Wiadomo, że w związku ze sprawami osobistymi nie mógł polecieć z teamem do Azji.
Mniejsze turnieje WTA 2023
Re: Mniejsze turnieje WTA 2023
Kto wg was jest faworytem w meczach Keys - Gauff i Muchova - Pegula?
- DUN I LOVE
- Administrator
Chciałem napisać, że Gauff, ale przestraszyłem się odpowiedzialności za czyjąś kasę.

MTT Titles/Finals
Spoiler:
Jestem ciekaw czy Gauff jutro na kort wyjdzie. 14 gemów wygrała w ostatnich 4 meczach z Igą, w każdym z nich jednego seta przegrywała 61 lub 60, najtrudniejszy mecz rozegrały w Rzymie dwa lata temu, 76 63, był to ich pierwszy mecz.
Pegula bez gry w półfinale, bardzo spoko ćwiartki, dwie się odbyły a dwie nie.
Krejcikova na dobrej drodze do odprawienia Sabalenki, przegrywała 06 13* a teraz jest 06 76 *51.
Postawiłem na Keys i przesrałem. Ale też postawiłem 100 na Krejcikową hehe. Ale i tak jestem 480 na minus. Chyba nigdy nie odrobię tych strat.
- DUN I LOVE
- Administrator
Muchova się wycofała. Bardzo dużo wycofań w męskich i damskich imprezach w tym tygodniu.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Słyszałem tę wersję, ale też, ze coś zgrzyta w teamie.
Teraz zapowiada się niezły wynik, więc pewnie temat przycichnie.
Krejcikowa dziś powtórzyła Ostrawę. Ależ to jest wojowniczka. Uwielbiam jak rozum wygrywa z siłą:)
Nie ma co obstawiać takie kurniki, cuda niewidy.
Straszna jest ta przewaga Igi, prawdę mówiąc nie ma sensu tego oglądać, returnem i grą w defensywie ona miażdży te rywalki.
- DUN I LOVE
- Administrator
Już 4 gemy ma na liczniku Gauff, a jeszcze jeden set został.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
64 62, gorszy mecz niż ostatnie, zwłaszcza serwis dużo poniżej ostatnich standardów, ale zagrożona nie była czymkolwiek nawet przez moment. Nudy, nudy, nudy.
Widac, że chora Iga.
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
W-UE:
: 15-22
: 12-37
E tam, kolejna demolka.

E tam, kolejna demolka.

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
64 62, a z przebiegu sprawiedliwsze by było 61 61.
Bardzo przeciętna dzisiaj Iga, a i tak ją zlała jak chciała. Wiem, że młoda jest, ale pachnie mi ta Gauff drugim Augerem.
Nie rokuje to wszystko dobrze na cegłę, może być totalna dominacja znowu.
Bardzo przeciętna dzisiaj Iga, a i tak ją zlała jak chciała. Wiem, że młoda jest, ale pachnie mi ta Gauff drugim Augerem.
Nie rokuje to wszystko dobrze na cegłę, może być totalna dominacja znowu.
MTT career highlights (26-17):
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
Dokładnie o to mi chodzi, ten wynik zdecydowanie nie oddaje przewagi jaką ma Świątek nad Gauff. Swoją drogą nie wiem czy Iga ma tak zajebisty return (znaczy świetny to on jest na pewno) czy taka Gauff albo Samsonowa serwują po 190-200 km/h ale tak prosto, że ona nie ma problemów z jego odczytaniem. Szkoda, że nie miała okazji mierzyć się z prime Sereny, albo Osaki Iga.
Ktoś tu był miłośnikiem Sloane, ale nie pamiętam kto. Współczucia.
- DUN I LOVE
- Administrator
Swoją drogą również ogromnym zawodem jest ta kariera, wpadł co prawda ten szlem, był jeszcze jeden finał i kilka dobrych rezultatów, ale ona raz skończyła sezon w top 10 i dwa razy w top 20.
Ja chyba też. Dalej mogę być milosnikiem, ale juz bez tenisa chyba

“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal