Forum fanów tenisa ziemnego, gdzie znajdziesz komentarze internautów, wyniki, skróty spotkań, statystyki, materiały prasowe, typery i inne informacje o turniejach ATP i WTA.
Artras pisze:Kiedy ostatni raz był finał wielkoszlemowy bez udziału kogoś z tzw. Top 4? Bo ile dobrze pamiętam to AO 2005 Safin-Hewitt.
Owszem. Pamiętny mecz i jedna z najbardziej przykrych porażek Lleytona.
Jak Japończyk wygra (cały czas w to wątpię), to może będzie w finale z Marinem, który ma duże szanse na pokonanie Feda.
Kei dwa gemy od finału, ciekawe czy wytrzyma.
robpal pisze:No gigantyczne te szanse Cilić ma, aż skali nie starcza.
Skoro Monf prawie wygrał, to dlaczego nie miałby zrobić tego Chorwat, szczególnie, że jest gorąco, a i Federer grał wszystko w nocnej, a pamiętam jak się w Toronto w finale rozregulował jak mu przyszło grać w dzień.
Artras pisze:...
Stawia na swoje gemy serwisowe. Sądzę, że przy 5-3 powalczy przy serwisie Serba.
Tylko teraz będzie niezłe ciśnienie przy serwisie na mecz, jak tego nie wykorzysta to się chyba Serb po nim przejedzie w ewentualnym 5 secie.
E: 2 meczowe
Wszystko spoko, tylko ta wygrana będzie niczym jeśli przegra finał.
MTT: Tytuły (8): US OPEN 2012 -debel, Sztokholm 2012, Australian Open 2013 - debel, Abu Dhabi 2014, Barcelona 2014, Australian Open 2016 - debel, Marsylia 2018, ATP Finals 2018 - debel
Finały (8): US OPEN 2013, Monte Carlo 2014, Umag 2014, Rotterdam 2015, Sydney 2016, US OPEN 2016 - debel, Winston-Salem 2018, US OPEN 2018 - debel
Artras pisze:...
Stawia na swoje gemy serwisowe. Sądzę, że przy 5-3 powalczy przy serwisie Serba.
Tylko teraz będzie niezłe ciśnienie przy serwisie na mecz, jak tego nie wykorzysta to się chyba Serb po nim przejedzie w ewentualnym 5 secie.
E: 2 meczowe
grzes430 pisze:Wszystko spoko, tylko ta wygrana będzie niczym jeśli przegra finał.
W finale powalczy jeszcze mocniej niż w semi. Chłopak jest ambitny i wie , że drugiej szansy już może nie byc. Pytanie tylko, czy zdrowie mu na to pozwoli. Oby pozwoliło.
Brawa dla Kei.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Nie musiał nic wielkiego robić może tenisowo, ale zachował zimną głowę, pilnował serwisu i ogólnie Graty Keios. Jak nawet wygra całość, nie będę mędził. Brawo chłopaku! Djoko był jak smażone jajko, ale jego strata, Cilić mógłby to spieprzyć za przeproszeniem.
Rafael Nadal, to zło, zgoda? PS. Nie ma zgody na brak zgody.
Swoją drogą chyba najlepszy zjazd jaki widziałem w wielkim szlemie.
MTT: Tytuły (8): US OPEN 2012 -debel, Sztokholm 2012, Australian Open 2013 - debel, Abu Dhabi 2014, Barcelona 2014, Australian Open 2016 - debel, Marsylia 2018, ATP Finals 2018 - debel
Finały (8): US OPEN 2013, Monte Carlo 2014, Umag 2014, Rotterdam 2015, Sydney 2016, US OPEN 2016 - debel, Winston-Salem 2018, US OPEN 2018 - debel