Roland Garros 2018

Obrazek
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Re: Roland Garros 2018

Post autor: Damian »

Federasta20 pisze:Zobaczymy jak ich jutro ustawią.
Początkowo planowano pierwsze semi pań o godz. 15, ale w zaistniałych okolicznościach czekamy na oficjalny oop.

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Damian »

Jest plan.

O 12 wznowienie panów (na PC i SL) i po 15 ruszamy z połówkami pań (już tylko na PC).

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Federasta20 pisze:Roger wiedział co go czeka i podziękował za możliwość grania 3 dni pod rząd :D

Zobaczymy jak ich jutro ustawią.
Ominięcie kolejny raz tego rakowatego turnieju, to jedna z lepszych decyzji Feda.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
matek20

Post autor: matek20 »

Będa dzis jakieś wywiady ? Wiadomy będzie stan Rafy ? Czy dopiero jutro po meczu
Turnieje MTT
2016: Monte Carlo W, Winston-Salem F

Czy rok 2019 będzie jeszcze większym cyrkiem niż 2017 i 2018 ?
Awatar użytkownika
Robertinho

Barbara w spiętych włosach wygląda bardzo dobrze, a i spódniczka odpowiedniej długości. :ok:
Awatar użytkownika
Żilu

Post autor: Żilu »

Też bardzo lubię program Gem, Schett & Mats :P
Awatar użytkownika
Robertinho

Del Fed pisze:
Czekinato już jest lepszy od tego Wołczkowa i ma niecałe 26 lat. To, że ograł Djoko poza najwyższą formą, to prawda, ale kogo to obchodzi, to albo przeszłe tytuły mają grać i straszyć Nishikorich tego świata do us.anej śmierci albo nie mają w końcu grać.
Dla tego pajaca Gyrosa, to może być historia jego życia, ten mecz z Nadalem, btw. Meh.
Chyba zaczynamy na forum za bardzo wierzyć we własną propagandę, tudzież zbyt dosłownie traktować zgrabne publicystycznie sformułowania.

Wczoraj był słaby kondycyjne młody Djokovic, dziś próbuje się pompować faceta, który miał przed chwilą bilans 12-32, deprecjonując dość poważnego gracza. Znaczy możemy się tak bawić, czemu nie.

Znaczy chłopaki, może się w tym wszystkim mylę, Zvierev pokaże klasę, a Marco wyskoczy do czołówki, bez urazy w każdym razie. :)
Ostatnio zmieniony 06 cze 2018, 20:33 przez Robertinho, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Nadalito

Post autor: Nadalito »

Kiefer pisze:
Federasta20 pisze:Thiem i Cecchinato w coraz lepszym nastroju :D
Kiefer pisze:Deszcze. :)
Roland Garros w żadnym stopniu nie zasługuje by być turniejem Wielkoszlemowym, tragiczny turniej.
A gdzie byś zrobił mączkowego WS? Prędzej bym zabrał jednego Matersa na clayu i utworzył trawiaste np. w Halle/Stuttgarcie.
Nigdzie, po prostu RG tak odbiega od pozostałych WSów, że przy nich nie zasługuje by nazywać się Wielkim Szlemem.
RG nie zasługuje na WS, bo w Paryżu w czerwcu pada deszcz ? hahaha hahaha
A niby te dachy na pozostałych szlemach to zbudowali 20 lat temu ? Bez przesady.
Kilka finałów US też odbyło się w poniedziałek.
matek20

Post autor: matek20 »

Nadalito bo kibice Feda/Djoka zrobią wszystko żeby zdeprecjonować 10 tytułów Rafy.
Turnieje MTT
2016: Monte Carlo W, Winston-Salem F

Czy rok 2019 będzie jeszcze większym cyrkiem niż 2017 i 2018 ?
Rroggerr

Post autor: Rroggerr »

Robertinho pisze:Wczoraj był słaby kondycyjne młody Djokovic
To jest dokładnie to, co mówiło się o Djokoviciu gdzieś w 2009 roku. I najlepsze, że sam takie rzeczy pewnie pisałeś.

Co do reszty niestety masz rację. :D
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

Z tymi bilansami bym tak nie szalał, bo ja pamiętam jak gość z karierowym ratio 59-70 gral w finale WS, a dla mnie to był wspaniały czas w tenisie.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Del Fed

Post autor: Del Fed »

Robertinho pisze: Chyba zaczynamy na forum za bardzo wierzyć we własną propagandę, tudzież zbyt dosłownie traktować zgrabne publicystycznie sformułowania.

Wczoraj był słaby kondycyjne młody Djokovic, dziś próbuje się pompować faceta, który miał przed chwilą bilans 12-32, deprecjonując dość poważnego gracza. Znaczy możemy się tak bawić, czemu nie.
Zawsze możemy narzekać, że:
a) w półfinałach WS grają fabsterzy
b) Przykładowy Nishikori oddaje się 6-8 w tie-breaku wczorajszego 4 seta i przegrywa w 5, jak mu się już na clay'u z Novakiem już dwukrotnie w tym sezonie zdarzyło było.(znaczy przegrać po walce, szczegolnie za 2 razem)
c) Cecchinato ma bilans 12-34 i jest "niegodny" jak "niegodny" był Verkerk. Tak to sobie można wszystko zohydzić, ale ja się na to nie piszę. Tak jakby w ogóle można było w ogóle oczekiwać czegoś lepszego gdy Zverev/Shapo mniej lub bardziej, zawiedli.
Rafael Nadal, to zło, zgoda?

PS. Nie ma zgody na brak zgody.
Awatar użytkownika
Robertinho

Rroggerr pisze:
Robertinho pisze:Wczoraj był słaby kondycyjne młody Djokovic
To jest dokładnie to, co mówiło się o Djokoviciu gdzieś w 2009 roku. I najlepsze, że sam takie rzeczy pewnie pisałeś.
Pisałem, sam promowałem różne barwne określenia. Problem w tym, że to było w pewnym kontekście, moje żarty o "Zdechlak Cup" jednak były pewnym nawiasie, bo pisaliśmy o facecie, który mając 20 lat, wskoczył na poziom seryjnego robienia semi WS, a tam spotykał największego fizola w historii dyscypliny, oraz unikalne w skali całego sportu, połączenia kondycji i energooszczędnej gry.

Na tle tych dwóch potworów, wydawał się wydolnościowo słabszy do pewnego momentu, choć przecież od razu zaczął z nimi wygrywać mecze. Oczywiście, były heheszki, było "uczulenie na słońce"(które po 2011 roku też przecież miało swoje epizody), jakieś duszności, krecze, medicale. Tylko, przypomnę jeszcze raz, ziom w wieku 20 lat wskoczył na poziom robienia finałów WS, wygrywania Mastersów, oraz równorzędnej walki z najlepszymi zawodnikami w historii dyscypliny, o 11(!) lat młodszymi, niż obecnie.

I zrobił to tenisem opartym w głównej mierze na szaleńczym bieganiu, wyciąganiu każdej piłki, rzeźnickich wymianach, granych w bardzo szybkim tempie, często z przyspawaniem stóp do linii. Bo też po Djoko 2011 i później, który wygrywał z ujemnym w-ue, grając często bezkoncepcyjne lifty przez środek, z atrofią bh po linii i innymi przywarami, rekompensowanymi jeszcze lepszą fizycznością, zapominamy, z jaką grą Novak przedstawił się tenisowemu światu, budząc zresztą powszechne uznanie i sympatię ludzi, z których część dziś go nie znosi(to w ogóle jest ciekawa sprawa, mam wrażenie, że znaczną część swoich sympatyków, zdobył Serb na początku kariery, a nie w sezonie 2011, czy zwłaszcza w czasie Nieklasycznego; co by wskazywało, że jednak ludzie oglądają mecze, nie tylko śledzą cyferki).

Porównanie intensywności gry wczesnego(czy zresztą jakiegokolwiek) Novaka ze Zverevem, z całym uznaniem dla jego bardzo dobrej gry w wymianach i defensywy, jednak pokazuje, że trochę inne zdrowie trzeba mieć, żeby grać jak Djokovic. On sam czasem go nie ma i wtedy wygląda to strasznie, podobnie zresztą jest z Nadalem, który musi być w bardzo dobrej formie fizycznej, żeby grać swój tenis na przyzwoitym choćby poziomie.

Sorry, że rozpisałem się poza tematem, ale wolę wyjaśnić w pełni swoją perspektywę i przyczynę pewnych ocen i opinii.
Ostatnio zmieniony 06 cze 2018, 21:36 przez Robertinho, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

Cilic wygra tego taju, bo przecież trzeba mnie upupić w mtt.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Barty
Administrator

Post autor: Barty »

DUN I LOVE pisze:Cilic wygra tego taju, bo przecież trzeba mnie upupić w mtt.
Nie zazdroszczę panom wyjścia na kort przy takim stanie. Jeden prosty wyrzucony fh może ustawić cały mecz.
Tytuły (30):
2025: Miami 2024: Montreal, Bazylea 2023: Wiedeń 2022: Miami, Astana, Bazylea, WTF Turyn 2021: Monte Carlo, Madryt, Winston-Salem 2019: Newport, US Open, 2018: Brisbane, Quito, Indian Wells, Monte Carlo, Monachium, Roland Garros, 2017: Auckland, Waszyngton, Shenzen, 2015: Doha, Sydney, Houston, Roland Garros, 2013: US Open, 2012: Nicea, 2011: Los Angeles, WTF Londyn, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Finały (38):
2025: Barcelona 2024: Brisbane, Cordoba, Estoril, WTF Turyn 2023: Auckland, Rotterdam, Dubaj, Barcelona 2022: Rotterdam, Monte Carlo, Monachium, Rzym, Newport, Hamburg, Gijon 2021: Monachium, Rzym, 2020: Rzym, Antwerpia, 2019: Rotterdam, Rzym, Roland Garros, 2018: Halle, 2017: Stuttgart, 2016: Tokio, Shanghai, Bazylea, 2015: Wiedeń, WTF Londyn, 2014: Doha, 2013: Cincinnati, 2012: Monte Carlo, Roland Garros, Sztokholm, 2011: Marsylia, Monte Carlo, Wimbledon, US Open, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Federasta20

Post autor: Federasta20 »

Odnoszę wrażenie, że spora część narzekań bierze się z tego:
Spoiler:
Nie mówię, że nie ma innych powodów bo oczywiście jest ich wiele, ale ten zdaje się odgrywać dość istotną rolę. Sam dostrzegłem, że nostalgia to bardzo silne uczucie.
Awatar użytkownika
Robertinho

Del Fed pisze:
Zawsze możemy narzekać, że:
a) w półfinałach WS grają fabsterzy
b) Przykładowy Nishikori oddaje się 6-8 w tie-breaku wczorajszego 4 seta i przegrywa w 5, jak mu się już na clay'u z Novakiem już dwukrotnie w tym sezonie zdarzyło było.(znaczy przegrać po walce, szczegolnie za 2 razem)
c) Cecchinato ma bilans 12-34 i jest "niegodny" jak "niegodny" był Verkerk. Tak to sobie można wszystko zohydzić, ale ja się na to nie piszę. Tak jakby w ogóle można było w ogóle oczekiwać czegoś lepszego gdy Zverev/Shapo mniej lub bardziej, zawiedli.
Tak Fedu, nie można było oczekiwać nic lepszego(znaczy ja oczekuję czegoś od tego turnieju jeszcze), ale to nie powód, żeby się cieszyć, że tego co jest. Co do rzekomego "zohydzania", to ja się kompletnie nie zgadzam. Oglądam Cafe Futbol, czytam Weszło, a mimo to niezmiennie od lat oglądam ligę, czasem nawet na mecz pójdę, oglądam kadrę. A jeśli coś mnie zniechęca, to zakłamywanie rzeczywistości a'la Canal+, czy sport TVP i TVN(zresztą ostatnio o kadrze to niemal wszyscy odlecieli).
Federasta20 pisze:Odnoszę wrażenie, że spora część narzekań bierze się z tego:
Spoiler:
Nie mówię, że nie ma innych powodów bo oczywiście jest ich wiele, ale ten zdaje się odgrywać dość istotną rolę. Sam dostrzegłem, że nostalgia to bardzo silne uczucie.
Czy ja wiem? To jakby się cieszyć, będąc fanem WTA, że Wimbledon wygrała Bartoli, a przecież mogła Serena, świętujmy. Nie chce mi się już spierać, ale ja nie jestem z Ligi+Ekstra, ani nie jestem Matsem, nie płacą mi za malowanie trawy na zielono. Od kilku lat z tenisem jest coraz gorzej, mamy coraz więcej coraz większych absurdów, już myślałem, że po ostatnim USO, nie będzie więcej takich dyskusji, ale nie, widzę dalej cieszymy się ze słabych graczy w wysokich rundach WS. A potem będą płacze, że Rafał Nadal lat 40, ciągle jest faworytem RG.
Awatar użytkownika
Mario

Post autor: Mario »

Federasta20 pisze:Swoją drogą wie ktoś dlaczego nie ma oświetlenia na RG i Wimblu, a od dekad jest w Australii i Ameryce? Przecież Francja i Anglia nie są biednymi krajami.
A widziałeś kiedyś oświetlenie na jakimkolwiek korcie trawiastym?
MTT bilans finałów (22-29)
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25
Awatar użytkownika
Barty
Administrator

Post autor: Barty »

DelPo zagrał całego 1 winnera z gry w pierwszym secie.
Tytuły (30):
2025: Miami 2024: Montreal, Bazylea 2023: Wiedeń 2022: Miami, Astana, Bazylea, WTF Turyn 2021: Monte Carlo, Madryt, Winston-Salem 2019: Newport, US Open, 2018: Brisbane, Quito, Indian Wells, Monte Carlo, Monachium, Roland Garros, 2017: Auckland, Waszyngton, Shenzen, 2015: Doha, Sydney, Houston, Roland Garros, 2013: US Open, 2012: Nicea, 2011: Los Angeles, WTF Londyn, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Finały (38):
2025: Barcelona 2024: Brisbane, Cordoba, Estoril, WTF Turyn 2023: Auckland, Rotterdam, Dubaj, Barcelona 2022: Rotterdam, Monte Carlo, Monachium, Rzym, Newport, Hamburg, Gijon 2021: Monachium, Rzym, 2020: Rzym, Antwerpia, 2019: Rotterdam, Rzym, Roland Garros, 2018: Halle, 2017: Stuttgart, 2016: Tokio, Shanghai, Bazylea, 2015: Wiedeń, WTF Londyn, 2014: Doha, 2013: Cincinnati, 2012: Monte Carlo, Roland Garros, Sztokholm, 2011: Marsylia, Monte Carlo, Wimbledon, US Open, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Anula

Post autor: Anula »

Wow! Ależ "miła" atmosfera się zrobiła. :/
Zaczęło się od ostatniego meczu Novaka i trwa. :roll:

Znowu pogoda miesza. Kiepsko.
Zablokowany