US Open 2016
- DUN I LOVE
- Administrator
Re: US Open 2016
Ja akurat dosyć sceptycznie widziałem tę 18stkę, byłem za to pewny 300 tygodni. Cały czas się na nie zanosi. No ale Ty po przegraniu seta z RBA wyśmiewałeś opinie, że Novak pewnie weźmie RG. Jednak w kwestii stanu zdrowia i szans serbskiego mistrza bym poczekał aż zakończy on udział w turnieju.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Wujek Toni
Murray ma go w tej chwili na wyciągnięcie ręki. Jeśli Novakowi powinie się w NY noga, to straci na rzecz Szkota prowadzenie, którego zbyt prędko nie odzyska. Każdy doskonale wie, że Djoković broni praktycznie pełnej puli od US Open do Miami.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
- Robertinho
Ja rozumiem, że set w myczke z Janowiczem to wstyd i hańba, ale nie spieszmy się tak z rozważaniem poważnie możliwości przegranej Djokovica w tym turnieju...
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Do sypania się oczywiście daleko, ale że coś jest na rzeczy ze zdrowiem raczej nie ulega wątpliwości. Czy na tyle poważne żeby nie wygrał USO? Nie wiem, ale z taką grą jak wczoraj na pewno nie wygra. Oczywiście wszyscy tutaj wielokrotnie daliśmy się nabrać na słabą formę Nole we wczesnych fazach turniejów a jak przychodził półfinał i finał to nie było co zbierać. No ale tu dochodzą jednak problemy zdrowotne, o których sam Novak nie chce mówić. Chyba, że bawi się w Bena Johnsona z Seulu 
Co do utraty prowadzenia to wyciągnięcie ręki to jednak wciąż 1200 punktów w race. Murek to też nie jest terminator, więc nawet jeżeli kłopoty Nole okażą się na tyle poważne, że nie wciągnie jesieni w takim stylu jak rok temu, to Szkot raczej też tego nie zrobi. Ale jeżeli Serb wyleci przed semi ,a Ryży wygra w Nowym Jorku, to końcówka roku może w tym względzie zrobić się ciekawa.

Co do utraty prowadzenia to wyciągnięcie ręki to jednak wciąż 1200 punktów w race. Murek to też nie jest terminator, więc nawet jeżeli kłopoty Nole okażą się na tyle poważne, że nie wciągnie jesieni w takim stylu jak rok temu, to Szkot raczej też tego nie zrobi. Ale jeżeli Serb wyleci przed semi ,a Ryży wygra w Nowym Jorku, to końcówka roku może w tym względzie zrobić się ciekawa.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2016, 9:40 przez lake, łącznie zmieniany 1 raz.
MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17
Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
MTT Career highlights:
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17
Debel:
- Robertinho
Moje wieloletnie doświadczenie z Nadalem podpowiada mi, że w przypadku hejtowania fizola, należy mu życzyć, aby grał tak dużo, jak to tylko możliwie. Już nawet AO 09 Hiszpanowi nie żałuję, patrząc wczoraj z niemała satysfakcją na trzydziestoletni(!) wrak.
Bo każdy turniej taki jak tamten, był małą cegiełką w dziele rujnowania organizmu. Także graj Koko, na zdrowie.

- DUN I LOVE
- Administrator
Murraya ogrywającego Djoko widziałem w niemal każdym szlemie, ale jak pokazuje życie jeszcze trzeba wyjść na kort i tego Novaka pokonać.Wujek Toni pisze:Murray ma go w tej chwili na wyciągnięcie ręki. Jeśli Novakowi powinie się w NY noga, to straci na rzecz Szkota prowadzenie, którego zbyt prędko nie odzyska. Każdy doskonale wie, że Djoković broni praktycznie pełnej puli od US Open do Miami.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Zawsze jest nadzieja, że nie trzeba będzie, albo że wyjdą zwłoki w ostateczności że będzie wiało. 

MTT Career highlights:
Debel:
MTT Career highlights:
Debel:
Wygra czy nie wygra, cieszy to że są realne nadzieję na jego detronizację, w tym roku sporo przegranych meczy czy zgubionych setów, z zawodnikami których normalnie zamykał w dwóch czy trzech (na WSie) grając na stojąco. Teraz rewanż z tym, od którego to wszystko się zaczęło.
- DUN I LOVE
- Administrator
Niezaprzeczalnym faktem jest, że cała czołówka weszła w taki wiek, że w drugim tygodniu każde rozstrzygnięcie jest możliwe, więc o ile 2 lata temu Novak mógł tracić sety z byle kim i na koniec dysponować najpełniejszym bakiem, o tyle teraz jednak trzeba brać pod uwagę, że może się wyłożyć.
W taki oto sposób Milos i/lub Kei powinni się doczekać w najbliższej przyszłości swojego momentu.
W taki oto sposób Milos i/lub Kei powinni się doczekać w najbliższej przyszłości swojego momentu.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Robertinho
- DUN I LOVE
- Administrator
Średnio wierzę w dublet Cincy+USO, będąc szczerym.Robertinho pisze:A jak oceniamy szanse Cilica?
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Robertinho
Kiedy ostatnio miał on miejsce? Federer 2007? No któż inny miałby to powtórzyć, jeśli nie Marin "Legenda" Cilic.
W 2013 Nadal? A Cilic wystarczy, że obroni semi. 

MTT Career highlights:
Debel:
MTT Career highlights:
Debel:
- DUN I LOVE
- Administrator
W sumie to zazdroszczę, że udało Ci się wymazać z pamięci lato 2013.Robertinho pisze:Kiedy ostatnio miał on miejsce? Federer 2007? No któż inny miałby to powtórzyć, jeśli nie Marin "Legenda" Cilic.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Robertinho
A fakt, wyparłem najgorsze lato w historii tenis.lake pisze:W 2013 Nadal? A Cilic wystarczy, że obroni semi.

- Wujek Toni
Zwłoki, nie zwłoki. Top 3 niedługo będzie, połówka US Open powinna wskoczyć. To z pewnością dużo więcej, niż przewidywał w swoich najśmielszych snach Pan Fuentes, kiedy konstruował swojego potwora.Robertinho pisze:Moje wieloletnie doświadczenie z Nadalem podpowiada mi, że w przypadku hejtowania fizola, należy mu życzyć, aby grał tak dużo, jak to tylko możliwie. Już nawet AO 09 Hiszpanowi nie żałuję, patrząc wczoraj z niemała satysfakcją na trzydziestoletni(!) wrak.Bo każdy turniej taki jak tamten, był małą cegiełką w dziele rujnowania organizmu. Także graj Koko, na zdrowie.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje

Plan gier na wtorek
Arthur Ashe - start o 17:
WTA
Fernando Verdasco (ESP) vs [3] Stan Wawrinka (SUI)
WTA
Nie przed 1:
WTA
Lukas Rosol (CZE) vs [2] Andy Murray (GBR)
Louis Armstrong - start o 17:
WTA
[PR] Janko Tipsarevic (SRB) vs [29] Sam Querrey (USA)
[WC] Juan Martin del Potro (ARG) vs Diego Schwartzman (ARG)
Grandstand - start o 17:
[6] Kei Nishikori (JPN) vs Benjamin Becker (GER)
WTAx2
Nie przed 23:30
[19] Steve Johnson (USA) vs Evgeny Donskoy (RUS)
Kort 17 - start o 17:
WTA
[Q] Jared Donaldson (USA) vs [12] David Goffin (BEL)
Donald Young (USA) vs Jan-Lennard Struff (GER)
Kort 5 - start o 17:
[27] Alexander Zverev (GER) vs Daniel Brands (GER)
WTA
[16] Feliciano Lopez (ESP) vs Borna Corić (CRO)
Stary Grandstand - start o 17:
WTAx2
Damir Dzumhur (BIH) vs [17] Bernard Tomic (AUS)
[14] Nick Kyrgios (AUS) vs Aljaz Bedene (GBR)
Kort 13 - start o 17:
WTA
Nicolas Mahut (FRA) vs [25] Philipp Kohlschreiber (GER)
WTA
[8] Dominic Thiem (AUT) vs John Millman (AUS)
Kort 4 - start o 17:
Daniel Evans (GBR) vs [WC] Rajeev Ram (USA)
WTAx2
Marcel Granollers (ESP) vs Juan Monaco (ARG)
Kort 6 - start o 17:
[WC] Michael Mmoh (USA) vs Jeremy Chardy (FRA)
WTA
[Q] Christian Harrison (USA) vs Paul-Henri Mathieu (FRA)
Kort 7 - start o 17:
Pablo Carreno Busta (ESP) vs [Q] Ilya Ivashka (BLR)
WTA
Victor Estrella Burgos (DOM) vs Joao Sousa (POR)
Kort 8 - start o 17:
WTAx2
[21] Ivo Karlovic (CRO) vs Yen-Hsun Lu (TPE)
Ivan Dodig (CRO) vs Illya Marchenko (UKR)
Kort 9 - start o 17:
WTAx2
Teymuraz Gabashvili (RUS) vs Fabio Fognini (ITA)
Ricardas Berankis (LTU) vs Malek Jaziri (TUN)
Kort 11 - start o 17:
Inigo Cervantes (ESP) vs [22] Grigor Dimitrov (BUL)
Alexandr Dolgopolov (UKR) vs [11] David Ferrer (ESP)
Kort 12 - start o 17:
WTA
Denis Kudla (USA) vs [Q] Alessandro Giannessi (ITA)
WTA
[30] Gilles Simon (FRA) vs [Q] Radek Stepanek (CZE)
Kort 14 - start o 17:
WTA
Viktor Troicki (SRB) vs Radu Albot (MDA)
WTA
Carlos Berlocq (ARG) vs Paolo Lorenzi (ITA)
Kort 15 - start o 17:
Karen Khachanov (RUS) vs [Q] Thomas Fabbiano (ITA)
WTA
Horacio Zeballos (ARG) vs Florian Mayer (GER)
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
- Robertinho
Dziś Pan Łukasz.
Żeby tylko jaj nie było.
Stan na tyle słaby, żeby Dasco powalczył? No i Janko żyje. 
Mecz dla koneserów:

Mecz dla koneserów:
- DUN I LOVE
- Administrator
Wiem, że Dog nic nie gra, ale widzę tu potencjał na upset of the day:
No i Vamos DelPo!
No i Vamos DelPo!

MTT Titles/Finals
Spoiler:
Dasco coś tam grał w ostatnim czasie, więc powinnien powalczyć.