Roland Garros 2020

Obrazek
Awatar użytkownika
no-handed backhand

Re: Roland Garros 2020

Post autor: no-handed backhand »

Co on robi...
Yoshihito Nishioka do Ciebie jedzie
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Post autor: Wujek Toni »

No jak to, przecież austriacki osiłek jest bitym faworytem z niedołężnym hiszpańskim bykiem.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

Wtopa od 2-0 w setach na cegle w kwiecie wieku z gośćie, który zajechał tutaj po 5-setówce ze Stanem i dziś jest graczem z poziomu CH...:D

Jeszcze bardziej żałosny jest Fed, że w otoczeniu takich paziów jedyne na co go stać to Halle i Basel. :facepalm:
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Kiefer

Post autor: Kiefer »

Wujek Toni pisze: 04 paź 2020, 19:12 Mnie to zawsze rozczula, że ludzie nazywający mnie trollem, jinxują Thiema w tym turnieju, jakby on miał więcej niż 1% szans na coś więcej niż ciasny set z Nadalem.
Thiem to był duży znak zapytania, jednak większość pisała, że dwa tygodnie po USO ciężko będzie mu się odbudować, musiałby mieć dużą przewagę fizyczną Austriak by z średnio dysponowanym Nadalem wygrać, a tego nie widać.
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Mam nadzieję, że przynajmniej @Mario wzbogacił się na swoich celnych przewidywaniach. Ehh, można rozpocząć procedurę wyokrętowania.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Po prostu Thiem jest tenisistą do bólu mechanicznym, bazującym na wytrenowanych do ekstremum szablonach poszczególnych rozwiązań. Przez to ma niesamowicie niską zdolność do adaptacji i nieortodoksyjni gracze pokroju Francuza okrutnie rozbijają szyki takim powtarzalnym przebijaczom. Nadal ma jednak tę lewą rekę i potężny top spin, co daje mu na starcie gigantyczną przewagę niemalże z każdym rywalem, który zanim zdąży się do tego przystosować, to już jest praktycznie po meczu.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Awatar użytkownika
Kiefer

Gaston!
Albert

Post autor: Albert »

Thiem zmuszony do kończenia wykłada się fatalnie. Czyli pozostaje Covidovic?
Awatar użytkownika
The Djoker

Post autor: The Djoker »

Młody jeszcze to wygra...
Awatar użytkownika
Kiefer

Można odhaczyć Thiema, nawet jeśli dziś wygra, wcześniej go nie widziałem, więc nie wiedziałem, jak wygląda, chyba Majkele Skoty pisały tylko o potężnej formie.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Ośmiesza go ten challengerowiec.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Rroggerr

Post autor: Rroggerr »

Albert pisze: 04 paź 2020, 19:17Thiem męczący się tutaj z młodym nie rokuje w SF z Rafciem.
Nie oglądam tego meczu, więc możliwe, że Thiem wyleci za godzinę, ale on zawsze męczy się z randomami w Szlemach, bez względu na to czy jest w formie czy nie, jest pewnie nawet gorszy od Murraya w tym względzie. Jak ktoś myślał, że Thiem (dużo gorszy tenisista) bez żadnego przygotowania na cegle (gdy Nadal szykował się na Garrosa) tuż po wygraniu US Open przy zwariowanym kalendarzu (gdy Nadal szykował się na Garrosa) ma faktycznie tutaj poważne szanse...
Awatar użytkownika
Kiefer

Kurs na Gastona ponad 4...
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Postawił Nadal na ten turniej i zwyczajnie dostanie nagrodę za zdrowy rozsądek.

Na zagubionego Thiema nie da się patrzeć.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Zaraz Sonego odwróci mecz i wszystko się sprawdzi.
Albert

Post autor: Albert »

Thiem i odgrywanie skrótu to jest coś niepojętego...
Awatar użytkownika
jaccol55

Post autor: jaccol55 »

Jeśli Gaston wygra RG, awansuje w okolice 16. pozycji w rankingu.

Jakby ktoś pytał.
Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek »

Wujek Toni pisze: 04 paź 2020, 19:33 Zaraz Sonego odwróci mecz i wszystko się sprawdzi.
Najszybciej to odwróci ręcznik na drugą stronę. Bez przesady z trollingiem.

Gaston jedzie z Timem pięknie.
DUN I LOVE pisze: 05 sie 2021, 23:58 Praktycznie wszystkie finały w LA mi uciekły podczas tegorocznych IO. Jestem ogromnie tym zasmucony, za 3 lata już to się nie powtórzy.
Rroggerr

Post autor: Rroggerr »

Jinxy fanów Nadala to mniej więcej poziom jinxowania wyników wyborów prezydenckich w Rosji przez fanów Władimira Putina, dajcie spokój.
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Damian »

Diego Schwartzman w 4 ćwierćfinale WS (2 w RG).

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Zablokowany