Tenis juniorski
Re: Tenis juniorski
Garin w finale.
Pokonał dosyć łatwo Chorwata 7-5 6-2.
Drugi półfinał dopiero się rozpoczął.
Pokonał dosyć łatwo Chorwata 7-5 6-2.
Drugi półfinał dopiero się rozpoczął.
Roland Garros - wyniki półfinałów:
Christian Garin (CHI) d. [8] Borna Coric (CRO) 7-5 6-2
[4] Alexander Zverev (GER) d. [2] Nikola Milojevic (SRB) 7-5 6-1
W tej dekadzie w wieku 16 lat juniorskiego szlema wygrywali Gasquet, Young (najmłodszy triumfator w historii, nie miał wtedy ukończonych szesnastych urodzin) i Tomic. Wybitne towarzystwo, gdyby Zverevowi udało się pokonać Garina, aczkolwiek Chilijczyk to także ogromny talent. Niektórzy po pojedynku z Chardym w Vina del Mar okrzyknęli go największym talentem touru 

Znowu Zverev nie popisał w pierwszym secie, ale finał ma.
Tomić był odrobinę młodszy wygrywając AO 2008.Rroggerr pisze:W tej dekadzie w wieku 16 lat juniorskiego szlema wygrywali Gasquet, Young (najmłodszy triumfator w historii, nie miał wtedy ukończonych szesnastych urodzin) i Tomic.
- DUN I LOVE
- Administrator
Będzie transmisja finału juniorów? Są kamery na korcie numer 2?
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Chyba nie będzie transmitowany, na live hunter są tylko relacje z 2 głównych kortów. Na Eurosporcie w programie jest przekaz z RG o 11.30, ale pewnie chodzi o mecz pokazowy.DUN I LOVE pisze:Będzie transmisja finału juniorów? Są kamery na korcie numer 2?
Faworytem jest Garin, ale ja liczę na Niemca.

"Kto jest dobry? Kto zły? Nie ma ludzi dobrych i złych, są tylko złe albo dobre uczynki. I ludzie, którzy miotają się między nimi." Éric-Emmanuel Schmitt
- DUN I LOVE
- Administrator
Garina też lubię, więc jego triumf także mnie ucieszy.DUN I LOVE pisze:Moje serce jakoś za Chile.

"Kto jest dobry? Kto zły? Nie ma ludzi dobrych i złych, są tylko złe albo dobre uczynki. I ludzie, którzy miotają się między nimi." Éric-Emmanuel Schmitt
Zaraz zaczną.
Alex
Alex

Bardzo dobrze zaczął Garin.
Ja tam nie mam większych oczekiwań do Zvereva, finał to już znakomity rezultat, a Garin potrafił pokonywać w tym roku na clayu zawodników z drugiej setki rankingu czy urwać seta Chardy'emu.
Ja tam nie mam większych oczekiwań do Zvereva, finał to już znakomity rezultat, a Garin potrafił pokonywać w tym roku na clayu zawodników z drugiej setki rankingu czy urwać seta Chardy'emu.
Garin zmierza ku zwycięstwu.
6-4 2*-0 jak na razie.
Możecie mi powiedzieć, ilu Chilijczyków wygrywało dotychczas juniorskiego Szlema?
6-4 2*-0 jak na razie.
Możecie mi powiedzieć, ilu Chilijczyków wygrywało dotychczas juniorskiego Szlema?
Roland Garros - wynik finału:
Christian Garin (CHI) d. [4] Alexander Zverev (GER) 6-4 6-1
Zwycięzca
Christian Garin (CHI)
Rios USO 1993, Gonzlez RG 1998jaccol55 pisze: Możecie mi powiedzieć, ilu Chilijczyków wygrywało dotychczas juniorskiego Szlema?
Garin ma szansę na dublet, bo zagra także w finale debla z Nicolasem Jarry.
- DUN I LOVE
- Administrator
Zverev 3 w najnowszym rankingu. Garin awansował na 5 miejsce, Corić jest 6. Kyrgios cały czas liderem.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
W finale turnieju w Roehampton zagrają Kyrgios i Zverev.
Warto też odnotować powrót Kokkinakisa, który odpadł w pierwszej rundzie tego samego turnieju.
Warto też odnotować powrót Kokkinakisa, który odpadł w pierwszej rundzie tego samego turnieju.
- DUN I LOVE
- Administrator
Nick wygrał 63 61 - pewnie ograł Saszę.Rroggerr pisze:W finale turnieju w Roehampton zagrają Kyrgios i Zverev.
Kyrgios nie powinien być przesadnie zmęczony przed Wimbledonem - główny faworyt do triumfu?
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Znowu Alex przegrał. 

Kyrgios przejechał się po przeciwnikach jak walec w tym turnieju - należy się spodziewać, że podobnie będzie na Wimbledonie.