WTA - temat ogólny

Obrazek
Joao

Re: WTA - temat ogólny

Post autor: Joao »

Awatar użytkownika
robpal

Post autor: robpal »

Justine Henin jest w ciąży :o
MTT career highlights (26-17):
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
Awatar użytkownika
Bizon

Post autor: Bizon »

Co w tym takiego niezwykłego? Przecież już dawno skończyła karierę.
144 weeks #1, 2010, 2011, 2012 Year-end no. 1
W: LA 08, Dubaj 09, New Heaven 09, Bangkok 09, Pekin 09, Madryt 10, Roland Garros 10, Barcelona 11, Madryt 11, Roland Garros 11, Cincinnati 11, Paryż-Bercy 11, Monte Carlo 12, Tokio 12, Dusseldorf 14Roland Garros 22
F: Olympic Games 08, Bangkok 08, s'Hertogenbosch 10, Wimbledon 10, LA 10, Memphis 11, Waszyngton 11, Montreal 11, Szanghaj 12, WTF 12, Madryt 14
Tenisowyportal.com

Post autor: Tenisowyportal.com »

Pani Nowak narobiła sporego zamieszania swoją wypowiedzią dla Przeglądu Sportowego: http://tenis.przegladsportowy.pl/Tenis- ... 1,289.html

Dodał do tego od siebie trochę Sport.pl : http://www.sport.pl/celebrities/1,83535,12469943.html

i zrobiła się niezła burza :D

Tak wygląda za to zdanie redakcji Tenisowyportal.com http://tenisowyportal.com/index.php/201 ... C5%84skiej?

A co wy o tym sądzicie?
Tenisowyportal.com - najnowsze wiadomości, transmisje, rankingi, opinie i artykuły
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Sądzę, że nie powinieneś szaleć aż tak z autopromocją. Co do naszej gwiazdy, to teraz łatwo w nią kopać, a wszyscy pamiętamy grupowe spazmy z lipca. Tylko, że wtedy każdy głos krytyczny był mieszany z błotem, a jaki koń jest, przecież każdy widzi...
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
Nieszpory

Post autor: Nieszpory »

Tenisowyportal.com pisze:A co wy o tym sądzicie?
Bardziej skłaniam się ku większości opinii p.Nowak niż ku zdaniu p.Kamila, którego wycieczki osobiste wobec komentatorki Polsatu są już dla mnie zupełnie nie do przyjęcia.
Tenisowyportal.com

Nieszpory pisze:
Tenisowyportal.com pisze:A co wy o tym sądzicie?
Bardziej skłaniam się ku większości opinii p.Nowak niż ku zdaniu p.Kamila, którego wycieczki osobiste wobec komentatorki Polsatu są już dla mnie zupełnie nie do przyjęcia.

Nie chodzi tu o wycieczki osobiste - ani też o cały materiał PS tylko o cytaty, które zostały wyróżnione. Po za tym już nie raz była dyskusja na temat kompetencji jaki i poziomu komentowania przez wyżej wymienioną P. Nowak
Tenisowyportal.com - najnowsze wiadomości, transmisje, rankingi, opinie i artykuły
Awatar użytkownika
robpal

Co to jest za tekst w ogóle? Jak mam poważnie traktować osobę, która swojego adwersarza w dyskusji nazywa "Jakąś tam komentatorką Polsatu"? A perełki typu "Isia miała świetny okres" kwalifikują się do internetowego odpowiednika wpadek komentatorów :P
Radwańska jest osobą publiczną i grając zawodowo w tenisa wyraża jednocześnie zgodę na komentowanie i wyrażanie opinii nt. jej kortowych poczynań. I nie ważne, czy mówi to Iksiński, czy Roger Federer.
Słowem: :facepalm:
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
Awatar użytkownika
Robertinho

Pani Kasia wyraziła opinię, którą podziela znaczna część sympatyków tenisa w naszym kraju. Znam dość dużo osób zainteresowanych dyscypliną, zarówno fanatyków tego sportu, jak i takich niedzielnych kibiców. I nie ma w tym gronie bodaj nikogo, kto byłby wielkim fanem czy to gry, czy to osoby Agnieszki. Tylko, że większość, w tym i ja, nie widzi potrzeby zbyt częstego obnoszenia się ze swoim zdaniem na ten temat. Mówiąc brutalnie, są ciekawsze rzeczy to roboty, niż użeranie się o Radwańską. Niech sobie gra, wygrywa i ma to swoje miejsce w rankingu, szczerze mówiąc, mnie to rybka. Oglądać jej kortowych wyczynów za bardzo się nie daje, patriotycznych wzruszeń też jakoś nie wywołuje. Sukcesy jakie odnosi, zasługują bez dwóch zdań na olbrzymie uznanie, ale też nie można udawać, że się nie wie, jaka jest ich główna przyczyna. Człowiek obejrzał sobie mecz Williams-Azarenka i widząc na co stać te dziewczyny, można sobie dobrze uzmysłowić, gdzie jest przy nich gra naszej zawodniczki.
Tenisowyportal.com

Witam serdecznie forumowiczów.

Zaistniało małe nieporozumienie, gdyż artykuł, który można przeczytać na stronie z podanego linku został dodany bez mojej wiedzy i ponadto podpisany moim nazwiskiem. Szczegółów nie będę wyjaśniał.

Oczywiście tekst zostanie przeredagowany, gdyż forma jest karygodna, jednak z przekazem jak najbardziej się zgadzam.

Posta napisałem dlatego, iż zostało użyte moje nazwisko przez usera "Nieszpory".

Co do Pani Nowak - faktycznie każdy ma prawo do wyrażania opinii, jednak "podłoże" takiej oceny Agnieszki Radwańskiej przez komentatorkę jest znacznie głębsze, nie obiektywne.

Dzisiaj o tym samym problemie świetny tekst zostal napisany na łamach serwisu tenisklub.pl - http://www.tenisklub.pl/publicystyka/fe ... radwanska/

od dziś pod tym nickiem będę się wypowiadał osobiście.

Kamil Wróbel
Awatar użytkownika
robpal

Cóż, pani Kasia powiedziała swoje, w sposób, który średnio mi się podoba, ale nie można odmówić jej racji. Nie podoba mi się tylko "prywatny ranking", bowiem nie ma w tej wypowiedzi żadnego uzasadnienia. Tak rzucone, bez podstaw.

Radwańska jest czwartą rakietą świata, czego p. Domaradzki nie zauważył :|
Problemy z liczeniem to zmora społeczeństwa :P

A rękami i nogami podpisuję się pod tym, co wymodził w ostatnim poście Robertinho.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

robpal pisze:Radwańska jest czwartą rakietą świata, czego p. Domaradzki nie zauważył :|
Nie mam większego rozeznania w WTA, ale skoro w pierwszym akapicie podważa się wiarygodność rankingu tudzież jego przełożenie na faktyczny układ sił (kazus Sereny pokazuje, że tak jest), to uważam, że niewłaściwe jest używanie określenia: "trzecia/czwarta rakieta świata", a jak najbardziej właściwym sformułowanie: "trzecia/czwarta rakieta rankingu WTA".
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
robpal

DUN I LOVE pisze: Nie mam większego rozeznania w WTA, ale skoro w pierwszym akapicie podważa się wiarygodność rankingu tudzież jego przełożenie na faktyczny układ sił (kazus Sereny pokazuje, że tak jest), to uważam, że niewłaściwe jest używanie określenia: "trzecia/czwarta rakieta świata", a jak najbardziej właściwym sformułowanie: "trzecia/czwarta rakieta rankingu WTA".
Wg mnie przykład Sereny akurat nie pokazuje niczego, bo ona gra sezon od Miami, a pierwsze dwie tenisistki swoje w tym sezonie wygrały. Każda ze Szlemem na koncie (a nie dziubdzianie w Brukseli), co w pełni uzasadnia pozycję Amerykanki. Gdyby dobrze zagrała Australię (bo porażka z Makarową to kompromitacja), to byłaby zasłużoną liderką :)
Poza tym, sam widziałeś w finale, że nie jest Serena taką totalnie niezniszczalną dominatorką.
Tenisowyportal.com

Nad wiarygodnością rankingu można by wiele dyskutować. Dla mnie najbardziej miarodajny jest pod koniec sezonu gdyż wtedy najlepiej oddaje to co się działo w danym roku.
Awatar użytkownika
robpal

Odnośnie Sereny, chyba wyjaśniło się, czemu nie jedzie do Tokio :D

Obrazek

Ci trenerzy podrywający zawodniczki to jednak zmora WTA.
Awatar użytkownika
Robertinho

Jakoś wątpię, żeby Serene można było "poderwać", podejrzewałbym raczej odwrotny przypadek. :D

Niezły teks red. Domaradzkiego. :D Smoleńsk, PiS, ś.p. Lech Kaczyński, krzyż na Krakowskim Przedmieściu, to są właśnie prawdziwe przyczyny krytyki bezpłciowej gry Radwy. :D W ogóle te rozważania są troszkę niepoważne, bo przecież ranking nie kłamie i ona faktycznie ma taką pozycję w kobiecych rozgrywkach. Prawdziwym problemem jest ich rozpaczliwy poziom.
Awatar użytkownika
Sempere

Post autor: Sempere »

Agnieszka Radwańska ma już 100 tys. fanów

Agnieszka Radwańska chwali się coraz większą popularnością. Na facebooku ma już ponad 100 tys. fanów.

Radwańska profil założyła prawie dwa lata temu, a w poniedziałek miała swój kolejny jubileusz.

"Agnieszka zgromadziła okrągłą liczbę 100 tys. fanów. Fejsbukowi fani Agi są niesamowicie aktywni - to dzięki nim profil Agi znajduje się w ścisłej czołówce polskiego internetu w kategorii sport pod względem liczby zaangażowanych fanów oraz interaktywności" - napisano na oficjalnej stronie sióstr Radwańskich.

Agnieszka Radwańska kilka dni temu odpadła w czwartej rundzie US Open, a teraz przygotowuje się do turnieju w Tokio. Sezon zakończy listopadowym Turniejem Mistrzyń, w którym ma już pewny udział.
http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow ... fanow.html

Ciekawe, czy ktoś z naszego forum jest fanem Agi na facebooku? :P
"Kto jest dobry? Kto zły? Nie ma ludzi dobrych i złych, są tylko złe albo dobre uczynki. I ludzie, którzy miotają się między nimi." Éric-Emmanuel Schmitt
Awatar użytkownika
Saboteur

Post autor: Saboteur »

Ano ja :D

Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk 2
Tytuły (4): 2023: Doha; 2017: Chennai, Queens Club; 2012: Memphis
Finały (6): 2017: Newport, Montreal; 2014: Abu Dhabi, Metz; 2013: Pekin, Atlanta

twitter.com/saboteur_cod
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Post autor: Wujek Toni »

robpal pisze:Odnośnie Sereny, chyba wyjaśniło się, czemu nie jedzie do Tokio :D

Obrazek

Ci trenerzy podrywający zawodniczki to jednak zmora WTA.
Co to za przystojniaczek?

Mam na myśli faceta po prawej :D
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Awatar użytkownika
robpal

Patrick Mouratoglou :D
Sempere pisze: Ciekawe, czy ktoś z naszego forum jest fanem Agi na facebooku? :P
*Nieśmiało podnosi rękę*
Znaczy się, fanem nie jestem, ale kliknąłem "Lubię to!" :P
ODPOWIEDZ