Forum fanów tenisa ziemnego, gdzie znajdziesz komentarze internautów, wyniki, skróty spotkań, statystyki, materiały prasowe, typery i inne informacje o turniejach ATP i WTA.
Miło było nie tracić paru godzin życia. Pierwszy raz miałem okazję spojrzeć na ls przy wyniku 4-0 w czwartym. I prawie bym się uśmiechnął, gdyby nie to o czym wczoraj pisałem. Żadnych pompujących Serba piątek.
Predykcja MSa przebiła chyba wszystko w tym względzie, co tu się kiedykolwiek pojawiło
Ale najlepsze zdanie usłyszałem po włączeniu TV. Marcin Lewandowski komentujący MEJ stwierdził, że taka jest nieubłagana natura sportu, że przychodzą młodsi, bardziej utalentowani, silniejsi i biją starszych.
Ciekawe czy jutro Frycz uraczy nas podobnym "epikiem".
*** MTT Career highlights: GS:W Wimbledon '15, US Open '17 WTF: -SF '17 M 1000:W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17 ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16 ATP 250:W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17
Debel: GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16 M 1000:W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
Lata lecą, a Gofinnek nadal łamie się z niczego w kluczowych momentach i to na sucho.
MTT - tytuły (20) s-Hertogenbosch 2019, Marsylia 2021, Montpellier 2022, Buenos Aires 2022, Rio de Janeiro 2022, US Open 2022, Buenos Aires 2023, Monte Carlo 2023, Madryt 2023, Stuttgart 2023, Queen's Club 2023, Winston-Salem 2023, Indian Wells 2024, Barcelona 2024, Roland Garros 2024, IO Paryż 2024, Montpellier 2025, Doha 2025, Indian Wells 2025, Monte Carlo 2025
Karol w Polsacie ma chyba syndrom nowego pracownika, bo tak staje na głowie by stworzyć wrażenie niesamowitego widowiska, że gdybym tylko nie miał obrazu w telewizorze to bym uwierzył.
Lepsza taka orka niż te serwboty, o których mowil i taki sam dystans, a gry i emocji żadnych i taki to był przekaz mniej więcej, ale kto co woli rzecz jasna.
MTT - tytuły (20) s-Hertogenbosch 2019, Marsylia 2021, Montpellier 2022, Buenos Aires 2022, Rio de Janeiro 2022, US Open 2022, Buenos Aires 2023, Monte Carlo 2023, Madryt 2023, Stuttgart 2023, Queen's Club 2023, Winston-Salem 2023, Indian Wells 2024, Barcelona 2024, Roland Garros 2024, IO Paryż 2024, Montpellier 2025, Doha 2025, Indian Wells 2025, Monte Carlo 2025
lake pisze: ↑05 lip 2022, 20:04
Myślę, że może być powtórka z dzisiaj, ale to już zależy od tego, jak mentalnie do tego podejdzie Fritz i w jakiej formie pojawi się na korcie Hiszpan. Szczerze mówiąc, po tym, co widziałem w Eastbourne i już na kortach Wimbledonu, Taylora z tej całej połówki obawiałem i wciąż obawiam się najbardziej (oczywiście już po wykruszeniu się wiadomych nazwisk). Ciężko mi znaleźć jakieś słabe strony w jego gemach serwisowych, a płaski return może Nadalowi sprawić sporo problemów. Przy odpowiednich wiatrach Amerykanin jest w stanie ten mecz nawet wygrać, do tego jednak daleka droga, więc na razie widzę to tak: skoro Sinner urwał dwa sety Serbowi, to czemu Fritz nie miałby wyrwać dwóch setów Rafie? Myślę, że ostatecznie Hiszpan wymęczy, ale jakiś niepokój odczuwam.
MTT - tytuły (14):
2025: Marsylia; 2024: Monte Carlo, Rotterdam; 2023: Toronto; 2022:Montreal, Newport, Eastbourne, Queen's Club, Madryt, Monachium; 2021: Metz, US Open, Parma, Barcelona
MTT - finały(10): 2024: Antwerpia, Montreal, Halle; 2022: Bazylea, Atlanta, Barcelona, Indian Wells; 2021:WTF, Antwerpia, Roland Garros
Ciekawe to jak wyglądają rozmowy z lustrem Novaka w trakcie przerw toaletowych Czy to bardziej nawiązanie do Wejścia smoka, a może do Królewny Śnieżki
Lustereczko powiedz przecie kto najlepszy jest na świecie?
Tyś Novaku lepszy od w garniturze genetelmena, ale
Na Majorce pod palmami żyje Rafa z 22 szlemami On najlepszy
Myślę, że może być powtórka z dzisiaj, ale to już zależy od tego, jak mentalnie do tego podejdzie Fritz i w jakiej formie pojawi się na korcie Hiszpan. Szczerze mówiąc, po tym, co widziałem w Eastbourne i już na kortach Wimbledonu, Taylora z tej całej połówki obawiałem i wciąż obawiam się najbardziej (oczywiście już po wykruszeniu się wiadomych nazwisk). Ciężko mi znaleźć jakieś słabe strony w jego gemach serwisowych, a płaski return może Nadalowi sprawić sporo problemów. Przy odpowiednich wiatrach Amerykanin jest w stanie ten mecz nawet wygrać, do tego jednak daleka droga, więc na razie widzę to tak: skoro Sinner urwał dwa sety Serbowi, to czemu Fritz nie miałby wyrwać dwóch setów Rafie? Myślę, że ostatecznie Hiszpan wymęczy, ale jakiś niepokój odczuwam.
Fritz zna już smak zwycięstwa nad Nadalem i to wygranej stosunkowo niedawnej Dodatkowo wydaje się, że gra będzie na bardziej sprzyjającej mu nawierzchni, więc na pewno jest realnym zagrożeniem i to na pewno większym od chimerycznego Kyrgiosa Jednym jego problem może być konieczność wygrania 3 setów W AO już Serba powinien pokonać
Fritz na pewno ma większe szanse niż Sinner i powinien myśleć o zwycięstwie. Jest jednak pewien problem, bo jedyną opcją na porażkę Novaka jest Rafa, Fritz skończy pewnie jak Beret przed rokiem, a Gyrosowi w ogóle nie daję wiary, on równie dobrze jutro może się zwinąć.
Ostatnio zmieniony 05 lip 2022, 22:11 przez Kiefer, łącznie zmieniany 1 raz.
Wychodząc od powyższego to wręcz powinien wygrać, bo w teorii lepszy trawiarz niż Jamnik vs gorszy niż Nule. Poza tym zna smak wygranej nad Nadalem. Owszem połamanym, ale taki Stan po pokonaniu połamańca w następnym meczu też był lepszy. Oczywiście wersja 2015 wiemy jaka była, ale w sferze mentalnej IW i tak powinno pomóc Amerykaninowi.
Z drugiej strony Fritz nie potrafił w Szlemie ograć Serba po samodiagnozie rozcięcia mięśnia debiutuje w QF, ma trochę grania za sobą, a jednocześnie od finału z Kreską nikt go tu nie sprawdził. No i po drodze do WM potrafił przegrać z Draperem i Timem. Aczkolwiek z tego ostatniego daleko idących wniosków raczej nie ma co wyciągać. Hiszpan też średnio ograny, starcza drzemka pewna, więc brak choćby seta dla Fritza, będzie jednak zaskoczeniem.
Reasumując niczego nie wykluczam, nawet krecza. W końcu ostatni triumfator Eastbourne obecny w QF Wimby własnie w nim się rozpadł, no i dobrze by się wpisało w lamenty. W drugą stronę też, kontuzjowany człowiek grający w tenisa przecież może się rozpaść w każdej chwili. Nawet jeżeli kazał sie dziennikarzom zamknąć już w tej sprawie. Chyba tylko 3 szybkie, w którąkolwiek stronę byłyby dziwne.
*** MTT Career highlights: GS:W Wimbledon '15, US Open '17 WTF: -SF '17 M 1000:W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17 ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16 ATP 250:W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17
Debel: GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16 M 1000:W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
2015: Tokio
2016: Rio de Janeiro, Indian Wells, Waszyngton, Chengdu, WTF
2017: Doha, Sydney, Dubaj, Miami, Marrakesz, Estoril, s-Hertogenbosch
2018: Barcelona,Winston-Salem,Sztokholm, Paryż-Bercy,
2019: Dubaj, Miami, Monachium, Kitzbühel, St. Petersburg, WTF
2020: Adelaide, Rzym
2022: Adelaide 1, Australian Open, Rzym, Halle
2023: Indian Wells, Miami, Barcelona, US Open, WTF
2024: Wimbledon, Winston-Salem
2015: Kuala Lumpur
2016: Queens, Sankt Petersburg
2017: Waszyngton, Winston-Salem, US Open, Sankt Petersburg, WTF
2018: Doha, Miami, Hamburg,
2019: Eastbourne, US Open,
2020: RG, Sofia
2021: ATP Cup
2022: Stuttgart, Eastbourne, Winston-Salem, Florencja
2023: Montpellier, Rzym, Atlanta
2024: Mallorca
MTT (DEBEL) - Tytuły (7) / Finały (7)
2019: RG, Cincinnati, Paryż-Bercy, WTF
2020: RG, US Open
2021: Rzym
2018: WTF
2019: Indian Wells, Madryt
2020: Australian Open
2021: Australian Open, RG, Paryż-Bercy
@lake pewnie, ale staram się do tego spotkania ostrożnie podchodzić, głównie przez wzgląd na brak gry na trawie przez tak długi czas. Zauważyłem, że mimo wszystko z meczu na mecz wygląda to lepiej i na zwycięstwo Fritza musiałoby się złożyć wiele czynników. To zmęczenie też nie musi być takie duże, w końcu Taylor do QF dotarł bez straty seta. Chociaż te trzy szybkie wydają się nierealne, to trzymam kciuki, bo jeśli Rafie uda się awansować do niedzielnego finału, to najlepiej w pełni sił.
MTT - tytuły (14):
2025: Marsylia; 2024: Monte Carlo, Rotterdam; 2023: Toronto; 2022:Montreal, Newport, Eastbourne, Queen's Club, Madryt, Monachium; 2021: Metz, US Open, Parma, Barcelona
MTT - finały(10): 2024: Antwerpia, Montreal, Halle; 2022: Bazylea, Atlanta, Barcelona, Indian Wells; 2021:WTF, Antwerpia, Roland Garros
Taylor kosi jutro Nadala, a w finale Novaka. Zobaczycie. Obawiam się "tylko" o jego kruchy mental, ale ma papiery i formę na zezłomowanie obu Rafoli - a przynajmniej na odpalenie jednego i walkę z drugim.
Kiefer pisze: ↑05 lip 2022, 22:01
Fritz na pewno ma większe szanse niż Sinner i powinien myśleć o zwycięstwie. Jest jednak pewien problem, bo jedyną opcją na porażkę Novaka jest Rafa, Fritz skończy pewnie jak Beret przed rokiem, a Gyrosowi w ogóle nie daję wiary, on równie dobrze jutro może się zwinąć.
A może Novak obrazi się na publiczność i zawinie się z Brytyjczykiem Wszak Tomek mówił, że królowa na finał przyjdzie tylko na Norriego Może kiedyś jeszcze nas coś zaskoczy, ale to może jeszcze kiedyś
Bombardiero pisze: ↑05 lip 2022, 22:14
@lake pewnie, ale staram się do tego spotkania ostrożnie podchodzić, głównie przez wzgląd na brak gry na trawie przez tak długi czas. Zauważyłem, że mimo wszystko z meczu na mecz wygląda to lepiej i na zwycięstwo Fritza musiałoby się złożyć wiele czynników. To zmęczenie też nie musi być takie duże, w końcu Taylor do QF dotarł bez straty seta. Chociaż te trzy szybkie wydają się nierealne, to trzymam kciuki, bo jeśli Rafie uda się awansować do niedzielnego finału, to najlepiej w pełni sił.
Nie no zmęczenia któregokolwiek z panów w ogóle nie biorę pod uwagę. Ostrożność granicząca z obsraniem zbroi też wskazana, w końcu to charakterystyczne dla każdej fanbazy BIG3, nawet jeżeli inaczej się objawia
Kiefer pisze: ↑05 lip 2022, 22:01
A może Novak obrazi się na publiczność i zawinie się z Brytyjczykiem
Obstawiam coś na wzór półfinału Feda 2006, ewentualnie Serba AO 2019.
I takie pytanko, Serbol wypuścił jakiś mecz jak już doszedł na po 2 z 0-2, oprócz finału USO 2012?