Wimbledon 2023 (WTA)
Re: Wimbledon 2023 (WTA)
Losowanie niesamowite.
Na dole drabinki rzeźnia. Rybakina, Sabalenka, Kwitowa, Muchowa, Krejcikowa, Ostapienko, Jauber.
W "Bad" było "good":). Tylko tego nie spieprzyć.
I typy buków:
https://www.oddsportal.com/tennis/unite ... outrights/
Na dole drabinki rzeźnia. Rybakina, Sabalenka, Kwitowa, Muchowa, Krejcikowa, Ostapienko, Jauber.
W "Bad" było "good":). Tylko tego nie spieprzyć.
I typy buków:
https://www.oddsportal.com/tennis/unite ... outrights/
Iga faworytka, mocne to jest, aczkolwiek przy tej biedzie to się wcale nie zdziwię jak zrobi półfinał/finał, a tam dajmy na to Sabalenka się zesra.
Typy buków to ciekawostka. Nie ma się tym kompletnie co podniecać.
Iga trafiła idealnie. Vekić, Kudiermietowa, Bencić (?) wyglądają najsolidniej. Dotrwać do drugiego tygodnia ... potem centralny wygląda jak mączka w Paryżu:)
Sabalenka ma już w drugiej nieobliczalną Giorgi. Masakra. Rybakina ma swoje kłopooty i też nie ma lekko. Obstawiam że dół wygra Kwitowa/Muchowa (choć tu jest zawsze kwestia zdrowa). Ostapienko też może odpalić w każdym meczu, ale i każdy przegrać z kretesem.
Będzie co oglądać:)
Ja mimo wszystko stawiam na Sabalenkę, nie wiem co prawda czy tam nie zaczyna się okres pikowania w dół, bo mimo kilku wpadek pierwsza połowa sezonu była super w jej wykonaniu i jak długo ona będzie w stanie tak grać to jest znak zapytania. Zresztą to co się wydarzyło w Paryżu również może być jakimś punktem zwrotnym u niej. Mimo wszystko stawiam wyżej akcje Aryny od Ryby, która mierzy się z problemami od RG, poza tym bronić tytuł nie jest łatwo. Dalej nie wiem, teoretycznie jest kilka zawodniczek tj. Mucha, czy Kvitova, które mogą sprawić niespodziankę.
Ostatnio zmieniony 02 lip 2023, 16:22 przez Kiefer, łącznie zmieniany 1 raz.
- DUN I LOVE
- Administrator
Zachodnie media ją zjedzą.
Podobno już zastrzegła, żeby nie pytać jej o politykę na konferencjach prasowych.
Podobno już zastrzegła, żeby nie pytać jej o politykę na konferencjach prasowych.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Zobaczymy, wydaje mi się, że nic gorszego pod tym względem jej nie spotka jak w Paryżu. Już pomijam sens tego katowania jej, strasznie nudne to się zrobiło i nic nie wnosi.
- DUN I LOVE
- Administrator
Wątpię. Na Sabalenke każdy się zepnie na maxa. Nie będzie miała Aryna chwili wytchnienia. Będzie musiała walczyć w każdym meczu (może poza pierwszą rundą).Kiefer pisze: ↑02 lip 2023, 16:18 Ja mimo wszystko stawiam na Sabalenkę, nie wiem co prawda czy tam nie zaczyna się okres pikowania w dół, bo mimo kilku wpadek pierwsza połowa sezonu była super w jej wykonaniu i jak długo ona będzie w stanie tak grać to jest znak zapytania. Mimo wszystko stawiam wyżej akcje Aryny od Ryby, która mierzy się z problemami od RG. Dalej nie wiem, teoretycznie jest kilka zawodniczek tj. Mucha, czy Kvitova, które mogą sprawić niespodziankę.
2 - Giorgi
3 - Blinkowa (tu łatwiej)
4 - Muchowa/Aleksandrowa
QF - Krejcikowa/Keys/Badosa/Sakkari
SF - Rybakina/Kwitowa/Ostapienko/Jabeur(?)
No łatwo dziewczyna nie ma na papierze, zobaczymy jak się to będzie układać.
W Paryżu postawiła się dziennikarzom. Teraz jak wejdą na temat wojny, po prostu ich zignoruje. I słusznie, bo Ci padlinożercy są okropni. Próbują się lansować miernoty jej kosztem.
- Robertinho
Znowu gnoją Arynkę @DUN I LOVE co czujesz opisz
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
- DUN I LOVE
- Administrator
- Robertinho
Obrzydliwe staje się to małpowanie.
- DUN I LOVE
- Administrator
- DUN I LOVE
- Administrator
- Robertinho
Na szczęście nie. Dobrze, że TdF jest patrząc na mecze i pomysły Polsatu. Na luzie się dojedzie do ćwiartek i miejmy nadzieję benefisu GOATa.

Czołem Uśmiechniętej Polsce!
- DUN I LOVE
- Administrator
Bardzo spokojny lot 1gi, teraz presja na Białorusince.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Nie widziałem nic z Hamburga, więc dziś czekałem na potwierdzenie tego co wypisywali pismaki. Ale jest bardzo dobrze:)
Jakbym się miał do czegoś przyczepić to trochę czasami brakuje Idze instynktu zabójcy, a może tylko koncentracji.
W pierwszym powinno być 6:0, a w drugim to przełamanie powrotne przy 40:15 to trochę na własne życzenie.
Chyba trzeba poczekać ze sprawdzianem na Bencić, a potem do półfinału na Vekić/Kudermietową, a może jeszcze Gauff zaskoczy po zmianie trenera.