to jedno, ale chyba pisałeś o tym, kiedy się lepiej oglądało tenis. Nużący jest Djoković, ale generalnie to dużo bardziej absorbujące są dzisiejsze mecze zaplecza imo.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Robertinho
Ale masz na myśli naszą sztuczną w dużej mierze pompę wokół farmerów?
- DUN I LOVE
- Administrator
Nie no, po prostu wzajemne mecze żenów lepiej mi się ogląda niż, nie wiem co tam było, Anderson vs Busta w półfinale USO17 np.Robertinho pisze: ↑05 mar 2023, 22:38 Ale masz na myśli naszą sztuczną w dużej mierze pompę wokół farmerów?
Super, że Roger został numerem 1 wtedy, ale jakoś nie utkwił mi szczególnie tamten czas w tenisie.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Ostatnim spoko rokiem był ten 2017, wszystko co potem można spuścić w kiblu. Nie żeby to był obiektywnie sportowo dobry rok, ale ten powrót Fedala to była po prostu na tamten czas fajna historia i jednak wydawało się coś wyjątkowego, nikt wówczas nie sądził, że to miły początek koszmaru, który trwa po dziś dzień.
Ostatnio zmieniony 05 mar 2023, 23:05 przez Kiefer, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak, tak, świetny sezon, kolejne zmartwychwstanie Nadala i radosny pochód starego Szwajcara. Ostatnim spoko rokiem był 2010, o czym już wspominałem, później było coraz gorzej, tyle tylko, że do pewnego momentu człowiek to przeżywał, więc i jakoś zapamiętal, a ostatnie sezony to już jak śledzenie słabej jakości sitcomu, tj. czasem się zaśmiejesz i tyle. O tym też już kiedyś pisałem.
MTT bilans finałów (22-29)
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25
Ja tam akurat bardzo dobrze wspominam rok 2012, zresztą na 2011 również nie narzekam. Osobiście wyznaczam datę rozpoczęcia gorszych czasów w roku 2013, ale np. nieco emocji (pozytywnych) wniósł jeszcze Wawrinka, który ten tenis trochę ratował.
Ostatnio zmieniony 05 mar 2023, 23:13 przez Kiefer, łącznie zmieniany 1 raz.
- Robertinho
O czym Wy w ogóle mówicie, 5 lat temu był sezon 2018. Lata 2017-19 to był czas wielkiej nadziei w tenisie i ostatni moment wiary, że dominacja Fab3 zakończy się w inny sposób, niż razem z ich karierami. Objawienie się Zvereva i Tsitsipasa, rośnięcie w siłę Medvedeva, entuzjazm wokół młodzieńczych wyczynów Shapovalova i Augera.
Ostatnie sezony, to tylko i aż Alcaraz i Rune, rozpad trzech topowych żenów(tj Stefnos po prostu przywalił w sufit), a to co się dzieje po WTF to najgorszy okres odkąd śledzę tenis. Jedyny pozytyw - może Danił się przyda na USO
, naprawdę idealny moment, żeby rzucić wreszcie ten sport.
Ostatnie sezony, to tylko i aż Alcaraz i Rune, rozpad trzech topowych żenów(tj Stefnos po prostu przywalił w sufit), a to co się dzieje po WTF to najgorszy okres odkąd śledzę tenis. Jedyny pozytyw - może Danił się przyda na USO

Ostatnio zmieniony 05 mar 2023, 23:16 przez Robertinho, łącznie zmieniany 1 raz.
Owszem, oglądając starcie Rafy ze Zverevem na AO (choć przegrane), to sobie myślałem, że z tego gościa coś będzie. W sumie z jednej strony miałem rację, bo wygrał bardzo dużo, ale z drugiej wiadomo. Ale masz rację, że wtedy poza tym historycznym powrotem Fedala można było mieć nadzieję w stosunku do kilku zawodników, że rozruszają towarzystwo.
- DUN I LOVE
- Administrator
Po wpisach odnosiłem wrażenie, że kibicujesz Djokoviciowi.Robertinho pisze: ↑05 mar 2023, 23:12Ostatnie sezony, to tylko i aż Alcaraz i Rune, rozpad trzech topowych żenów(tj Stefnos po prostu przywalił w sufit), a to co się dzieje po WTF to najgorszy okres odkąd śledzę tenis. Jedyny pozytyw - może Danił się przyda na USO, naprawdę idealny moment, żeby rzucić wreszcie ten sport.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Robertinho
Nie no, młode żeny walczące z kilka lat młodszymi niż teraz rafole, a Tsipsipas marzący o wyżebraniu seta z Djokovicem w 2023 roku, w turnieju gdzie najlepszy młody zawodnik nie gra z powodu kontuzji, a wspomniany Sasza próbuje wrócić do tenisa po urwaniu sobie stopy, to jednak trochę inna zabawa.
- DUN I LOVE
- Administrator
Re: Poziom tenisa dziś
Z drugiej strony lata 17-19 to czas finałów WS Cilicia, Andersona i sponiewieranego tysiącem kontuzji del Potro.
Żenujące jest ostatnich 5 miesięcy, ale jednak jesteśmy w trakcie fundamentalnej zmiany układu sił, bo z 3.5 Fabsterów zostało ich max. 1.5.
Żenujące jest ostatnich 5 miesięcy, ale jednak jesteśmy w trakcie fundamentalnej zmiany układu sił, bo z 3.5 Fabsterów zostało ich max. 1.5.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Imo to żadna zmiana układu sił, tylko wyczekiwanie aż starszyzna się rozleci. No i co gorsza i tak z tej Twojej zmiany układu jest wielce prawdopodobne, że w roku 2023 wszystkie Szlemy zgarnie te max 1,5 Fabstera.DUN I LOVE pisze: ↑05 mar 2023, 23:21 Z drugiej strony lata 17-19 to czas finałów WS Cilicia, Andersona i sponiewieranego tysiącem kontuzji del Potro.
- DUN I LOVE
- Administrator
- Robertinho
Tak, ale dla mnie to zupełnie ma inny ciężar gatunkowy, niż gdyby przykładowo chociaż ten Stef dowiózł finał RG.DUN I LOVE pisze: ↑05 mar 2023, 23:21 Z drugiej strony lata 17-19 to czas finałów WS Cilicia, Andersona i sponiewieranego tysiącem kontuzji del Potro.
To RG to pewnie będzie ostatnia szansa, żeby któryś młody się rozprawił z Rafą, na Wimblu z Djoko jeszcze ze 2-3 będą, ale to też nie będzie to samo, niż np dowiezienie przez podopiecznego rok temu. Każdy ma inną perspektywę oczywiście, więc nie będę narzucać swojej.
Układ sił sprincie też się zmienił, bo Bolt się rozleciał, tylko niestety nikogo już to nie obchodzi poza bańką LA.
- DUN I LOVE
- Administrator
Finał IO na 100 metrów dalej ktoś tam obejrzy, podobnie będzie ze szlemami w tenisie.Robertinho pisze: ↑05 mar 2023, 23:29Układ sił sprincie też się zmienił, bo Bolt się rozleciał, tylko niestety nikogo już to nie obchodzi poza bańką LA.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Tak się zmienił, że WS wygrywa 1,5 Fabstera, opcjonalnie ktoś inny jeśli wiadomo kogo nie wpuszczą. Nawet mamy 19 letniego lidera rankingu, jak się to stało w końcu nie ma znaczenia. Oczywiście podobnie jak brat narzucać swojej perspektywy nie zamierzam, więc luzik.
- Robertinho
No Iga też te finały WS wygrywa i nawet jest dominatorką. Ale ludzie pamiętają, że to Osaka zlała Serenę, nawet ta Bianca do dziś budzi emocję.DUN I LOVE pisze: ↑05 mar 2023, 23:33Finał IO na 100 metrów dalej ktoś tam obejrzy, podobnie będzie ze szlemami w tenisie.Robertinho pisze: ↑05 mar 2023, 23:29Układ sił sprincie też się zmienił, bo Bolt się rozleciał, tylko niestety nikogo już to nie obchodzi poza bańką LA.
Tenis definiowały wygrane Federera z Samprasem i Agassim, oraz jego dominacja nad innymi młodymi graczami, którzy odesłali tamto pokolenie na emeryturę, potem wygrane Nadala z Federerem i Djokovica z nimi dwoma, potem powroty itp. Trudno się będzie wielu osobom ekscytować typkami, którym kilkanaście razy udowodniono, że są po prostu za słabi na coraz starszych mistrzów.
W przypadku Djokovica to na nawet coraz słabsi na coraz starszego mistrza.