Piłkarska Reprezentacja Polski

Dla sympatyków futbolu.
sheva

Re: Piłkarska Reprezentacja Polski

Post autor: sheva »

TVP straciła wyłączność na mecze kadry

Obrazek

Wszystkie mecze reprezentacji Polski aż do czerwca 2014 roku (osiem spotkań o punkty w el. MŚ i co najmniej trzynaście towarzyskich) będzie można zobaczyć nie tylko w TVP, lecz również w Polsacie Sport - czytamy w "Przeglądzie Sportowym".

- Prawa do pokazywania meczów w telewizji otwartej zakupiła wcześniej TVP, ale nie ma ona wyłączności na rynku mediów, jeśli chodzi o stacje kodowane. Dlatego z naszej oferty skorzystał Polsat Sport - powiedział Andrzej Placzyński, dyrektor generalny firmy SportFive.

To właśnie utrata ekskluzywności produktu była dla TVP ceną porozumienia ze SportFive, dzięki temu kwota transakcji była mniejsza. Otworzyło to jednak furtkę przed innymi nadawcami kodującymi kanały, z tej skorzystał Polsat Sport, a mogą również i inne telewizje.
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/el ... omosc.html

I bardzo dobrze. :brawo: W końcu zamiast męczyć się słuchaniem Szpakowskiego, będę mógł pooglądać mecze reprezentacji z profesjonalnym komentarzem Borka, bądź Iwanowa.
http://www.sportowefakty.pl/tenis

MTT Rank -4 (High Rank -2)

W: Winston-Salem '14 Newport '14 Brisbane '14 Shanghai '13 Beijing '13 Wimbledon '12 Rome '12 Madrid '12 Basel '11 Dubai '11 Sydney '11 Kuala Lumpur '10
F: Bercy'14 AO '14 Eastbourne '12 Barcelona '12 Munich '12 Beijing '11 Bercy '09
SF: Barcelona '14 Stockholm '13 Paris-Bercy '12 Toronto '12 Vienna '11 LA '11 Valencia '10 Moscow '10 Hamburg '10 Belgrade '10 Brisbane '10
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Yeahhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!! :D Najważniejsze, żeby był Wojtuś. :D
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
RuchChorzów

Post autor: RuchChorzów »

sheva pisze:

I bardzo dobrze. :brawo: W końcu zamiast męczyć się słuchaniem Szpakowskiego, będę mógł pooglądać mecze reprezentacji z profesjonalnym komentarzem Borka, bądź Iwanowa.
Gdzieś wyczytałem, że mecze na PS będą komentować Borek i Prusik ;)
RUCH CHORZÓW
Awatar użytkownika
Robertinho

Szkoda. Ten Prusik słodkopierdzący jest, wolałbym Wojtka, a nawet Roko...
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

Robertinho pisze:Szkoda. Ten Prusik słodkopierdzący jest, wolałbym Wojtka, a nawet Roko...
Wojtek będzie na bank w studio. :D
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
jaccol55

Post autor: jaccol55 »

Tylko, co tam komentować? :D

No chyba, że właśnie o to chodzi, żeby komentator jakoś potrafił 'upięknić' spotkania naszych Orłów. :P
Awatar użytkownika
Robertinho

W największym skrócie? Żeby ktoś powiedział o tych oczadziałych od sodówy cwaniakach, którzy w kadrze tylko się kompromitują, a chcą rządzić trenerem(całym PZPN?), że to są oczadziałe od sodówy cwaniaki, które w kadrze tylko się kompromitują, a chcą rządzić trenerem(całym PZPN?)... Pewne rzeczy(również o przeszłości, dokładniej zachowaniu "gwiazd" przy okazji Euro) trzeba powiedzieć głośno w innych miejscach niż Weszlo i Cafe Futbol, które jednak nie są znane masowym odbiorcom. Trzeba też mówić prawdę o tym, co dzieje się na boisku(nie mówiąc o tym, że trzeba wiedzieć, kto naprawdę gra :D ), a z tym Szpak i cała ta banda dupowałazów z TVP ma spory problem...
Awatar użytkownika
Sempere

Post autor: Sempere »

Wcale tak mało kibiców nie ma na Narodowym. :P
"Kto jest dobry? Kto zły? Nie ma ludzi dobrych i złych, są tylko złe albo dobre uczynki. I ludzie, którzy miotają się między nimi." Éric-Emmanuel Schmitt
Awatar użytkownika
RuchChorzów

Skład Polski na mecz z RPA: Przemysław Tytoń - Grzegorz Wojtkowiak, Marcin Wasilewski, Damien Perquis, Jakub Wawrzyniak - Paweł Wszołek, Grzegorz Krychowiak, Ariel Borysiuk, Adrian Mierzejewski - Artur Sobiech, Arkadiusz Piech.

Że tak powiem: Arek (Piech) nam załatwi zwycięstwo :P
RUCH CHORZÓW
Awatar użytkownika
Sempere

Ja tam wolę TVP i Laskowskiego. :P
"Kto jest dobry? Kto zły? Nie ma ludzi dobrych i złych, są tylko złe albo dobre uczynki. I ludzie, którzy miotają się między nimi." Éric-Emmanuel Schmitt
Awatar użytkownika
RuchChorzów

Że tak powiem: Arek (Piech) nam załatwi zwycięstwo
Nie załatwił, ALE ...
1) Grał najlepiej z trójki napastników (Milik - 0 Sobiech - 0)
2) Napędzał akcję
3) Nie rozumiem niektórych komentarzy oceniających Piecha np. Nadaję się tylko na polską ligę.
4) Jak ktoś ma grać obok Lewego to tylko Arek Piech.
RUCH CHORZÓW
Awatar użytkownika
jaccol55

Post autor: jaccol55 »

Ciekawe, czy byłbyś takim jego wielkim fanem, gdybyś nie był fanem Ruchu...?
Awatar użytkownika
RuchChorzów

jaccol55 pisze:Ciekawe, czy byłbyś takim jego wielkim fanem, gdybyś nie był fanem Ruchu...?
Szczerze - pewnie nie ;)
Wiem, ja patrze na mecz trochę pod innym względem niż Wy. Cała moja uwaga skupiała się na Piechu. Inni kibice zauważyli tylko zmarnowaną sytuację przez Arka, ja natomiast widziałem wiele pozytywów w jego grze.
RUCH CHORZÓW
Awatar użytkownika
Sempere

Lampard również nie zagra z Polską!

Obrazek Obrazek

W sobotę stało się jasne, że Anglicy na Stadionie Narodowym będą muszą radzić sobie bez Theo Walcotta. Dzień później okazało się, że przeciwko Polsce nie zagra dwóch kolejnych zawodników.

Angielska federacja oświadczyła, że w pojedynku z Polską nie wystąpią Frank Lampard i Ryan Bertrand. Pierwszy z zawodników Chelsea ma kłopoty z łydką, a drugi zmaga się z chorobą. Obu zabrakło w piątkowym spotkaniu wygranym 5:0 z San Marino. Już wcześniej kontuzja wykluczyła z udziału w meczu z biało-czerwonymi w ramach eliminacji MŚ Theo Walcotta.

Kto w tej sytuacji stworzy linię pomocy Synów Albionu na Stadionie Narodowym? Pewniakiem jest Steven Gerrard, a spore szanse na występ od 1. minuty posiadają Aaron Lennon i Alex Oxlade-Chamberlain. Roy Hodgson ma jeszcze do dyspozycji Michaela Carricka, Toma Cleverleya, Adama Johnsona oraz Jonjo Shelveya.

Anglicy, którzy udadzą się do Polski w poniedziałkowy poranek, zjawią się w naszym kraju z 23 zawodnikami.
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna ... a-z-polska
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Jak nastroje przed meczem? Obie ekipy osłabione, Anglicy niby bardziej, ale to raczej tylko teoria - mają dużo szerszą ławkę. Jakieś typy? Stawiam na 1-2. :P
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
kurcaczeudo

Post autor: kurcaczeudo »

Jedynej szansy upatrywałbym w indolencji strzeleckiej Trzech Lwów/ewentualnych błędach indywidualnych Anglików. Kadrę mamy marną, jeżeli nasze Orły przegrają ten mecz już w szatni, może być naprawdę srogie lanie. Mój typ: 0-2.
MTT:
GS: Australian Open 2019 debel (W)
ATP 1000: Monte Carlo 2019 debel (F), Szanghaj 2019 debel(W/F), Bercy 2019 debel (F)
ATP 500: Rotterdam 2020 (W)
ATP 250: Auckland 2019 (W), Houston 2019 (F)
Davis Cup: 2018 (F)

Typer piłkarski:
LM UEFA: 2019 (W)
MŚ Rosja 2018: III miejsce
Awatar użytkownika
Sempere

Typuję 3-1 dla Lwów Albionu. :]
Awatar użytkownika
Robertinho

Oberwanie chmury, a dach otwarty. :facepalm:
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Robert, Ty na stadionie nie oglądasz?
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Sempere

Ciekawe, kto będzie w TVP komentował? Mam nadzieję, że nie Szpakowski. :modlesie:
ODPOWIEDZ