US Open 2017
Re: US Open 2017
Jaki autor taka analogia, nic nie zrobisz.
Trochę nastawiam się na dzisiejszy hit, chyba nawet na żywo obejrzę.
Trochę nastawiam się na dzisiejszy hit, chyba nawet na żywo obejrzę.
MTT bilans finałów (22-29)
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25
Fafa płaczę, że dach na korcie głównym jest źle zrobiony i nie słyszy jak odbija się piłka.
Zdecydowanie! O wiele bardziej bym się cieszył ze zwycięstwa Palito niż Rafy.Lucas pisze:Jakby Delpo wygrał całość to też byłaby piękna historia. Ciągle coś mu dokucza, mógłby spiąć ładną klamrą ten okres od 2009. To jest takie sci-fi z mojej strony, ale dla Juana oddałbym nawet ten triumf Nadala (zawsze sercem za Hiszpanem, ale nie żałowałbym Argentyńczykowi), na pewno byłoby to sympatyczne rozwiązanie.

Jeszcze gdyby Nadal był w formie, zasługiwał dobrą grą na zwycięstwo, pewnie nie byłbym w stanie w pełni kibicować Del Potro, ale w takich okolicznościach - DelPo, DelPo i jeszcze raz - DelPo!

A czy taki scenariusz jest realny? Czemu miałby nie być? W tym turnieju wszystko jest możliwe (tylko wariant z Rublovem zagarniającym tytuł wydaje mi się lekkim science-fiction), a na takim poziomie, na jakim grał JMDP te 3 sety z Thiemem, nie grał tutaj chyba nikt inny.
Czy Rafael Nadal nie wie, że jest to najwyżej położony dach kortu tenisowego na świecie.Emu pisze:Fafa płaczę, że dach na korcie głównym jest źle zrobiony i nie słyszy jak odbija się piłka.
A poza tym w niedziele będzie świętował US Open bo niestety Federer w tej formie nie jest w stanie mu zagrozić.
Często widzę zdjęcia Nadala na jachcie podczas wakacji

Widzę, że płacze nad płaczami Rafy (chyba możnaby to nazwać metapłaczami) to już stały fragment gry w tym turniejuEmu pisze:Fafa płaczę, że dach na korcie głównym jest źle zrobiony i nie słyszy jak odbija się piłka.

“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
USOpen.org Day 10 quarterfinal picks
http://www.usopen.org/en_US/news/articl ... tml?chip=1
Spoiler:
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
- DUN I LOVE
- Administrator
Federer, Nadal, Delpo And Rublev Fight For SF Berths
http://www.atpworldtour.com/en/news/nad ... qf-preview
Spoiler:
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Kto mi powie, gdzie wkladaja pilke do drugiego serwisu kobiety, bo mezczyzni do kieszeni, a kobiety? Wyglada to tak jakby pod spodniczke do jakiejs kieszonki. Orientuje sie ktos? 

Dzisiaj weryfikacja szans Rogera na tytuł, postaram się wstać i obejrzeć. Fajnie jakby Rublow się mocno postawił 

- Robertinho
Fajnie jakby DelPotro wytarł tym starcem kort.
Wycieranie kortu Federerem brzmi jakoś dziwnie. Chyba tylko jeden człowiek potrafił to zrobić, ale nie w tym mieście, w którym dziś gramy
.

“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal
- Robertinho
A żebyś wiedział.Hankmoody pisze:Fajnie jakby DelPotro wytarł tym starcem kort.

Czołem Uśmiechniętej Polsce!
US Open 2017
Stopa - Furjan. Wreszcie Marek komentuje jakiś poważniejszy mecz, a nie tylko deble.
Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Poważny mecz to będzie w nocy, teraz to co najwyżej mocniejszy trening Hiszpana na korcie centralnym.
Gacie opadną w jakichś 4, serwować lepiej od dość dobrego Feda nie będą, slajsować tym bardziej nie. No więc musiałby pomóc Szwajcar.
Rafael Nadal, to zło, zgoda?
PS. Nie ma zgody na brak zgody.
PS. Nie ma zgody na brak zgody.
I ten Rafa ma wygrać turniej? No bez jaj... 

Delpo wygrał wtedy pierwszy ważny mecz z kimś z czołówki. Tutaj podobnie, pierwszy wartościowy wynik w 2017. Rok temu był świeżo po kontuzji. Teraz będzie świeżo po chorobie, albo wciąż w jej trakcie. Oczywiście oczekiwania teraz, a wtedy są dużo większe. Oczywiście mówimy o zawodniku, który jest jednym z najsilniejszych mentalnie w tourze, ale nawet jego poniedziałkowe zwycięstwo musiało sporo kosztować. I przede wszystkim rywal jakby z innej półki niż z całym szacunkiem Sock.Rroggerr pisze:Delpo grał wtedy chyba drugi turniej na clayu po powrocie, świetna analogia.
Po prostu obawiam się, że mogą się ziścić słowa chyba Stopy po meczu z Thiemem, że jak nie będzie szło z Fedem od początku meczu, to Delpo może dojść do wniosku, że on już swoje w tym turnieju wygrał. A atak przypuści na jesień jak Fedal będzie dogorywał. Rok temu też potrzebował parę miesięcy po wygranej z Thiemem do naprawdę wartościowych wyników. Wartościowych wciąż zachowując proporcje zeszły rok i ten.
Oczywiście niczego innego nie chcę jak tego, żeby odszczekać, że nie doceniłem Wieży z Tandil, bo gdzieś tam głęboko mam nadzieję, że jednak da radę lub/i Dziad wróci do gry z pierwszych dwóch rund.
Na tem moment skłaniam się jednak, że jeżeli będzie powtórka z 2009 to nie z USO czy nawet RG, ale bliżej AO, choć może nie aż tak drastycznie.
Powinienem się czuć zaszczycony, że prognostyk 2017 odniósł się do mojego wpisu. Ale jeżeli wobec mnie masz stosować swoją ulubioną taktykę w postaci sugerowania, że autor, którego nie lubisz, który Cię drażni jest idiotą, jednocześnie nie popierając tego żadną merytoryczną treścią, to wybacz ale ja sobie tego nie życzę. Sugeruję więc, żebyś wrócił do omijania mnie szerokim łukiem, tudzież do płodzenia wywodów na temat IQ swoich francuskich idiotów czy przemyśleń nad 2018 r.Mario pisze:Jaki autor taka analogia, nic nie zrobisz.
MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17
Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17
Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
- Robertinho
Bez jaj też wygra.Sowa pisze:I ten Rafa ma wygrać turniej? No bez jaj...
Czołem Uśmiechniętej Polsce!