Forum fanów tenisa ziemnego, gdzie znajdziesz komentarze internautów, wyniki, skróty spotkań, statystyki, materiały prasowe, typery i inne informacje o turniejach ATP i WTA.
2015: Tokio
2016: Rio de Janeiro, Indian Wells, Waszyngton, Chengdu, WTF
2017: Doha, Sydney, Dubaj, Miami, Marrakesz, Estoril, s-Hertogenbosch
2018: Barcelona,Winston-Salem,Sztokholm, Paryż-Bercy,
2019: Dubaj, Miami, Monachium, Kitzbühel, St. Petersburg, WTF
2020: Adelaide, Rzym
2022: Adelaide 1, Australian Open, Rzym, Halle
2023: Indian Wells, Miami, Barcelona, US Open, WTF
2024: Wimbledon, Winston-Salem
2015: Kuala Lumpur
2016: Queens, Sankt Petersburg
2017: Waszyngton, Winston-Salem, US Open, Sankt Petersburg, WTF
2018: Doha, Miami, Hamburg,
2019: Eastbourne, US Open,
2020: RG, Sofia
2021: ATP Cup
2022: Stuttgart, Eastbourne, Winston-Salem, Florencja
2023: Montpellier, Rzym, Atlanta
2024: Mallorca
MTT (DEBEL) - Tytuły (7) / Finały (7)
2019: RG, Cincinnati, Paryż-Bercy, WTF
2020: RG, US Open
2021: Rzym
2018: WTF
2019: Indian Wells, Madryt
2020: Australian Open
2021: Australian Open, RG, Paryż-Bercy
Hankmoody pisze:Świetne porownanie, PCB to idealny następca tej dwójki, tylko w wersji combo.
Styl Ferrera, charyzma Berdycha?
Mario pisze:Dimug to akurat jeden z nielicznych zawodników, których tutaj trochę widziałem. Nic nie gra, krótko mówiąc. Będzie faworytem Kyrgios.
Tak, Mug nic nie gra, tak będzie faworytem Nick, ale na rutynowanie bym nie liczył. Moim zdaniem takie granie dość Mugowi pasuje, nie ma powtarzalności, nie ma regularnego tępienia go wymiana po wymianie. Lubi Nick czasem przedłużyć, pokombinować, a w takim graniu Grigor ma przewagę. Zobaczymy, ja obawiam się rzeźni, która pogrąży również zwycięzcę meczu. No ale może go wyłupie dość szybko.
Hankmoody pisze:Świetne porownanie, PCB to idealny następca tej dwójki, tylko w wersji combo.
Styl Ferrera, charyzma Berdycha?
Myślałem bardziej o grze bazowej a'la Ferrer + kilka aspektów ofensywnych, w stylu Tomka, ale też pasuje.
Już prędzej mniej ofensywny, ale dużo zdrowszy na umyśle Almagro. Technicznie oczywiście prezentuje się bardzo przyzwoicie, ale nie ma tej zwierzęcej żywotności, co Ferrer, czy Verdasco, o Nadalu nie wspominając. Braki w masie chyba nie do przeskoczenia będą, podobnie jak u Thiema.
Coś koło po USO pisałem o PCB, że wynikowo może zająć miejsce Ferru. A i nie będzie USO bis. Rafał ma gracza z pierwszej 10 przed ewentualnym finałem No chyba że tym razem Dziadkowi się trafi
*** MTT Career highlights: GS:W Wimbledon '15, US Open '17 WTF: -SF '17 M 1000:W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17 ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16 ATP 250:W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17
Debel: GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16 M 1000:W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
Emu pisze:Przecież PCB to jakieś dwie półki niżej od Berdycha i Ferrera.
Jestem sobie w stanie wyobrazić, że przez kolejne 5 lat kręci się koło Top-8 i ćwiartek WS.
Świadectwo upadku ATP, zaorać.
*** MTT Career highlights: GS:W Wimbledon '15, US Open '17 WTF: -SF '17 M 1000:W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17 ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16 ATP 250:W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17
Debel: GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16 M 1000:W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
Robertinho pisze:
Już prędzej mniej ofensywny, ale dużo zdrowszy na umyśle Almagro. Technicznie oczywiście prezentuje się bardzo przyzwoicie, ale nie ma tej zwierzęcej żywotności, co Ferrer, czy Verdasco, o Nadalu nie wspominając. Braki w masie chyba nie do przeskoczenia będą, podobnie jak u Thiema.
PCB dla mnie to taki Ferrer z trochę gorszą defensywą, sporo lepszym serwisem, i większym potencjale ofensywnym, mimo iż niechętnie z niego korzysta. Nic wielkiego nie wygra, ale w erze bez Rogerów, Novaków i Nadalów Szlema mógłby wygrać ze swoją regularnością.
DUN I LOVE pisze:I Ferrer, i Goffin zaczęli uzupełniać CV finałem WTF.
Nie uszło to mojej uwadze i już miałem przygotowaną kontrę, gdyby ktoś chciał kwestionować przynależność tego wybitnego zawodnika do ścisłej czołówki męskiego tenisa.
To, że jest Berdych mentalnie jest kaleką to jedno, ale stawianie go koło kogoś na poziomie RBA jest obrazą. 1/2 szlema to wynik życia, który więcej się nie powtórzy.
Emu pisze:To, że jest Berdych mentalnie jest kaleką to jedno, ale stawianie go koło kogoś na poziomie RBA jest obrazą. 1/2 szlema to wynik życia, który więcej się nie powtórzy.