US Open 2017

Obrazek
Awatar użytkownika
jarosword20

Re: US Open 2017

Post autor: jarosword20 »

Dołgo chyba obstawiał jakiś under gemowy i w ostatnim gemie liczył czy nie za dużo już ugrał :D
Awatar użytkownika
COA

Post autor: COA »

Atliczna rabota.
Awatar użytkownika
Lucas

Post autor: Lucas »

Ładne statystyki na podaniu będzie miał pewnie Rafa po tym meczu, ale to niewiele zmienia. Trochę się rozluźnił jak wygrał pierwszego, ale za Ukraińcem możnaby było wywieszać ogłoszenia o zaginięciu, bo snuł się po korcie jakby Go w ogóle nie było.

Emocje jak na grzybach w tym meczu, szczerze to podziwiam Panów Federastów, bo mnie by się nie chciało tego oglądać tylko po to, by napisać zgryźliwy komentarz. Poświęcenie dla forum godne pochwały :).
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal

"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
Awatar użytkownika
Del Fed

Post autor: Del Fed »

Pomagał Chudy Hobbit jak mógł w taju, robiąc 3 proste UE, jeden przy po 5, nawet powiedziałbym absurdalny. I dobrze. 2 razy ogolony, jeszcze raz do golenia.
Rafael Nadal, to zło, zgoda?

PS. Nie ma zgody na brak zgody.
Awatar użytkownika
SebastianK

Post autor: SebastianK »

Ogólnie wygląda na to, że z formą na ten turniej trafiło tylko kilku graczy - Querrey, Rublev i Szapowałow U pozostałych jest klasyczne up and down świadczące o nie najwyższej formie. Są jednak na tyle dobrzy, a przy tym mają furę szczęścia, że albo przerzeźbią albo trafiają na rywali w podobnej dyspozycji.

Nie na­leży my­lić praw­dy z opi­nią większości.
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Lucas pisze:Ładne statystyki na podaniu będzie miał pewnie Rafa po tym meczu, ale to niewiele zmienia. Trochę się rozluźnił jak wygrał pierwszego, ale za Ukraińcem możnaby było wywieszać ogłoszenia o zaginięciu, bo snuł się po korcie jakby Go w ogóle nie było.

Emocje jak na grzybach w tym meczu, szczerze to podziwiam Panów Federastów, bo mnie by się nie chciało tego oglądać tylko po to, by napisać zgryźliwy komentarz. Poświęcenie dla forum godne pochwały :).

Malarza oglądamy, Rafu tylko cyferki; tj ja teraz ogólnie tylko cyferki, bo na mecz jadę.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
COA

Post autor: COA »

Pachnie kreczem u Belga, oczywiście zapomniałem grać krecz = brak zwrotu.
Awatar użytkownika
Del Fed

Post autor: Del Fed »

Gofę chyba jednak też coś z kolanem. Raczej po ptokach i Rosja robi wreszcie ćwiartkę, jak na Rosję przystało.
Rafael Nadal, to zło, zgoda?

PS. Nie ma zgody na brak zgody.
Awatar użytkownika
Emu

Post autor: Emu »

Ewidentnie Goffin nie jest w pełni sprawny, nie ma możliwości żeby to Andrzej wypuścił.
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Damian »

I tak że się aż tak męczy z takim Belgiem nie najlepiej o nim świadczy.

Jest rozpiska na jutro i jednak ćwierćfinał męski (Pablo-Diego) będzie otwierał 9 dzień US Open. Kończyć będzie Kukurydziany.
http://www.usopen.org/en_US/scores/sche ... ule15.html

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Awatar użytkownika
Emu

Rublev jest pierwszym zawodnikiem z next żenu, który osiągnął ćwierćfinał szlema. Umag był przełomowym momentem dla mojego podopiecznego.
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Damian »

I od poniedziałku będzie w top 40 jeśli przegra pojutrze.

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Post autor: Wujek Toni »

Może jakiś huragan w Nowym Jorku i ktoś odwoła ten niedorzeczny challenger za 2000 punktów?
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Awatar użytkownika
Emu

Nie martw się Wujku, Rublev będzie wiedział co zrobić z bąkami granymi w środek kortu.
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Post autor: Wujek Toni »

Nadal nie zagra już tajbrejka do końca turnieju, nawet w formie z 2015 by zgarnął ten turniej w cuglach. A Rubel odstawi cyrk na poziomie Ukraińca.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Awatar użytkownika
Emu

Żartowałem, jesteśmy zgubieni.
Awatar użytkownika
lake

Post autor: lake »

Ładny instruktaż, bo na coaching za wcześnie jeszcze. :D

MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17

Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
Awatar użytkownika
Artras

Post autor: Artras »

Niech się dzisiaj Filip sprawi to będzie można w spokoju odpuścić już ten turniej i oczekiwać na kolejny koszmar w Australii w styczniu.
Awatar użytkownika
elena

Post autor: elena »

Mecz Rafy i Dołgopołowa choć bez rewelacji, to jednak Nadal moim zdaniem, oceniając jego grę en globe prezentował się tym razem całkiem nieźle i nie tylko w porównaniu z poprzednimi słabymi występami, czy nawet biorąc poprawkę na to, że Ukrainiec grał bardzo nierówno, co na pewno dawało Rafie więcej pewności gry zarówno w sferze fizycznej i mentalnej. Także mimo biadolenia z różnych stron, ja się dziś będę cieszyć z małej rzeczy, czyli ćwierćfinału US Open, pierwszego od 2013.
Lucas pisze: Szczerze (przepraszam za niesportowe zachowanie) to mam nadzieję, że Dolgo będzie miał kiepski dzień i też wciągnie nas do meczu.
Wszystko się spełniło, więc proszę teraz nie narzekać, że Ukrainiec się snuł. ;-)

PS „Dziki, landrynkowy róż” Rafy został wybrany na specjalnie życzenie NASA, kosmonauci przebywający na stacji kosmicznej chcieli lepiej widzieć Hiszpana z góry.
Awatar użytkownika
Nomader

Post autor: Nomader »

Nikt jeszcze do tej pory nie miał tak łatwo w drodze po szlema co Fed i Fafito.
Czasami się zastanawiam czy nie da się jakoś anulować tegogorocznego szlema i przerobić
ostatecznie na Mastersa. Ktoś u góry powinien się nad tym poważnie zastanowić...
Rubliev? Shwartzman?!!, Busta?? Co oni w ogóle osiągnęli...
Zablokowany