Wimbledon 2023
Re: Wimbledon 2023
Sinner pewnie mentalnie będzie jeszcze w zeszłorocznym piątym secie. A ruska nie wiem czy nie za łatwo skreślacie.
MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17
Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17
Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
Którą już wykorzystał przed Wimbledonem i z Tsitsipasem, i której nie zamieniłby na nic więcej niż połówka.DUN I LOVE pisze: ↑12 lip 2023, 20:59 Nie mogłem oglądać, ale szkoda Chrisa. Być może życiowa szansa.
Dobrze się stało, czterech najlepszych tenisistów w rozgrywkach, czekam z niecierpliwością, nawet rozważę dostosowanie weekendowych planów do rozkładu jazdy, czego nie robiłem od dawna.
- DUN I LOVE
- Administrator
Tak. Może się skończyć się na jednym łącznie urwanym secie przez Mieda/Sinnera.
Pisałem całościowo, bo finał tu jest największą zachętą.
- DUN I LOVE
- Administrator
Ja też pisałem całościowo.
Kiedyś pewnie nastąpi przełamanie, ale współczesny tenis nie ma nic wspólnego z tym sportem, który zaczynaliśmy oglądać. Kiedyś jednak forma i dyspozycja dnia miały zasadnicze znaczenie, dzisiaj to jest taki beton, że przełamanie serwisu Djokovicia wywołuje nie lada ekscytację. Czasami mam wrażenie, że role są z góry przydzielone i nie ma znaczenia kto jak gra, liczy się to, kto kim jest. Efekt jest taki, że Rafole nigdy nie zostali sportowo zdetronizowani, a Nadal nie dał rady przegrać ćwiartki Wimby nawet z dziurą w brzuchu i to grając z kimś ponoć ogarniętym na trawie.
Kiedyś pewnie nastąpi przełamanie, ale współczesny tenis nie ma nic wspólnego z tym sportem, który zaczynaliśmy oglądać. Kiedyś jednak forma i dyspozycja dnia miały zasadnicze znaczenie, dzisiaj to jest taki beton, że przełamanie serwisu Djokovicia wywołuje nie lada ekscytację. Czasami mam wrażenie, że role są z góry przydzielone i nie ma znaczenia kto jak gra, liczy się to, kto kim jest. Efekt jest taki, że Rafole nigdy nie zostali sportowo zdetronizowani, a Nadal nie dał rady przegrać ćwiartki Wimby nawet z dziurą w brzuchu i to grając z kimś ponoć ogarniętym na trawie.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
https://www.essentiallysports.com/atp-t ... naments-f/Wimbledon’s $260 Million Expansion Blueprint Faces the Wrath of 98-Year-Old British Actress Whose ‘Ruined’ Claim Lays Bare the Problems With the Historic Tournament’s Future Plans
Według raportu Tne Sun pod petycją przeciwko decyzji o budowie kortów tenisowych w pięknej i historycznej scenerii parku golfowego w południowo-zachodnim Londynie zebrano blisko 12 tysięcy podpisów.
Rosół, Darcis, 19-letni Kyrgios, Brown, Muller na trawieDUN I LOVE pisze: ↑12 lip 2023, 22:07 Ja też pisałem całościowo.
Tsonga, Ferrer, Cilic, Thiem, Cipas w AO
Forma i dyspozycja dnia wciąż mają pewne znaczenie. Nazwisko Nadal miało znaczenie głównie tylko na cegle. To Novak jest postrachem od 2011 roku i poza krótkim okresem zapaści Serb w ogóle nie przegrywa ze znacznie niżej notowanymi grajkami w szlemach, a od pięciu lat praktycznie w ogóle nie przegrywa gdy trzeba rozegrać mecz tenisowy na korcie twardym/trawiastym (Stan i Daniił na USO i to by było na tyle).
Ostatnio zmieniony 12 lip 2023, 22:50 przez Kamileki, łącznie zmieniany 1 raz.
No obydwa półfinały na papierze wyglądają całkiem znośnie, ale jeśli nie będzie Novaka z Alcarazem w finale to jednak trochę się zawiodę, nie żebym w tym finale na coś liczył, bo chyba dla Hiszpana jeszcze jest trochę za wcześnie.
- DUN I LOVE
- Administrator
Tym bardziej nie ma sensu udawać, że tutaj jest 50/50 w finale.Kamileki pisze: ↑12 lip 2023, 22:46Forma i dyspozycja dnia wciąż mają pewne znaczenie. Nazwisko Nadal miało znaczenie głównie tylko na cegle. To Novak jest postrachem od 2011 roku i poza krótkim okresem zapaści Serb w ogóle nie przegrywa ze znacznie niżej notowanymi grajkami w szlemach, a od pięciu lat praktycznie w ogóle nie przegrywa gdy trzeba rozegrać mecz tenisowy na korcie twardym/trawiastym (Stan i Daniił na USO i to by było na tyle).
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Dzień 10:

Ćwierćfinały:

Ćwierćfinały:
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Zbyt kliniczny jest na serwisie/returnie Novak i wciąż rewelacyjny na baselinie, a tylko tu może uzyskać przewagę Alcaraz. Prędzej ktoś drewniany, ale z konkrentym podaniem i fh miałby większe szansę z 36-letnim Novakiem, ale w obecnym tourze nie ma nawet takich ludzi.DUN I LOVE pisze: ↑12 lip 2023, 22:50Tym bardziej nie ma sensu udawać, że tutaj jest 50/50 w finale.Kamileki pisze: ↑12 lip 2023, 22:46Forma i dyspozycja dnia wciąż mają pewne znaczenie. Nazwisko Nadal miało znaczenie głównie tylko na cegle. To Novak jest postrachem od 2011 roku i poza krótkim okresem zapaści Serb w ogóle nie przegrywa ze znacznie niżej notowanymi grajkami w szlemach, a od pięciu lat praktycznie w ogóle nie przegrywa gdy trzeba rozegrać mecz tenisowy na korcie twardym/trawiastym (Stan i Daniił na USO i to by było na tyle).
Nawet sporo oglądam, ale pisać o tym cyrku nie za bardzo mi się chce. Hurkacz w kryminale powinien wylądować za to, co odwalił (3-0 się należało).
Mężnieje z meczu na mecz Karlitos, dzisiaj naprawdę bardzo solidnie, ale na SS (serbski Sampras) takie pykanie nie wystarczy.
Mężnieje z meczu na mecz Karlitos, dzisiaj naprawdę bardzo solidnie, ale na SS (serbski Sampras) takie pykanie nie wystarczy.
MTT career highlights (26-17):
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
- DUN I LOVE
- Administrator
Później przyszedł 2022 rok i na scenę wkroczyli Shapo, Berrettini, Miedwiediew (AO22), Felix, Zverev, Ruud (RG22), później Sinner (Wimby23), Rubliow, Paul, Cipas (AO23), Chaczanow, ponownie Ruud (RG23), Hurkacz, Rubliow, Sinner (Wimby23), a na deser niewyobrażalnie utalentowany Carlos Alcaraz.
Wszystko w plecy, wszystko.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Nawet ten "głupi" Thiem się posypał, a jestem ciekaw czy też dałby się ogolić jak nextgeni gdyby musiał grać z Nadalem w AO 22 czy Novakiem na RG 21/23.DUN I LOVE pisze: ↑12 lip 2023, 23:26Później przyszedł 2022 rok i na scenę wkroczyli Shapo, Berrettini, Miedwiediew (AO22), Felix, Zverev, Ruud (RG22), później Sinner (Wimby23), Rubliow, Paul, Cipas (AO23), Chaczanow, ponownie Ruud (RG23), Hurkacz, Rubliow, Sinner (Wimby23), a na deser niewyobrażalnie utalentowany Carlos Alcaraz.
Wszystko w plecy, wszystko.
Myślę, że on jeden z tych meczów jednak by wygrał, prędzej z Nadalem niż z Novakiem.
Też mi się wydaje, że zmierza po prostu po odbiór tacki, za mało regularny to tenis na razie, a Serb jest po prostu zbyt dobry. Niemniej ma szansę większe niż Kyrgios czy Berrettini.