Piłkarska Reprezentacja Polski
- DUN I LOVE
- Administrator
Re: Piłkarska Reprezentacja Polski
Szpakowski.
Jest skład:
Tytoń - Piszczek, Wasilewski, Glik, Wawrzyniak - Polanski, Krychowiak, Grosicki, Wszołek - Obraniak- Lewandowski.
Jest skład:
Tytoń - Piszczek, Wasilewski, Glik, Wawrzyniak - Polanski, Krychowiak, Grosicki, Wszołek - Obraniak- Lewandowski.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Nie mogło zabraknąć największej "gwiazdy TVP" w tak ważnym spotkaniu.DUN I LOVE pisze:Szpakowski.

![:] :]](./images/smilies/%5Bdblpt%5D%5D.gif)
"Kto jest dobry? Kto zły? Nie ma ludzi dobrych i złych, są tylko złe albo dobre uczynki. I ludzie, którzy miotają się między nimi." Éric-Emmanuel Schmitt
Ani Szpakowski ani Borek ;D. Co za wstyd. Po co dach?!

Dla lepszego wygląduasiek pisze:Ani Szpakowski ani Borek ;D. Co za wstyd. Po co dach?!![]()

MTT:
Tytuły (8): US OPEN 2012 -debel, Sztokholm 2012, Australian Open 2013 - debel, Abu Dhabi 2014, Barcelona 2014, Australian Open 2016 - debel, Marsylia 2018, ATP Finals 2018 - debel
Finały (8): US OPEN 2013, Monte Carlo 2014, Umag 2014, Rotterdam 2015, Sydney 2016, US OPEN 2016 - debel, Winston-Salem 2018, US OPEN 2018 - debel
Tytuły (8): US OPEN 2012 -debel, Sztokholm 2012, Australian Open 2013 - debel, Abu Dhabi 2014, Barcelona 2014, Australian Open 2016 - debel, Marsylia 2018, ATP Finals 2018 - debel
Finały (8): US OPEN 2013, Monte Carlo 2014, Umag 2014, Rotterdam 2015, Sydney 2016, US OPEN 2016 - debel, Winston-Salem 2018, US OPEN 2018 - debel
ŻENADA! Kraj blisko 40 milionów ludzi musi się wstydzić przez grupkę idiotów, którzy nie potrafią przewidzieć, że październiku może spaść deszcz. Stadion zbudowany za 2 mld złotych z zamykanym dachem przegrywa z...deszczem.
Może jakieś premie dla prezesów NCS i PZPN za wspaniałą organizacje meczu
? A gdzie Joasia Mucha? Przygotowuje się do maratonu wokół stadionu? Szkoda słów.
Może jakieś premie dla prezesów NCS i PZPN za wspaniałą organizacje meczu

"Jeśli nosisz koszulkę Arsenalu nie możesz się poddawać, bez względu na wynik." - Arsene Wenger.
http://www.wtatenis.pl/
Warszawioki ośmieszyli nas na całą Europę. No ale ja po bezmózgowcach z Warszafki, gdzie zapadają się ulice, zwykle więcej się nie spodziewam (dlatego zawsze omijam naszą wspaniałą stolycę szerokim łukiem).
Znając życie, ci wszyscy idioci będą teraz śpiewać, że nic się nie stało.

Znając życie, ci wszyscy idioci będą teraz śpiewać, że nic się nie stało.

"Jeśli nosisz koszulkę Arsenalu nie możesz się poddawać, bez względu na wynik." - Arsene Wenger.
- Robertinho
Bo też i nikt Cię nie zaprasza, zakompleksiony człowieku.jonathan pisze:Warszawioki ośmieszyli nas na całą Europę. No ale ja po bezmózgowcach z Warszafki, gdzie zapadają się ulice, zwykle więcej się nie spodziewam (dlatego zawsze omijam naszą wspaniałą stolycę szerokim łukiem).
Dachu nie zamknięto przed meczem, bo takie było życzenie PZPN, trenerów obydwu zespołów i wreszcie FIFA. A że są kompromitujące Polskę problemy z procedurami zamykania i samym dachem, wina NCS. Gdyby to zależało od władza Warszawy, czy samych mieszkańców, tego nikomu niepotrzebnego stadionu w ogóle by nie było, przynajmniej w tym miejscu(a budowanie na gruzach Stadonu 10 lecia miało swój wpływ na projekt i wykonanie), HGW chciała sprzedać teren developerom.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Pozujcie sobie w tej swojej Warszafce na światowców, tylko niestety z butów dalej będzie wystawać Wam słoma. Jak nie marsze na głównych ulicach (które się potem zresztą zapadają), to manifestacje oszołomów, a teraz na cały świat pójdzie, że nie umiecie zorganizować meczu.
A ja mam u siebie Neymara. Wystarczy mi za całą wspaniałą stolycę.
- Rodżer Anderłoter
- Robertinho
Bo to oczywiście wina Warszawiaków, że nudzące się najwyraźniej towarzystwo przyjeżdża autokarami demonstrować i zapychać nam ulice.jonathan pisze:Pozujcie sobie w tej swojej Warszafce na światowców, tylko niestety z butów dalej będzie wystawać Wam słoma. Jak nie marsze na głównych ulicach (które się potem zresztą zapadają), to manifestacje oszołomów, a teraz na cały świat pójdzie, że nie umiecie zorganizować meczu.

Nie masz widzę pojęcia, kto jest organizatorem spotkania, kto odpowiada za zarządzanie obiektem i wreszcie, kto podejmował decyzje w sprawie dzisiejszego meczu. Twoja typowa retoryka, zamiast argumentów merytorycznych, niczym niepoparte tezy i obrażanie. A potem się żalisz, że inni się na Ciebie rzekomo uwzięli i czepiają się Twoich genialnych przecież postów.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
- DUN I LOVE
- Administrator
Ta cała sytuacja to w zasadzie taka trochę wizytówka całego naszego kraju: wszystko c&%#. ![:] :]](./images/smilies/%5Bdblpt%5D%5D.gif)
W normalnym kraju za takie coś powinny polecieć głowy, u nas przecież nikt za to nie zapłaci. Organizatorzy mieli wszystko podane na tacy (po załatwieniu szeregu pozwoleń i zezwoleń), wystarczyło jedynie przygotować murawę. Zostało to dokumentnie spieprzone. Żeby w 2012 roku przekładać mecz z powodu opadów deszczu.
Basen za 2 miliardy złotych z dachem przeciwsłonecznym (tak w sam raz na 30 stopni w czerwcu).
Jeszcze tylko czekam na info, że kibicom nikt nie zwróci za bilety. Przecież weszli na stadion, spędzili tam 2 godziny, zobaczyli nawet sędziego, który w sadzawce rzuca piłkę na odległość 1,5 metra.
W normalnym kraju za takie coś powinny polecieć głowy, u nas przecież nikt za to nie zapłaci. Organizatorzy mieli wszystko podane na tacy (po załatwieniu szeregu pozwoleń i zezwoleń), wystarczyło jedynie przygotować murawę. Zostało to dokumentnie spieprzone. Żeby w 2012 roku przekładać mecz z powodu opadów deszczu.

Jeszcze tylko czekam na info, że kibicom nikt nie zwróci za bilety. Przecież weszli na stadion, spędzili tam 2 godziny, zobaczyli nawet sędziego, który w sadzawce rzuca piłkę na odległość 1,5 metra.

MTT Titles/Finals
Spoiler:
Pitu-pitu o dachu a winna była... murawa! Przecież na Euro pod murawą był drenaż bodaj 30 cm (nie wiem dokładnie). Teraz gdy były koncerty, murawę zdjęto, przed meczem położono trawę na płytę. Jakim cudem trawa miała to wchłonąć? Ludzie mogli grać bez dachu i byłoby lepiej, w deszczu. Tu nie dach jest winny. Winna jest kiepska murawa i tyle...
Tytuły (4): 2023: Doha; 2017: Chennai, Queens Club; 2012: Memphis
Finały (6): 2017: Newport, Montreal; 2014: Abu Dhabi, Metz; 2013: Pekin, Atlanta
twitter.com/saboteur_cod
Finały (6): 2017: Newport, Montreal; 2014: Abu Dhabi, Metz; 2013: Pekin, Atlanta
twitter.com/saboteur_cod
- kurcaczeudo
Dach dachem ( tutaj pokaz absurdalnych decyzji mieliśmy już podczas meczu inauguracyjnego ME z Grecją ), ale stan murawy i brak drenażu, to jakaś kpina. Pamiętam mecz z Bułgarią w ramach el. ME 2000 z Bułgarią, gdzie nad Łazienkowską było oberwanie chmury. Mecz jak najbardziej sie odbył, myślę, że porównywanie obu stadionów jest raczej zbyteczne. Uważam, że za wczorajszą kompromitację, powinniśmy zostać ukarani walkowerem. Może wtedy zostałyby wyciągnięte wnioski na przyszłość.
MTT:
GS: Australian Open 2019 debel (W)
ATP 1000: Monte Carlo 2019 debel (F), Szanghaj 2019 debel(W/F), Bercy 2019 debel (F)
ATP 500: Rotterdam 2020 (W)
ATP 250: Auckland 2019 (W), Houston 2019 (F)
Davis Cup: 2018 (F)
Typer piłkarski:
LM UEFA: 2019 (W)
MŚ Rosja 2018: III miejsce
GS: Australian Open 2019 debel (W)
ATP 1000: Monte Carlo 2019 debel (F), Szanghaj 2019 debel(W/F), Bercy 2019 debel (F)
ATP 500: Rotterdam 2020 (W)
ATP 250: Auckland 2019 (W), Houston 2019 (F)
Davis Cup: 2018 (F)
Typer piłkarski:
LM UEFA: 2019 (W)
MŚ Rosja 2018: III miejsce
- DUN I LOVE
- Administrator
Odpowiedzialność leży po kilku stronach i jak to w takich sytuacjach bywa - rozmywa się. Jedni obarczają nią drugich, ci kolejnych itp. Katastrofalna murawa, niezrozumiała decyzja o pozostawieniu otwartego dachu czy całkowite zlekceważenie prognozy pogody. PZPN, NCS, FIFA (ponoć delegat podjął decyzję o pozostawieniu stadionu do dyspozycji natury).
Skandal, żenada, kompromitacja. Jeden wielki burdel po prostu.
Skandal, żenada, kompromitacja. Jeden wielki burdel po prostu.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
A może chodziło o większą oglądalność przed tv dzisiaj? Wszak wczoraj wszystkie spotkania odbyły się planowo, więc kibice innych narodowości z przyjemnością obejrzą dzisiaj naszą porażkę. 

No i jest remis. Niedosyt pozostaje, bo tak słabych Anglików szybko nie dostaniemy.
Eliminacje MŚ 2014: Polska - Anglia 1:1
Dobry i remis. Co prawda Anglicy na jakimś kosmicznym poziomie nie zagrali, ale dzisiaj Polacy w moim odczuciu dali z siebie wszystko. To nie był zespół za kadencji Smudy wiecznie broniący się i liczący na błąd przeciwnika, a drużyna, która potrafiła budować atak pozycyjny, mądrze ustawiająca się w defensywie. Wiedząca czego chce. Nieco głupio stracona bramka, ale stałe fragmenty to w końcu największa broń Anglików. Bardzo podobała mi się gra Grosickiego. Wcale nie był odczuwalny brak Błaszczykowskiego, bo świetnie zastąpił go zawodnik Sivassporu. Też z dobrej strony pokazał się w końcu Obraniak. Dzisiaj zawodnik Bordeaux dawał coś więcej niż tylko stałe fragmenty. Pozytywnie także reszta drużyny. Jeżeli do czegoś się przyczepić to do postawy Wawrzyniaka, który za często pozwalał Milnerowi na dośrodkowania. Wszołek, który nieco się spalił dzisiejszym występem. Także pierwsza połowa Krychowiaka nie powalała na kolana. Też fajnie było patrzeć jak Wasyl mobilizuje drużynę. Myślę, że tym spotkaniem udowodnił, że to jemu należy się opaska kapitana niż bileterowi Kubie.
Warto kilka słów poświecić także Fornalikowi. I pochwalić go szczególnie za taktykę oraz zmiany. Pozwoliły one ugrać cenny punkt przeciwko Anglikom. A jak pokazuje mecz Czarnogóry z Ukraińcami każda zdobycz punktowa w tej grupie może być na wagę awansu. Widać, że facet ma pomysł na grę naszej narodowej reprezentacji, co w przypadku jego poprzednika było dosyć ciężko zauważyć. Ogólnie mecz na plus, a jak tak dalej pójdzie to kto wie, może pojedziemy do Brazylii w 2014 roku
.
Dobry i remis. Co prawda Anglicy na jakimś kosmicznym poziomie nie zagrali, ale dzisiaj Polacy w moim odczuciu dali z siebie wszystko. To nie był zespół za kadencji Smudy wiecznie broniący się i liczący na błąd przeciwnika, a drużyna, która potrafiła budować atak pozycyjny, mądrze ustawiająca się w defensywie. Wiedząca czego chce. Nieco głupio stracona bramka, ale stałe fragmenty to w końcu największa broń Anglików. Bardzo podobała mi się gra Grosickiego. Wcale nie był odczuwalny brak Błaszczykowskiego, bo świetnie zastąpił go zawodnik Sivassporu. Też z dobrej strony pokazał się w końcu Obraniak. Dzisiaj zawodnik Bordeaux dawał coś więcej niż tylko stałe fragmenty. Pozytywnie także reszta drużyny. Jeżeli do czegoś się przyczepić to do postawy Wawrzyniaka, który za często pozwalał Milnerowi na dośrodkowania. Wszołek, który nieco się spalił dzisiejszym występem. Także pierwsza połowa Krychowiaka nie powalała na kolana. Też fajnie było patrzeć jak Wasyl mobilizuje drużynę. Myślę, że tym spotkaniem udowodnił, że to jemu należy się opaska kapitana niż bileterowi Kubie.
Warto kilka słów poświecić także Fornalikowi. I pochwalić go szczególnie za taktykę oraz zmiany. Pozwoliły one ugrać cenny punkt przeciwko Anglikom. A jak pokazuje mecz Czarnogóry z Ukraińcami każda zdobycz punktowa w tej grupie może być na wagę awansu. Widać, że facet ma pomysł na grę naszej narodowej reprezentacji, co w przypadku jego poprzednika było dosyć ciężko zauważyć. Ogólnie mecz na plus, a jak tak dalej pójdzie to kto wie, może pojedziemy do Brazylii w 2014 roku

- DUN I LOVE
- Administrator
Whydack pisze:Warto kilka słów poświecić także Fornalikowi. I pochwalić go szczególnie za taktykę oraz zmiany. Pozwoliły one ugrać cenny punkt przeciwko Anglikom. A jak pokazuje mecz Czarnogóry z Ukraińcami każda zdobycz punktowa w tej grupie może być na wagę awansu. Widać, że facet ma pomysł na grę naszej narodowej reprezentacji, co w przypadku jego poprzednika było dosyć ciężko zauważyć. Ogólnie mecz na plus, a jak tak dalej pójdzie to kto wie, może pojedziemy do Brazylii w 2014 roku.

Też, jako Polak i kibic reprezentacji, udzielam poparcia trenerowi Fornalikowi. Faktycznie widać po nim, że on naprawdę pracuje. Odświeżył trochę tę kadrę, usunął zwyczaj gry za zasługi, nie boi się dokonywać odważnych zmian. Nieźle to wygląda.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
W przypadku dalszych sukcesów Fornalika, zapewne usłyszymy od Smudy, że to on mu zbudował zespół. Już niejednokrotnie dowiedzieliśmy się, że Franek "odziedziczył" po Leo spaloną ziemie
.