Wimbledon 2022

Obrazek
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Re: Wimbledon 2022

Post autor: Damian »

SF Preview: Great Britain's Norrie Aims To Clip Djokovic's Wimbledon Wings
Spoiler:
https://www.atptour.com/en/news/djokovi ... sf-preview

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Awatar użytkownika
Bombardiero

Post autor: Bombardiero »

:D
MTT - tytuły (14):
2025
: Marsylia; 2024: Monte Carlo, Rotterdam; 2023: Toronto; 2022: Montreal, Newport, Eastbourne, Queen's Club, Madryt, Monachium; 2021: Metz, US Open, Parma, Barcelona

MTT - finały(10):
2024: Antwerpia, Montreal, Halle; 2022: Bazylea, Atlanta, Barcelona, Indian Wells; 2021: WTF, Antwerpia, Roland Garros
Awatar użytkownika
Nowitzki

Post autor: Nowitzki »

Osobiście z Nickiem mam problem, bo z jednej strony nieszablonowa gra, pazur, bunt to coś co ciągnie do kibicowania, ale jakoś jednak to wszystko przegrywa u mnie z jego brakiem szacunku do innych. Pal sześć jeśli ma to miejsce jeszcze na korcie z innymi też mającymi coś za uszami graczami. Ale jak jechał kiedyś Bernardesie (chyba tegoroczne Miami) to zrobiło mi się Brazylijczyka autentycznie żal. Nie wierzę, że Kyrgios nic nie wiedział o jego problemach zdrowotnych. Chłop mógł dostać kolejnego zawału z tego wszystkiego.
Awatar użytkownika
Barty
Administrator

Post autor: Barty »

Nick w finale szlema. :o Boże, niezależnie od okoliczności, kto by się tego spodziewał. Największe wróżki na 2022 rok pewnie nie zakładały takiego scenariusza...

Wiem, że wszystkich pasjonuje dzisiejszy mecz, ale oczywiście dołączam cały sercem do #ThiemNorrie.
Tytuły (30):
2025: Miami 2024: Montreal, Bazylea 2023: Wiedeń 2022: Miami, Astana, Bazylea, WTF Turyn 2021: Monte Carlo, Madryt, Winston-Salem 2019: Newport, US Open, 2018: Brisbane, Quito, Indian Wells, Monte Carlo, Monachium, Roland Garros, 2017: Auckland, Waszyngton, Shenzen, 2015: Doha, Sydney, Houston, Roland Garros, 2013: US Open, 2012: Nicea, 2011: Los Angeles, WTF Londyn, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Finały (38):
2025: Barcelona 2024: Brisbane, Cordoba, Estoril, WTF Turyn 2023: Auckland, Rotterdam, Dubaj, Barcelona 2022: Rotterdam, Monte Carlo, Monachium, Rzym, Newport, Hamburg, Gijon 2021: Monachium, Rzym, 2020: Rzym, Antwerpia, 2019: Rotterdam, Rzym, Roland Garros, 2018: Halle, 2017: Stuttgart, 2016: Tokio, Shanghai, Bazylea, 2015: Wiedeń, WTF Londyn, 2014: Doha, 2013: Cincinnati, 2012: Monte Carlo, Roland Garros, Sztokholm, 2011: Marsylia, Monte Carlo, Wimbledon, US Open, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Awatar użytkownika
COA

Post autor: COA »

Od paru dni wyzywam na FB tych wszystkich zje*ów, feelsgoodman.
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Nowicjusz pisze: 08 lip 2022, 9:10 Osobiście z Nickiem mam problem, bo z jednej strony nieszablonowa gra, pazur, bunt to coś co ciągnie do kibicowania, ale jakoś jednak to wszystko przegrywa u mnie z jego brakiem szacunku do innych. Pal sześć jeśli ma to miejsce jeszcze na korcie z innymi też mającymi coś za uszami graczami. Ale jak jechał kiedyś Bernardesie (chyba tegoroczne Miami) to zrobiło mi się Brazylijczyka autentycznie żal. Nie wierzę, że Kyrgios nic nie wiedział o jego problemach zdrowotnych. Chłop mógł dostać kolejnego zawału z tego wszystkiego.
Pewnie za sporo konkretnych sytuacji można się Nicka czepiać i to czepiać słusznie. Niemniej to właśnie ten charakter powoduje, że potrafi czasem zagrać ponad stan. Na pewno nie jest to gość, który uważa, że samo zagranie z typami z 20 WS to wielki zaszczyt będzie i osiągnięcie samo w sobie.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
Nowitzki

Robertinho pisze: 08 lip 2022, 9:24
Nowicjusz pisze: 08 lip 2022, 9:10 Osobiście z Nickiem mam problem, bo z jednej strony nieszablonowa gra, pazur, bunt to coś co ciągnie do kibicowania, ale jakoś jednak to wszystko przegrywa u mnie z jego brakiem szacunku do innych. Pal sześć jeśli ma to miejsce jeszcze na korcie z innymi też mającymi coś za uszami graczami. Ale jak jechał kiedyś Bernardesie (chyba tegoroczne Miami) to zrobiło mi się Brazylijczyka autentycznie żal. Nie wierzę, że Kyrgios nic nie wiedział o jego problemach zdrowotnych. Chłop mógł dostać kolejnego zawału z tego wszystkiego.
Pewnie za sporo konkretnych sytuacji można się Nicka czepiać i to czepiać słusznie. Niemniej to właśnie ten charakter powoduje, że potrafi czasem zagrać ponad stan. Na pewno nie jest to gość, który uważa, że samo zagranie z typami z 20 WS to wielki zaszczyt będzie i osiągnięcie samo w sobie.
Tak Tu na pewno duży plus dla niego. Szacunek dla osiągnięć to jedno (czy go ma to już inna sprawa), ale większość przy okazji dostaje paraliżu wychodząc z nimi na kort.
Awatar użytkownika
Kiefer

Post autor: Kiefer »

Dawno przestałem traktować jak poważnego gracza i szczerze nawet znielubialem, bo to jego marnotrawstwo talentu, którego mamy tak niewiele w dzisiejszych czasach jest naprawdę skandaliczne. No ale jeśli nie wygłupi się w finale i go wygra, to pozostanie go tylko przeprosić, bo zrobi w WS więcej dobrego niż Zverev, Cipas czy Thiem.
Awatar użytkownika
Nowitzki

Kiefer pisze: 08 lip 2022, 9:42
Dawno przestałem traktować jak poważnego gracza i szczerze nawet znielubialem, bo to jego marnotrawstwo talentu, którego mamy tak niewiele w dzisiejszych czasach jest naprawdę skandaliczne. No ale jeśli nie wygłupi się w finale i go wygra, to pozostanie go tylko przeprosić, bo zrobi w WS więcej dobrego niż Zverev, Cipas czy Thiem.
Rozumiem, że Thiem ma WS bez rozkładu Rafole, ale czy w finale na pewno będzie na Nicka czekał Serb dowiemy się dziś wieczorem. Może nie skreślajmy jeszcze Norriego przed meczem :)
Awatar użytkownika
Kiefer

Post autor: Kiefer »

Ja skreślam, ale niech wygra. ;)
Awatar użytkownika
no-handed backhand

Post autor: no-handed backhand »

Pierwszy szlem od wielu lat, na którego finał ostrzę sobie zęby. :o
Yoshihito Nishioka do Ciebie jedzie
Awatar użytkownika
Kamileki

Post autor: Kamileki »

Kiefer pisze: 08 lip 2022, 7:55 Niezłą mam bekę z tych Januszkowych rozważań na TT, że Fritz powinien dostać możliwość gry w półfinale w związku z walkowerem Rafy. :facepalm:
Andy wyjaśnia januszów:

Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Wczoraj sam "poszkodowany" już wyraził swoje zdanie.

Obrazek

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Awatar użytkownika
Razing

Post autor: Razing »

Bombardiero pisze: 08 lip 2022, 8:46 Agnieszka dobrze wybrała!

Tak w nawiązaniu do artykułu, wyraziste postaci zawsze budzą skrajne emocje, nie rozumiem jednak, czemu okazywanie im sympatii miałoby się wiązać ze wstydem. Są wyraźne zasady, jakie na korcie obowiązują i jeśli tenisista je łamie to albo płaci grzywnę, albo schodzi z kortu. Plus dla Nicka, że pomimo pewnych reakcji, wciąż potrafi grać przyjemny dla oka tenis i wiele wnosi do rozgrywek, grając zaledwie kilka turniejów w roku. Sam może niektóre z odpałów bym piętnował, ale nie oszukujmy się - nie jest w tym wyjątkiem, a ogląda się go świetnie. Też trzymam kciuki jak Aga!
Ja się czasem zastanawiam czy to jakiś ogólny trend światowy, że tak oficjalnie wszyscy zawsze nie lubią Kyrgiosa i potem sraczka na twitterze, że ktoś ma czelność kibicować czy zwyczajnie, mniej tej januszerii siedzi już tylko na forach typu MTenis. To trochę przypomina mi dyskusję z kolegą o tym, że mając przyjaciela obrażającego stare baby na redditach i innych TT aż kont nie usuną, nadal traktuję go jak przyjaciela. No bo jak mogę z kimś kto robi coś niewłaściwego :D

U mnie najpierw kibicowańsko dla Nole za szybkie 3:0 w semi, a potem w finale mooże zmienię barwy na Australijskie. Jednak wygrana takiego Kyrgiosa oznaczałaby taki wysyp poprawniaczków płaczących w mediach, że chyba bardziej by mnie ucieszyło niż 21 dla Djoko. Zawsze jest AO23.
MTT Singiel :
2021: Roland Garros, San Diego, Paris
2019: Antwerp

MTT Debel :
#1 : 10 weeks
2025: Australian Open
2024: Australian Open
2023: Wimbledon, Cincinnati
2022 : Indian Wells, US Open
2021: Australian Open, WTF
2020 : Shanghai
2019 : Wimbledon
Awatar użytkownika
Nowitzki

Wimbledon. Rafael Nadal też nie dał rady. Jak upadały marzenia o Wielkim Szlemie?
https://sport.tvp.pl/61185029/wimbledon ... k-djokovic
Z tych lat 2015-2016 zrobił się niekalendarzowy
Ostatnio zmieniony 08 lip 2022, 12:17 przez Nowitzki, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Awatar użytkownika
Kamileki

Nowicjusz pisze: 08 lip 2022, 11:48
Wimbledon. Rafael Nadal też nie dał rady. Jak upadały marzenia o Wielkim Szlemie?
https://sport.tvp.pl/61185029/wimbledon ... k-djokovic
Z tych lat 2015-2016 zrobił się niekalendarzowy
"Ale inne plany tamtego wieczoru miał Daniił Miedwiediew. Rosjanin wygrał w trzech setach i sięgnął po pierwszy wielkoszlemowy tytuł. Djoković płakał w czasie jednej z przerw. Wiedział, że ucieka coś, na co może nie mieć już szansy."

Piękny Daniił. Patrząc na to co się wyczynia nie będzie już za dużo szans dla młodszych na ogranie Nadala lub Novaka w szlemowym finale. Zobaczymy kto dołączy do Mieda i czy ktoś w ogóle dołączy. Jeśli się doprowadzi do porządku to on sam ma największe szanse powtórzyć ten wyczyn.Tzn. ogranie staruszków nie powinno być w ogóle nazywane wyczynem, ale rzeczywistość jest jaka jest.
Awatar użytkownika
Nowitzki

Najprędzej pewnie Alcaraz, bo chyba jako jedyny nie pęka przed tą dwójką. Med pewnie bardziej po ewentualnej wygranej nad Novakiem, bo z Rafą jakoś mu nie idzie. Z Nadalem może prędziej w USO i Wimbledonie, by powalczył Rosjanin, bo na AO za wolno, a Garros to jakaś abstrakcja na tą chwilę.
Awatar użytkownika
Kamileki

Nowicjusz pisze: 08 lip 2022, 12:45 Najprędzej pewnie Alcaraz, bo chyba jako jedyny nie pęka przed tą dwójką. Med pewnie bardziej po ewentualnej wygranej nad Novakiem, bo z Rafą jakoś mu nie idzie. Z Nadalem może prędziej w USO i Wimbledonie, by powalczył Rosjanin, bo na AO za wolno, a Garros to jakaś abstrakcja na tą chwilę.
W ostatnich latach całkiem szybko się gra w Australii i na pewno ich finał z Melbourne był toczony w szybszych warunkach niż finał w Nowym Jorku z 2019. Nie wiem jednak czy prędkość ma tu większe znaczenie. Rosjanina z Nadalem faworyzuje przede wszystkim niższy kozioł piłki, a w USA piłka skacze dość wysoko. Trzeba wspomnieć, że od 2020 roku Amerykanie zmienili nawierzchnię i warunki uległy przyspieszeniu, ale piłka odbija się wciąż wyraźnie wyżej niż w Australii więc myślę, że Rosjaninowi z Nadalem łatwiej będzie w Melbourne.
Zablokowany